https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

10 Eylül 2020 Perşembe

Wheels Of Terror

Filmimiz otoyolda son sürat giden siyah bir arabayla başlar. Bu arada adamın biri on veya on bir yaşlarındaki kızıyla yolda kalmış arabasını tamir ederken siyah hızla baba ve kızın yanına doğru gelip babaya son sürat çarpıktan sonra geri dönüp kızı kaçırır. Daha sonra polisler küçük kız üstü başı yırtılırmış otoyolda amaçsız bir dolanırken bulurlar. Kırk yaşlarında adı Laura olan kadın kızı Stephanie ’ye yeni okulundaki ilk günün nasıl geçti diye sorar. Stephanie annesine benden bayağı gerideler diye cevap verince Laura böyle peşin hükümlü olmayı nereden öğrendin diye sorar. Stephanie esprili bir dilde Laura’ya anneme çekmişim diye diye karşılık verir. Stephanie Laura’ya beni alacak mısın diye sorunca yarım saat sonra alacağım arabayı sanayiden çıkartamam gerek diyerek Stephanie ’in yanından ayrılır. Bu arada gizemli siyah otomobilin sahibi Stephanie’yi izler.


sanayiye giden Laura tamirhane sahibi Bay Pealock ile karşılaşır. Laura Bay Pealock nasıl gidiyor diye sorunca Bay Pealock iyi gidiyor emekliliğime iki hafta kaldı şimdiden gerekli malzemeleri tedarik ettim diye cevap verir. daha sonra Bay Pealock tamirhaneye gidip çalışanı Luis’e otobüs ne alemde diye sorar. Luis Bay Pealock’a gelecek haftaya biter diye cevaplayınca Bay Pealock Luis’e geçen haftada gelecek haftaya biter demiştin diye karşılık verir. bunun üzerine Luis kendisini Laura’ya tanıtır. Laura’da kendisini tanıtınca Luis sen Los Angeles’tan gelen kurye şoförü değil misin Coppervile gibi ücra bir kasabaya neden geldin diye sorar. Laura Luis’e büyük şehir kızımın yetişmesi için riskli bir ortamdı o yüzden bu kasabaya taşındım diye cevap verir. Daha sonra Laura kızı Stephanie’yi okuldan alırken gizemli şahısta Stephanie’yi gizlice izler.

Kızının jimnastik antrenmanına giden Laura başka bir kızın velisi olan Karen ile muhabbet eder. karen Laura’ya ne zaman servis şoförlüğüne başlayacaksın diye sorar. Laura Karen’a bu öğlen diye cevap verince Karen Laura’ya bütün gününü çocuklarla geçireceğin için iyi şanslar dilerim diye karşılık verir. bunun üzerine Laura Karen’a çocukları severim en sevdiğim filmler çocuk filmleri der. Daha sonra Stephanie’ in yanına giden Laura seni dört buçukta alacağım der. Stephanie anne yaz okulu ne olacak sorunca Laura Stephanie ’ye bunu konuşmuştuk taşınmadan ötürü matematik notların düştü diye cevap verir. Stephanie ama anne diye söylenince Laura Stephanie ‘ye aması falan yok senden yapacağının en iyisini istiyorum o yüzden servis şoförlüğü yapıyorum diye karşılık verir. otobüsü almaya giden Laura Luis’e merhaba Carlos der.  Luis adım Luis diye karşılık verir. Laura otobüsün kontağı çevirip motorun sesini duyunca motor çok güçlü der. Bunun üzerine Luis Laura’ya yarış otosu motoru taktım anında iki yüze çıkıyor der. Laura ellini vitese atınca vites titreşir. Luis Laura’ya biraz geri tepme yapıyor der. Laura nasıl deyince Luis vitese sert bir erkek olduğunu düşün diye karşılık verir.


