https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

12 Haziran 2021 Cumartesi

Heidi

 

Filmimiz Youtube videosu çeken bir gençle başlar. Adının Ryan Davis olduğunu söyleyen genç yarım kardeşi ve en yakın arkadaşı Jack Jenkins ile yeni çekeceği videoya başlar.  Ryan bugünkü videomuzda hangisinin daha korkunç olduğunu bulacağız uzaydan gelme bulaşıcı bir canavar mı yoksa beyin yiyen aşırı iğrenç bir zombi mi dedikten sonra Ryan ve Jack maskelerini takar. Daha sonra Ryan Jack ile beraber eve giren genç bir kadını korkuturlar. Adının Rachel olduğunu öğrendiğimiz genç kadın eşek şakalarından bıktım anneme söyleyeceğim der. Ertesi gün Ryan izleyicilerine cehennemde güneşli bir gün dedikten sonra ablası Rachel’in odasına girer. Rachel Ryan’a odamda ne işin var diye sorunca Ryan Rachel’e taşınıyorsun artık burası senin odan değil diye karşılık verir. Rachel Ryan’a beni özleyecek misin diye sorunca Ryan hayır diye cevap verir. Daha sonra Rachel Ryan’dan yardım ister ama Ryan Rachel’in yanından uzaklaşır. Annesinin yanına gelen Ryan annesine filme alırken annesi Ryan’a babanın kamerasını kullanma der. Bunun üzerine Ryan bu babamın değil benim babam bana verdi deyince Ryan’in annesi oğluna benim verdiğim iphone hediye idi der. Ryan annesi yeni erkek arkadaşın ne zaman gelecek deyince Ryan’in annesi arabadan eşyaları al der.

Ryan Jack’in akraba toplantısında video kamerayla herkesi çekmesi rahatsız edici bulunur. Jack’in yanına giden Jack sanırım ailen videoya çekilmekten rahatsız oldu der. Daha sonra Jack havai fişekleri yakarken Ryan’da Jack’i çeker çeker. Ertesi gün ablası Rachel’in yeni evine gelen Ryan’a Rachel evimi nasıl buldun diye Ryan fena değilmiş diye karşılık verir. Bunun üzerine Rachel Ryan’a yalnız yaşamanın en iyi tarafı da tuvaleti seninle paylaşmak zorunda değilim der. Bunun üzerine Ryan yediğim fasulyeli burrito çıkmak üzere deyip tuvaleti kullanırken Rachel Ryan’a iğrençsin der.  Daha sonra Jack ile dolaşmaya giden Jack Ryan’a bence zombi istilası filmi ama insanlar yerine hayvanları kullanalım ve onlara zomvanlar diyelim der. Jack Ryan’a en son ne zaman kız arkadaşın oldu diye sorunca Ryan iki buçuk sene oldu diye cevaplar.

Ryan Rachel ile arabada giderken Rachel Ryan’a eşek şakası yapmak dışında yazın ne yapacaksın diye sorunca Ryan bilmiyorum iş bakabilirim diye karşılık verir. Bunun üzerine Rachel belki yardımcı olabilirim Dottie’yi hatırlandın mı diye sorar. Ryan hayır diye cevap verince Rachel hani sokağın aşağısında yaşayan kuşları olan yaşlı kadın diye karşılık verir. Ryan yaşlı kuşçu kadın ben orada ne yapacağım diye sorunca Rachel Ryan’a kuşlara bakıp evini temizleyeceksin der. Ryan Rachel’in teklifini kabul eder. Daha sonra casus kamerasını takan Ryan Dottie’in evine gider. Bunun üzerine Jack o ihtiyar kadın çektiğimi bile anlamayacak der. Bunun Jack yayına başlıyoruz deyince Ryan izleyicilerine kuşçu kadının evine gidiyoruz dedikten sonra Ryan kadının kapısını tıklatır. Dottie kimsiniz deyince Ryan benim Ryan Davis Rachel’in kardeşi diye karşılık verir.  Dottie Ryan’a Rachel’in kardeşisin Rocky’im ile ilgilenecek kişi sensin der. Daha sonra Dottie Ryan’a evi bulmakta zorlandın mı diye sorunca Ryan yok yolun aşağısındaymış diye karşılık verir. Bunun üzerine Dottie Ryan’i papağanı Rocky ile tanıştırdıktan sonra ev içinde yapacaklarını ve havuzu nasıl temizliyeceğini söyledikten sonra Jack’in yanına gider. Jack Ryan’a işi alabildin mi diye sorunca Ryan tabi işi alabildim ama Rachel bana kadının köle aradığını söylememiş der.

