https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

18 Temmuz 2021 Pazar

The River: Legend of La Llorona

 

Filmimiz bir adamın birinin Llorana efsanesini anlatması ile başlar. Küçük bir köyde yaşayan güzelliği ile nam salmış Maria ’in zengin bir çiftlik sahibi ile evlenmesiyle başlar. Maria ‘in evliliği ilk başlarda yollunda giderken çiftlik sahibi Maria’dan sıkılır ve kendi dengi bir kadınla ilişki yaşar.  Kocasına duyduğu okeyi çocuklarından çıkartmaya başlar. Bir gün Maria iki çocuğunu alıp dereye götürür orada boğar. Maria yaptıklarından pişman olur ve çocuklarını kurtarmaya çalışır ama muvaffak olmaz. Kocası tarafından terk edilen Maria ormanda yaşamaya başlar. Güzelliğini yitiren Maria ormanda yaşar lakin uzun süre orman içinde yaşayan Maria ‘in akıl sağlığı bozulur ve çocuğu kendi çocuğu sanır. Köylüler Maria’ya ismiyle hitap etmezler ona Llorana yani ağlayan kadın olarak hitap ederler ve her yağmurlu gecede Llorana dere kenarında gördüğü çocuğu kendi çocuğu sanır ve çocuğu kaçırır.


Araba kullanan genç bir adam arka koltukta elleri kolları bağlı kıza merak etme yakında ailenin yanına gideceksin der. Genç kız kurtulmak için cabalarken kızı kaçıran adam kendisine gülerek seni şanslı hergele bu işten sonra krallar gibi yaşayacağım derken arabanın önüne bir çocuk çıkar. Son anda fren yapan adam çocuğa ailen sana karşıdan karşıya nasıl geçileceğini öğretmedi mi diye çıkışır.  Yaralı olan adam çocuğa aileni çağır, bir şeyler yap çok kötüyüm der. Çocuk tepki göstermeyince adam çocuğa ailen var mı yardıma ihtiyacım var diyerek tepki gösterir. Çocuk tek bir kelime etmeden gidince adam çocuğun arkasından seni korkutmak istememiştim diye seslenir.  Arabadan çıkan adam arka koltuktaki kızı kontrol eder. Kızın kaçtığını gören adam lanet olsun bir milyon dolarda kaçtı der.

Bir evin önüne gelen adam kapıyı zorlar fakat kapı kaplıdır. Daha sonra kapının önünde kaçırdığı kolyesini kızın bulur ve kolyeyi cebine sokar. Bu arada bir kadının İspanyolca çocuklarım nerede dediğin duyun adam kadına çocuğunu mu arıyorsun diye sorar. Garip görünümlü kadın evet diye cevap verince adam sokağın aşağısında bir oğlan çocuğu görmüştüm der. Bu arada genç bir çocuk adama bayım içeri geçin çabuk der gencin dediğini yapan adam binanın içine girer. Genç adam adama sana dokundu mu diye sorar. Adam hayır diye cevap verince genç adama eğer dokunursa canını yakabilir. Bunun üzerine adam gördüğü kadımım yalnızca çocuğunu arayan biçare bir kadın olduğunu söyler. Donuk bakışlı başka bir kişi binaya giren adama yardımcı olabilir miyim diye sorar.  Adam donuk kişiye gece kalacak yere ihtiyacım var kapı kapalıydı şu çocuk olmasaydı dedikten sonra arkasını donen adam çocuğu göremez ve şaşırır. Donuk bakışlı kişi adama benimle gel kalacağın odayı göstereyim der.


Donuk bakışlı kişi işte odan başka bir şey var mı deyince adam donuk bakışlı kişiye aslında bir sorum var Esteban nerede diye sorar. Bunun üzerine donuk bakışlı kişi adama Bay Esteban’i nereden tanıyorsun diye sorunca adam kendisine birkaç iş konusunda yardımcı olmuştum lakin şu anki işimi bitiremedim daha diye karşılık verir. Daha sonra adam donuk bakışlı kişiye Esteban ’in kızını bilir misin diye sorar. Donuk bakışlı kişi Sinyor Esteban kızı Erica ile yazıhanesinde kalıyor der.  Ben Bay Esteban ‘in bir kızı olduğunu sanıyordum ismi de Lucianna idi sanırım der. Donuk bakışlı kişi Sinyor Esteban ve Sinyora Mary’nin iki kızı var ve bir tanesi evlatlık diye karşılık verir.  Adam anladım Bay Esteban’i görürsen El Bandido’yu aramasını söyle çok önemli der. Donuk bakışlı kişi çıktıktan sonra El Bandido yatmaya hazırlanır.  Daha sonra El Bandido bir kadınla bir adamın tartıştığını duyar ve sonrasında yatağına yatar.

