https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

2 Eylül 2020 Çarşamba

Dark Harvest

Filmimiz otuzlarının Amerika’sında bir çiftliğe giden şerif ve yardımcısı ile başlar. Elijah isimli çiftinin yanına giden yaşlı polis ekinlerin nasıl herkesin toprağı değersizken sen bereketli bir hasat bekliyorsun der. bunun üzerine Elijah şanslıyım herhalde diye cevap verir. Elijah şerife buraya kadar havadan sudan konuşmak için gelmedin herhalde deyince şerif Elijah’a Karen nerede görenler omu iki göz iki çeşme bir halde otoyolda otostop yaparken görmüşler hamile bir kadın için bayağı uzun bir mesafe der. Elijah şerife kimse karı koca arasına giremez diye çıkışınca ortam gerginleşir fakat şerif yardımcısı Frank araya girince ortam gene yumuşar. Elijah şerife karısının kız kardeşine gitmek istediğini fakat izin vermediğini o sebepten dolayı kavga ettiklerini söyler. Elijah evine gittikten sonra şerif çiftlik içinde gezinirken karşısına çıkan korkuluğu incelerken korkuluğun aslında bir ceset olduğunu öğrenince hemen Eljiah’in evine gider ama Elijah şerifi vurarak öldürür. Bu arada tarlanın başka bir yerinde olan şerif yardımcısı hızla koşup Elijah’ı vurarak öldürür.

Sean isimli bir genç Bay Hargrove ’un yazıhanesine gelir. Bay Hargrove Sean’e gerçek babanızın ismi Maxwell Baker anneniz Janice Livingstone ile bin dokuz yüz yetmiş altı senesinde boşanmışlar siz doğmadan altı ay önce boşanmışlar der. Daha sonra Bay Hargrove Sean’e devam etmemi ister misiniz Bay Connel diye sorunca Sean evet her evlatlık çocuğun rüyasıdır veya kâbusu mu desem diye karşılık verir. Bunun üzerine Bay Hargrove Sean’e biyolojik babanız tüm malvarlığını ikinci karısının üzerine geçirdi ama bunu da size verdi diyerek bir fotoğraf verir. Sean Bay Hargrove’a bu ne diye sorunca Bay Hargrove Batı Virginia’da bulunan bir çiftlik evi diye cevap verir. Sean Bay Hargrove’a oraya gittiniz mi diye sorunca Bay Hargrove hayır ama değerlendirmesi için bir emlakçı yolladım söylediğine göre yeri bayağı sapaymış ama ev çiftlik iyi durumdaymış der. Sean orada yaşayan olmuş mu diye sorar. Bay Hargrove hayır otuzların sonundan beri boş hiçbir satış işlemi veya kiralama yapılmamış diye cevap verir.  Sean ne yapabilirim diye sorunca Bay Hargrove yasalar size doksan boyunca ne yapacağınızı söylüyor arazi pek değerli değil o yüzden kurtulabilecek ne varsa onu alın der. Sean Bay Hargrove ‘un ofisinden çıkmadan önce peki anneme ne oldu diye sorunca Bay Hargrove anneniz sizin doğumunuzdan kısa bir süre sonra öldü der.

Sean ’in kız arkadaşı Jesse Sean’e Arizona’ya gidecek misin diye sorar. Sean bilmiyorum deyince Jesse neyi bilmiyorsun diye karşılıkta bulunur. Bunun üzerine Sean Jesse’e ailemi seviyorum eğer geçmişimi kurcalarsam onlara hakaret etmiş gibi olacağım bana destek olacaklarını biliyorum ama onlara bunu yapamam bazı şeyler mazide kalmalı der. Jesse birazda olsa merak etmiyor musun diye sorunca Sean biraz ama geçmişi eşelemek istemiyorum der. Jesse peki şu ev ne olacak diye sorunca Sean orası kervan geçmez kuş uçmaz pek değeri yok virane olmalı diye cevap verir. Bunun üzerine Jesse heyecanlı bir şekilde oraya gitmeliyiz der. Sean Jesse’e ciddi misin diye sorunca Jesse evet yaz bitmek üzere hayatımıza biraz heyecan katalım Bryan ve Angela’da bizimle gelir diye cevap verir. Hayatta olmaz o ikisi gelirse Darcy ’de gelir Darcy gelirse Alex’ de gelir.  Jesse Sean’e Alex’in nesi var diye sorunca Sean Alex’in çok politik olduğunu söyler.  Jesse ikisin ilişkisini hiç onaylamadın deyince Sean Jesse’e onların ilişkisi hakkında kötü bir düşüncem yok der. Jesse Sean’e çiftlik evine gidecek miyiz diye sorunca Sean evet diye cevap verir. Jesse mutlu bir ses tonuyla akıllı bir hamle Sean der

