https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

19 Nisan 2022 Salı

Fortress

Filmimiz elinde tüfekle dolanan Sid isimli delikanlı ile başlar. Sid kümese giren tilkiyi vurduktan sonra sese Sally isimli genç bir kadın kalkar. Sid anne babasına tilki vurdum diye seslenir. Daha sonra kahvaltı masasına oturan Sally’in Sid’in ailesinin yanında pansiyoner olarak kaldığını öğreniriz daha sonra Sally Sid ve Sid’in kardeşi Tommy ile öğretmenlik yaptığı okula gider. Derse başlayan Sally öğrencilerine ders anlatırken Tommy ve Derek isimli iki öğrenci ördek ve kedi maskeli iki adamın okul bahçesinde dolandığını fark eder ve diğer çocuklara haber eder. Sally derse dönün dedikten sonra Noel Baba maskeli bir adamın elinde tüfekle pencere önünde dikildiğini görür. Sally çocuklara sakin olun derken maskeli dört adam silahlara sınıfı basar ve çocuklara dışarı çıkmalarını söyler. Sally Noel Baba maskeli ilk yardım çantasını alayım der ve ilk yardım çantasını alırken taştan yapılma bir bıçağı ilk yardım çantasına koyar.  

Öğrencilerden biri kaçmaya yeltenince maskeli adamlar tarafından yakalanır. Kovalamaca esnasında ilkyardım çantası etrafa saçılır ve Sally taştan yapılma bıçağı düşürür. Sally ve bütün öğrencileri kamyonete konulduktan sonra adamlar kamyoneti çalıştırır. Bir süre yolda ilerledikten sonra Sue isimli öğrenci elini kaldırır. Sally Sue’ya ne vardı diye sorunca Sue tuvaletim geldi der. Bunun üzerine Sally öğrencilerine başka kimin tuvaleti geldi diye sorunca diğer öğrencilerde ellerini kaldırır. Sally Noel Baba’ya çocukların tuvalet ve yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesini talep ediyorum der. Noel Baba Sally’ye kapa çeneni diye tersledikten sonra şoföre durmasını söyler. Sally kamyonetten inen çocuklara kızlar şu tarafa erkekler şu tarafa dedikten sonra Tommy’in yanına gelen Sally Tommy’ye gizlice kaçıp bir eve sığınmasını oradan polisi aramasını söyler. Bu arada lafa Derek bende giderim diye lafa karışınca Tommy ve Derek tartışmaya başlar. Bunun üzerine Sally Derek’i susturur. Noel Baba maskeli adam yaklaşınca Sally herkes işini bitirdi mi diye sorar. Herkes araca biner ama Tommy gizlice sıvışır.  

Noel Baba maskeli Sally’yi ve Narelle isimli genç kızı sapık duygularla seyreder. Bu arada Noel Baba maskeli adam Tommy isimli çocuğun kayıp olduğunu fark edince kamyoneti durdurur. Toby’in kafasına silah dayayan Noel Baba maskeli adam o çocuk buraya gelmezse bu çocuğun kafasını uçururum der.  Sally telaşlı bir şekilde Tommy’ye çık ortaya anladılar der. Durumun vahametini anlayan Tommy saklandığı yerden çıkar. Dört maskeli adam kamyoneti durdurur ve Sally ve çocukları ormanlık bir alana çıkartır.  Biraz yürüdükten sonra dört adam maskeli adam ve Sally ve çocukları mağaraya girmeleri konusunda zorlar. Bu arada kedi maskeli adam Narelle’ye karşı sapıkça hislerini anlayan Sally Narelle’yi kedi maskeli adamdan uzak tutar. Daha sonra Sally ve çocuklar mağaraya girerler.