Kendisini dolu bir küvete bulan El Bandido panik içinde küvetten kalkar ve duvardaki burayı hemen terk et yazısını görür. Daha sonra El Bandido genç bir adamın başka adama ne olur beni oraya sokma beni öldürecekler diye yalvarmasın ve diğer adamında bunların hepsi senin hatan demesini duyar. Genç adamın yardım çığlıklarını duyan El Bandido tabancasını alıp diğer odaya doğru koşar.  Adama silah doğrultan El Bandido kimsin sen diye sorunca adam El Bandido ’ya bu soruyu benim sormam gerekmiyor mu diye karşılık verir. Bunun üzerine El Bandido adam burada haltlar dönüyor diye sorar. Adam El Bandido ‘ya hiçbir şeyden haberin yok değil mi deyince El Bandido buraya yeni geldim diye karşılık verir. El Bandido adama buraya yakın bir yerde kaza yaptım benim yanımda seyahat eden bir kızı arıyorum belki görmüşündür der. Adam El Bandido ‘ya kız arkadaşın muhtemelen ölmüştür dedikten sonra El Bandido adama bilmem gereken bir şey var mı deyince adam El Bandido ‘ya olabildiğin buradan uzaklaş der. El Bandido ölmüş çocukların resimlerine yüce tanrım deyince adam El Bandido ‘ya tanrı burayı unutalı uzun zaman oldu der. Tabancasını bir kez daha adamın üstüne doğrultan El Bandido burada neler oluyor diye sorar. Bunun üzerine adam El Bandido ‘ya nehirden uzak dur güvende kalırsın der. El Bandido adama bunu nasıl yapacağım bütün burası dere kenarı dedikten sonra adam El Bandido ‘ya kurtulamayacaksın diyerek kendisini asar.

El Bandido ölen adamın üstünden düşen kitaptan çıkan kız çocuğu fotoğrafına dolap içindeki gencin beni burada bırakmayın diye yalvardığını duyar. El Bandido çocuğa sen az daha çarptığım çocuk musun diye sorunca genç lütfen bayım beni buradan çıkarın der. Bunun üzerine El Bandido gence ismin ne diye sorar genç adının Pablo olduğunu söyler. El Bandido Pablo’ya ne zamandır oradasın diye sorunca Pablo uzun zamandır buradayım ne olur çıkarın beni buradan diye yalvarmaya başlar. El Bandido Pablo’ya ailen nerede diye sorunca Pablo öldüler herkes öldü diye cevap verir. Bunun üzerine El Bandido kapıyı açmaya çalışır ama bunu bir kâbus olduğunu öğreniriz.  Yataktan kalkan El Bandido baş ucunda ölen adamın kitabını bulur. Kitabı kontrol eden El Bandido kabusunda gördüğü kız kız çocuğunun fotoğrafını görür. Bir kez daha uyumaya çalışan El Bandido bir gencin yardım çığlıkları sayesinde uyanır. Tabancasını alan El Bandido karşı odanın kapısını acar. Bir rahip ile karşılaşır rahip El Bandido ’ya duydun mu diye sorar. El Bandido çocuk ağlıyor diye cevap verir. Rahip El Bandido ‘ya çocuk falan yok burada diye karşılık verir. Bunun üzerine El Bandido rahibe burada garip olaylar dönüyor der. Rahip öfkeli bir ses tonuyla El Bandido ‘ya genç adam gece yarısını geçeli epey oldu herkes uyumaya çalışıyor der. El Bandido Pablo’dan bahsedince rahip El Bandido ‘ya sen yerinde olsam sabah ilk iş ilk otobüse atlayıp buradan gitmek olurdu diyerek kapıyı El Bandido ’un suratına kapar.


