https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

5 Ekim 2020 Pazartesi

Le diaboliche

 


Filmimiz beyazlar içindeki iki küçük kızın birbirini salıncakla itmesiyle başlar. Salıncağı iten kız yanlışlıkla salıncaktaki kızı düşürür ve kız yerden kalkmayınca diğer küçük paniğe kapılır ve kaçar. Günümüze döneriz ve küçük kızın büyüdüğünü ama kötürüm kaldığını öğreniriz. adının Elise kötürüm kadın düşünceli bir şekilde düştüğü uçuruma bakar. daha sonra arabasına binen kadın eve doğru gider. Şoför Angelo Elise’yi tekerlekli iskemlesini koyduktan sonra adının Vivian olduğunu öğrendiğimiz kadın Elise ’ye Bayan Manning hemşireniz geldi der.  Guila isimli hemşirenin yanına giden Elise Guila ’ya kusura bakma deyince Guila mühim değil diye karşılık verir.  Vivian çay servisi yapmak için mutfağa doğru gidince Elise gördüğü rüyalardan bahsetmeye başlar. Elise her ay deniz kenarına gidiyorum bu bende bir çeşit takıntı gibi bir şey oldu der. Bunun üzerine Guila Elise ‘ye bende sudan korkuyorum belki de küçükken boğulma tehlikesi geçirdiğim için olabilir diye karşılık verir. Vivian Guila ve Elise ’in konuşmalarını dinledikten sonra gider. Daha sonra Guila Elise ‘ye egzersiz yaptırır.

Angelo’nun yanına giden Vivian beceremedin değil mi deyince Angelo ne yapmamı bekliyordun hava durumu havanın rüzgârlı oluğunu söylemişti benim suçum değil diye karşılık verir. Akşam olduğunda Elise ’in yanına gelen Vivian kız kardeşimin hastaneye yatırıldığına dair telgraf alım der. Bunun üzerine Elise Vivian’a üzücü bir haber ama idare edebilirim ayrıca daha a fazla kalmak zorunda kalırsan endişe etme diye karşılık verir. Vivian Elise ’ye kız kardeşimin neden hastaneye kaldırıldığını bile bilmiyorum tek bildiğim hamile olduğu der. Elise Vivian’a merak etme mühim bir şey değildir yalnızca sıradan muayene olmalı diye karşılık verir. Daha sonra Elise Vivian’a beni arayacaksın değil mi diye sorunca Vivian evet efendim her gün düzenli olarak sizi arayacağım diye cevaplar. Vivian Elise ‘ye gitmeden önce istediğiniz bir var mı diye sorar. Elise Vivian’a akşam yemeğini hazırlayabilirsin diye cevap verir.

Vivian üstünü değiştirirken hafif sarhoş olan Angelo oynadığı oyuncak helikoptere benim gerçekten seven kim Vivian ’mı yok sen mi der daha sonra Vivian Angelo’yu korkutunca Angelo bıçağına davranır. Vivian Angelo’ya dikkat etsene diye çıkışınca Angelo seni aptal böyle şeyler yapma şu anda aşırı gerginim diye karşılık verir. Vivian Angelo’ya akşam yemeğinin hazırlarken aklıma güzel bir fikir geldi her gün Elise ’in ufak dozlarda böcek ilacı atabilirim birkaç gün içinde ölmüş olur ne diyorsun der. Bu arada Elise tekerlekli iskemlesini bulamayınca Vivian’a seslenir. Elise bir kez daha Vivian’a seslenir ama cevap alamayınca Elise panikler. Sürünerek mutfağa giden Vivian eline büyük bir bıçak alır.  Sürünerek mutfaktan çıkan Elise aynı şekilde üst katta çıkmak için merdivenleri kullanır. Üst katta çıkan Elise odasına girer ve çarşaflardan halat yapıp kendisini sarkıtmayı dener. Elise kendisini sarkıtırken gizemli şahıs çarşafları keser. Daha sonra bunun Elise ‘in gördüğü bir kâbus olduğunu anlarız.  Uyanan Elise iskemlede halat için kullandığı çarşafları ve yatak odası kapısının zorlandığını görür.