Sally çocuklara beslenme çantanızdaki tek bir yiyeceği yiyebilirsiniz der.  Çocuklar mızmızlanınca Sally kurtulduğumuzda hepinize hamburger ısmarlayacağım diyerek çocukları sevindirir. Sally ve çocuklar yemeklerini yerken dört suçlu mağaranın ağzını büyük bir kaya ile kapatırlar.  Çocuklardan biri ateşe ihtiyacımız var deyince Sally ne yazık ki yanımızda kibrit yok diye karşılık verir. Bunun üzerine çocuklardan biri Derek’e bakarak imalı bir şekilde keşke aramızda sigara içen biri olsaydı der. Sally ve çocuklar aralarında konuşurken Derek kibritini yakar. Daha sonra çocuklar ve Sally yanan ateşi muhafaza etmek için defter sayfalarını yakarlar. Sally çocuklara savaş konseyi kuruyoruz beyninizi kullanın ilk olarak ne yapmalıyız diye sorar.  Bunun üzerine Sally yukarı çıkıp taşı oynatmayı deneyeceğim Sid ben yaparım deyince Sally Sid’e üç kişi bu is yeterli ayrıca Derek senden daha yapılı der. Derek ve Tommy Sally ile koca kayayı itemeye çalışırlar ama muvaffak olamazlar. Derek susayınca Sally Derek’e içecek bir şeyler verin der. Narelle Derek’e bir şişe verir. Derek şişedeki sıvıyı içer ve gerisinin geriye tükürür. Narelle gülerek kusura bakma yanlış şişeyi verdim der. Sally Derek’in elinde şişeyi alır ve şişenin içindeki sıvının gazyağı olduğunu anlar. Daha sonra Sally öğrencilerden teneke meşrubat kutusu ve ayakkabı bağcığı ister. Teneke kutuya gazyağı döktükten sonra ayakkabı bağcığını da fitil yaparak meşale yapar.

Sid Sally’ye bunun savaş konseyi olduğunu sanıyordum der. Sally başka kutu var mı diye sorunca Tommy bende var diyerek elindeki kutuyu Sally’ye verir. Sally Tommy’ye şimdi bu kutuyu da diğeri gibi meşale haline getireceğiz sonrada ben ve Sid keşfe çıkacağız Derek ile Tommy size göz kulak olacak der. Sid ve Sally mağaranın içinde dolanırken Sid mağaradaki duvardaki yosunları gösterek bunları izlersek çıkış yolunu buluruz der. Mağara içinde ilerlerken Sid Sally’ye mağara tavanındaki boşluğu gösterir. Sally çok yüksek der.  Sid tırmanabilirim deyince Sally ben tırmanmam ayrıca senin de tırmanmanı istemiyorum der. Morali bozulan Sid Tommy haklıymış diye mırıldanır. Sally af buyur diye çıkışınca Sid bir şey yok diye çıkışır. Sid ve Sally biraz daha yürürler ve Sid Sally’ye duyuyor musun der. Sally ne duyuyor muyum diye sorunca Sid su der. Daha sonra Sid ve Sally mağaranın içinde bir dere keşfederler. Sally çıkış yolu var mı diyerek dereye girer. Sid Sally’ye su şimdi buz gibidir deyince Sally her sabah soğuk suyla duş alırım diyerek yüzmeye devam eder. Mağaranın çıkışını bulan Sally daha sonra Sid’in yanına döner. 


Sally önce küçük çocukları suyun altından geçirir. Daha sonra Sarah ismli başka bir çocuğu mağaranın diğer tarafına geçirirken yönünü kaybeder ve suyun altında panikler. Bu arada Sid Sarah’i kavrayıp güvenle mağaranın diğer tarafına geçirir. Sally’in yanına dönen Sid Sally’in de sağ salim mağaranın diğer tarafına geçmesine yardımcı olur. Bütün herkes sağ salim mağaradan çıktıktan sonra yürümeye başlarlar. Sally ben tepeye çıkacağım belki bir ev bulup bir yerlere telefon edebiliriz der. Çocukların yanına dönen Sally birkaç yüz metre ötede ev var oraya gidiyoruz der. Bir süre sonra Derek hani birkaç yüz metre öteydi deyince Sally Derek’e öğretmenlerde hata yapabilir diye karşılık verir.  Sally ve çocuklar evi görünce koşturarak eve doğru giderler. Sally kapıyı açan yaşlı kadına benim adım Sally Jones öğretmenlik yapıyorum bunlarda benim öğrencilerim kaçırıldık telefonu kullanabilir miyim der. Daha sonra kadının Noel Baba maskeli adam yaşlı kadının arkasından belirir. Sally lanet olsun dedikten sonra diğer maskeli adamlar çocukları yakalar. Sid kaçar ve bahçede gördüğü kamyonete doğru gider fakat kamyoneti çalıştıramaz. Ördek maskeli adam tüfeğini Sid’e doğrultup dışarı çıkar. Noel Baba maskeli adam Sally’yi eve sokmadan önce taciz eder. Sinirlenen Sally Noel Baba maskeli adama saldırır ama adamın çocuklara zarar vereceğini anlayınca saldırısını keser. 