El Bandido gizlice odasından çıkan rahibi kabusunda gördüğü adama bir şişe verdiğini görür. Daha sonra adam bir kadının yanına gider. Kadın yatakta yatmakta olan kızın ateşini kontrol ederken kızda çocuğu kurtarmalıyım diye sayıklar. Daha sonra El Bandido kabusunda gördüğü adamın başka bir odaya gidip çocuğunu arayan garip görünümlü kadın tarafından saldırıya uğramasına tanık olur. El Bandido panik içinde kapının açılmasını ister. Donuk bakışlı kişi ile adamın yanına giden El Bandido adama ne oldu diye sorar. Adam El Bandido’dan su ister. El Bandido adama su verdikten sonra adam El Bandido ‘ya günlüğü oku der. El Bandido adam ne günlüğü diye sorunca adam El Bandido ’ya günlükte bütün bu olayların açıklaması var hayatını kurtarabilirsin diye açıklar. El Bandido Esteban olduğunu öğrendiğimiz adama çok üzgünüm her şeyi elime yüzüme bulaştırdım der. Esteban El Bandido ‘ya mühim değil Lucianna yukarıda halledilmesi gereken daha önemli işlerimiz var der. Esteban El Bandido ‘ya hatalarını düzeltmek istiyorsan bu şişeyi Lucianna ’ya verirsin der.

Esteban ’in yanına karısı Mary ve kızı Erica gelir. Esteban kızı Erica’ in kulağına bir şeyler söyledikten sonra son nefesini verir. Mary ağlamakta olan kızı Erica’yı teskin ederken donuk bakışlı kâhya Mary’ye ben Bay Esteban ‘in vefat ettiğini söyleyeyim der. Bunun üzerine Mary donuk bakışlı kâhyaya Lucianna ’in da kötüleştiğini söyle der.  Mary odadan çıkarken El Bandido ‘ya Eric’in yanında kalır mısın diye sorar. Mary’nin isteği üzerine Erica ’in yanında kalır Erica El Bandido ‘ya burası çok karanlık der. Bunun üzerine El Bandido gece lambasını yakar. Erica göz yaşları içerisinde neden kimse buradan ayrılamıyor diye isyan eder. El Bandido Erica ’ya baban ban böyle bir şey vermişti ne olduğunu biliyor musun diye sorar. El Bandido ’un verdiği eşyayı kontrol eden Erica bu La Llorana ’in işareti der. El Bandido şaşkınlık içerisinde Erica ‘ya babana saldıran kadından mı bahsediyorsun diye sorunca Erica ve El Bandido arasında bir süre bir sessizlik yaşanır. EL Bandido daha önce bulduğu çocuk fotoğrafını Erica ‘ya göstererek bu kızı tanıyor musun diye sorar. Erica El Bandido ‘ya ne yazık ki tanımıyorum diye cevap verir. El Bandido Erica ‘ya Lucianna kız kardeşin deyince Erica El Bandido ‘ya evet nereden biliyorsun diye sorar. El Bandido Erica ‘ya daha önce onunla karşılaştım diye karşılık verince Erica bu imkânsız kız kardeşim Lucianna uzun zamandır çok hasta der. Bunun üzerine El Bandido ister inan ister inanma kız kardeşin iki hafta önce evden kaçtı bende onu bulup geri getirmek için tutuldum diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden buraya gelirken bir talihsizlik yaşadım bir çocuk önüme çıktı ve kaza yaptım der.  Erica ‘ya o çocuğun ailesini tanıyor musun diye sorunca Erica kimseyi tanımam ben diye cevap verir. El Bandido ama kapıyı da aynı çocuk açtı ve buraya geldiğimden beri garip olaylar oluyor ve herkes çocuğun varlığını inkâr ediyor der öfkelen Erica El Bandido ‘ya yalan söylüyorsun burada hiçbir zaman olmadı diye çıkışır. Daha sonra Erica El Bandido’dan özür dilemeye çalışır El Bandido Erica ‘ya önemli kotu bir gece geçirdik der.

