https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

18 Aralık 2023 Pazartesi

Scary Mary

 

Filmimiz Hannah isimli genç kızın evinde toplanan arkadaşlarının resmini çeker. Daha sonra Amber aynada duran fotoğrafa bakıp Hannah’a bunun hatırlıyorum der.  Bunun üzerine Samantha Hannah’a hiç resmin yok ne iş diye sorunca Hannah kendi fotoğraflarıma bakmaktan nefret ederim diye cevaplar. Eric Hannah fotoğrafını çekeyim deyince Amber Eric’e üçümüzü birlikte çek der. Hannah istemez ve Eric’in arkadaşı Tyler burada oturup resimlere mi bakacağız der. Eric o zaman dışarı çıkalım deyince Amber olmaz üşürüz diye karşılık verir. Bunun üzerine Tyler Korkunç Mary oynayalım o zaman der.  Hannah Korkunç Mary’de ne diye sorunca Tyler Korkunç Mary bütün ışıkları kapattıktan sonra aynanın karşısına geçip Korkunç Mary seni görüyor, Korkunç Mary içini görüyor, Korkunç Mary seni ele geçirdi dedikten sonra ışığı açıyorsunuz Korkunç Mary aynada beliriyor diyerek oyunu açıklar. Hannah Korkunç kim diye sorduktan sonra Tyler hiç mi bir şey bilmiyorsunuz çocuklar der. Bunun üzerine Eric Tyler’a Michigan kültürüne aşina değiliz diye karşılık verir. Tyler Korkunç Mary’in yüz yıl önce yaşamış çok uzakta bir çiftlikte yaşayan çok güzel bir kızmış, güzelliğine takıntılıymış bir gün çıkan yangında aynaya bakarken yangında can verdi o günden beri aynanın diğer tarafında yaşayıp yüz çalar der. Samantha hadi yapalım deyince Amber aynayı gösterip Hannah’ın aynası gözükmüyor diye karşılık verir.  Hannah aynalara bakmayı sevmiyorum deyince Eric Hannah’a bence bakmalısın diye karşılık verir.


Hannah’in annesi Marla odaya girer ve Tyler ve Eric’e ben dışarı çıkıyorum siz çocuklarda gidiyorsunuz der. Tyler ve Eric gittikten sonra Samantha Marla’ya çok güzel giyinmişiniz randevunuz mu var diye sorunca Marla yok kızlarla buluşacağız diye karşılık verir. Kızlar uyku tulumlarını düzenlerken Amber Hannah’a sanırım Eric senden hoşlanıyor der. Bunun üzerine Hannah utanarak onunla yalnızca anaokuluna gittik der. Daha sonra Hannah Amber’a Tyler gözlerini senden alamadı deyince Amber kim onu suçlayabilir dedikten sonra Samantha ve Hannah’in kendisine baktığını gören Amber susar. Samantha hadi şu Korkunç Mary oyununu oynayalım der. Hannah ben yokum deyince Samantha haydi nokta çizelim siyah noktayı bulan ilk olacak der. Hannah ben katılmıyorum der ama ne Amber ne de Samantha Hannah’in dediğini umursamazlar. Hannah siyah noktayı çekince ve arkadaşların ısrarı ile oyunu oynamak zorunda kalır.

Banyo önündeki aynaya toplanan üç genç kız ayna önünde dururken Hannah ne diyecektik diye sorar. Samantha ben hatırlıyorum dedikten sonra ayna önünde söylenecek kelimeleri söyler . Amber çok fazla ışık var deyince Samantha ışıkları söndür ama elin ışıklarda olsun der. Samantha Hannah’a gözlerini kapayıp sözleri söyleceksin sonra ışığı açacaksın ardından gözlerini açacaksın der. Hannah derin bir nefes aldıktan sonra  oyundaki sözleri söyler ve ışığı açar. Ne Samantha’yı ne de Amber’i arkadaşlarını göremez ve evin sinirli bir şekilde içinde aramaya başlar. Daha sonra dolabın içine bakan Hannhah’in arkasında iki gölge belirir. Arkasına dönen Hannah iki karaltı ile karşılaşır ve ardından Samantha ve Amber’in yaptığı şaka olduğu anlaşılır. Üç arkadaş gülüp giderken aynada oluşan figürü fark etmezler.

