https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

11 Kasım 2020 Çarşamba

La Noche De Walpurgis


Filmimiz gecenin köründe Mezarlığa gelen Doktor Hartwig isimli bir adli tabiple başlar. Mezarlık bekçisi Muller Doktor Hartwig’e keşke sabahı bekleseydiniz gecenin bu vaktinde hele dolunay varken gelmeniz çok sakıncalı der.  Doktor Hartwig Muller’e uzatma komiser otopsinin bir an önce yapılmasını istiyor der. Bunun üzerine Muller Doktor Hartwig’e meslek hayatım boyunca bir sürü ceset gördüm bunlar korkunçtu diye karşılık verir. Doktor Hartwig buranın ahalisine göre otopsisi adam kurt adammış insanların hala cehalet ve batıl intikatler buralardan gitmedi yazık der.  Daha sonra otopsi yapılacak cesedin yanına giden Muller Doktor Hartwig’e otopsi yapılacak kişinin adının Waldemar Daninsky kasabaya yerleştikten sonra cinayetler işlenmeye başlamış der. Doktor Hartwig insanların artık aya çıktığını bu çağda hala böyle safsatalara inanması çok üzücü deyince Muller ama hala bilimin çözemediği muamalar var diye karşılık verir. Doktor Hartwig Muller’a ben hiçbir zaman kocakarı masallarına inanmadım der. Bu arada Muller Waldemar’in göğsündeki pentgram işaretini fark edip bu adamda şeytanın işareti var der. Bunun üzerine Doktor Hartwig o zaman işleme buradan başlayacağız der. Muller normalde otopsi işleminde karın bölgesinde yapılmaz mı deyince Doktor Harwig bilmiş bir tavırla efsaneye göre ölmüş bir kurt adamın cesedinden gümüş kurşunu çıkarılırsa kurt adam dirilmiş diyerek Waldemar’in bedenindeki kurşunları çıkarır. Daha sonra Doktor Hartwig Muller’a gördün mü dirilemedi der. Muller ve Doktor Hartwig sigaralarını içerken Waldemar kurt adama dönüşüp iki adamı öldürüp morgtan kaçar. Daha sonra Waldemar ormanda gezinirken gördüğü genç kızı da öldürür. 

Marcel isimli bir adam kız arkadaşı Elvira’ya tezin ne durumda epey sürdü değil mi der. Bunun üzerine Elvira Marcel’a daha yazacak bir konu var diye karşılık verir. Marcel yanlış hatırlamıyorsam yazdığın tez kara büyü, şeytana tapma ve Fransa’da ki engizisyon mahkemeleri deyince Elvira yakın sayılır diye karşılık verir. Daha sonra Elvira Marcel’a Genevia ve ben ilginç bir tip Vandessa Darvulla De Nadassy isimli birisi hakkında önemli malumat edindik kendisi on beşinci yüzyılda yaşamış bir Macar kontesi der. Konuşmasına devam eden Elvira Kontes Vandessa’in kara büyü hakkında epey bilgisi olduğunu ve Şeytan’a tapıp bakireleri kurban eden birisiydi olağanüstü bir güzeldi ve güzeliğini muhafaza etmek için bakirelerin kanını içerdi.  Birçok kişi kontesi öldürmeyi denedi ama hiçbiri muvaffak olamadı bir gün Vandessa gümüşten yapılma Mayenza haçının kalbine saplanması ile öldü der. Daha sonra Elvira ben ve Genevia Vandessa’in mezarını bulduk kuzeyde Tanrı’nın unuttuğu bir köyde der. Bunun üzerine Marcel Elvira’ya hevesin bulaşıcı ama iş için İstanbul’a gitmem gerek der. Elvira Marcel’a dikkatli ol deyince Marcel şu anda ne senin tezinden ne de benim İstanbul seyahatinden bahsedelim yalnızca kendimizden bahsedelim der.

Arkadaşı Genevia ile kuş uçmaz kervan geçmez bir yere gelen Elvira Genevia’ya sanırım benzinlikte adres sormalıydık köyün yolunu kaçırdık der. Bunun üzerine Genevia köy bir anda buhar olmadı sanrım diye karşılık verir. Elvira hava kararmadan dönmeliyiz deyince Genevia benzine de ihtiyacımız var diye karşılık verir. Elvira burası beni epey ürperti deyince Genevia belki Kont Drakula gelip bizi kalesine davet eder diye espri yapar.  Daha sonra Elvira köy evi görür ve Genevia’ya sanırım birileri olabilir diyerek eve doğru gider. Evin etrafında gezinen Elvira eline değen örümcek sayesinde çığlığı basar. Daha sonra adamın biri elini Elvira’in omzuna atar. Elvira arkasına dönünce Waldemar Elvira’ya iyi akşamlar der.  Daha sonra Elvira ve Waldemar Genevia’in yanına gelir Genevia Waldemar’a Rochelle köyü uzak mı diye sorunca Waldemar epey uzak diye cevap verdikten sonra Waldemar iki kadına isterseniz akşam bende kalın der. Bunun üzerine Elvira Waldemar’a köye gecede gidebiliriz deyince Waldemar isterseniz akşam yemeğinde bana eşlik edin kâhyam Pierre en yakındaki köye gidip size benzin eder. Bunun üzerine Elvira ve Genevia Waldemar’in teklifini kabul eder.

