https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

29 Temmuz 2021 Perşembe

A Candle in the Dark

Filmimiz Luke isimli bir adamı sorgulayan polisin Luke’a senin gibi bir deliyi içeri tıkmamızın nedeni kayıp ve cinayet vakasının tek şahidi olman demesiyle başlar. Polis Luke’a fikrimi değiştirmeden önce sana bazı kanıtlar göstereceğim der. bunun üzerine Luke vampirler vardır deyince polis Luke’a saçmalamayı kes diye uyarır. daha sonra polis Luke’a neler oldu diye sorar. Luke Wendy ilkti dedikten sonra geçmiş anılar alemine giriş yaparız. Wendy yatağına uzanmış kulaklıktan müzik dinlerken duyduğu tıkırtıyla hızla kalkar. Wendy şu anda uyuyamam dedikten sonra odasının dışına çıkar. Wendy tabancam ve göz yaşartıcı sprey var dedikten sonra duyduğu ses yüzünden paniğe kapılıp odasına doğru kaçar. Günümüze döndüğümüzde Luke polis bir kurdun avını korkutması gibi veya doğru tanımlarsak açlıktan gözü dönmüş bir köpekbalığı gibi der. bir kez daha geçmiş anılar alemine giriş yaparız. kendisini odasına kilitleyen Wendy yanımda tabanca var lanet olası kafanı patlatırım der. Luke polise korkutursan durdurulamazsın bu ilk adım der. Luke polise eğer içinde korku varsa hiçbir şansın yoktur Wendy ’in hiç şansı yoktu der. polis Luke’a peki Sarah diye sorunca Luke Sarah ’in apayrı bir hikaye olduğunu söyler.


Allison Sarah’a sabah Ethan’ı aradım duştayım dedi ama geldiğinde dünkü kıyafetleri vardı ayrıca sacları kuruydu der. Allison ’in dediklerini dinlemeyen dışarıyı seyreder. bunun üzerine Allison burada erkek arkadaşım beni aldatıyor diyorum sen dışarı bakıp hayal kuruyorsun diyerek Sarah’a sitem eder. Sarah Allison’a üzgünüm ama Ethan seni seviyor der. Allison haklısın  kafayı takmayayım yoksa sonum sana benzer der. Sarah ne demek istiyorsun deyince Allison Sarah’a aşırı paranoyak davranıyorsun her zaman kafayı bir şeye takıyorsun der. daha sonra Allison ve Sarah taşındıkları yeni evi dekore etmeye başlarlar. Sarah evin duvarına büyük bir istavroz asar. Allison Sarah’a yardımcı olduğun için sağ ol der. Sarah Allison’a annem hastayken hep bana destek oldun diye karşılık verir. Daha sonra haberlerde Wendy ’in ölüm haberi verilir. Wendy ‘in arkadaşlarından biri röportaj yaptığı birileri kampüse dadanıp arkadaşlarımı hedef alıyor der. Allison ve Sarah pür dikkat haberleri seyrederken birden elektrikler kesilir. Sarah Allison’a ev sahibesi bu civarda elektrik kesintileri olduğunu söylemişti şuralarda bir yerde jeneratör olmalı der. İki kız zifiri karanlıkta jeneratörü ararken kapı zorlanır. Paniğe kapılan Sarah Allison’a polisi ara der. Allison tam telefona doğru gidecekken arka kapıdan karalara bürünmüş genç bir kız gelip Sarah hanginiz diye sorar. Sarah kendisini tanıttıktan sonra genç kız bende Lilith diyerek kendisini tanıtır Sarah ’in yeni oda arkadaşı olan Lilith Sarah’a ön kapıda sorun mu var bir türlü açamadım deyince Sarah evet o kapı ara sıra tutukluk yapıyor der. Bunun üzerine Allison geç oldu bana müsaade diyerek gider.