Rocky’in kafesini temizleyen Ryan’in yanında bulunan Jack Ryan’a sabahları kuş dışkısı kokusu gibi yoktur der.  Bunun Ryan Jack’e yardımda bulunabilir misin deyince Jack olmaz diye karşılık verir.  Ryan ev işlerini yaparken Jack’de Ryan ile esprili bir dilde dalga geçer. Daha sonra tavan arasını fark eden Jack kontrol edelim der ve Jack ve Ryan ile beraber dışarı tavan arasına çıkar. Jack burada amma ıvır zıvır var der. Jack ve Ryan çatı arasında bir sürü eski çizgi roman, altın heykeller bir sürü eşya bulduktan sonra Jack Ryan’a bunları Dottie satmıyor diyerek Ebay faturası gösterir. Ryan şaşırmış bir halde ne deyince Ebay faturasına göre satıcının adı Walter Brooks ve faturadaki adres burası der. Jack Ryan’a bunun ne demek olduğunu biliyor musun Dottie burada olan biten hakkında zerre bilgisi yok der.  Jack Ryan’a eşyalar hakkında olan planını tam anlatacakken birden gıcırtı duyulur ve küçük bir top yuvarlanıp bir oyuncak bebeğin yanında durur. Jack şuna bak gördüğüm en gudubet bebek der. Ryan Jack’e topa sen mi vurdun dostum deyince Jack herhalde yerinden oynamış olmalı diye karşılık verir. Ryan bebeğin üzerindeki künyeyi gösterip bebeği adı Heidi der. Jack künyeye dokunup baksana gerçek altın dedikten sonra Ryan çok ilginç bebek dışında her yer toz içinde der. Bunun üzerine Jack çok haklısın belkide canlıdır diyerek espri yapar. Daha sonra Jack bebeği düşürüp seni korkuttum değil mi dedikten sonra Jack’in ayağı takılır. Ryan Jack’e hiç komik değil deyince Ryan bunu bilerek yapmadım herhalde ayağım şuradaki tahtaya takıldı der. Bunun üzerine Ryan hadi buradan çıkalım der. 

Ryan Youtube’a koyacağı videoyu montajlarken Jack’e Heidi’in önce yerde yatığını daha sonra doğrulduğunu gösterir.  Jack sanırım yerde bir yere çarpmış olmalı deyince Ryan bak şimdi videoyu geri sarıyorum deyip ilk başta Heidi’in yerde yatığını daha sonra doğrulduğunu söyler. Bunun üzerine Ryan bunu Youtube’a yüklersem bayağı izleyici kazanabilirim der. Bunun üzerine Jack ne izleyicisi oradaki heykeller altın onları satabiliriz diye karşılık verir. Bunun üzerine Ryan Jack’e bu bebek bir sebepten dolayı bırakılmış olmalı deyince Jack Ryan’a kim böyle dandik bir bebeği ister ki diye karşılık verir. Ertesi gün kamerasıyla etrafı çekerken genç bir kızla karşılaşır. Genç kız beni mi çekiyorsun diye sorunca Ryan özür dilerim etrafı çekiyordum der. Bunun üzerine genç kız film falan mı çekiyorsun diye sorunca Ryan pek sayılmaz Youtube videosu için birkaç çekim yapıyorum der. Bunun üzerine bu çorak arazide çok şık bir korku filmi çekilebilir deyince Ryan genç kıza fikrini söyleyebilirsin der. Bunun üzerine genç rastgele insanları kaçırıp insanları mahsul gibi gören uzaylılar hakkında olabilir der. Ryan genç kıza bunları şimdi mi uydurdun diye sorunca genç kız evet diye cevapladıktan sonra adım Amanda diyerek tanıtır ve Ryan yoluna devam eder. 