Sally içeri geçtiklerinde Noel Baba maskeli adama çocuklar doğru dürüst beslenmediler der. Bunun üzerine Noel Baba maskeli adam Sally’ye yemek getirmiştik ama kaçtığınız için yemeğiniz yok diye karşılık verir.  Fare maskeli adam Noel Baba maskeli adama bunları ne yapacağız Jim deyince Noel Baba maskeli adam fare maskeli adamı dövüp lanet olası isimleri kullanma der. Daha sonra Noel Baba maskeli evin sahibi bize dört kişilik yemek içki getir bize der. Maskeli adamlar yemeklerini yerler. Daha sonra Noel Baba maskeli adam yaşlı kadın ve yaşlı adama dışarıda bekleyin der. Yaşlı kadın Noel Baba maskeli adama kocam yaşlı bu soğukta kötü olur deyince Noel Baba maskeli kadına kapa çeneni diyerek tokat atar. Yaslı adam karıma ne cüretle vurursun diyerek Noel Baba maskeli adamın üzerine yürür ama vurulur. Noel Baba maskeli adam diğerlerine çocukları götürün dedikten sonra Sally ve çocuklar ahıra kapatılır. Yaşlı kadında vurulduktan sonra ördek maskeli adam Noel baba maskeli adama işler sarpa sardı der ve o da vurulur.  


Sid sinirleri bozulan Sally’ye nasıl tavşan yakalanır biliyor musun diye sorar. Sally nasıl diye sorunca Sid Sally’ye tavşan önünü göremez ve öyle yakalanır. Bunun üzerine Sally plan tasarlar.  Kedi maskeli adam Sally ve çocukların şarkı söylediklerini duyar ve ambara girer. Sally ve çocuklar kedi maskeli adama cana yakın ve fazlasıyla hürmet gösterirler. Sid Sally’ye Derek ile benim uykum geldi diyerek giderler. Daha sonra Sid kedi maskeli adama kütükle vurur ama tüfek ateş alır ve Tommy’yi vurulur. Sally Tommy’in durumuna bakar. Daha sonra Tommy’yi kucaklayan Sally çocuklara beraber dışarı çıkar. Sally ördek maskeli adamın kafasının ayrıldığını görünce çaktırmadan çocukları ters yöne doğru götürür. Leeann Sally’ye ambarın yanmasını gösterince Sally yapabileceğimiz bir şey yok diye karşılık verir. Çocuklar ellerinde fener kişilerin olan kendilerine doğru koştuğunu görünce panikler fakat daha sonra fenerli kişilerin Derek ve Sid olduklarını anlarız. Sid ve Derek evin mutfağından birkaç malzeme aldık der.

Fare maskeli adam alaycı bir tavırla çocukları öldüreceğini Sally ve Narelle’ye tecavüz edeceğini söyler. Bunun üzerine Derek sizler adam değilsiniz diye karşılık verir. Derek’in cesaretinden etkilenen Sally artık kaçmayacağız savaşacağız der. Bunun üzerine çocuklar ve Sally ellerindeki imkânlarla silahlar ve tuzaklar yaparlar. Ertesi sabah Narelle’yi göremeyen Sally Narelle nerede diye sorar. Sue Sally’ye Narelle’in tuvaletini yapmaya gittiğini uzun zamandır gelmediğini söyler. Bunun üzerine Sally Narelle’yi aramaya çıkar. Bu arada Narelle kendisini sakatlamıştır ve fare maskeli adamda Narelle’in peşine düşer. Daha sonra fare maskeli adam Sally’in sesini duyar ve Sally’in peşine düşer. Sally ile boğuşan fare maskeli adama çocuklar devasa kayalar fırlatır. Sally kayalardan kurtulmak için siper alır. Fare maskeli adam Sally’ye saldırır ve ikisi birden düşer. Daha sonra fare maskeli adamın öldüğünü Sally’in kurtulduğunu anlarız. Çocuklar sevinmeye başlarlar ama Sally daha sırada Noel Baba var der. Bunun üzerine Çocuklar ve Sally tuzak hazırlar. Fare maskeli adamın cesedini gören Noel Baba Sally’ye mağaraya dalar. Tuzağa takılan Noel Baba yere düşer ve çocuklar Noel Baba’yı vahşice öldürürler. Günler sonra Sally çocuklara bahçede kitap okurken iki polis ölen adamların aşırı vahşice öldüklerini ve bunu yabani hayvanların yapamayacağını söyler. Sally çocukların sorgulanmaya değil dinlemeye ihtiyaçları olduğunu söyler. Bu arada çocuklar polisleri sarar ve çocukların bakışlarından tırsan polisler gider. Sally çocuklara gidebilirsiniz dedikten Noel Baba’nın kalbi duran kavanoza bakıp gülümser ve film biter.







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...