Sarah eşyalarını yerleştirirken Lillith’e eşyan var mı diye sorar. Lilith pek yok diye cevap diye karşılık verir. Bunun üzerine Sarah Lillith’e hangi bolümde okuyorsun diye sorar. Lilith daha seçmedim bu yüzdende gece sınıflarına gireceğim o yüzden pek görüşemeyeceğiz der. Sarah Lillith’e yine de oda arkadaşımı olman iyi oldu bu kampüste tek başıma kalmak istemiyordum diye karşılık verir. Lilith evet işlenen cinayeti duymuştum çok korkunç deyince Sarah sende kızsın ve güzel bir kızsın der. bunun üzerine Lilith Sarah’a zaten güzel olanlar ilk gider der. Lilith ’in dediklerine şaşıran Sarah ne demeye çalışıyorsun diye sorar. Bunun üzerine Lilith güzel kızlar hırslı oluyor ve kötü kişilerle takılıp kötü alışkanlıklar ediniyorlar diye açıklar. Sarah Lillith’e Wendy öyle bir kız değildi der. Sarah bu hoş bir yaklaşım değil deyince Lilith Sarah’a dersim var sonra görüşürüz diyerek Sarah’ın yanından ayrılır.


Öğlen Allison ile oturan Sarah’a Allison Ethan harika bir parti ayarlıyor der. Sarah gitmeyeceğini söyleyince Allison Sarah ’in ders kitabını alır. Sarah Allison’a kitabımı ver deyince Allison Sarah’a biraz sosyalleş diye karşılık verir.  Bunun üzerine iki boğuşurken yanlarına hırpani görünümlü aşırı kilolu Asya kökenli bir adam gelir. Adının Joe olduğunu söyleyen adam kampüste yaşanan gizemli cinayetleri araştırdığını söyler. Daha sonra Joe Allison ve Sarah’a kampüs içinde garip olaylar yaşandı mı diye sorunca iki kız tek ağızdan olmadı diye cevap verirler. Bunun üzerine Joe Sarah ve Allison ’in yanından ayrılır. Günümüze döneriz ve Luke polise Sarah’ı onlarla tanıştırdım bu benim itirafım der. Bunun üzerine geçmiş anılar alemine giriş yaparız Luke Sarah’ı İncil okuma grubundaki arkadaşları Christy ve Paula ile tanıştırır. Eve donen Sarah karanlıkta oturan Lillith’e yerleşebildin mi diye sorar. Lilith cevap vermeyince Sarah sosyoloji sınavım var gidip ona çalışayım diyerek odasına doğru gider.

Odasına giden Sarah istavrozunu göremeyince hızla Lilith ’in yanına gidip odama girdin mi diye sorar. Lilith Sarah’a odana girmedim diye cevap verdikten sonra Sarah istavrozum yok der. Lilith şaşkınlık içerisinde Sarah’a neyin yok deyince Sarah istavrozum yok yatağımın üzerindeki duvarda asılıydı diye karşılık verir. Lilith Sarah’a neden bahsettiğinden bile haberim yok diye karşılık verir. Bunun üzerine peki o zaman istavrozum nereye gitti diye sorar. Lilith sakin bir ses tonu ile Sarah’a meseleyi büyütmene gerek yok belki de yatağın altına düşmüştür der. Bunun üzerine tekrar odasına giden Sarah istavrozunu yatağın altında bulur. Akşam Sarah televizyonda film seyrederken Lilith süper mini elbisesi ile Sarah ’in yanına gelir. Sarah Lillith’e dışarıya bu şekilde mi çıkacaksın diye sorunca Lilith Sarah’a evet Ethan diye bir parti veriyormuş diye cevap verir. Lilith Sarah’a sende gelecek misin sorunca Sarah televizyonda güzel bir film var onu seyrediyorum diye cevap Lilith Sarah’a peki o zaman sen kafana göre takıl diyerek evden çıkar.

İstavrozunu aramak için Lilith ’in odasına giren Sarah çekmecede hem kendisinin hem de Allison ’in fotoğraflarını bulur. Ertesi gün Allison ile buluşan Sarah durumu anlatır. Bunun üzerine Allison Sarah’a niye Lillith’e sormuyorsun deyince Sarah Allison’a oldu Lillith’e şöyle derim çekmecelerini karıştırırken ben ve Allison ‘in fotoğraflarını buldum mu diyeceğim diye karşılık verir. Allison eğer bir şey soramayacaksan bu konuyu kurcalama Ethan ile buluşacağım diyerek Sarah ’in yanından ayrılır. Günümüze döndüğümüzde polis Luke’a Sarah ne zaman polisi aradı diye sorar. Luke polise bana baktığında beni deli bir adam olarak gördüğünü biliyorum der. Konuşmasına devam eden Luke ilk Wendy daha sonra güvenlik görevlisi Joe der. Bir kez daha geçmiş anılar alemine giriş yaptığımızda Joe’nun zil zurna sarhoş halde sigarasını yakmaya çalışırken çakmağını düşürür. Joe çakmağını ararken Lilith çakmağı yerden kaldırır ve sigarasını yakar. Bunun üzerine Joe Lillith’e ateşimi yaksana yavrum dedikten sonra her şey karanlığa bürünür