Sean sevgilisi Jesse ve arkadaşları ile yola çıktıktan sonra bir markette dururlar. Sean haritada kendisine miras kalan çiftliği bulmaya çalışırken Darcy Sean’e bence içeri girip adresi sormalısın der.  Bunun üzerine Sean marketin içine girer.  Sean market sahip Baker çiftliğine ne kadar yolumuz var diye sorar. Market sahibi Sean’e neden oraya gitmek istiyorsun diye sorunca Sean çünkü oranın sahibiyim babamdan miras kaldı diye cevap verir.  Market sahibi Sean’e sen Baker’sin deyince Sean Babam Baker idi ben Connel ’im evlatlık verilmişim der. Bunun üzerine gerçek ismin Baker der. Sean benim ismim Connel deyince Market tabii evlat ailevi meselelere burnumu sokmamalıyım diye karşılık verir. Market sahibi Sean’e Baker çiftliğinin adresini tarif ettikten sonra Sean’e orası tekin bir yer değil diye uyarır. Sean market sahibinin uyarısını ciddiye almaz ve yoluna devam eder. Yoluna devam Sean ve arkadaşları en sonunda çiftlik evine varırlar.

Evin içine giren Jesse diğerlerine bu ev feci şekilde küf kokuyor der. Bu arada Angela’da evde elektrik yok deyince Sean herhalde bir yerlerde jeneratör olmalı der. Daha sonra Angela diğerlerini çağırıp bu evin tesisat sistemi yok bu da evde ne su var ne de tuvalet var der. Daha sonra Angela ve Darcy Alex ve Bryan’a arabadan eşyaları almak konusunda yardım ederken Angela bir korkuluğa gözü kayar. Angela ürperince Darcy ne oldu diye sorar. Angela özür dileyince Darcy Angela’ya evet korkuluklar epey korkutucu olabiliyor diye karşılık verir.   Sean ve diğerleri yemeklerini yerken Jesse buzlar şimdiden erimeye başladı sabaha yiyecek bir şeyimiz kalmayabilir der. Bunun üzerine Sean ev sahibiyim o yüzden ben gideyim diyerek evden çıkar.

Markette giden Sean buz alırken yaşlı bir kadın Cyrus bugün dükkânını erken kapadı diye Sean’e seslenir.  Sean yaşlı kadına bana mı seslendiniz bayan der.  Yaşlı kadın adının Margaret olduğunu söyleyip Sean’e senin mülkünün yanında kalıyorum bilmen gereken bazı hakikat var der. Sean neymiş diye sorunca Margaret çiftlik Elijah Baker tarafından kurulduğunu Elijah ’in önceleri dini bütün bir adam olduğunu ama büyük buhran döneminde işinden olduktan sonra değişti der. Sean Margaret’a sanırım dönmem gerek deyince Margaret daha anlatmam gereken bir sürü husus var der. Konuşmasını devam eden Margaret Eljiah’in işini kaybettikten sonra çiftçiliğe yöneldiğini lakin Elijah ‘in ne yeteneği ne de verimli bir toprağı vardı gün geçtikçe Elijah aksi ve kötü bir adam oldu kiliseye gitmemeye başladı öbür hasat zamanında Elijah ‘in çiftliğinde ekinler fışkırmaya başladı der. Sean bunlar kulağa ilginç geliyor ama gitmem gerek deyince Margaret dedikodular Elijah ‘in karısı evi terk edince çoğaldı şerif Elijah’a ziyarete geldi ama günün sonunda hem Elijah hem de şerif öldü der. Konuşmasına devam eden Margaret    bütün vukuat açığa çıkınca hakikat öğrenildi Elijah çiftliğini çalıştırmak için Şeytan ile anlaşma yaptı ve imzayı kanla attı der. Sean Margaret’a bu bana yerel halkın yabancıları korkutmak için uydurduğu bir hikâyeye benziyor diye karşılık verir. Margaret hasat ayı yarın kanlı ay doğacak ölüler dünyevi işlerimi halletmek için dönecekler Sean git buradan diye uyarır. Sean Margaret’a tarih dersi için sağ ol dedikten sonra Margaret’a ismimi nereden biliyorsun diye sorar ama Margaret kaybolur.

