https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

11 Nisan 2022 Pazartesi

Howling: New Moon Rising

Filmimiz çölde bulunan bir iskelete korkuyla bakan adamların yanına gelen polis dedektifi John’a adam ölmüş der. Bunun üzerine Polis Dedektifi John adama iyi gözlemlemişin Watson diyerek dalga geçip gider. Daha sonra Rahip Jones’un evine giden polis dedektifi John bulduğu ceset fotoğrafına göstererek bu ceset kasabaya gelen karnavalın gitmesinden bir ay sonra bulundu bayağı garip bir cesetti der. Rahip Jones Dedektif John bunları niçin bana gösteriyorsun diye sorunca Dedektif John Rahip Jones’a doğaüstü vakalara karşı bir merakın var ve bu adamda normalden büyük bir kurt tarafından öldürüldü der. Bunun üzerine Rahip Jones Dedektif John’a bu olay hakkında daha fazla malumata edinmeliyim der. Bunun üzerine videoyu çalıştıran Dedektif John Peder Jones’a bu görüntü karnaval zamanında çekildi kadının adı Marylou Summers o da kurt saldırısına uğradı ama şimdi kayıp der.

Uzun saçlı ve sakallı bir adam bir bara gider. Adının Ted olduğunu söyleyen adam barmen Jim ile muhabbet eder. Jim Ted’e Avustralya’dan mı geldin diye sorunca Ted evet oradan geldim dedikten sonra iş aradığını söyler. Bunun üzerine Jim Ted’e Harriet ile konuşmalısın der. Harriet kocası Bob ile gelir. Harriet Ted’e sana fazla para ödeyemem ama kalacak yer ve ev yemeği ayarlayabilirim deyince Ted Harriet’e bu son zamanlarda aldığım en cazip teklif der. Bu arada Dedektif John Rahip Jones’a kusura bakmayın ama doğaüstü olaylara inanmam deyince Rahip Jones ben bir deli veya yobaz değilim der. Konuşmasına devam eden Rahip Jones Dedektif John’a bundan beş asır önce Macaristan’da bir şatoda kurt adam görülmesiyle Vatikan inceleme ekibi gönderdi lakin kurt adamlıkla suçlanan kişi sarayındakileri zehirledikten sonra karısı ve kendisini de öldürdü Vatikan bu olaydan sonra şatodaki şeytanı ve şatoyu üç kez yakmayı denediler ama muvaffak olamadılar ve şatoya kimse yaklaşamadı der. Konuşmasına devam eden Rahip Jones Dedektif John’a birkaç yıl önce Mary Lou aynı kaleye gittiler ama hiçbiri şatodan çıkmadılar yetkililer onların tipide kaybolduklarını söyledi der. Dedektif John Rahip Jones saygısızlık etmek istemem ama geç oldu gitmeliyim der.

Harriet bugün gerçekten kâr yaptık eğer şu bedavacılardan da kurtulursak iyi olur. Bunun üzerine Bob hepsini yollayalım gitsinler deyince herkes Bob’a bakıp güler.  Jim Ted’e şu uyuyan güzeli uyandır kapatıyoruz der. Ted Bill isimli adamı uyandırır ama Bill Ted’e ne halt ettiğini sanıyorsun deyince Ted Bill’e Jimmy’i gösterir. Bunun üzerine Bill bardan çıkar. Bill’in arkasından gelen Ted ne halt ettiğini sanıyorsun diye çıkışınca Bill Ted’ senin gerçekte ne olduğunu gösteriyorum diyerek gider. Ted’in yanına gelen Bonnie seni tanıyor mu diye sorunca Bill tanımıyorum diye cevaplar. Geyiklerin sesine kalkan Jacklyn kocası Artie’ye geyikleri bir şey ürkütmüş olmalı deyince Artie Jacklyn’e herhalde kır kurdu olmalı diye karşılık verdikten sonra Artie ve Jacklyn içeri girer.  Kusmak için dışarı çıkan Bill dışarıda kalır ve gizemli bir saldırganın kurbanı olur. . Bu arada evine dönen Ted kapının açılmadığını fark edince kapıyı kırar ve hemencecik yatağın altında duran çantayı çıkarıp içindeki paralara bakar.

