https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

28 Nisan 2022 Perşembe

Scooby the Barbarian

 


Filmimiz Profesör Busby isimli şahsın arkeoloji sayesinde Norveç’in kadim Viking kültürünü anlamaya başladık demesiyle başlar. Tur rehberi işinizden zaman alıp bizimle buluştuğunuz için teşekkür ederim Profesör Busby der. Bunun üzerine Profesör Busby o zevk bana ait dedikten sonra başka bir soru var mı diye karşılık verir. Turda bulunan bir adam Profesör Busby’ye bu harabede gerçek yaşayan Vikingler varmış bu doğru mu diye sorar. Tura katılanlar panikleyince Profesör Busby sizi temin ederim ki öyle bir şey yok şimdi müsaade ederseniz araştırmama geri döneyim der ve gider. Tur rehberi kafileye şimdi beni takip ederseniz derken lafı elli sopalı devasa boyutlu saldırgan bir Vikingli tarafından kesilir.

Minibüsü kullanan Daphne birazdan Viking harabelerine varırız der. Bunun üzerine Shaggy bu arkeoloji işini abartıyoruz arkeoloji eski kemikleri çıkarma değil mi diye sorunca Scrabby lafa karışır ve eski kemikleri çıkarmak Scooby amacanın yaptığı en iyi iştir der. Scooby ağzı sulanarak eski kemikler bayılırım der. Bunun üzerine Daphne Shaggy’ye Profesör Busby asırlar önce kaybolan kadim Viking'leri araştırıyordu ve dedikodulara göre modern zaman Viking'i tarafından kaçırıldı der.Viking lafını duyan Scooby korku içinde Shaggy’in tişörtüne saklanır. Shaggy Scooby’ye seninle aynı fikirdeyim hadi gidelim deyince Scrabby geldik bile karşılık verir. Daphne işte şurada da Profesör Busby’in laboratuvarı var diyerek minibüsü park eder.

Daphne laboratuvardan içinde burada profesöre ne olduğunu anlayacağımız bir ipucu olmalı dağılıp arayalım der. Shaggy bu mekânın iç mimarı kim mimarı kim merak ediyorum dedikten sonra bir sesle irkilir. Daha sonra Viking miğferli birisini ortaya çıkınca Scooby ve Shaggy hızla koşarak bacanın içine saklanır. Shaggy ortalıkta Viking var mı diye kontrol ediyorduk değil mi Scobby deyince Scobby etraf temiz der. Daphne bunun işe yaradığı yok kasabaya gidelim belki profesörü tanıyan birileri çıkar diyerek kapıya doğru yürür. Daphne daha önce Viking’ler hakkında soru soran adamla karşılaşır. Adam burada ne işiniz var diye sorunca Daphne adama ben de aynı soruyu sana soracaktım diyekarşılıkj verir. Bunun üzerine adam ben Profesör Busby’in yardımcısıyım der. Daphne biz de profesörü arıyorduk deyince adam Daphne’ye özel mülke izinsiz girdiğiniz der. Bunun üzerine Shaggy ve Scobby iyi fikir diyerek hızla laboratuardan çıkınca Daphne zaten biz de gidiyorduk diyerek gider.
Daphne o kadar aradık Profesör Busby’yi bulamadık der. Bunun üzerine Scrabby o zaman bahsettiğin Viking’i aramıyoruz deyince Daphne Scrabby’ye o yalnızca saçma bir varsayımdı asırlardır gerçek bir Viking görülmedi der. Daha sonra saldırgan bir Viking belirince Shaggy bu da nesi dedikten sonra Scobby Viking diyerek kaçmaya başlar. Viking Olaf yemek istiyor diyerek balkabaklarını yemeye başlar ama balkabağından hoşlanmaz. Olaf bunu beğenmedi diyerek balkabaklarını fırlatıp atar. Scrabby kimse amcama böyle davranamaz diyerek Viking’e saldırır. Daphne Scrabby sakın deyince Scrabby Daphne’ye bu barbar ahmağın icabına bakacağım der. Olaf zorlanmadan Scrabby’i kaldırınca Scrabby yanlışımda olabilir der. Daha sonra Olaf Daphne’yi kucaklayıp hem Scrabby’yi hem de Daphne’yi kaçırır.