Gördüğü kâbusa benzer bir durumla karşılaşan Elise eline aldığı bıçakla sürünerek aşağı katta iner.  Elise şaşırmış bir halde kendi kendine yüce tanrım birisi geceliğimi giydirmiş bana der. Daha sonra salona geçen Elise telefonla tekerlekli iskemle şirketini arar. Elise ben Bayan Manning der. Telefondaki kişi Elise ’in Elise olmadığını söyleyince söyler. Bunun üzerine Elise durumu izah ederken cam kırılma sesi duyulur. Bu arada Vivian ’da gizlice Elise’yi gözetlerken Angelo’ya çabuk ol hemşire geldi der. Angelo Elise’yi korkutmadık mı zaten doktorun dediğine duygularındaki ani değişimler onun için ölümcül olacak emişti der. Vivian Angelo’ya evet biliyorum ne kadar sürede olacak emin olmak istiyorum diye karşılık verir. Elise ‘in yanına giden Guila Elise ’ye bugün beni şaşırtın der. Bunun üzerine Elise evet bugün erken kalktım kendimi bugün epey dinç hissediyorum der. Elise ‘in nabzını kontrol eden Guila Elise ‘ye nabzın bayağı iyi dingin bir ortam sana iyi gelmiş der. Bunun üzerine Elise Guila ’ya insan durumda olursa olsun yaşamayı bilecek der. Guila Elise ‘ye telefonu kontrol eder misin sanırım telefonda bir sorun var der. Telefonu kontrol eden hat düzgün çalışıyor ama santrali ararken mezarlık çıktı neyse ben gidiyorum yarın görüşürüz der.

Guila ’in çıktığını gören Vivian Angelo’ya hemşire çıktı biraz gayret göstersen iyi olur der. Bunun üzerine bütün plan senin eserin şayet planın bozulursa hapse girecek olan sen olursun çünkü elimi temiz tutmasını biliyorum diyerek Vivian’i üstü kapalı tehdit eder. Guila arabasına doğru giderken Angelo gelir. Angelo Guila ’ya hastamız nasıl diye sorar. Guila iyi diye cevap verince Angelo Guila ‘ya hasta insanlara nasıl katlanıyorsun diye sorar. Guila işim bu der. Bunun üzerine Angelo Guila ‘ya daha fazla para kazanmak ister misin deyince Guila sokaklarda bedeni mi satayım iye karşılık verir.  Angelo Guila ‘ya o kötürümden aldığın paranın daha fazlasını alabilirsin deyince Guila hiç otopsi falan duymadın mı diye karşılık verip gider. Elise evde sürünerek gezerken mutfağa giren Elise kendisine çay hazırlar. Elise çayını içerken duyduğu birtakım sesler nedeni ile huzursuzlanır. Etrafını kontrol eden Elise sürünerek mutfaktan çıkar. Sürünerek üst katta çıkar.

Odasının kapısını kilitleyen Elise odada hapis kaldın kimsin sen deyince odadaki şahıs kapıya bıçakla delince Elise korkudan aşağı sürünerek kaçar. Killere saklanan Elise tedirgin bir şekilde bekler. Daha sonra anahtar deliğinden bakan Elise oyuncak bir bebek görür ama mana veremez. Eline bıçak alan Elise kapıyı açmaya niyetlenir ama fikrini değiştirip killerin duvarını bıçakla delip mutfağa giriş yapar. Buzdolabını açan Elise tekrar aynı oyuncağı görür. Oyuncağın Elise ’in çocukluğundaki en sevdiği oyuncak olduğunu anlarız. Elise içinden bun herkim yapıyorsa benle oynuyor hislerimi, zayıflıklarımı ve korkularımı biliyor öldürmek istese şimdiye kadar başarırdı niyetleri ne der. Yoluna devam eden Elise holden geçerken gizemli şahsa neyin peşindesin bilmiyorum ama korkmuyorum senden istediğini al ne de olsa sigorta zararımı karşılar der. Daha sonra Elise içinden belki de maksadın beni delirtmek olabilir der.