Sabah olduğunda Ted’in kırılmış kapısının önünde duran Sharon Harriet’e dün geceki çığlığı duydun mu diye sorar. Harriet bir daha çığlıktan fazlası olur diye cevaplar. Sharon çığlığa kalktığımda Ted’in dolandığını duydum der. Bunun üzerine Harriet Ted’in bununla ne ilgisi var diye sorunca Sharon Harriet’e dün gece birisi ile takıştı der. Bunun üzerine Harriet Sharon’a Bill’i görürsen bana yolla bu olayın aslı astarı neymiş öğrenelim der. Jim’in yanına giden Sharon Ted’i gördün mü diye sorunca Jim oralarda bir yerde olmalı diye cevaplayınca Sharon gider. Daha sonra Jim’in yanına Ted’e Jim Sharon’da seni arıyordu deyince Ted hayatımın hikâyesi diyerek gider. Sharon Ted’in evini gözetlerken Ted Sharon’in yanına gelip bir şey mi vardı diye sorar. Sharon kısa süreliğine panikledikten sonra evet der. Konuşmasına devam eden Sharon dün gece takıştığın şarhoş kayboldu der. Ted Sharon’a bunun benimle ne ilgisi var diye sorunca Sharon dün gece üçte seni dışarıda dolanırken gördüm deyince Ted ben o saatte uyuyordum diye cevap verip gider. 

Rahip Jones Dedektif John’a tur rehberi ölmeden yaptığı itirafta kurt adamın şatodakilerin arasına karışıp teker teker onları öldürdüğünü son kalanlar Avusturyalı Ted ve başka bir adam kavgaya tutuştular ve Mary Lou eline geçirdiği tabancayı yanlış adama kullandı der. Dedektif John Peder Jones biraz yürüyelim de kendimize gelelim der. Telefon kulübesinde birisini arar ve gönderdiğin sarhoş neredeyse her işi berbat ediyordu şanlıyım ki gitmiş nereye gittiğini bilmiyorum diyerek telefonu kapatıp gider. Ted gittikten sonra gizemli bir şahıs telefon kulübesinde duran Catherine isimli yapımcının kartını alıp gider. Peder Jones ile yürüyen Dedektif John yürümek iyi geldi temiz hava sayesinde zihnim açıldı deyince Rahip Jones Dedektif John’a senin spor yapan bir tip olduğunu sanmıyordum deyince Ddektif John bir arkadaşım vardı ilk yürüyüşe çıktı öldü der. Rahip Jones üzüldüm arkadaşın kaç yaşındaydı diye sorar. Dedektif John doksan beş yaşındaydı diye cevap verir. Rahip Jones benimle dalga mı geçiyorsun deyince Dedektif John hayır diye karşılık verir.

Sharon Becky’ye Ted’i o adamın kaldığı yerde gördüğüme eminim gördüğüme eminim der. Becky Sharon’a saklayacak bir şeyi yoksa niye yalan söylesin deyince Sharon Becky’ye bende ondan endişeleniyorum Ted’in yatağının altında Bill’in valizini gördüm diye karşılık verir. Becky gittikten sonra Ted gelip Sharon’a manalı bir şekilde bakar. Jacklyn Earl’e dün gece bir şey geyikleri çok korkuttu gördün mü diye sorar. Earl hayır diye cevap verince Jacklyn kocası ile gider. Peder Jones Dedektif John’a tur rehberi yanılmıştı ölen adam kaybolmuştu ve Marylou’da kaybolmuştu der. Dedektif John şu ana dek deyince Rahip Jones zamanımız azalıyor şatonun yıkılmasının üçüncü senesi ve bir kurt adamın gücüne kavuşup başka birisini kurt adam haline getirebilir. Peder Jones’un sekreteri Cybill gelip saçmalayınca Peder Jones Cybill’a nazikçe gitmesini ister. Dedektif John Peder Jones’a eğer bunları amirlerime söylersem bana deli gözüyle bakarlar der. Bunun üzerine Rahip Jones bu işi gizli tutacağız der.

Sharon’in yanına gelen Becky anahtarları aldım der. Bunun üzerine iki kadın Ted’in kaldığı yere giderler. Ted’in evine giren Becky çanta bulur ama çantanın içinden bir sürü kaset çıkar. Bunun üzerine Sharon Becky’ye dolaplara da bak der. Bu arada Ted’in geldiğini gören Sharon içerde iken kapıyı kapar. Sharon’i gören Ted bu şekilde karşılaşmaktan vazgeçmeliyiz der. Daha sonra Ted Sharon’a burada durmuş ne yapıyorsun diye sorar. Sharon birisini bekliyorum diye cevap verince Ted esprili bir dille Godot’u mu bekliyorsun dedikten sonra içeri girer. Ted yatağında duran ceketi çıkar ve Becky’in kapının arkasında saklandığını görürüz. Evinden çıkan Ted biraz yürüdükten sonra erketeye yatan Ted Sharon ve Becky’in çıkıp gitmesini izler. Akşam barda Jacklyn geyikleri garip bir şey korkuttu diye konuşurken lafa karışan Ted konuyu değiştirir. Daha sonra saldırgan tutumlu bir adam Ted’e hakaretler eder. Bunun üzerine Ted adamla iddiaya girer. Şapkasını bira kadehine atan Ted şapkaya dokunmadan bira içeceğim der. Masanın altına giren masanın altına atılan birayı içer ve iddiayı kazanır. Adam taşkınlık çıkarınca Earl adil biçimde kaybettin şimdi ikille diyerek bardan kovar. Bar çıkışında adam arkadaşına paramı o hergeleye yedirmeyeceğim der.

