https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

3 Aralık 2023 Pazar

A Deadly Dream

 

Filmimiz Kuzey Kutbu’nda bulunan askeri üste bir şey bulunmasıyla başlar. Robertson isimli asker generale bu da ne böyle diye sorunca general bizim bulmamız bir sivilin bulmasından daha iyidir diye cevap verir. Buza kaplı garip bir uzay aracı çıkarılınca askerlerden buz kalıbında biri insana benzeyen bir figür görür ve generale haber verir. Bunun üzerine general heyecanlı bir şekilde bunun bir an önce Washington’a bildirmemiz lazım der. Bu arada Örümcek Kadın kasa açmakla meşgul hırsızın arkasından yanaşıp affedersiniz yaptığınız yasadışı değil mi der. Örümcek Kadın’ı gören kaçamaya çalışınca Örümcek Kadın hizmetinizdeyim, bu da kartım diyerek hırsızı bağlar. Daha sonra Örümcek Kadın şimdi seni hapishaneye bırakalım dedikten sonra Örümcek Kadın’ın yanında iki adam daha belirir. Bunun üzerine Örümcek Kadın içimden bir ses bu ikisi elektrikli süpürge satmıyor dedikten sonra Örümcek Kadın iki adamla boğuşmaya başlar. Adamlardan biri hırsıza çabuk şok edici şuayı hazırla der. Hırsız bir süre uğraştıktan ağdan kurtulur ve adamların icabına bakan Örümcek Kadın’ı şua ile vurup etkisiz hale getirdikten sonra üç adam baygın haldeki Örümcek Kadın’ı arabaya koyup olay yerinden uzaklaşırlar.


Bir evde kendine gelen Örümcek Kadın kendisini kaçıran adamlara size karşı koymayacak kadar sersemlediğimi mi sandınız diyerek tavana doğru zıplar. Bunun üzerine adamlardan biri Örümcek Kadın’a hata yapıyorsun bizler federal ajanız diyerek hüviyetini gösterir. Örümcek Kadın umarım bunlar hakkında iyi bir açıklamanız vardır deyince federal ajan seni buraya getirme yöntemimiz için özür dileriz ama bu bir acil durum ordu buzulun içinde uzaylı bir varlık keşfetti, başkanımız bunun ordunun eline bırakılmayacak kadar önemli olduğunu o yüzden uzaylıyı ordunun elinden alıp çok gizli laboratuvara götürmenizi istiyor der. Bunun üzerine Örümcek Kadın mütevazı bir örümcek böyle bir teklifi nasıl geri çevirir diyerek teklifi kabul eder. Federal ajan Örümcek Kadın’a işte bu da emirleriniz diyerek bir zarf verir. Askeri üstte general bu şeyin tehlikeli olup olmadığına karar verene çözülmemeli, başında yirmi dört saat nöbet tutulmalı der.


Nöbet başındaki asker soğuğa katlanamayınca dereceyi yükseltmenin bir zararı olmaz diyerek termostatı yükseltir. Daha sonra uzaylı çözülür gözlerinden çıkan şua ile askeri yere yığar. Adının Namara olduğunu öğrendiğimiz uzaylı kadın aptal beni bin yıllık uykumdan uyandırdın, şimdi bütün Dünya benim olacak der. Askerlerden biri yaratığı kaçarken fark eder. Bunun üzerine general uzaylının durdurulmasını emreder. Askerler Namara ’ya dur ihtarında bulunca Namara, Namara kimseye itaat etmez diyerek gözünden çıkan şualar ile askerleri etkisiz hale getirir. General Namara’yı etkisiz hale getirmek için hava desteği ister. Namara çabalarınız boşuna beni durduramazsınız der.  Bunun üzerine Örümcek Kadın Namara ‘ya belki ama yavaşlatabiliriz diyerek Namara’yı ağıyla sarar. Namara Örümcek Kadın’a küstah dünyalı kimse Namara ‘ya meydan okuyamaz diyerek göz şuası ile saldırır. Namara’in saldırasından güçlükle kurtulan Örümcek Kadın içinden bu uzaylı bayanın hiç şakası yok ama onu durduracak bir örümcek hilem var der. Su kulesine doğru uçan Örümcek Kadın seni donmuş ucube bahse girerim beni uyutamazsın diyerek Namara’yı tahrik eder. Daha sonra su kulesinin musluğunu açan Örümcek Kadın tekrar Namara’yı dondurur. Daha sonra donuş uzaylıyı uçağa koyan Örümcek kadın gider. Federal ajan Örümcek Kadın’a çok iyi bir iş çıkardınız deyince Örümcek Kadın Sam Amca’ya yardım etmek her zaman iyidir diye karşılık verir.


