https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

4 Haziran 2021 Cuma

Dominion

 


Filmimiz eski zamanlarda günlüğüne yazı yazın on yaşlarında bir kızla başlar. Kız günlüğüne kardeşimin kaybolmasından üç hafta geçti hala kardeşim ile diğer çocuklar bulunmadı ve polis şefi vakanın umutsuz olduğunu söyleyerek aramayı bıraktı ailemde umudunu yitirdi ama ben hala umudumu yitirmedim diye yazar.  Kız yatağına uzandıktan sonra beş veya altı yaşlarında bir çocuk kızın odasındaki camı tıklatır. Adının Elisabeth olduğunu öğrendiğimiz kız Caleb nerelerdeydin öldün sandık der. Caleb Elisabeth’e birkaç kişiyle tanıştım der. Bunun üzerine Elisabeth Caleb’e keşke söyleseydin meraktan öldük diye karşılık verir. Caleb Elisabeth içeri alda hepsini anlatayım der. Elisabeth Caleb’e bana niye öyle bakıyorsun sana ne oldu diye sorar. Bunun üzerine Caleb içeri al beni Elisabeth açım ve üşüyorum Elisabeth diye bağırınca Elisabeth elindeki haçı Caleb ’in suratına tutar. Caleb gittikten sonra Elisabeth yatağına uzanıp ağlar.


Yaşlı bir kadın eşyalarını toplayıp bavuluna koyduktan sonra evden çıkar. Bu arada genç bir adam elli yaşlarında bir adamın kapısını tıklatıp yaşlı adama istediğiniz dosyaları getirdim Bay Williams der. Bay Williams ne deyince genç adam dosyalar der. Bay Williams genç adama adın ne diye sorunca genç adam Clarence diye cevap verir. Bay Williams sağ ol Clarence dedikten sonra Clarence dava hakkında bir gelişme var mı diye sorunca Bay Williams yok parmak izi bile yok diye karşılık verir. Daha sonra Bay Williams ’in ortağı Stan gelir ve kurbanların hepsinin kanının içildiğini söyler. Bu arada Stan Clarence’a dönerek daha önce seni görmemiştim adın ne evlat der. Clarence adını söyledikten sonra   test sonuçlarımın yüksek olması nedeni ile cinayet büroya atandım diyerek Stan ’in elini sıkar. Bay Williams küstah bir tavırla çaylak deyince Stan bizde bir vakitler çaylaktık der. Clarence gittikten sonra Stan bu çocuk zehir gibi teşkilattaki en yüksek not ortalamasına sahip der. Bay Williams Stan’a adli tabiple konuştun mu diye sorunca Stan morga gittim bu kurbanda diğerleri gibi tüm kanı boynundan çekilmiş gibi der. Bay Williams bu ayki on ikinci cinayet bir seri katilin işi olmalı der. Stan belki de bir vampirin işi olmalı deyince saçmalama der. Bunun üzerine Stan Bay Williams’a filmlerdeki gibi yarasaya dönüşen biri değil kan içen bir manyak olabilir der. Daha sonra içeri giren Clarence rahatsız ettiğim için üzgünüm ama bir ceset daha bulundu der.

Olay yerine giden Bay Williams ve Stan cesedi incelerken Stan cesette boğuşma izleri fark eder ve bunu tahlil ettireceğini söyler. Daha sonra olay yerine gelen savcı Averry ölen kadına bakıp fahişse mi diye sorar. Bay Williams evet öyle ve tüm kanı da çekilmiş müşteri veya satıcı problemi mi diye sorunca Stan savcıya bu on üçüncü vaka her vakada yanı izlerle karşılaşıyoruz savcı Averry Bay Williams’a bir seri katilin işi mi sence deyince Bay Williams seri katilin işi olabilir ama bu durumda ne bir ayak izi, parmak izi nede bir amaç var diye karşılık verir. Savcı Averry ne zamandan beri bu ruh hastaları bir amaç peşinde olsun dedikten sonra daha önce gördüğümüz yaşlı kadın olay yerine gelip katilin kim olduğunu biliyorum der. Bunun üzerine Stan yaşlı kadına karakola gelmeniz gerekiyor der.