Genevia ve Elvira en sonunda Wademar’in kaldığı malikâneye gelirler. Waldemar akşam yemeğinde Elvira ve Genevia’ya kuzey Fransa’da bulunan tarihi kiliseler ve anıtlar hakkında bir kitap yazdığını söyler. Bunun üzerine Genevia Waldemar’a kitabınız Fransa’da yayınlandı mı diye sorar. Waldemar yayınlanmadı deyince Genevia Waldemar’a ben ve Elvira tezimizi yazmak amacıyla buraya geldik sizde buraları bildiğinize göre bize yardımcı olur musunuz diye sorar. Bunun üzerine Waldemar memnuniyetle olurum diye cevap verir. Daha sonra Waldemar teziniz ne hakkında diye sorunca Elvira kara büyü hakkında uzman olan satanist bir kontes hakkında yazıyoruz adı Vandesse Darvulla De Nadassy der. Waldemar’in sakin ve güleç ifadesi değişince ve korkunç bir yıldırım çarpmasıyla etkisiyle Genevie bizi mahzur görün diyerek Elvira ile sofradan kalkıp odalarına giderler. Elivira duştan çıkam Genevia’ya burada kalmamız çok aptalca deyince Genevia başka seçim sansımız yoktu diye karşılık verir. Elvira Genevia’ya sofranın nasıl düzenlendiğini görmedin mi yalnızca bir kadın öyle bir sofra kurabilir ayrıca evde elektrik yok demişti ama her yerde ampul ve priz vardı var der. Bunun üzerine Genevia Elvira’ya sofra gerçekten ama yemek bekâr bir erkeğin hazırladığı bir yemekti elektrik konusuna gelirsek belki de elektrik aksamı takılmamışta olabilir diye karşılık verir. Elvira peki Vandessa’dan bahsettiğimde yüzü kireç gibi oldu deyince Genevia Elvira’ya Waldemar yalnızca misafir ve sohbet eksikliği çeken birisi Drakula’ in şatosunda değiliz bir vampir sana saldırmayacak şimdi uyuyalım uzun bir yolculuk yaptık der. Waldemar kız kardeşi Elisabeth’e lütfen onları korkutma onlar benim son çarem der. Bunun üzerine Elisabeth viraneye girmişlerdi her şeyi öğreneceklerdi deyince Waldemar Elisabeth’e hiçbir şeyi öğrenemeyecekler viraneyi kapadım şimdi kendini kontrol etmeyi öğren der.  Elvira Genevia’ya pansuman yaparken Genevia Elvira’ya buradan bir an önce gitmeliyiz deyince Elvira olmaz Waldemar kız kardeşinin sorunlu birisi olduğunu açıkladı der. Bunun üzerine Genevia Elvira’ya farkında değilsen o manyak beni az daha öldürüyordu abisinede artık güvenmiyorum  diye karşılık verir. Elvira Genevia’ya   anlamadığın durumlar var Waldemar hasta bir kız kardeşi olan aşırı mutsuz biri der . genevia Elvira’ya peki duvardaki kan lekelerinden ve zincirlerden bahsettimi diye sorunca  Elvira evet avlanan domuzlar orada yüzülüyormuş diye karşılık verir.  Genevia Elvira’ya bak yufka yüreğin yüzünden pişman olacağın işlere girme diye uyarır. Elvira konuyu değiştirmek amacıyla belgelerimizi alıp aşağıya inelim Waldemar bize yardımcı olacakmış der. Bunun üzerine Genevia haddinen fazla yardımcı bence der.