Angela, Bryan, Jesse ve Sean kahvaltılarını ederken Alex içeri girer. Jesse Alex’e Darcy nerede olduğunu sorunca Alex Darcy ’in hala uyuduğunu söyler.  Bunun üzerine Jesse bugünkü planımız ne diye sorar. Sean etrafı kontrol ederim ayrıca ambara bakıp yolun nereye çıktığını öğrenirim diye cevap verir. Angela Sean’e buralarda bir göl olduğun söylememiş miydin deyince Sean iyi olur yıkanmamız gereken bir yere ihtiyacımız var der.  Jesse Sean’e içinde yüzülebilir mi diye sorar. Sean biliyorum gidip kontrol edin deyince Jesse tamam iyi bir fikir olabilir der. Alex birilerin hala buz bulması gerekiyor deyince Sean herhalde bununla ilgilenmem gerecek diye karşılık verir. Lafa karışan Jesse Sean’e her şey ilgilenmen şart değil zaten bu gecenin yemeği için bir şeyler almam gerek der. Sean Jesse’e emin misin diye sorunca Jesse eminim diye cevap verir. Bunun üzerine Alex, Bryan ve Sean etrafı gezerken Angela, Darcy ve Jesse’te göle gitmeye karar verirler.

Sean ve Bryan çiftlikte gezerken Bryan yaşlı bir kadın dedenin vaktinde Şeytan ile anlaşma yaptığını ve mülküne girenleri kurban ettiğini mi bu gecede kötü ayın çıkacağını mı söylüyorsun der. Sean kanlı ay diye düzelttikten sonra Bryan Sean’e bu hortlak dedenin yaptıkları yüzünden seni mi öldürecekler der.  Sean Bryan’a evet dediğim tam da buydu der. Bunun üzerine Bryan Sean’e bütün öğlen vaktin vardı uydurabilecek bir sürü palavran vardı bula bula bunu mu buldun der. Sean haklısın hayal görmüş olabilirim der. Bryan peki Jesse bu konuda ne dedi sorunca Sean o da benim hayal gördüğümü söyledi diye karşılık verir. Daha sonra Alex’in gelmesiyle beraber üç arkadaş ambara girer. Bryan Sean’e hani deden psikopat bir katildi içerisi çok temiz diyerek hayal kırıklığını belirtir. Daha sonra Bryan ve Sean ambarın yukarı katına çıkınca Bryan Sean’e işte adamım bende bundan bahsediyordum diyerek zincirleri, esterleri ve orakları gösterir. Daha sonra Bryan Alex’i çağırır. Alex ambarın fotoğraflarını çekerken Sean hadi dönelim der. Alex ben birkaç poz daha çekeceğim deyince Bryan ve Sean dışarı çıkarlar. Bryan Sean’e bu mekân o kadarda kötü değilmiş deyince Sean o kadar emin değilim içimde kötü bir his var sanki izleniyoruz diye karşılık verir.  Bryan dostum başlama deyince Sean anlattığım hikâye deli saçması gibi gelebilir ama bana gerçek gibi geldi der. Bunun üzerine Bryan dostum daha fazla ot çekme sana yaramıyor der.