Bonnie Ted’e biraz zamana ihtiyacım var der ve Ted Bonnie’in isteğine saygı duyarak gider. Ted başına yürürken daha önce iddiaya girdiği adam tarafından saldırıya uğrar. Adam tam Ted’i öldürecekken adam kurt adamın kurbanı olur. Dedektif John Peder Jones’un yanına gelir ve Marylou’un ıssız ve az nüfuslu bir kasabada olabileceğini ama bunun imkânsız olduğunu belirtir. Bunun üzerine kurt adam başka birisinin kimliğine bürünebilir diye karşılık verir. Ertesi sabah Bob dışarıda yemeği hazırlarken Dolores gelip Harriet nerde diye sorar. Bob Harriet Sharon’in yanında deyince Dolores Bob’un yanından gider. Daha sonra Dolores Harriet’e gece öldürülen adamın cesedini gösterir. Dolores adamı kontrol ettiğini adamın cinayetten yatığını söyler. Harriet bunu Bob’a söyleyemeyiz daha yana kalp krizi geçirdi yeni bir tane geçirmesine ihtiyacı yok der. Bunun üzerine Earl ve Dolores gömmeyi önerince Harriet isteksiz bir şekilde kabul eder.

Bob Ted’e buralarda ağaçlardan atlayan bir kır kurdu var deyince lafa karışan Harriet civarda bir dağ aslanın dolandığını söyler. Daha sonra Harriet Bonnie, Becky ve Sharon’in yanına gidip olan biteni anlatır. Daha sonra Becky Sharon’a Ted hakkında duyduğu şüpheleri aktarır. Becky Ted’in kavga ettiği kişilerden birinin kaybolduğunu diğerinin de öldüğünü belki de Ted adamı yaraladı dağ aslanı da adamın işini bitirdi söyler. Bunun üzerine Sharon Becky’ye Ted’in günahını alıyorsun der. Bu arada Peder Jones Mary Adams isimli kadınla buluşur. Mary Peder Jones’a bunalım yaşadığı zaman kocası ile küçük bir kasabaya yerleştiğini ve kasabanın kurt adam kasabası olduğunu söyler. Konuşmasına devam eden Mary kocasının kurt adamların kurbanı olduğunu ve kendisinin kaçtığını söyler.  Bunun üzerine Peder Jones Mary’ye Mary Lou ve Ted’in resimlerini gösterir. Resimlere bakan Mary Marylou’yu hiç görmediğini ama kasabadan kaçarken Ted’e çarptığını söyler.

Ted odasında bulunan kanlı gömleği dışarıdaki Becky orman müdürlüğünü arayıp dağ aslanı görüldü mü diye sorar. Bu arada Becky’in yanında duran Sharon köpeklerin çöp kutusu etrafında dolandığını fark eder ve çöp kutusuna doğru gider ve Ted’in attığı kanlı gömleği bulur. Daha sonra gömleğe bakan Harriet boya olabilir deyince Becky belki kanı boyayla karıştırmış olabilir der. Akşam bütün kasabalı ateş başında şarkılar söylerken Ted’in kasaba halkı hakkında konuşması duyulur. Hızla teybi kapatan Ted kasabalıdan özür dileyip gider. Daha sonra polise Ted cinayetleri işlemiş olabilir mi deyince polis Becky’ye öğreniriz diyerek Ted’i yaka paça götürür. Polis Ted’e cinayetleri işledin mi diye sorunca Ted ben cinayet falan işlemedim diye cevap verir. Polis Ted’i döverek cevap almaya çalışınca Ted polise bir daha bana dokunursan o copu münasip bir tarafına sokarım der. Ted’in uyarısını ciddiye almayan polis bir kez daha saldırır ama Ted polisi döverek etkisiz hale getirip kaçar. Ayağa kalkan polis tam Ted’in peşine düşecekken kurt adamın saldırısına uğrar.