Erica uyurken El Bandido ’da Esteban ‘in okumasını söylediği günlüğü okumaya başlar. Günlükte Henry William James’in dediğine göre insanlar ikiye ayrılır bir hayaletlere inanlar ve hayaletlere inanmak istemeyenler korkularımız bilmediklerimizin bir uzantısıdır ve bu sebepten dolayı bu kasabada hiç çocuk doğmadı. Bu yüzden seni Lucianna’yı bulman için tuttum çünkü Lucianna Llorana ‘in kızı Lucianna’yı dere kenarında bulduk ve kendi evladımız gibi yetiştirdik lakin kasabaya getirdiğimiz lanetten haberimiz olmadı ve Lucianna gerçekte kim olduğunu öğrenince evden kaçtı. Lucianna yaşadığı sürece o iblisin lanetinin kurbanları olacağız. El Bandido senden çok mühim bir iyilik isteyeceğim verdiğim şişede zehir var onu kullan bizi bu lanetten kurtar eğer başarısız olursan hepimiz öldük lakin görevi başarırsan cüzi miktarda ödüllendirileceksin Lucianna öldükten sonra Erica ve Mary’yi yanına al ve bu kasabayı neden bu aşağılık işi sana verdiğimi merak ediyorsan bu kasabada yaşayanlar Lucianna zarar vermekten çekinir ve bu sebepten dolayı bu iş için senin gibi bir katili seçtim diye yazar.

Llorana çocuklarım nerede diye gezip dururken Lucianna ’da buradayım diye sayıkladıktan sonra aniden doğrulur. Lucianna annesi Llorana ’ya evet geliyorum diye seslenerek yataktan kalkar ve odadan çıkar. Kapı sesine uyanan hemşire Lucianna’yı göremeyince telaşla odadan çıkar. Bu arada Erica Lucianna ‘in tarlaya doğru koştuğunu görür ve El Bandido ‘ya Lucianna tarlaya doğru kaçıyor der. Bunun üzerine El Bandido Lucianna ‘in peşine düşer. Llorana kızı Lucianna’yı dereye doğru çekerken El Bandido tabancasını Llorana ‘ya doğrultturur ve Llorana birdenbire kaybolur. Daha sonra El Bandido baygın halde duran Lucianna’yı yatağına doğru taşır. Hemşire Lucianna ‘ya niye ağlıyorsun diye sorar. Bunun üzerine Mary Lucianna’yı teskin etmeye başlar. Lucianna babam nerede diye sorunca Mary uyuyor diye cevap verir. Daha sonra Mary Lucianna ‘in saçlarını okşayıp baban çok yoruldu yarın görürsün babanı der. Lucianna krize girince hemşire ve Mary Lucianna’yı sakinleştirmeye çalışırlar. Daha sonra Lucianna Erica senden nefret ediyorum deyince Mary Erica ‘ya odadan cık diye işaret yapar. Bunun üzerine Erica odadan çıkar.

El Bandido ‘un odasına gelen Erica El Bandido ‘ya kahve verir. Erica El Bandido ‘ya sanırım Lucianna ölüyor der. Erica panik içerisinde El Bandido ‘ya duydun mu deyince El Bandido Erica ‘ya sanırım yorgunluktan gaipten sesler duymaya başladın diye karşılık verir. Erica El Bandido ‘ya niye yanında tabanca bulunduruyorsun sorunca El Bandido güvenlik nedeniyle taşıdığını söyler. Bunun üzerine Erica El Bandido ‘ya hiç birisini öldürdün mü diye sorunca El Bandido yalnızca ölmesi gereken kişileri diye cevap  verdikten sonra bu soruları niye soruyorsun diye sorar. Bunun üzerine Erica babamın Lucianna’yı öldürmek için seni tutuğunu biliyorum bu doğru mu diye sorunca El Bandido evet diye cevap verir. Bunun üzerine Erica El Bandido ‘ya o zaman lanetten de haberin var der. Daha sonra Erica El Bandido ile yatar. Çalan kapıya bakan El Bandido Mary karşılaşır. Mary El Bandido ‘ya Santiago geldi bana eşlik et der. Santiago’nun kamyonetinin yanına giden El Bandido ve Mary donuk bakışlı Santiago’ya seslenir ama cevap alamazlar. Bunun üzerine El Bandido kapıyı açınca Santiago’nun kafası gövdesinden ayrılır. Mary bu lanet ne zaman bitecek diye çığlık atar. 