Hannah göl kıyısında tek başına takılırken aynı figür Hannh’a fark etmeden suyun yansımasında belirir. Hannah’in yanına gelen Eric işte buradasın ne yapıyorsun diye sorar. Hannah düşünüyordum diye cevap verince Eric Amber ve Samantha seni arıyorlardı onlarla alış veriş merkezinde buluşacakmışsın diye karşılık verir. Hannah unutuğunu söyleyince Eric Hannah’a sana bir sürü mesaj attılar telefonu mu almadın diye sorar. Hannah umarsız bir şekilde sanırım almamışım diye cevap verir. Eric Hannah’in büyülenmiş bir şekilde göle baktığını görünce neyin sorar. Hannah bıkkın bir şekilde bir şeyim yok yalnızca Mary’yi düşünüyorum diye cevap verir.  Eric şaşkınlık içerisnde Mary’mi deyince Hannah yanan kız diye cevaplar. Bunun üzerine Korkunç Mary dedikten sonra Hannah Korkunç Mary hakkında konuşur. Hannah Eric’e Korkunç Mary’in yanarak öldüğü için ona korkunç denmesinin kötülük olduğunu söyler. Eric şaşırarak pekala der.


Hannah eve vardığında Eric Hannah’a ne yapacaksın diye sorar. Hannah bilmiyorum annem ev işlerini yapmamı falan istedi diye cevapladıktan sonra sen ne yapacaksın diye karşılık verir. Bunun üzerine Eric bende Tyler ile takılırım der. Eric gittikten sonra Hannah bir süre aynaya bakıp gider. Daha sonra siyahlara bürünmüş bir figür aynanın içinde belirir. Hannah yatağına uzanınca karanlık figür aynadan elini uzatmaya çalışır.  Bu arada Tyler Eric’e Hannah’in evine gidip onu korkutalım der. Eric kötü fikir deyince Tyler harika olur Hannah zaten korkmaya yatkın diye karşılık verir. Bunun üzerine Eric Tyler’a ben yapmayacağım ne de sen yapmayacaksın der. Tyler kız arkadaşını koruyorsun saygı duyarım diyerek Eric’in elini sıkar. Tyler kendisini aynada hayranlıkla seyrederken Eric kumaş parçasını Tyler’in arkasına koyup korkutur. Tyler iyi şakaydı der. Duştan çıkan Hannah aynadaki figürün aynaya sen güzelsin yazdığını görmez.

Hannah aynaya yapıştırdığı fotoğrafları toplarken Marla kızı Hannah’a seslenip yapmayı söz verdiğin işler ne oldu diye sorar. Hannah Marla’yı umursamayınca Marla sert bir tonla belki arkadaşların istediğini yapıyordur ama sen ev işlerini yapmazsan cezalı olursun der. Hannah sinirli bir şekilde tamam dedikten sonra aynadan Hannah diyen fısıltılı sesler gelir. Hannah evi süpürürken koridorda eski üzerinde m harfi yazılı bir tarak bulur. Daha fısıltılı bir ses Hannah’a güzel yüzün var dedikten sonra ayna çatlar. Eve gelen Marla elektrik süpürgesinin kendi kendine çalıştığını görür ve Hannah’a seslenir. Aynanın çatladığını gören Marla Hannah’a bu nasıl oldu diye sorar. Cevap gelmeyince Marla Hannah neredesin diye seslenir. Bu arada Hannah büyülenmiş gibi sokaklarda gezerken gizemli figürde camlardaki yansımalarda belirip Hannah’ı izler.  Vitrinin önünde duran Hannah kıyafeti seyrederken Eric Hannah’a sana sesleniyordum annen delirdi bana kırık aynadan bahsetti neredeydin diye sorar Hannah’a alışverişe çıkmıştım diye cevap verince Eric Hannah’in elindeki paketi görür ve şaşkınlık içerisinde güzellik malzemeleri mi der. hannah soğuk bir tavırla yalnızca makyaj malzemeleri der.  Eric Hannah’a sen ne zamandan beri makyaj yapmaya başladın diye sorunca Hannah sen ne zamandan beri makyaj yapmaya başladın diye sorar. Hannah bir şey diyeceğim ama dalga geçmeyeceksin der. Konuşmasına devam eden Hannah Mary için yapıyorum deyince Eric şaşırmış bir şekilde Korkunç May için mi der. Hannah Eric’e konu bu değil dedikten biliyordum diyerek gitmeye çalışır. Eric ne demek istiyorsun deyince Hannah Mary’in ruhunu görüyorum, o çok üzgün birisini iyi hissettirmek istiyorsan güzel görünmelisin der.  eric hayal gücün fazlaymış deyince Hannah hayal gücü değil Mary tarafından aynadan bu geldi diyerek m harfi olan aynayı gösterir.