Waldemar Genevia ve Elvira’in haritasına bakan şüphesiz bütün cevap harabelerde yatıyor der. Bunun üzerine Elvira bütün ipuçları Saint Anne şapelinin yakınlarındaki Şeytan çıkmazı denilen yeri işaret ediyor der. Konuşmasına devam eden orada Şeytan’a tapan Baptiste Verdun isimli bir keşiş yaşıyordu Kontes Vandessa’in önderliğinde satanist ayinler tertipliyordu der. Bunun üzerine Waldemar çıkmazı ve şapeli biliyorum deyince Genevia manastıra yakın mı diye sorunca Waldemar evet diye cevap verdikten sonra sesli olarak bunu nasıl fark edemedim der. Genevia ve Elvira Waldemar’a boş gözlerle bakarken Waldemar yarın oraya gideriz der. Sabah Elvira, Genevia ve Waldemar yola çıkarken Elisabeth yukarı kattan onları izler. En sonunda Kontes Vandessa’in gömüldüğü mekâna gelen Genevia bu çıkmazlarda günahkârların gömüldüğünü söyler. Daha sonra Waldemar, Genevia ve Elvira mezar üstünde bulunan çalı çırpıyı topladıktan sonra Elvira Vandessa’in mezarında bulunan bu mezar kıyamete kadar açılmamalıdır diye yazılan yazıyı okur. Elvira, Genevia ve Waldemar lahidin kapağını açarlar. Elvira mezarı açtık ama mezarı kirletmeyelim deyince Genevia Elvira’ya daha fotoğraflarını çekeceğim ünlü olacağız der. Bunun üzerine Elvira Genevia’ya sen ve Waldemar mezarı açın ben sizi şapelin harabelerinde bekleyeceğim der. Elvira gittikten sonra Genevia Kontes Vandessa’in fotoğraflarını çekerken birden kontesin göğsüne saplı bulunan Mayenza haçını çıkarır. Haçı çıkaran Genevia’in kolu kanamaya başlar. Daha sonra Genevia efsaneye göğsündeki Kontes Vandessa’in göğsündeki haç çıkartılıp bedeni kanla yıkanırsa tekrar hayata dönermiş der. Bu arada harabelerde gezinen bir keşiş görür ama aslında keşiş bir zombidir. Zombi keşiş Elvira’in peşine düşer daha sonra Waldemar yetişip zombi keşişi öldürüp Elvira’yı kurtarır. Waldemar Elvira’ya geri dönelim der. 


Genevia’in kanı sayesinde dirilen Kontes Vandessa toprağın altından çıkarken Elvira yarın sabah Waldemar’in kâhyası gelip bizi alacak buradan kurtulup en sonunda medeniyete kavuşacağız der. Genevia Elvira’in dediklerini duymayıp transa geçmiş bir halde pencereden dışarı bakar. Elvira Genevia’ya belki Marcel ile bir akşam yemeğine çıkarım der. Bunun üzerine Genevia Waldemar’ı kast ederek Elvira’ya lakin buradaki arkadaşla da ilgilisin der. Elvira belki öyleyim ama burası fazlasıyla garip geldi belkide bir kâbusun içindeyim belki de şahit olduklarımız aslında var olmamıştır diye karşılık verir Genevia belki Waldemar’da var olmamıştır belki de bu seyahate çıktığımızdan be senin hayallerinde yaşıyoruz deyince Elvira Marcel burada olsaydı bize bilimsel bir açıklamada bulunurdu diye karşılık verir. Genevia Elvira’ya Tanrı’ya inanır mısın diye sorunca Elvira evet inanıyorum diye cevap verir.  Bunun üzerine Genevia Elvira’ya bütün inanıcınla dua et dedikten sonra su içmeye gidiyorum istediğin bir şey var mı deyince Elvira çabuk gel yeter der. Mutfağa giden Elvira Kontes Vandess tarafından çağrılır. Malikânenin dışına çıkan Genevia Kontes Vandessa tarafından vampire dönüştürülür. Bu arada pencerede etrafı izleyen Elisabeth bütün olaya şahit olur.