Sarah kahvaltısını ederken Lilith Sarah ’in yanına gelip sigarasını yakar. Sigara dumanından rahatsız olan Sarah Lillith’e sakıncası var mı diyerek Lilith ’den sigarasını söndürmesini ister. Lilith alaycı bir tavırla kusur bakma diyerek sigarasını Sarah ‘in bardağının içinde söndürür. Daha sonra Lilith ’in kullandığı çakmağın Joe’nun kullandığı çakmağa benzediğini fark eden Sarah bu çakmağı nereden buldun diye sorar. Lilith dükkândan aldım diye sende mi istiyorsun diye karşılık verir.  Sarah yalnızca merak ettim deyince Lilith Sarah’a merak kediyi öldürülmüş der. Bunun üzerine Sarah parti nasıldı diye sorunca Lilith sıkıcı idi cevap verir. Gazeteyi eline alan Lilith bugün haberlerde ne var bir bakalım der. Lilith yıkım, çaresizlik ve ölüm derken görünüşe göre katilimiz artık öğrencileri seçmiyormuş der. Sarah ne deyince Lilith Joe Frank isimli güvenlik görevlisi öldürülmüş halde bulunmuş der. Bunun üzerine Sarah Lillith’e dün gece ne yaptın diye sorar. Lilith deminde söylediğim gibi berbat bir partiye gittim sonrada eve döndüm diye cevap verir. Lilith Sarah’a niye bu kadar çok soru soruyorsun bayan hafiye deyince Sarah yalnızca muhabbet kurmaya çalışıyorum gecen nasıl geçti onu merak ettim diye karşılık verir. Lilith tam konuşacakken Sarah birazdan dersim başlayacak diyerek masadan kalkar. Lilith Sarah’a bu aksam geç gelebilirim randevum var merak edersin diye söylüyorum der.

Sarah oturmuş film seyrederken Lilith ne seyrediyorsun diye sorar. Sarah panikle koltuktan fırlayınca Lilith Sarah’a iyi misin diye sorar. Sarah Lillith’e burada ne işin var diye sorunca Lilith’ burada bende yaşıyorum diye karşılık verir. Sarah randevun vardı deyince Lilith randevulaştığım adam benim için çok sıkıcıydı bende eve döndüm der. Kanepeye oturan Lilith Sarah’a kız kıza vakit geçireceğiz sanırım der. Daha sonra Lilith Sarah’a televizyonun önünde durursan filmden zevk alamayız der. Sarah anlamadım deyince Lilith sakıncası yoksa dedikten sonra Sarah kanepeye oturur. Daha sonra Sarah yorulmuşum diyerek Lilith ’in yanından ayrılır. Sarah korku içinde kendi ölümsüz ruhu için dua ederken Luke ’un Lilith ‘in bulunduğu binaya girdiği görür. Bunun üzerine Sarah’da Luke ve Lilith ‘in peşinden binaya girer. Bir süre binada gezinen Sarah Lilith ‘in Luke ‘un kanını içtiğini görünce çığlık atar. Daha sonra bunun bir kâbus olduğunu anlarız. Sarah Lillith’e odamda ne işin var deyince Lilith çığlıkların oturma odasından duyuluyordu der. Bunun üzerine Sarah Lillith’e odamdan defol der. Daha sonra Lilith ‘in yanına giden Sarah kötü bir kâbus gördüm deyince Lilith mühim bende gece derslerine gidiyorum diyerek evden çıkar. Lilith gittikten sonra Lilith ‘in odasına giren Sarah eşyalarıma dokunma yazılı bir not görür.

Christy ve Luke ‘un yanına giden Sarah Allison’ in dediği gibi akıl sağlımı yitirmek üzereyim der. Luke Sarah’a emin misin diye sorunca Sarah diğerlerini de haberdar etmeli miyiz diye sorunca Christy bunu kendi aramızda saklayalım diye cevap verir. Bunun üzerine Sarah Luke ve Christy ’ye bana inanmıyorsunuz değil mi der. Luke Joe’nun ölümü rastgele yapılan bir saldırıydı hemen bir sonuca varamayız diye karşılık verir. Christy Sarah’a her şey karıştı bazıları bunun ırkı bir saldırı olduğunu bazıları da bunun Satanist bir tarikatın eylemi olduğunu söylüyor eğer insanlar bunlara inanmaya başlarsa ne olur biliyor musun der. Luke Sarah’a bekleyip neler olacağını öğrenelim der. Sarah bana inanmıyorsunuz değil mi deyince Luke Sarah’a Lilith gece derslerine katıldığını söylemiştin değil mi derse gittiğinde odasına git ve delil bulmaya çalış der. Daha sonra Luke Sarah’a telefon numarasını verir.