Ted Dedektif John ve Rahip Jones’un yanına gelip aslında bu kasabaya bir yayınevi için bilgi topladığını ve bir şekilde tuzağa düşürüldüğünü söyler. Dedektif John Ted’e bir hayvan tarafından tuzağa mı düşürüldün deyince Ted evet bir dağ aslanı tarafından tuzağa düşürüldüm der. Ted’in yanına gelen Peder Jones bu bir şaka değil diyerek gümüş kurşunu gösterir.  Dedektif John dışarı çıktığında Peder Jones’a o kurşunda neydi diye sorar. Peder Jones gümüş kurşun bir kurt adamı ancak gümüş kurşun veya ateşle durdurabilirsin der. Dedektif Jones onu hapiste tutabiliriz deyince Peder Jones Dedektif John’a kurt adamı insan yapımı bir zindanda tutamazsınız ancak onu ölüm durdurabilir. Daha sonra gizemli bir şahıs Mary Adams’in evine girer. Mary Adams gizemli şahsa sende kimsin diye sorar. Kadın Mary’ye tahminde bulun deyince Mary korku içinde Marylou der ve kadının çığlığını duyarız.

Peder Jones birazdan gün doğacak fazla vaktimiz kalmadı der. Bunun üzerine Dedektif John Peder Jones’a sen bir din adamısın birisini öldürmek sana ters gelmiyor mu diye sorar. Peder Jones o insan o tehlikeli bir iblis ayrıca suçunu itiraf etti der. Dedektif Jones Ted yalnızca yanlış zamanda yanlış yerdeydi Budapeşte olayından sonra bir yayınevi ile anlaşan Ted hakikati öğrenme amacıyla bu kasabaya geldi der. Konuşmasına devam eden Dedektif malumat toplamaya başladı konuştuğu kişinin yayınevi sahibesi olduğunu sanıyordu ama aslında Mary Adams’dı tıpkı sizin gibi o da kurt adam tarafından kukla gibi oynatıldı ve kurt adam onu bu sabah öldürdü suçluluk duygunuz yüzünden Mary Adams’in ithamlarına kandınız der. Peder Jones bu ne cüret deyince Dedektif John gerçekler incitir diye karşılık verir. Peder Jones peki Earl’in ölümüne ne diyorsunuz diye sorunca Dedektif Jones ilk başta bende Ted’in suçlu olduğunu düşünüyordum ama aklıma kurt adamın bu cinayeti kişiselleştirmek amacıyla yaptığını söyler. Konuşmasını sürdüren Dedektif John kasaba sakini olabileceği kimsenin gözüne batmayarak istediğini yapabilirdi der. Peder Jones Dedektif John’a siz bu olayın neresindesiniz diye sorunca Dedektif John ben bu vakanın kahramanı değilim yalnızca gözlemliyorum diye cevaplar.

Peder Jones Ted’in yanına gider. Dedektif John’da Ted’in kapısında nöbet tutanlara birlikte bara gider. Dedektif John kasabalılara size anlatacağım bazı hususlar var der. Daha sonra Peder Jones’un sendeleyerek çıktığını gören Sharon ne olduğunu sorar. Peder Jones Ted’in kaçtığını söyler. Daha sonra Peder Jones bunu dedektife bildireceğim diyerek gider. Sharon tavan arasında saklanan Ted’e kimse kalmadı gelebilirsin diye seslenir odadan çıkan Sharon Peder Jones’un bıraktığı tüfeği alıp Ted’i çağırır. Sharon Ted’e anahtarımı unutmuşum arka kapımın camını kırabilir misin der. Ted Sharon’in arka kapısının camını kırarak içeri girer. Sharon Ted’e beni tanıdın mı diyerek tüfeği doğrultur. Ted sen Marylou’sun deyince Marylou evet gerçek Sharon hastanede öldü yayınevi, Mary Adams hepsi buraya getirmek içindi şimdi seni vuracağım evime zorla girdin bana saldırdın bende meşru müdafaa hakkımı kullanıp seni vuracağım der. Tüfekteki kurşunlar kurusıkı olması sebebiyle Ted zarar görmez. Dedektif Jones gelir ve seni tuzağa düşürdük Marylou der. Konuşmasına devam Dedektif John ancak gerçek bir kurt adam Ted’i kurtarırdı der. Marylou kendinden emin bir şekilde ayağa kalkan o küçük tabanca beni durduramaz diyerek perdeyi açar.  Marylou kurt adama dönüşür ve Dedektif Jones iki el ateş eder. Kurşunlar etki etmeyince iki adam evden kaçar. Marylou kapıyı parçalayıp dışarı çıkar ama kasabalı Marylou’yu kevgire çevirir.


 


 

 

 







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...