Dottie’in evine giren Ryan Rocky’in saldırgan tutumu ile karşılaşır ve şaşırır. Daha sonra Heidi’yi holde görünce korkmaya başlar. Daha sonra Ryan Heidi’yi yerden alıp tekrar tavan arasına koyar.  Rachel ile arabada seyahat eden Ryan kazı kazan kazıyan Rachel’e Dottie’in evindeki tavan arasından haberin var mı diye sorunca Rachel şaşkınlık içerisinde ne tavan arası diye karşılık verir.  Jack ile video oyunu oynayan Ryan oyunun ortasında yukarı kattan ses çıkınca Ryan ve Jack yukarı çıkarlar ve Heidi’yi görüler Jack Ryan’a bu lanet şeyin evimde ne işi var der.  Daha sonra Jack Heidi’yi Ryan’in evine bırakıp şaka öyle yapılmaz böyle yapılır der. Jack Ryan’a ne demek sen bana şaka yapmadın deyince Ryan Jack’e haneye tecavüz tarzım değil diye karşılık verir. Bunun üzerine Ryan ve Jack Heidi’yi çöpe atarlar. Ertesi gün Ryan kuzenin kızı Tina ilgilenirken Tina’in annesi Raquel Ryan’a Tina ile ilgilenir misin parasını öderim der. Ryan Tina ile ilgilenirken haberlerde Dottie’in boynunun çevrilip öldürüldüğünü evcil papağanında fırında canlı halde pişirildiğini görünce panikler. Daha sonra Ryan’in yanına gelen Jack telaşla bittik biz der. Ryan Jack’e niye bittik diye sorunca Jack görmedin birisi o yaşlı kadının boynunu çevirip kuşunu pişirmiş annem bunu öğrenirse işim tamamen biter der. Bunun üzerine Ryan Jack’e yapacağımız en mantıklı hareket bu konudan bahsetmemek olacak der.  Jack polis bizden şüpheleniyor deyince Ryan Jack’e polis zaten bizi sorguladı diye karşılık verir. Jack Ryan’in kamerayla kendisini çektiğini görünce kapa su lanet kamerayı diyerek Ryan’in yanından ayrılır.

Ryan annesi gittikten sonra Amanda ile gitar çalışır. Daha sonra Jack’in evine giden Ryan Heidi’yi görür ve bunun çöplükte olması gerekmiyor muydu deyince bu olay gerçekten garip bir hal almaya başladı der. Ryan bence sen bunu geri getirdin diyerek Jack’i suçlayınca Jack hışımla ayağı Ryan’i suçlamaya başlar. Ryan ve Jack birbirlerine hakaretler etmeye başlayınca Ryan Jack’in evinden ayrılır. Ryan evden çıktıktan sonra Jack Ryan’in arkasından seslenip kız arkadaşını unuttun diyerek Heidi’yi Ryan’in suratına fırlatır. Ryan sokakta yürüyüp birşeyler çekerken yanına polis dedektifi Harris gelir. Polis dedektifi Ryan’a güzel bir kameran var pahalı olmalı deyince Ryan bilmiyorum babam bana hediye etmişti diye karşılık verir. Bunun üzerine polis dedektifi Harris Ryan’a film çekmeyi sever misin diye sorunca Ryan Youtube videoları çekerim diye cevap verir. Polis dedektifi Harris şaka videoları çeker misin diye sorunca Ryan evet çekerim diye karşılık verir.  Polis dedektifi Harris sen ve arkadaşın Jack Jenkins hiç Dottie Porter’a şaka yaptı mı diye sorar.  Ryan yapmadım diye cevap verince polis dedektifi Ryan anladığım kadarıyla Dottie şehir dışındayken evine bakıyormuşsun deyince Ryan ben yalnızca ev işlerini yapıp kuşuna bakıyordum diye karşılık verir. Polis dedektifi Harris Ryan’a kamerayı kapat der.