Luke polis sorun şu ki hiç kimse efsanelerde var olan yaratıkların gerçek olduğunu düşünmüyor der. Polis Luke’a olanı anlat deyince Luke Christy ’in başına gelenleri anlatmaya başlar. Geçmiş anılar alemine giriş yaparız. Christy akşam vakti kampüste gezinirken gizemli bir şahıs tarafından takip edildiğini anlayınca koşmaya başlar. Lilith’i yolun diğer tarafında görünce burada ne işin var diye sorar ve gizemli saldırganın saldırısına uğrar. Bu arada kütüphaneye uğrayan Sarah vampirler hakkında gerekli malumatı toplamaya çalışır. Sarah vampirlerin Adem’in ilk eşi olan Lilith ’in soyundan geldiğini vampirler sarımsağa ve tahtaya karşı hassaslardır. Vampirler Hristiyanlık sembolleri ile durdurabilir lakin bunu ancak gerçek bir inanan yapabilir diye okur. Eve giden Sarah haberlerde Christy ‘in kaybolma haberini görür. Günümüze döndüğümüzde polis Luke’a Sarah’a yardımcı oldun değil mi tıpkı bir sansarın tavukları koruduğu gibi der.  Sarah eve dönmek için benden yardım istedi o kadar diye karşılık verince polis Luke’a ama yardımcı olamadın der.

Luke ile eve giren Sarah eşyalarını toplar. Daha sonra ben duş alacağım diyerek banyoya gider. Bu arada Jenny ve Nicole’de eve gelir. Luke Nicole ve Jenny ile ayaküstü muhabbet ederken Nicole vakit geldi der. Luke ne vakti geldi deyince Jenny ve Nicole vampire dönüşüp Luke’a saldırırlar. Bu arada duş için hazırlık yapan Sarah cereyanın gitmesiyle fenerin var mı diyerek Luke’ un yanına gider. Sarah Luke’u Jenny tarafından kanının içildiğini görünce şok olur.  Daha sonra Sarah Nicole tarafından yakalanır. Nicole Sarah’a karşı göz açıp kapanana dek bitecek der. Bunun üzerine Lilith bu özel bir parti mi yoksa bende katılabilir miyim dedikten sonra istavrozu Nicole Jenny ’ye doğru tutar. Jenny istavroz ancak gerçek bir inananın elinde etkilidir der. Lilith tabancasını Jenny ‘ye doğru peş peşe ateş eder. Kurşunlar Jenny delip geçer ama bir kurşun kafasına isabet edince Jenny ölür. Lilith ’in kurşunu bitince Nicole Lillith’e saldırır. Nicole Lillith’e cephanen bitti tatlım dedikten sonra istavrozu eline alan Nicole’e doğru tutunca Nicole bu iş burada bitmedi diyerek geri çekilir. Daha sonra Sarah ve Lilith arabada giderken Lilith ‘in bir vampir avcısı olduğunu öğreniriz. Araba bir süre gittikten sonra lastiği patlar. Sarah ve Lilith lastiği değiştirmek için indiklerinde vampir dönüşmüş Joe’nun saldırısına uğrarlar. Lilith Joe ile boğuşurken Sarah’a kaç der. Daha sonra Joe Lilith’i vurduktan sonra gel babana yavrum diyerek Sarah’ı kovalar. Joe en sonunda Sarah’ı kıstırır ama Sarah eline bulaşan kanla duvara istavroz işareti çizince geri çekilmek zorunda kalır. Daha sonra eline aldığı kürekle Joe’nun kafasını gövdesinden ayırır. günümüze döneriz  polis Luke’a Sarah’a ne oldu diye sorunca Luke Sarah ’in kasabaya terk etmeye çalıştığını ama muvaffak olamadığını çünkü Luke içindeki canavarın serbest kaldığını söyledikten sonra Luke’ un da vampir olduğunu ve Sarah’ı öldürdüğünü anlarız ve film biter.


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...