Alex, Bryan ve Sean göle doğru giderken Darcy Jesse bir kadınla ilişki yaşamak bir erkek ile yaşamaktan daha iyi olduğunu belirtir. Beyan’ı gören Angela hadi yakışıklı soyunda yanıma gel der. bunun üzerine hem Bryan hem de Alex soyunarak göle girerler. Sean ’in yanına giden sende girecek misin denizci diye sorunca Sean bugün olmaz birkaç saat içinde güneş batacak hem de arazinin nereye çıktığını bulmam gerek merak etme öbür gün beraber yüzeriz der. Jesse diğerlerinin yanına gidince Sean ’de araziyi keşfetmeye çıkar. Jesse birazdan güneş batacak yemekleri hazırlamamız lazım deyince gölden çıkarlar. Bu arada Sean bir mezarlık bulur Sean mezar taşlarını kontrol edince aslında Margaret’in aslında bir hayalet olduğunu fark eder. Jesse yemeği hazırlarken Alex, Angela, Bryan ve Darcy Sean ‘in nerede kaldığını merak ederler. Sean bir hışımla içeri girip panikle herkese gidiyoruz der. Jesse ve diğerleri Sean’e sakin olmasını söylerler.  Pencereden dışarı bakan Sean korkuluğu göremeyince artık çok geç deyince Alex hiç komik değil der. Sean arkadaşlarına şaka yapmıyorum der. Bunun Angela markete gidip gelelim deyince Sean tamam der. Sean ve arkadaşları çıkarken Alex alaycı bir tavırla gene mi şu hayalet hikâyesi mi bu tam bir saçmalık der. Daha sonra korkuluklardan bir tanesi Alex’in içine orağını saplar.

Sean ve arkadaşları korkuluktan kaçmak için arka kapıya gidince arka kapıda başka bir korkuluk belirir. Bryan güçlükle kapıya kapatırken korkuluklardan biri Bryan’ in omzuna pala saplar. Bunun üzerine Sean Jesse’e ben Alex’in bedeninden anahtarı alacağım sende Angela ve Darcy ile Bryan’i arabaya doğru taşıyacaksınız bu korkuluklar benim peşimde o yüzden sizi takip etmeyecekler der. Jesse Sean’e bunu yapma hepimiz gidelim der. bunun üzerine Sean Jesse’e dediğimi  yap merak etme bana bir şey olmaz der. daha sonra dışarıya çıkan Sean Alex’in bedenini direğe asılı olarak görür. içeri giren Sean planlarda değişiklik yapıyoruz ben Angela ile Alex’in bedeninden anahtarı alacağız Jesse sende Darcy ile Bryan’i arabaya koyacaksınız.  der. Sean Bryan’a iyi misin dostum diye sorunca Bryan bu ne biçim bir soru böyle der. Bunun üzerine Sean yürüyebilir misin diye sormuştum deyince Bryan idare edebilirim diye cevaplar.

Sean ve Angela Alex’in cesedinden arabanın anahtarını almaya çalışırken Bryan, Darcy ve Jesse ’de arabaya doğru ilerler. daha sonra iki korkuluk saldırınca Sean ve diğerleri kaçmaya başlar. Sean ve Angela tarlanın içine doğru kaçakken Bryan, Darcy ve Jesse ‘de ambara saklanırlar. Jesse Darcy ’ye iyi misin diye sorunca Darcy sinirlenerek iyi değilim sevgilin bizi neyin içine soktu böyle diye bağırır. Bunun üzerine Jess bende bilmiyorum ama kendimizi koyuvermeyelim diye karşılık verir. Eve geri dönen Sean dedesinin çerçevesini seni ruh hastası cahil hödük diyerek parçalar. Bu arada Angela korkuluk tarafından yakalanır. Ambarda Jesse Darcy ‘ye Sean ve Angela ’in yanına dönmeliyim der. Darcy korku içerisinde olmaz çok tehlikeli deyince Jesse Darcy ‘ye tek şansımız bu eğer Alex ’ten anahtarları alırsak kurtuluruz der. Bunun üzerine Darcy sabaha kadar saklanırız güneş doğunca kaçarız deyince Jesse belki ama sabaha kadar beklersek Bryan kan kaybından ölür der. Darcy peki ya dönerlerse deyince Jesse Darcy ‘ye siz üst katta çıkıp saklanın ve ben Angela ve Sean ile dönmeden aşağıya inmeyin diyerek ambardan çıkar. 