Ryan başından geçenleri görüntülü konuşmada Amanda’ya anlattıktan sonra Amanda Ryan’a bu imkansız şayet Heidi’yi çöplükte olsa bulması için bütün çöplüğe araması lazımdı buda neredeyse imkansız der. Bunun üzerine Ryan Amanda’ya bunun arkasında Jack’in olmadığını mı düşünüyorsun deyince Amanda bilmiyorum diye karşılık verdikten sonra bu olaydan başkasına da anlatın mı annen biliyor mu diye sorar.  Ryan hayır deyince Amanda güven bana anlatmazsan suçlu gibi gözükürsün diye karşılık verir. Daha sonra kapı zilli çalar ve kapıyı açtığında Heidi’yi görür. Kısa süreli panikten sonra Jack’e seslenir ama cevap alamaz. Daha sonra Ryan Amanda ile evin her yerine kamera yerleştirir. Heidi’yi kontrol eden Amanda Ryan’a bu bebek el yapımı şayet bir fabrika yapımı olsa fabrika damgası olurdu der. Ryan Heidi’yi izlemek için kamera sistemi kurar ve yatağa girip uyur.  Heidi sabah üççeyrekte hareket eder. Sabah Ryan annesine Heidi’in kendi başına hareket ettiğini gösterir ama annesi Ryan’a inanmaz. Daha sonra Ryan’in annesi Ryan’a şu bebeği kaldır Tina gelecek der. 

Tina oyun oynarken Ryan’da hem telefonuyla ilgilenir hem de Tina’ya göz kulak Tina neşe içinde oynarken birdenbire ağlamaya başlar. Ryan Tina’ya ne oldu diye sorar ama Tina ağlamayı kesmez ve daha sonra Tina’in annesi Raquel gelir ne oldu diye sorar. Ryan bilmiyorum oyun oynarken birdenbire ağlamaya başladı der. Raquel Tina’yı alıp gittikten sonra Ryan odasına gidip dadı kamerasından olan biteni izler Tina’in Heidi ile karşılaştığını gördükten sonra ağladığını görür. Bunun üzerine Ryan Heidi’yi alıp ardiyeye kapatır.  Ertesi gün Ryan Amanda ardiyenin kapısını açar ve Heidi’in ardiyede olmadığını görür. Bunun üzerine Amanda evden çıkarken Ryan Amanda’ya bunu ben yapmadım der. Amanda biliyorum ve bunu korkutmaya alışana dek buradan uzak durayım der. Ryan bu nereye gitmiş olabilir ki deyince Amanda Ryan’a saçma gelecek ama Heidi’in ilk olarak nereye gideceğini düşün diye diye karşılık verir.  Jack evinde parti tertipler. Parti son sürat sürürken tuvalete giden Jack elini kurutmak için havluyu eline alınca havluda kanla yazılmış hoş geldin Jack yazısını görür ve daha sonra Elijah’in telefonuna mesaj attığını görür. Elijah’ı arayan Jack Elijah’a bittin sen diye tehdit eder. Daha sonra evin içinde kardeşi Elijah’ı ararken bir odaya girer ve Elijah’in kanlı tişörtünü bulur.  Elijah’in tişörtü üzerinde beni buldun Jack yazar.  Jack benle uğraşmayı kes Elijah dedikten sonra Elijah’in cesedi karşılaşır ve Jack çığlık atmaya başlar. Jack’in çığlığı partideki yüksek sesler yüzünden duyulmaz. Daha sonra boğazı kesik bir şekilde merdivenlerden inen Jack yere yığılır ve partidekiler korkuyla evden çıkar.