Bay Williams yaşlı kadına tüm bildiklerinizi anlatın der. Yaşlı kadın pekâlâ fakat anlatacaklarım normal şeyler değil o yüzden açık fikirli olmanızı umuyorum der. Bunun üzerine Stan yşlı kadına bildiğin bir şey varsa ötmeye başla deyince yaşlı kadın cinayetin tek bir kişi tarafından değil birçok kişi tarafından işlendiğini katilleri tarikat olarak adlandırabilirsiniz onlar insanları öldürüp kanla beslenen bir grup geçmişleri asırlar ötesine dayanıyor ve bazıları onlara vampir diyor der. Daha sonra bir adamla oynaşan kadın adama şimdi ne olacak dedikten sonra kadın oynaştığı adam tarafından canice öldürülür.  Adli tabip Gina ’in yanına giden Bay Williams’a Gina komiklik yapma niyetinde misiniz diye sorunca Bay Williams Gina ’ya ne demeye çalışıyorsun diye karşılık verir. Bunun üzerine Gina getirdiğiniz deri örneğinden bahsediyorum Stan ne olmuş deyince Gina muhtemelen yedi gün önce ölmüş birisinin derisi diye karşılık verir. Bunun üzerine Bay Williams o deri örneğini daha dün aldık diye karşılık verince Gina nereden aldınız morgdan mı diye sorar. Stan sinirlenerek dünkü kurbanın üzerinden aldık deyince Bay Williams Gina ‘ya bu aramızda kalabilir mi ortağım ve ben teori üzerinde çalışıyoruz der.

Stan işlenen cinayetler arasında bağlantı kurmaya çalışırken Bay Williams Stan’a dün karakola gelen yaşlı kadını hatırladın mı diye sorar. Stan evet diye cevap verince Bay Williams eski metro sistemini hatırlıyorsun değil mi bu olaylar onun çevresinde gerçekleşiyor ve oradaki lağım sistemi ile her yere gidebilirsin der. Daha sonra Bay Williams Stan’a çaylağı da yanımıza alalım belki dediği gibi iyi bir polis ise işimize yarayabilir der. Bay Williams yanına Stan ve Clarence alıp lağıma inerler. Bu arada karakola gelen yaşlı kadın adım Elisabeth görevli memura cinayet masası dedektifleri görüşmek istiyorum der. Bunun üzerine polis memuru Elisabeth’e bir saniye bekleyin diyerek telefonu açar. Daha sonra polis bir süre telefonda konuştuktan sonra Elisabeth’e üzgünüm hanımefendi dedektifler iki saat önce çıkmışlar der. Bunun üzerine Elisabeth polis memuruna   Elizabeth’in geldiğini söyle onlara mühim bir malumat getirdim ve önemlisi yerin altına inmesinler diyerek karakoldan ayrılır.

Üç dedektif lağımda dolanırken Bay Williams buraya bak herhâlde evsizler yaşıyor olmalı der. Stan burası ürpertici bir yer dedikten iki kişi Bay Williams, Stan ve Clarence’a saldırır. Stan kendisine saldıran kişiye birkaç el ateş eder lakin işe yaramaz. Bu arada Bay Williams boğuştuğu kişiye eline geçirdiği tahta sopayı adamın göğsüne saplayarak öldürür ve saldırgan hızla çürür. Daha sonra Stan ’in yanına giden tanrım Stan der lakin Stan ölür. Bunun üzerine Clarence Bay Williams’a Roger hemen buradan gidip destek çağrılalım dedikten sonra iki polis Stan’i bırakıp giderler. Bu arada isminin Jessica olduğunu öğrendiğimiz kadın Caleb ’in yanına gelerek polisteki köstebeğimin dediğine göre polis hakkımızda epey bilgi edinmişler der. Caleb sakince Jessica ’ya endişe etme sevgili ablam Elisabeth ’in kayıp ruhumu kurtarmanın beyhude çabaları dedektiflerle ilgilenmesi için birilerini gönderdim ablama gelirsek kimse onu ciddiye almıyor der. Jessica Caleb’e yerimizi öğrenmeleri an meselesi deyince Caleb kendinden emin bir tavırla o zaman hepsini topyekûn yok ederiz diye karşılık verir. Daha sonra Steve isimli bir adam Caleb’e efendim gülüyüm beni de sizin gibi yapın der. Bunun üzerine Caleb Steve’e niye ebediyete kadar lanetli olmak istiyorsun diye sorunca Steve hep başkaları tarafından hor görülüp örselendim neferin olup saygı göreceğim diye cevap verir. Bunun üzerine Caleb evet gecenin neferleri her yerde adamlarım olup dünyaya hükmedeceğim der.  