Tyler’in evine giden Eric Hannah’a bulaşma demiştim diyerek Tyler’a saldırır. Tyler saldırıyı savuşturduktan sonra Eric’e seni dövmek zorunda kalmayım diye karşılık verir. Eric aynasını çatlatıp, evine eski bir tarak bırakmadın mı deyince Tyler Eric’e neden bahsediyorsun diye sorar.  Bu arada Hannah odasındaki aynadaki fotoğrafları aynadan çıkartıp kutuya koyar. Aynı esnada Amber Marla’yi arar. Amber Hannah evde mi diye sorar. Marla evet evde diye cevap verince Amber gelebilir miyim diye sorar. Marla Amber’a gelemezsin Hannah cezalı dedikten sonra Amber’a Hannah’in neyi var diye sorar. Amber bilmiyorum dedikten sonra Marla iyi geceler deyip telefonu kapatır.  Hannah’in odasına giren Marla aynanı temizlemişin dedikten sonra makyaj malzemelerini görür. Marla Hannah’a erkek meselesi mi diye sorunca Hannah hemen hayır der. Marla bir şeyler konuşmak istersen ben her zaman yanındayım deyip gider.  Marla gittikten sonra Hannah aynaya bakarak benim güzel gözükmem için bu tarağı verdin değil mi dedikten sonra hipnoz olmuş gibi ayna karşısında taranırken maskeli dört kız kız aynanın diğer tarafından Hannah’i çeker.


Uyanan Hannah kendisini eski moda bir kıyafetin içinde bulur ve yataktan hızla kalkıp kapıya doğru koşar ama kapının kilitli olduğunu anlar. Daha sonra pencereden dışarı bakan Hannah kendi evini görür ve aslında aynanın diğer tarafında tutsak olduğunu anlar. Hannah aynanın diğer tarafında bulunan annesine seslenir. İçeri giren maskeli kız Hannah’a seni duyamaz dedikten sonra çorba bırakır. Hannah korku içinde annesine seslenir. Maskeli kız Hannah’a bende buraya ilk geldiğimde günlerce bağırdım çağırdım der. Hannah maskeli kıza bağırarak neredeyim ben diye sorar. maskeli kız eliyle sus işareti yaptıktan sonra gider.  Marla yanında telefonda Amber ile konuşup Hannah yanında mı diye sorar. Amber Hannah yanımda değil dedikten sonra kapı zili çalar ve Marla polisler geldi diyerek telefonu Eric’e verir. Eric Amber’a birdenbire ortadan kayboldu dedikten sonra telefonu kapatır ve gizlice m harfli tarağı ve kırık cam parçasını alıp gider.

Eric tarağı ve cam parçasını gösterdikten sonra Tyler bunu polise gösterdin mi diye sorunca Eric hayır diye cevap verir. Bunun üzerine Tyler Eric’e delil saklıyorsun dostum der. Eric ne delili deyince Tyler susar. Daha sonra Eric sanırm Korkunç Mary Hannah’i kaçırdı bunlarda onun kanıtı der. Tyler Eric’e Korkunç Mary bir şehir efsanesi deyince Eric peki o zaman Mary nerede diye karşılık verir. Tyler belki de kaçmıştır deyince Eric Hannah’mı sanmıyorum, Hannah o oyunu oynadıktan sonra çok garipleşti ayrıca çatlak ayna ve bu tarak nereden geldi diye sorar. Tyler bilmiyorum diye cevaplar. Eric aynadan gelmiş olabilir ve Hannah bunu kullanınca bir şekilde kayboldu deyince Tyler kız delirdi kaçtı bence deyince Eric Hannah’dan bahsediyoruz dedikten sonra Tyler özür diler. Daha sonra Hannah yatakta yatarken maskeli kız gelir. Hannah maskeli kıza uzun zamandır gelmedin deyince maskeli kız öyle gözüküyor diye karşılık verir. Hannah Mary’in dünyasındayım değil mi deyince maskeli evet diye karşılık verir. Hannah eve gitmek istiyorum deyince maskeli kız Hannah’a öyle deme buraya alışacaksın sonrada bu odada yaşayacaksın der. Konuşmasına devam eden maskeli hatta bazen büyük eve de gidiyoruz der. Hannah’a seslenen maskeli kız gel maskemizi seçeceğiz der. Yataktan kalkan Hannah üç maskeye bakar ve ben maske falan istemiyorum der. Bunun üzerine maskeli kız Hannah’a seçmelisin o bizi maskesiz görmekten hoşlanmaz der. Hannah neden neye benziyorsun diye sorunca maskeli kız bilmiyorum diye cevap verir. Bunun üzerine Hannah bir bakayım diyerek bir maskeli kızın maskesini çeker kızın yüzünün olmadığını gören Hannah şoka girer. Maskesini tekrar suratına geçiren maskeli kız öfkeyle Hannah’a senin sıran geldiğinde kimse suratına bakmayacak diyerek odadan çıkar.