Jack ve Elijah’in ölümü haberlerde ilk konu olur. Bu arada muhabirler Ryan ile röportaj yapmak isterler ama Ryan’in annesi ve ablası Rachel tarafından engellenir. Üç gün sonra bir video çeken Ryan son birkaç gündür başıma garip olaylar geldi ilk başta bunların Jack’in başının altından çıktığını düşündüm ama belli nedenler onun olmadığını gösterdi der. Daha sonra zil defalarca çalınır ve Ryan kapıyı açtığında kimse yoktur ve oyuncaklar kendi kendine ses çıkarınca Ryan daha da panikler.  Ryan oyuncakları kapattıktan sonra korkudan deli gibi hareketler yapan köpeği Cuja’yı evine içine alır. Ertesi sabah Ryan Cuja kaybolur ve Ryan Rachel ile Cuja’yi ararlar. Rachel Ryan’a Cuja’in hiç kaçma huyu olmadığını söyler. Daha sonra polis dedektifi Harris Heidi’yi gösterip bu gudubet şey sana mı ait dedikten sonra Ryan’a sana birkaç soru sormak istiyorum deyince Ryan annem avukatım olmadığı zamanlar polisle konuşmayacağımı söyledi der. Bunun üzerine polis dedektifi Harris Ryan’a merak etme zararsız sorular soracağım der.  Daha sonra polis dedektifi Harris Ryan’dan kamerayı kapatmasını ister ama Ryan bunun anayasal hakkı olduğunu söyleyince polis dedektifi Harris isteğinden vazgeçer. Polis dedektifi Harris Jack ölmeden önce merhum Dottie Porter’in evinde parti tertiplemeyi düşündüğünüz söylenmişti ve bu arada Jack’in Gopro kamerası ve cep telefonu da kayıp der. Ryan bilmediğini söyleyince polis dedektifi Harris Ryan’a Jack’in küçük kardeşinin hamsterı deşilmiş halde bulduk tıpkı Dottie’in papağanın fırında canlı olarak yakılmış dedikten sonra Cuja’in kayıp ilanını verip umarım köpeğini bulursun der. 

Amanda Ryan’a belki bu kitaplara bakarsak Heidi’in kim tarafından yapıldığını veya kökeni hakkında bilgi edinebiliriz der. İkili bir sürü kitabı didik didik araştırırken bir şey bulamazlar ve internet üzerinde lanetli bebekler üzerine araştırma yaparlar ve bir iki örnek dışında pek fazla malumat bulamazlar. Bunun üzerine Ryan Amanda’ya Heidi’in önceki sahibi de on sene evvel ölmüş galiba Dottie’in ne tavan arasından ne de Walter’dan haberi yoktu der. Bunun üzerine Amanda Ryan’a Heidi hakkında hiçbir malumat yok sanki hiç var olmamış der.  Daha sonra Ryan E.V.P kayıt cihazı ile Heidi’ye kimsin, nereden geldin, neden bana taktın, köpeğimin kayboluşuyla ilgili misin diye sorular sorar.  Daha sonra yaptığı bütün kayıtları sosyal medya sitelerine yüklemeyi dener ama bir şekilde muvaffak olamaz ne yapacağını bilemez. Ertesi gün Amanda kayıtları Facebook’a yüklemeyi dener ama muvaffak olamaz ve Craiglist sitesine girip medyum arar. Ryan ve Amanda Vera Constatin isimli medyuma giderler. Vera ben Romanya Bükreş’ten geldim ailem çingene falcıdır ve şimdi işimize koyulalım der. Bunun üzerine Amanda Heidi’yi çantasından çıkarır. Vera popüler inanışın aksine ruhlar hareketsiz cisimlere girmez şayet bu bebeğe giren ne ise insan dışı varlık olabilir der. Vera Heidi’in fotoğrafını çekerken fotoğraf makinesi bozulur. Daha sonra saatin durduğunu gören Vera bu ölüm işareti diyerek Ryan ve Amanda’ya mülkümden çıkın der. Daha sonra Ryan ve Amanda Heidi yüzünden tartışırlar.