Beth isimli genç kız arkdaşı Karen’ı ararken babası Bob’a çarpar. Bob Beth’e sorun ne canım diye sorunca Karen’ı arıyorum lakin açmıyor sanırım yanında çalıştığı herif muhtemelen engel oluyor ona der. Bunun üzerine Bob Beth’e belki öyledir belki de meşguldür diye karşılık verir. Beth Bob’a Karen ’in çalıştığı yeri pek çok kez aramama rağmen açılmadı bence Karen ‘in başı dertte der. Bunun üzerine Bob Beth’e bu kadar mühim olan şey ne diye sorunca Beth yarın dört gözle beklediğim bir konser var diye karşılık verir.  Bob Jill’e annen onaylıyor mu diye sorunca Beth okulda iyi notlar aldım gidebilirim zaten annem kilisede çalışıyor diye bizde yaş tarzımı değiştirecek değiliz diye karşılık verir. Bunun üzerine Bob kızı Beth’e pekâlâ tatlım annenle konuşurum der. Bob karısı Janet’in yanına gelip hayatım seninle konuşmak istediğim bir mesele var der. Jane neymiş diye sorunca Bob Jane’e Beth ’in notları epey iyi imiş der. Bunun üzerine Jane çok iyi deyince Bob bende ona iyi notlar getirse sevdiği grubun konserine arkadaşları ile gideceğine dair söz verdim der. Jane kesinlikle olmaz kilisedekiler kızımın şeytana tapanların konserine gittiği konserine hakkımda kötü düşünürler diye karşılık verir. Beth Jane’e bende o grubun bütün kasetleri var istersen dinle der lakin Jane Beth’e ben o pespayeliği dinlemem diye karşılık verir. Beth sinirlenerek annesi Jane’e eskiden çok havalıydın altmışların çiçek çocuklarındandın hep kafan güzeldi bense istediğim konsere gidip iyi vakit getirmek istiyorum der. Bunun üzerine Jane Beth’e sert bir tokat atar ve Beth evi terk eder. Bob Jane’e yapmak zorundaydın değil mi diye çıkışınca Jane Beth ‘in kaba ve saygısız davrandığını söyler. Bunun Bob Jane’e sende öylesin tek umursadığın kilisedeki bağnaz arkadaşların şimdi herkesten üstün olan arkadaşlarını alda münasip bir yerine sok diye karşılık verir. Bob gittikten sonra Jane ağlar.

Karen yanına gelen Beth’e ne oldu diye sorunca Beth mühim değil annemle atıştık diye karşılık verir. Daha sonra Beth Karen ile dışarı çıkar. Karen ve Beth muhabbet ederken iyi giyimli bir adam yanlarına yaklaşıp iki güzel kızın arabama oturması onur verici der. Karen ve Beth tam ayağa kalkarken isminin Petrescu olduğunu öğrendiğimiz adam Karen ve Beth’e mühim bende bu akşam konser verecek grubun menajeriyim der. Bunun üzerine Karen Petrescu ’ya gerçek adın mı diye sorunca Petrescu evet diye cevap verir. Beth bizi grupla tanıştırabilir misin diye sorunca lafa atlayan Karen mümkünse der. Bunun üzerine Petrescu kartını verip konsere gelin bende sizi sahne arkasına sokayım der. Beth Petrescu ‘ya teşekkür ettikten sonra Karen ile beraber gider. Bu arada iki fahişe park etmiş bir aracın yanına yaklaşırlar. Fahişelerden biri araçta bulunan adama iyi vakit geçirmek ister misin diye sorunca adam küstah bir tavırla hastalık kapma niyetinde değilim diyerek iki fahişinin yanından uzaklaşır. Bunun fahişelerden biri diğer fahişeye ne terbiyesiz bir adam deyince diğer fahişe haydi icabına bakalım diye karşılık verir. Evine gelen adam yatağında yatarken evin içi sisle dolmaya başlar ve iki fahişe küstah adamın tepesinde belirirler. Adam ne oluyor deyince iki fahişe fikrini değiştirdin mi diye kontrol etmeye geldik dedikten sonra adamın gırtlağını ısırıp parçalarlar.