Bilim adamı uzaylı çözülmeden önce bilgisayara bağlamalıyız, bu uzaylıdan öğrenebileceğimiz çok şey var der. Daha sonra Justice mecmuası binasında Jessica Drew suretindeki Örümcek Kadın, Örümcek Kadın’ın askeri üstten uzaylıyı çaldığı haberini okur. Jeff şu hain Örümcek Kadın görürsem haddini bildireceğim dedikten sonra Örümcek Kadın içinden gülerek muhtemelen öyle yaparsın Jeff der. Gizli laboratuvarda bilim adamı elektron jeneratörleri ve lazer bariyerleri devreye sokun çözülme süreci başlasın der. Federal ajan bu güvenli mi diye sorunca bilim adamı merak etmeyin lazer bariyerleri aşamaz der. Namara çözüldükten sonra bariyerlerden çıkmak ister ama başarısız olur ikinci denemesinde bariyeleri yok eder ve laboratuvar içindeki herkesi uyku komasına sokar. Daha sonra Namara korkunç bir şekilde kahkaha atarak bütün Dünya sonsuz uykuya dalacak der.  Justice binasında Jeff Örümcek Kadın’ı hain olarak manşete çıkarırsak satışlarımız iki katına çıkar diyerek Jessica Drew suretindeki Örümcek Kadın'ı ikna etmeye çalışır. Örümcek Kadın Jeff’e bu konudan emin değilim ama hikâye konusu beni rahatsız etti. Billy Jessica teyze baksana diyerek televizyondaki haberi gösterir. Haberde sunucu Dünya’nın birçok yerinde kimliği belirsiz bir uzaylı halkı uyutuyor haberini yaparken sunucuda Namara’ın kurbanı olur. Billy bu uyutucu yaratık yakınlarda olmalı deyince Jeff hadi araca binip onun resmini çekelim der. Örümcek Kadın bunun iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum der. Daha sonra Örümcek Kadın bu ikisi yanımdayken Örümcek Kadın’a dönüşmem zor olur der. Jeff Örümcek Kadın’a merak etme Jessica seni korurum der.


Namara etrafa göz şuaları ile milleti uyuturken helikopterin içindeki Jeff aşağı inelim dedikten Jeff ve Biily’de şuaların kurbanı olur. Şuaın etkisinden kurtulan Örümcek Kadın helikopteri sağ salim indirdikten sonra Jessica Drew suretinden çıkar ve Namara ile yüzleşmeye gider. Örümcek Kadın Namara’yı ağıyla sarar. Namara göz şuası ile Örümcek Kadın’ı vurduktan sende elinde sonunda uykuya dalacaksın ve bütün dünya benim rüya âlemimde olacak der. Namara kaçtıktan Örümcek Kadın bu şekilde onu yenemem kendi âlemine gidip Namara’in icabına bakmalıyım diyerek uykuya dalar. Billy ve Jeff rüya âleminde bataklıkta gezinen köpekbalığının saldırısına uğrar ama son anda Örümcek Kadın gelip ikisini kurtarır. Daha sonra şato benzeri bir mekâna giren Örümcek Kadın Namara ile yüzleşir. Namara beni buldun Örümcek Kadın ama keşke bulmasaydın diyeceksin dedikten sonra canavara dönüşmüş Billy ve Jeff Örümcek Kadın’a saldırır. Örümcek Kadın ikisinin icabına baktıktan sonra küçük bir sineği küçük bir ağla ama senin gibi bir büyük cardonu yakalamak için büyük bir ağ gerekecek der ve Namara Örümcek Kadın’ın ağına takılır. Daha sonra bununda başka bir rüya olduğunu anlarız. Bunun üzerine Örümcek Kadın’ın aklına uyku esnasında örümcek şuası atabileceği gelir ve ağdan yaptığı hamağın ipini şuası koparttıktan sonra Kuzey Kutbu’nda bulunan üstte giden Örümcek Kadın Namara’yı rüya âleminden çıkarır ve Örümcek Kadın kısa bir mücadele sonrası Örümcek Kadın Namara’yı yener ve uzay gemisinin hapishane olduğunu öğreniriz ardından Namara kendi gezegenine götürülür ve film biter



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...