Eve giren Jesse Sean ile karşılaşır. Jesse Sean’e ne oluyor sorar. Sean zaten daha önce açıklamıştım diye tam açıklama yapacakken elektrikler kesilir.  Sean ve Jesse jeneratörü çalıştırmak amacıyla dışarı çıkarken Angela’yı direğe asılı bir şekilde bulurlar.  Sean Jesse’e ben jeneratörü çalıştırırken sen Bryan ve Darcy ile saklan der. Jesse Bryan ’in o kadar vakti yok deyince Sean eğer karanlıkta kalırsak bu yaratıklara kolay av oluruz şimdi Bryan ve Darcy ’in yanına git der. Sean ’in dediklerini yapan Jesse Bryan ve Darcy ‘in yanına gider. Jesse Sean ‘in bir planı var derken korkuluklardan biri Jesse’i aşağıya çekip öldürür.  Sean jeneratörü tamir etmeye çalışırken son anda korkuluğu fark eder. Sean korkuluk ile boğuşurken jeneratörden sızan gazyağı korkuluğun üzerine bulaşır. Bunun üzerine Sean biraz ateşe ne dersin korkuluk diyerek korkuluğu yakarak öldürür.

Bryan Darcy ‘ye Sean’i bul der. Darcy korku içinde yapamam deyince Bryan evet yapabilirsin der. Darcy bir kez daha yapamam diye diretince Bryan Darcy ‘ye eğer harekete geçmezsen öleceğim ama o mahlukatlar seni parçalayacak sonrada direğe asıp bekleyecek fakat buradan gidip Sean ve Angela’yı bulursan bir nebze olsun kurtulma sansımız olur diye karşılık verir. Bryan ‘in dediklerine ikna olan Darcy Sean ‘in yanına gider. Darcy Sean’e Jesse ’in öldüğünü söyler. Bu arada Angela ‘in ölmediğini öğreniriz ve Angela bağlarından kurtulup anahtarı bulur. Angela tam arabanının kapısını açacakken korkuluğun saldırısına uğrar ama kurtulur. Bu arada ambara dönen Darcy ve Sean Bryan ‘in öldürdüğünü görürler. Daha sonra korkuluk Darcy ‘ye saldırır ve Sean Darcy ‘in yardımına koşar. Darcy korkuluğu zincire bağladıktan sonra Sean zinciri çözünce korkuluk ikiye bölünerek daha sonra siloya giden Sean tüpü patlatıcıya dönüştürüp kalan korkuluğu öldürmeyi tasarlar. Bu arada Angela Sean Darcy ‘in yanına gidip kurtulduğunu söyler daha sonra Sean Jesse ‘in deşilip direğe asıldığını görünce kısa süreli bir şoka girer. Darcy ve Angela hala hayatayız derken Angela korkuluk tarafından palayla öldürülür. Bunun üzerine Sean arabaya bin yardım çağır der. Daha sonra Sean korkuluğu dedem senin işe yaramaz ardını direğe asıp kanınla mısırlarını suladı seni pislik diyerek dikkatini çeker. Bu arada Darcy arabayı çalıştıramayınca arabadan işaret fişeğini Sean ‘in yanın doğru gider. Sean korkulukla boğuşurken Darcy hedefimi kapatıyorsun Connel diyerek işaret fişeğini ateşler. Korkuluk yanarken Sean ben Baker değilim Connel ’im diyerek orakla korkuluğun kafasını keser ve film biter.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...