Savcı Averry ’in yanına gelen Clarence’a Averry Stan iyi bir polisti yazık oldu dedikten sonra gene kanı içilmiş bir kurban der. Daha sonra savcı Averry bu tür vakalar için bir uzman var adı Jack Shepard der. Bunun üzerine Clarence Averry ’ye evet akademide gerçek hayalet avcısı derledi diye karşılık verir.  Averry burada ne olduysa kesinlikle normal bir durum der. Clarence ’da evet bayağı garip olaylar dönüyor der. Bunun üzerine savcı Averry Clarence yarın Jack, i gör belki bu konuda bildiği bir şeyler vardır der. Daha cesedin eli Averry ‘in gırtlağını sıkmaya başlar. Kısa sürelik bir şaşkınlık yaşayan Clarence eline geçirdiği bıçakla cesedi etkisiz hale getirir. Bay Williams ’in yanına giden Clarence o yaşlı kadın haklıydı der. Bay Williams Elisabeth mi deyince Clarence evet o ceset torbasındaki ceset dirilip Averry’yi kaptı der. Bay Williams saçmala deyince Clarence Averry Jack Shepard isimli birisinden söz etti dedikten sonr By Willims haydi Elisabeth’i bulalım diyerek ayağa kalkar.

Bay Williams ve Clarence Elisabeth’i bulduktan sonra Jack ’in evine giderler. Bu arada Jack Elizabeth’in birbirlerini daha önceden tnıdıklarını ğreniriz. Bay Williams birbirinizi nereden tanıyorsunuz diye sorunca zamanında vampirler hakkında çalışırken tanıştık der. Bunun bende çok değişik bir vaka üzerinde çalışırken tanıştık der. Clarence niye ayrıldınız diye sorunca Elisabeth işlerimizin yoğunluğu nedeniyle birbirimizi göremedik ve bu sebepten dolayı ayrıldık der. Jack Elisabeth’e garip kardeşine duyduğun saplantı yüzünde ayrıldık der. Bunun üzerine Elisabeth Jack’e en sonunda Caleb ’in izini bulduk lakin saplantım yüzünden hayallerimizi yok ettik lütfen son kez biz yardımcı ol der. Jack pekâlâ sana yardımcı olacağım lakin bana söz vermeni istiyorum kendini toplayacaksın ve kaçmasına fırsat vermeyeceksin der. Elisabeth anlaştık diyerek Jack ‘in isteğini kabul eder.  Daha sonra Bay Williams, Clarence, Elisabeth ve Jack yola koyulurlar. Bu arada Karen Beth ’in arkasından yaklaşıp Beth’i korkutur. Beth Karen’a korkuttun beni der. Karen Beth’e ne okuyorsun diye sorunca H.P Lovecraft diye cevaplar. Karen Beth ile muhabbet ederken Petrescu kapı önünde belirir. Petrescu ’un yanına Beth’e Petrescu konsere kendi aracımla bırakayım der. Beth peki Karen ne olacak diye sorunca Petrescu onu alması için sekiz buçukta başka bir araç yollayacağım dedikten sonra Beth Petrescu ile gider.

Diğer tarikat üyelerinin yanına gelen Caleb bugün beklediğimiz gün başarısızlığa mahal vermemeliyiz bu gece efendimi yeniden dünyaya getireceğiz der. Konuşmasına devam eden Caleb efendim davulun arkasındaki haçın orada olacak gösterinin sonunda kapıları kilitleyeceğiz ve haç yukarı çıkacak der. Tarikat üyelerinden biri sonra ne olacak deyince Caleb katliama başlayacağız ve kan denizinde efendimiz dirilecek diye karşılık verir. Başka bir kişide Caleb’e ölümsüz mü olacağız diye sorunca Caleb daha da fazlası ilah olacağız ve zamanın sonuna dek hüküm süreceğiz diye karşılık verir.  Petrescu Beth’e konser için heyecanlı mısın diye sorunca Beth heyecandan ölebilirim diye cevaplar. Petrescu Beth’e kaç yaşındasın diye sorunca Beth on dokuz yaşındayım diye cevaplar. Bunun üzerine ailenle mi yaşıyorsun diye sorunca Beth evet babam ve üvey annemle beraber kalıyorum der. Beth babam iyi biri lakin üvey annem kilisede çalıştığından beri epey şirret biri oldu çıktı sevdiğim her şeyi din dışı veya şeytani diyerek engelledi der. Daha sonra Beth Petrescu ’ya buralardan değilsin nerelisin diye sorunca Petrescu seneler önce İngiltere’den geldim ve zamanla aksanımı yitirdim diye cevap verir. Beth bu sanki bir peri masalı hayatımdaki her şey yitip gitmişti deyince Petrescu konserde briz sükûnete ne dersin deyince Beth Petrescu ‘un omzuna yaslanır. 