Eve giden Ryan Heidi’in ayağındaki kanı fark eder bir kez daha Vera’in evinde çektiği videoyu seyrede ve Vera’in kimsenin bu bebeği bilmemesinin bir sebebi olmalı dediğini görür. Daha sonra saat yarımda Heidi kendi kendine hareket eder.  Daha sonra aşağı kattan sesler gelince Ryan yataktan kalkar ve Heidi’yi kontrol eder. Heidi bıraktığı yerde olmayınca lanet olsun diyerek eline kamerasını alıp Heidi’yi aramaya koyulur.  Oyuncakların tek sıra halinde dizildiğini gören Ryan ilerleyerek hareket edip bahçeye çıkar ve bahçede kendi kendine hareket eden müzik kutusu ve kan izleri görür. Kan izlerini takip eden Ryan bahçedeki kaydırağa tırmanır.  Kaydırağının tepesinde Cuja’in derisi soyulmuş cesedini görür ve daha sonra Heidi’in salıncakta sallandığını görünce korku içerisinde tanrım der.  Daha sonra Ryan mengeneyle Heidi’in kafasını ezmeye başlar ama mengene bozulur. Bunun üzerine Ryan Heidi’in üzerine gazyağı döküp yakmayı dener ama bu da işe yaramaz. Bu sefer Ryan Heidi’yi mangalda yakıp Cuja’yi gömer.  Daha sonra mangalı kontrol eden Ryan Heidi’in yanmadığını görünce telaşa kapılıp hayır bu imkânsız demeye başlar.  Ryan Heidi’yi sımsıkı bağlayıp zincirleyip bir valizin içine koyar.

Sabah olduğunda Ryan Amanda ile tekneye binip bavulun içerisindeki Heidi’yi göle atar. Heidi gölün dibine batınca Ryan ve Amanda sevinç çığlıkları atar. Bir hafta sonra Ryan Rachel’in isteği üzerine Rachel’in bale çalışmasını kameraya alır. Bu arada haberlerde Heidi’in atıldığı göldeki balıkların gizemli ölümleri konu olur.  Haberi sunan muhabir çevre görevlilerinin gölde toksik atık bulamadıklarını söyler. Başka bir haberde ise Vera’in küvette gazyağı kendisini yaktığı ama olayın cinayette olabileceği söylenir. Bu arada polis dedektifi Harris’de açıklanamayan bir trafik kazasında can verir. Rachel teşekkür edip Ryan’i evine bırakır. Eve giren Ryan yatağa girip uyur. Ryan uyurken kafasına bir şey çarpar. Panik içinde uyanan Ryan hiçbir aletin çalışmadığını panikler ve televizyonun kendi kendine açıldığını görünce daha da panikler. Televizyonda Amanda’in ağzı dikilmiş elleri ve ayakları bağlanmış bir şekilde görünür ve daha sonra Heidi Amanda’yı havuza atarak öldürür. Dehşete kapılan Ryan panik içinde annesinin odasına doğru koşar.   Odada E.V.P cihazının kendi kendine çalıştığını gören Ryan odadan kaçar. Daha sonra kapıda kanla yazılı olan oynamak ister misin yazısını görünce annesine seslenir.  Daha sonra kanla yazılan annen evde yazısını görür ve kanla izlerini takip eden Ryan annesinin cesedini buzdolabına tıkılmış halde bulur. Kendinden geçen Ryan ayıldığında kendisini sımsıkı şekilde bağlanmış bir halde bulur. Daha sonra Ryan Heidi’in korkutucu gerçek sureti ile karşılaşır ve film biter.





 




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...