Banyoya saklanan Elise eline geçirdiği pudrayı kapı eşiklerine döküp gizemli şahsın yerini belirlemek için kullanır. Daha sonra kapı çalar ve Elise içinden hemşire olmalı içeri sokayım der.  Guila eve doğru giderken Angelo ve Vivian ’in hararetli bir şekilde tartıştığını görür. Angelo Vivian’a planın beş para etmez deyince Vivian Angelo’ya en azından bir şeyler yapmıyorum sen gibi bir şey yapmadan beklemiyorum diye karşılık verir.  Angelo cinayet tasarlıyorsun bu ikimizin de sonu olur. Vivian öfkeyle hayatım boyunca sefalet içinde yaşadım şimdi elime bir fırsat geçti onu yakalayacağım der. Angelo Vivian’a beyin yerine kullanıyorsun deyince Vivian Guila’yı gösterip Angelo’ya sessiz hemşire bizi dinliyor der. Daha sonra Gulia’in yanına gelen Angelo Guila ile muhabbet etmeye başlar. Angelo Bayan Manning nasıl diye sorunca Guila Bayan Manning epey dinç böyle giderse yüz yaşını bile görür diye cevaplar. Angelo fakat Elise ‘in zayıf bir kalbi var der. Guila ima Angelo’ya tonda sen ve hizmetçi Elise ‘in mirasında yer alıyorsun der. Bunun üzerine Angelo yalnızca hizmetçi yer alıyor diye karşılık verir. Guila aynı kapıya çıkıyor deyince Angelo tam tersi diye karşılık verir. Guila Angelo’ya Vivian ile ne hakkında tartışıyordunuz diye sorunca Angelo biz tartışmıyorduk diyerek konuyu geçiştirir.

Elise mutfaktaki tüpü sürükleyerek girişe doğru taşıdıktan sonra tüpten bir çeşit bubi tuzağı yapıp beklemeye başlar. Daha sonra dolaptan gazyağı alan Elise gaz yağını tüpün çevresine döktükten sonra yaktığı kibriti yere atıp patlama gerçekleştirir. Patlamanın sesini duyan Vivian eve doğru bakar. Vivian ’in sesine kalkan Angelo Vivian’a yatağa dön der. Bunun üzerine Vivian Angelo’ya resmen oda sallandı der. Angelo Vivian’a kuruntu yapıyorsun hiçbir şey hissetmedim der. Bu arada Elise bu arada enkaza bakan Elise bu imkânsız birilerinin olması gerek der. Daha sonra perdenin kıpırdadığını hisseden elindeki bıçakla hızla perdeye doğru gider. Perde üzerine düştükten sonra Elise tekerli iskemlesi ile saldırıya uğrar. Saldırgan kaçtıktan sonra toparlanan Elise Guila’yı karşılar. Guila şaşkınlık içerisinde buraya ne olmuş Elise ’ye her tarafın is içerisinde sanki madende çalışmış gibisin der. Bunun üzerine Elise şömine acayip pisti ayrıca eşyalarda eskimişti diye karşılık verir. Elise Guila ’ya müsaadenle diyerek yıkanmaya gider.