Bir kaleye varan Scrabby Dapne’ye baksana deyince Daphne bu kadar Viking nereden gelmiş olabilir der. Viking’ler selamlar olsun korkunç Olaf dedikten sonra Olaf mahkûmlar yakaladım zindana atın diyerek Daphne ve Scrabby’yi Viking’lere verir. Olayları gizlice izleyen Shaggy Scobby’ye Scrabby ve Daphne’yi esir aldılar oraya girmeliyiz der. Bu arada Shaggy ve Scobby’in arkasından iki yaklaşır ve iki mahkûm daha diyerek saldırırlar. Shaggy ve Scobby hızla ağaca tırmanırlar. Kovalamaca esnasında Shaggy ve Scobby Vikinglerin kıyafetlerini çıkartıp dereye düşürmeyi becerirler. Daha sonra Shaggy Scobby’ye aklıma bir fikir geldi der. Bu arada zindanda esir tutulan Scrabby Daphne’ye sence bu Vikingler Profesör Busby’yi kaçırmış olabilir mi diye sorar. Daphne buradan çıkmadan bunun cevabını bulamayız der. Daha sonra içeri giren profesörün yardımcısı size uzak durun dememiş miydim der. Scrabby Profesör Busby’ye ne yaptın diye sorunca profesörün yardımcısı daha bir şey yapmadım diyerek gider.

Vikinglerin kıyafetini Shaggy Scobby’ye Viking gibi davran dedikten sonra diğer Vikinglerin yanına gider. Viking Scobby ve Shaggy’ye gelin halat çekmesini kazanın der.  Bu arada Scrabby ve Daphne zindanın anahtarlarını alıp kaçarlar. Daphne hadi Scrabby şu yardımcıya soracak bir çift sorum var der. Daha sonra Scrabby bir sürü fıçı görür ve bunlarda neyin der. Bunun üzerine Daphne mazot bu fakat Vikinglerin mazotla ne işi olabilir diye karşılık verir.  Olaf Shaggy’ye bir halat verince Shaggy bu ne için diye sorar.  Olaf Shaggy ve Scobby’ye siz halatın bu ucunu çekeceksiniz onlarda diğer ucunu çekecek diyerek dört iri yapılı Vikingi gösterir. Scrabby Daphne’ye ofisin burada ne işi var deyince Daphne bilmiyorum ayrıca Viking’in Atlas Okyanusu haritasıyla ne işi olur diye karşılık verir. Daha sonra Daphne Profesör Busby’yi görür ve seslenir. Profesör Busby kimsiniz diye seslenince Scrabby Profesör Busby’ye size yardım etmeye geldik der. Daha sonra Profesör Busby Scrabby ve Daphne’ye siz çıkız yolu bulun bende şuraya bakayım diyerek gider. 

Shaggy ve Scobby halat çekme sırasında Vikingleri devirince Olaf testi geçmediniz öfkelendik diyerek Shaggy ve Scobby’yi kovalamaya başlarlar. Bu arada Daphne merdivenleri çıkarken Scrabby’ye çıkışı bulduk ama profesörü kaybettik derken Shaggy ve Scobby ile çarpışır. Daphne Shaggy’ye burada ne işiniz var diye sorunca Shaggy sizi kurtarmaya geldik diye cevap verir. Daphne teşekkür ettikten sonra Scrabby bakın diye seslenir. Daphne suyolu ve bir Viking teknesi sanırım bu nehirde okyanusa açılıyor der. Bu arada Olaf diğer Vikinglere işgalciler hepsini yakalayın emri verir. Vikingler ve Scobby’in dostları arasında kovalamaca yaşanır. Grup kürekleri ittiremeyince Scrabby ben halatı çözeyim der ve halata doğru gider. Scrabby Olaf tarafından yakalanınca Scobby diğer halatla sallanarak Scrabby’yi kurtarmaya gider ve bacaklarıyla Olaf’i kıstırır ve gözcü direğine çıkaror. Sesi değişen Olaf yüksekten korkarım deyince Daphne bu Olaf kimmiş bakalım deyince tekne yükselir ve Scrabby tekne denizaltının üstünde deyince Profesör Busby’in yardımcısı tekne denizaltının bir parçası der. Scobby Olaf’in maskesini çıkartır ve Profesör Busby’in Olaf olduğunu anlarız. Yardımcı aslında çalıntı denizaltı vakası araştıran donanma mensubu Mules Janson olduğunu Profesör Busby’in Viking paravanıyla korsanlık yaptığını öğreniriz ve film biter.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...