Waldemar tek başına oturup kitap okurken Elvira Genevia’yı arar.  Merdivenlerden inen Elvira Elisabeth’in cesedi ile karşılaşır.  Daha sonra tamamen vampir olmuş Genevia Elvira’in yanında belirir. Genevia Elvira’ya bu çok güzel artık zevk nedir biliyorum diyerek Elvira’yı kendi tarafına çekmeye çalışır. Birdenbire ortaya çıkan Waldemar elindeki haçı Genevia’ya doğru tutunca Genevia kaçmak zorunda kalır.  Daha sonra Waldemar keşke Genevia’in o tabutu açmasına izin vermeseydim Vandessa Walpurgis gecesi öncesi gücünü toplarsa fena olur der. Elvira efsaneler göre Walpurgis gecesi Şeytan daha da güçleniyor der. Bunun üzerine Waldemar evet Şeytan’ın güçlenmesiyle vampir hüküm sürmeye başlayacaklar diye karşılık verir.  Elvira ne yapmalıyız diye sorunca Waldemar Elvira’ya Pierre birazdan gelir onunla git der. Elvira hayır seninle birlikte savaşmak istiyorum ayrıca polisi ve kasaba halkını da uyarmalıyız der. Waldemar Elvira’ya burada yapacağın bir şey kalmadı deyince Elvira Waldemar’a seni bırakamam diyerek Waldemar’a duyduğu aşkı ilan eder. Bunun üzerine Waldemar Pierre ile kasabaya git bende senin güvenliğin için önlemler alayım diyerek Elvira’ya haç verir. Elvira gittikten sonra Waldemar kız kardeşi Elisabeth’in cesedini gömmek dışarı çıkartır. Waldemar Elisabeth’in vampir olarak dirilmesine mani olmak için ölmüş kadının göğsüne kazık sapladıktan sonra baltayla kafasını bedeninden ayırır.

Elvira Pierre ile birlikte kasabaya doğru giderken yolları bir kütük tarafından engellenir. Pierre kamyonetten inip kütüğü kaldırırken Vandessa ve Genevia Pierre’in yanına doğru gelirler fakat Elvira elindeki haçı iki vampire doğru tutarak iki vampiri geri püskürtmeyi başarır. Daha sonra Waldemar’in yanına dönen Elvira durumu Waldemar’a anlatır.  Waldemar Elvira’ya bu gece dolunay olacak Vandessa olduğunda güçlü olacak burada kalamazsın kulübede kal kapıyı kilitle der. Elvira Waldemar’a peki sana ne olacak diye sorunca Waldemar ben kendimi koruyabilirim diye cevaplar. Elvira Vandessa ve Genevia geçebilir diye karşılık verince Waldemar Elvira’ya lütfen benimle tartışma kapını kilitle sabaha kadar bekle ve bir an olsa bile haçını elinden bırakma der. Odasında tek başına kalan Waldemar acı verici bir biçimde kurt adama dönüşüp pencereden atlayıp gider. Ormanda dolanan Waldemar yemek yiyen bir berduşu pençe içinde bırakarak öldürür. Bu arada Elvira duyduğu sesler nedeniyle korku içerisinde sabah olmasını bekler. Daha sonra Genevia ve Vandessa belirip Elvira’in boynuna bir hançerle delerler. Daha sonra Elvira’in akan kanını kadeh doldurup içerler. Daha sonra bunun Elvira’in gördüğü bir kâbus olduğunu anlarız.

 Sabah olduğunda Waldemar üstü başı yırtılmış perişan bir halde Elvira’in yanına gider. Daha sonra Waldemar Elvira’ya Tibet’e yaptığı seyahat neticesinde kurt adama dönüştüğünü bir gün bu kasabaya yerleştiği ve kız kardeşi Elisabeth’in sürekli zincirlediği bir gün kurtulduğunu ama gümüş kurşunla vururlarak öldürdüğünü kurşunlar çıkınca dirildiğini hayatına son vermek için Mayenza haçını aradığını söyler. Elvira seni yalnızca gerçek sevgi durdurabilir değil mi deyince Waldemar evet beni gerçekten seven birisinin elinden saplanan Mayenza haçı benim lanetli hayatıma son verebilir diye karşılık verir. Elvira bu nedenle bize yardımcı oldun deyince Waldemar evet ama ne yazık ki Vandessa’yı hayatta geri döndürdüm der. Elvira ama Genevia’in kanı sayesinde Vandessa dirildi der. Bunun üzerine Waldemar Elvira’ya evet Vandessa onu vampir yaptı sonrasında Elisabeth’i şimdi sıra sende olabilir buradan uzaklaşmalısın der. Elvira Waldemar’a nereye gidebilirim Vandessa muhakkak köyden intikamını alacak ayrıca seni terk edemem der.  Bunun üzerine Waldemar Vandessa’in gündüzleri saklanacak bir mekânı olmalı deyince Elvira Waldemar’a mezarlık olmalı diye karşılık verir.