El Bandido hızla odasına koşup parasını alır. Lucianna ‘in odasına giren El Bandido tam zehri Lucianna ‘ya içerecekken Lucianna uyanır ve babam nerede diye sorar. El Bandido Lucianna ‘ya baban dışarı çıktı der. Daha sonra pencereden dışarıya bakan El Bandido Mary ve Erica ‘in rahibi karşıladığını görür ve Lucianna ‘ya zehri içtirmeyi dener ve başarılı olur. Lucianna El Bandido ‘ya bu ilacım değil deyince El Bandido bu ilaç iste diye karşılık verir El Bandido tam odadan çıkacakken Mary ve rahip ile karşılaşır. Hemşire Lucianna ‘in öncekinden daha da solgun olduğunu söyler. Bunun üzerine rahip hemşireye Lucianna ‘in nabzını kontrol et der. Lucianna ‘in nabzını kontrol eden hemşire Lucianna öldü der. Rahip Lucianna ‘in son duasını ederken El Bandido odadan çıkar. El Bandido sevinç içinde kendi kendisine yırtın der.  Para kaybolunca El Bandido İspanyolca küfürler etmeye başlar. Eve geri donen El Bandido Erica ile karşılaşır. Erica El Bandido ‘ya beni buradan götüreceğine dair söz vermiştin deyince El Bandido tamam sözüm söz diye karşılık verir.


Erica’yı arayan El Bandido Mary, rahip ve hemşirenin Erica’yı öldürmeyi tasarladığını öğrenir. Mary El Bandido’yu kast ederek ne kadar biliyor diye sorar. Rahip Esteban detaylar hariç her şeyi anlatmış der. Daha sonra üçlü Erica’yı tabutun içine koyarlar. Mary gazyağını tabutun içine boca edecekken El Bandido tabancasını doğrultup burada ne haltlar donuyor diye sorar. Rahip Lucianna ‘in aslında Esteban ‘in gerçek kızı olduğunu ve Erica ‘in ise Llorana ‘in gerçek kızı olduğunu ve Esteban ‘in Erica ile baba kız ilişkisinden öte bir ilişkisi olduğunu söyler. Bunun üzerine Mary rahibe bu kadar süslemene gerek yok Esteban üvey kızını düzüyordu ve gerçek kızını öldürüp Llorana’yı kandıracaktı Lucianna babasının planını öğrenince evden kaçtı ve Esteban Lucianna’yı bulması için seni tuttu der. El Bandido tabutun açılmasını söyler. Mary isteksiz bir şekilde tabutu acar ve Erica’yı serbest bırakır. Rahip panik içerisinde sen ne yaptın dedikten sonra Llorana belirir ve hemşireyi öldürür. Bunun üzerine Mary tanrım günahlarımı bağışla dedikten sonra kendisini öldürür. Evden çıkmayı başaran rahip Pablo ile karşılaşır. Pablo kaybolunca rahip Llorana ‘ya cık karşıma kaltak cadı diye meydan okur. Bunun üzerine Llorana rahibin arkasından belirir ve gırtlağını parçalar.

El Bandido Erica ile sal kullanarak derenin öteki tarafın geçmeyi tasarlar. Erica sen paragöz bir katilsin diyerek tabancayı El Bandido ‘ya doğru tutar. Bunun üzerine El Bandido Erica ‘ya üvey babası ile düzüşen biri mi bana ahlak dersi veriyor diye karşılık verir. el Bandido Erica ‘ya lanet silahı indir der. Erica Lucianna ölmeyi hak etmişti ayrıca öz annemden de kurtulmalıydım El Bandido Erica ‘ya ne demeye çalıştığını anlıyorum diye karşılık verir. Bunun üzerine Erica ben dünkü çocuk değilim dün gece parayı alıp kaçmaya çalıştığını kendi gözlerimle gördüm der.  El Bandido Erica ‘ya bütün mesele bu mu şimdi diye karşılık verdikten sonra sabah kaçabilmemiz için bir kaçış rotası bulmaya çalışıyordum der. Seninle yatmamın nedeni bana yardımcı olman içindi diyerek El Bandido’yu vurarak öldürür. Erica El Bandido ’un parasını alırken Llorana arkasından yaklaşıp çocuğum der ve film biter.


 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...