Elisabeth kardeşi Caleb ‘in vampirlere katıldığını kendisini de zorladığını lakin haçı ile karşı koyduğunu söyler. Bay Williams Elizabeth’in dediklerine inanmaz. Bunun üzerine Elisabeth bu doğruyu söylüyorum haçın temsil ettiği sevgi, dostluk ve umut her zaman vampirleri geri çeker ayrıca bir vampiri kazıkla öldürür kurşunlar vampirlere etki etmez ve vampirlerin derileri aşırı hassastır güneş ışığına çok fazla maruz kalırsa ölürler bu sebepten güneş görmeyen yerlerde yaşarlar der. Bay Williams ’in yanına gelen polis memuru amirim kadının biri kızının Satanist merasimine katıldığını söylüyor der. Daha sonra polis memuru Bay Williams’a kızın bu afişteki yere gittiği söyleniliyor der. Afisi kontrol eden Bay Williams bence ilanı veren yobaz bir deli olmalı der. Jack ’de ilana bakmak isteyince Clarence Jack’e ilanda bir şey mi var diye sorunca Jack yalnızca bakacağım diye karşılık verir. Bu arada ilana bakan Elisabeth Sangurino tur sunar yazısını okuduktan sonra Sangurino ’un Latince kana susamak der. Bir kez daha ilana bakan şu işe bak ilandaki kızlardan biri Stan öldüğünde ordaydı der. Elisabeth tekrar ilanı kontrol ederken büyük bir iş çeviriyor olmalılar altta yazanı okusanıza deyince Jack Caleb yapım şirketi diye okur. Bunun üzerine Elisabeth Caleb kardeşimin ismi der.  Bay Williams haydi gidelim der.


Konser verilecek mekâna gelen Beth Petrescu ’ya ben Karen’ı bulayım deyince Petrescu benimde halletmem gereken yığınla işim var diyerek Beth ’in yanından ayrılır. Bu arada Caleb Mistianna isimli kadına demek mesajım aldın deyince Mistianna Caleb’e evet mesajını aldım diye karşılık verir. Bunun üzerine Caleb efendim Kont Enoch ’un yeniden doğumu için her şey hazır masumların kanıyla yeniden doğacak der. Mistianna Caleb’e böyle konuştuğun vakit tahrik oluyorum deyince Jessica Mistianna ’ya çekil tatlım onun görüştüğü biri var ve Caleb dünyanın en güçlü vampiri olduğunda yanında olacağım der. Karen ’in yanına gelen Beth Karen ile muhabbet ettikten sonra konser verilecek yere gider. Karen ve Beth neşe ve heyecan içinde konseri dinlerken Bay Williams, Clarence, Elisabeth ve Jack konser verilecek mekâna doğru araba içinde giderler. En sonunda dört kişi konser verilen mekânın arka kapısından girerler. Bay Williams kapıdaki güvenliğe polis çekilin deyince güvenlik Bay Williams diğerlerine saldırır.

Konserin ortasında Caleb ’in önderliğinde vampirler konser katılımcılarına saldırır. Bay Williams kendisine saldıran vampirlerden birisini öldürmeye muvaffak olurken Elisabeth Caleb ‘in yanına gidip dünyanın sonu gelse bile sana mâni olacağım der. Caleb Elisabeth’e zavallı Elisabeth boş umutların peşinde sürükleniyorsun bana katıl der. Elisabeth asla dedikten sonra Mistianna Elisabeth’e saldırır. Bu arada Clarence ’da biri kadın iki vampirle boğuşur. Boğuşma sonrası Clarence iki vampirimi de öldürür. Bu arada Elisabeth bilincini yitirmeden eline geçirdiği kazığı Mistianna ‘ya saplar. Daha sonra Caleb ‘in yanına giden Elisabeth uzun uğraşlardan sonra Caleb’i de öldürmeyi başarır. Yerde bilinçsiz halde yatan Jack, i fark eden Elisabeth hızla Jack ’in yanına koşar ve ciddi bir şey olmadığını öğrenir. Aynı anda başka bir vampirin peşinde olan Bay Williams eline geçirdiği elektrikli testere ile vampiri öldürür. Bay Williams Clarence’a bu işi de kazasız belasız atlattık derken Steve iki polise saldırır lakin kısa sürede Steve etkisiz hale getirilir. Bu arada Beth bir kez daha hayallerim boşa gitti diye hayıflanır. daha sonra iki fahişe vampir bir başka adamın evine girip adamı öldürüler ve film biter.


 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...