Amber kayıp ilanlarını yapıştırırken telefondan gelen mesajla gider.  Daha sonra gece Eric ormanda kendisini bekleyen Amber, Samantha ve Tyler’in yanına gelir. Samantha Eric’e tarağı polise vermelisin onunla Hannah’i kaçıranların DNA örneğini bulabilirler.  Eric Samantha’ya sanki Korkunç Mary’in ki bulabilir diye karşılık verir. Bunun üzerine Tyler Eric’e Korkunç Mary diye bir şey yok deyince Eric Tyler’a birisi kimseye fark ettirmeden m harfli tarağı Hannah’in odasına koydu ardından iki aynayı çatlattı bu nasıl mümkün olur anlatsana der. Samantha Eric’e polise tarağı verirsen belki saç örneğinin yüzyıllık olduğunu anlarlar der. Eric ama Hannah’i bulma şansımızı da kaybedebiliriz diye karşılık verir. Bunun üzerine Amber Hannah’i nasıl bulacağız diye sorunca Eric tıpkı Hannah’in yaptığı gibi diye cevap verir.  Eski evde Korkunç Mary piyano çaldıktan sonra maskeli kızlara beni hiçbir erkek aradı mı diye sorar. Kızlar hep bir ağızdan Korkunç Mary’ye hayır hanımım diye cevap verirler.  Korkunç ağlamaya başlar ve iki maskeli kız gözyaşlarını tasa doldurur. Daha sonra yüzünün şekli değişen Korkunç Mary beni arayan erkek oldu mu diye sorar.  Gene hayır cevabını duyan Korkunç Mary öfkelenerek kendi kendine sen çirkinsin kimse seni aramıyor diye bağırır.


Dışarıyı seyreden Mary maskeli kızlardan birinin Korkunç Mary’in gözyaşlarını göl kıyısına döktüğüne şahit olur. Ormanda Eric aynayı kullanarak diğer tarafa geçeceğini söyler. Amber ve Samantha bunun kötü bir fikir olduğunu söylerken Tyler ise fikrin aptalca olduğunu söyler olduğunu söyleyerek Eric ile dalga geçer. Eric bir süre aynanın kırık parçası önünde durur ama bir şey olmaz bunun üzerine Amber Eric’e tarağı kullan der. Eric tarakla saçlarını taradıktan sonra Hannah’a seslenir. Eric’in sesini duyan Hannah Eric’e seslenir ve ayna parçalanır. Daha sonra Hannah’in yanına gelen maskeli kızlar ellerinde halatlarla vakit geldi der. Bu arada Eric ayna âlemine geçmiş yapar. Hannah Mary’in huzuruna çıkarılır. Korkunç Mary Hannah için güzel mi diye sorunca maskeli evet Mary Hanım diye cevap verirler. Hannah’in suratını okşayan Mary kendini güzel buluyor musun diye sorunca Hannah ağlayarak hayır diye cevap verdikten sonra eve gitmek için yalvarır. Korkunç Mary maskesini seçti mi diye sorunca maskeli kızlardan biri hayır Mary Hanım der. Bunun üzerine Korkunç Mary maskeni seçmek istemiyor musun diye sorunca Hannah öfkeli bir şekilde Mary’ye acımıştım sana şimdi bırak beni der. Bunun üzerine Korkunç Mary ruhsuz bir tonla şunun maskesini seçin der. Maskeli kızlar zorla Hannah’i sandalyeye bağladıktan sonra yüzüne maske geçirirler.  

Eric Hannah’in çığlığını duyunca Eric seslenir. Eric’in sesini duyan Korkunç Mary heyecanlanır ve erkek sesi mi o der. Eric içeri girdiğinde Hannah’i baygın halde bulur. Eric Mary nerede diye sorunca Hannah gitti diye cevap verir. Hannah ayna âleminin çıkışının gözyaşları nehri olduğunu söyler.  Daha sonra Hannah Eric’e yüzüm hakkında konuşana der. Eric Hannah’a fotoğrafının bile çekilmesinden hoşlanmazdım der. Bunun üzerine Hannah artık öyle biri değilim dedikten yüzünü bir megaloman gibi över. Bunun üzerine Eric Hannah’in Hannah olmadığını anlar ve aynayı gösterip sen Hannah değilsin bak der. Bunun üzerine Korkunç Mary gerçek suratıyla belirir. Daha sonra Hannah’i sandığın içinde bulur ve kucaklayarak götürür. Ev yanarken Korkunç Mary piyanosunu çalıp gülerek Eric’e götür onu çirkin yüzü yok der. Ayna âleminden çıkan Hannah ve Eric arkadaşları ile buluşurlar. Eric evinde takılırken bir ses duyar ve arkasını dönünce aynada Korkunç Mary’yi görür. Korkunç Mary nefret dolu bir ses tonu ile Eric’e kız seni arıyor der ve film biter.


 

 

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...