Elvira yatmaya hazırlanırken Genevia belirir. Elvira korkuyla yanlışlıkla şalını haça doğru atınca Genevia Elvira’in yanına gelip boynunu ısırır. Sabaha doğru mezarlığa doğru giden Genevia Waldemar tarafından gafil avlanır. Genevia ile boğuşan Genevia Waldemar tarafından itilip tahtadan yapılma haça saplanıp ölür. Genevia ölünce Elvira’in üzerindeki etkisi kalkar. Elvira’in yanına gelen Waldemar Elvira’ya artık bitti Genevia öldü senin üzerindeki etkide gitti der. Elvira ağlarken Waldemar arkadaşın artık lanetli değil ruhu huzura kavuştu der. Daha sonra Waldemar ve Elvira harabelerde gezinirken Waldemar Elvira’ya bütün harabeyi gezindim ama Vandessa’dan bir iz bile bulamadım der. Bunun üzerine Waldemar peki yeraltı lahitlerine baktın mı diye sorunca Waldemar o lahitler çok fazla ve yeterli bir vaktimizde yok diye karşılık verir. Elvira peki o zaman neyin peşinde deyince Waldemar bu gece dolunay olacak beni zincire bağlayıp kulübede bekle ve haçı bir an olsun bırakma der. Bu arada Marcel Elvira’in uzun zamandır ortada olmamasından dolayı meraklanır ve yola çıkar.


Elvira zincirle bağlanmış Waldemar’in acı dolu değişim seslerini dinlerken Waldemar’in kâhyası Pierre tarafından etkisiz hale getirilir. Pierre Elvira’ya seni ilk gördüğüm andan beri arzuluyorum tamamen benim olacaksın diyerek Diyerek baygın olan Elvira’yı taşır. Bu arada zincirlerinden kurtulan Waldemar Elvira’yı taşıyan Pierre’ye saldırır. Pierre’de Waldemar’a saldırır fakat Waldemar üstün gelir ve Pierre’in gırtlağını parçalayarak öldürüp gider. Ertesi gün kasabaya giden Marcel belediye başkanına Elvira ve Genevia’yı sorar. Belediye başkanı şehirden gelen iki genç kadına rastlamadıklarını söyler. marcel ısrarını sürdürnce belediye başkanı Marcel’e mesleğiniz nedeni ile ısrarcı olmanızı anlıyorum der. Bunun üzerine Marcel bakın bu kasabaya geldiğimden beri kasaba halkının korku ve güvensizlik içerisinde davrandığını gördüm der. Belediye başkanının yardımcı olmadığını anlayan Marcel belediye başkanın yanından ayrılır.  Elvira Waldemar ile sevişirken Waldemar Elvira’ya aşkımızın bir geleceği yok ama bunu ölene dek hatırlayacağım der.

Meyhaneye giden Marcel Betsabe isimli kadın garson ile konuşur. Marcel Betsabe’ye buraya hiç şehirden gelen iki kadın geldi mi diye sorunca Betsabe hiç görmedim ama tepede iki kadının görüldüğünü söylemişlerdi ama kimse oraya orası lanetli bir yerdir diye cevaplar. Betsabe Marcel’e gene bir cenaze kalkıyor kimse neden olduğunu bile bilmiyor der. Konuşmasına devam eden Betsabe erkek arkadaşım Pierre’de kayıp son günlerde kendinde bile değildi der. Bunun üzerine kimliğini gösteren Marcel Betsabe’ye bunun için ifade verir misin der.  Bu arada Waldemar ormanda yürürken adamın biri Waldemar’a karım ve doğmamış çocuğumun katili sensin diyerek Waldemar saldırır ama Waldemar bıçaklı saldırıdan zarar görmez. Waldemar kendisini savunmak amacıyla adamı iter ve adam kendi bıçağına saplanır. Ölmeden önce adam Waldemar’a sen bir iblisin her şey senin yüzünden oldu der. Waldemar’ın yaşadığı konağa gelen Marcel Waldemar’a eğer Elvira’yı seviyorsan medeniyet görmemiş, deli saçması inikatlara inanılan yerde kalmasına izin vermezsin eğer gönlü sendeyse hiç itiraz etmeyeceğim der.  Waldemar Elvira’yı Marcel ile gitmesi konusunda ikna ettikten sonra Vandessa’in inini bulur. Bu arada Elvira ve Marcel Vandessa tarafından gafil avlanırlar. Daha sonra Vandessa Elvira’yı kurban edilmek için hazırlarken senin kanın efendimi memnun edecek Walpurgis gecesiyle beraber efendim Dünya’ya hâkim olacak der. Bu arada Şeytan’in gölgesi belirir. Daha sonra Waldemar Vandessa’in mekânına girer. Girdiği yere haçı saplayan Waldemar Vandessa’in kaçmasını engeller. Waldemar tam Vandessa’yı öldürecekken kurt adama dönüşür. Daha sonra vampir kadın ve kurt adam arasında vahşi bir kavga olur ve Waldemar Vandessa’in gırtlağını parçalayıp kavgayı sonlandırır. Duvar saplı haçı Waldemar’in göğsüne saplayan Elvira Waldemar’i öldürür ve film biter.



 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...