Guila Elise ‘ye kendini bu kadar zorlarsan kalbine kötülük edersin ama şunu da söyleyeyim harika gelişme yaşadın der. Daha sonra Angelo’nun yanına giden Elise Angelo ile laflamaya başlar. Angelo Elise ‘ye bir şeye ihtiyacınız var diye sorunca Elise yalnızca temiz hava almaya çıkmıştım der. Angelo hizmetçi olmadan o koca evde oturmak zor geliyordur size değil mi diye sorun Elise Angelo’yu idare edebiliyorum diye cevap verdikten sonra Angelo’ya bahçıvanlık dışında başka bir iş yapmayı düşünüyor musun diye sorar. Angelo hayır bu işte iyiyim deyince Elise senle Vivian evlenmeyi düşünüyor musun diye sorunca şaşıran Angelo Vivian ile ilişki yaşamıyoruz sanırım Vivian ile evlenmemi mi istiyorsunuz der. Elise Angelo’ya hoş olurdu kendi ailem olmadığı için siz ailem gibi görüyorum diye karşılık verir. Angelo Elise ‘ye Bayan Manning sağlınız iyi mi diye sorunca Elise Angelo’ya sağlığım iyi endişe etmene gerek yok deyip gider. Daha sonra Elise Angelo’ya Vivian’dan haber aldın mı diye sorunca Angelo hayır almadım diye haber verir. Bu arada Vivian ’da gizlice bütün konuşmayı inler.


Angelo’nun yanına gelen Vivian Angelo’ya çok cesaretliydin deyince Angelo Vivian’a Elise niyetini anladı der. Vivian küstah bir tavırla Angelo’ya Elise ’in her akşam onda terapi öncesi banyo girdiğini söyler. Daha sonra Elise banyosu için hazırlık yaparken voltajın düştüğünü fark eder. Banyodan çıkan Elise birisin elektrik kabloları ile uğraştığını fark eder ve lambayı çalıştırır. Bu arada elektrik kabloları ile uğraşan Angelo cereyana kapılıp yere yığılır. Angelo’nun yanına gelen Elise içinden en iyisi Angelo’nun yaptığı işi tamamlayayım diyerek elektrik kabloları ile uğraşır. Elektrik kabloları ile işini bitiren Elise Angelo’nun cesedini kaldırıp tekerlekli iskemlesine koyup dışarıdaki fırına atıp evine geri döner. Ertesi sabah Guila ile kahvaltı sofrasına oturan Elise Guila ile muhabbet eder.  Daha sonra Vivian gelir. Elise Vivian’a kız kardeşin nasıl diye sorunca Vivian iyi doktor istirahat emri yoksa bebeği kaybedebilir diye cevap verir. Vivian üstünü değiştirdikten sonra Elise ‘in yanına gidip dışarı çıkmak için güzel bir hava seçmişiniz der. Bunun üzerine Elise Vivian’a bugün dışarı çıkmak gibi bir niyetim yok deyince Vivian sanırım Angelo arabayı yıkıyor der.  Arabanın yanına giden Elise Angelo diye seslenir. Arabadan çıkan Angelo Elise ‘ye günaydın Bayan Manning deyince Elise korkudan kalp krizi geçirip ölür.

Angelo’nun yanına gelen Vivian Angelo’ya teşbihin nerede diye sorar. Angelo teşbihini bulamayınca Vivian Angelo’ya herhalde fırında unutmuşun der. Angelo fırına doğru giderken aslında tespihin Vivian ’ın sakladığını öğreniriz.  Angelo fırını kontrol ederken Vivian Angelo’yu fırına doğru iter ve Angelo’nun canlı halde yanmasına sebep olur.  Daha sonra Vivian ile Gulia’in ortaklık kurduğunu anlarız.  Akşam olduğunda Guila ’in yanına gelen Vivian bu şampanya şişesini bugün içine saklamıştım diyerek şampanyayı açar.  Daha sonra Vivian Guila ‘ya doktoru arayıp haberdar edelim deyince Guila telefona doğru gider. Guila doktorla konuşurken Vivian Guila ‘in kadehine zehir katar. Şampanyasını içen Guila bir süre sonra fenalaşır ve ölür. Guila öldükten sonra Vivian alaycı bir tavırla her şeye sahip olacağını mı sandın der. Daha sonra banyoya giden Vivian kuvvetteki oyuncak bebeği kaldırırken elektrik akımına yakalanıp ölür ve film biter.


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...