Okula giden Laura öğrencileri servise bindirdikten sonra yola koyulur. Bu arada Stephanie arkadaşı Joyce ile muhabbet eder. Laura öğrencileri evlerine doğru götürürken Stephanie’yi alır. Laura güzergahında yola devam gizemli araç belirir. Araç hem çocukları hem de Laura’yı tedirgin ettikten sonra yoğun bir toz bulutu çıkartıp gözden kaybolur. Stacy servisten indikten sonra gizemli araç Stacy’yi takip etmeye başlar. Daha sonra gizemli araç belirince Stacy kaçmaya başlar kısa bir kovalamacadan sonra Stacy ’in ayağı mazgala takılır. Bunu fırsat bilen saldırgan Stacy’yi arabaya atıp uzaklaşır. Akşam olduğunda arkadaşı Joyce ile müzik dinleyen Stephanie annesi Laura tarafından çağrılır. Laura Stephanie ’ye posta kutusundan postaları almasını ister. Stephanie dışarı çıkınca radyoda kaybolan Stacy ‘in haberi duyulur. Radyodaki sunucu Stacy ‘in bulunduğunu ama taciz sonucunda şoka girdiğini söyler. Bunun üzerine telaşa kapılan Laura dışarı çıkıp Stephanie ‘ye seslenip geri dönmesini söyler. Stephanie ama postayı alıyorum deyince Laura Stephanie ‘ye kesin tonla hemen deyince Stephanie eve döner. Bu arada Laura gizemli aracın evinin etrafında dolandığını fark eder.

Belediye binasında kasaba sakinleri belediye başkanından gizemli tacizci hakkında önlem almasını isterler.  Belediye başkanı bununla ilgileniyoruz deyince kasaba sakinlerinden Richard belediye başkanına bu adamı yakalayabilecek misiniz diye sorunca belediye bakanı dürüstçe söyleyeyim hayır diye cevaplar. Konuşmasına devam eden belediye bugüne kadar kasabamızda yalnızca sarhoş kavgaları ile sarhoş araba kullanımı oldu deyince kasaba sakinlerinden olan Kate niye mazeret uyduruyorsunuz diye karşılık verir. bunun üzerine belediye başkanı elimizden geleni yapıyoruz ama sizde bize olmalısınız der. Kate nasıl diye sorunca belediye başkanı çocuklarımızı yabancılara karşı uyaralım, servisten inen çocuklarımızı karşılamalıyız der. Karen Laura’ya bu sakin kasabaya taşındığın için mutlusundur herhalde der.  Toplantı bittikten sonra Laura ve Stephanie arabalarına doğru yürürken Stephanie Laura’ya niye Los Angeles’a dönmüyoruz diye sorunca Laura artık burada bir düzenimiz var diye cevap verir. Anne ve kız tam arabanın yanına gelecekken gizemli araba belirir. Laura telaş içinde Stephanie ’ye hemen arabaya bin der. Stephanie anne ne oluyor deyince Laura Stephanie ‘ye kapa çeneni ve arabaya bin diye çemkirir. Laura ve Stephanie arabaya bindikten sonra gizemli araç gider. Daha sonra Laura bağırdığı için Stephanie ’den özür diler.

Laura gece gizemli araç yüzünden gördüğü kâbus yüzünden sağa sola doğru huzursuzca döner.  Daha sonra bir motor sesi sayesinde kalkan Laura hızla Stephanie ’in odasına girer. Stephanie’yi odasında göremeyen Laura panikler ama Stephanie tuvaletten çıkınca rahatlar. Ertesi sabah Luis ’in mekânına giden Laura bu vitesi hala tamir edemedin diye çemkirir. Bunun üzerine Luis Laura’ya bende insanım ve işim başımdan aşkın diye çıkışır. Laura Luis ’den özür diledikten sonra bu civar pis siyah bir sedan gördün mü camları çok kirli kimin kullandığı görülmüyor diye sorar ama Luis öyle bir araç görmediğini söyler. Daha sonra okula doğru giden Laura gizemli aracı görür. Laura gizemli araca doğru yürürken gizemli araç hızla gider. Öğrenciler okul otobüsüne bindikten sonra Laura Stephanie ’ye Kim nerede diye sorar. Stephanie garip demin arkamdaydı zaten gelmeseydi bana söylerdi diye cevaplar. Bunun üzerine öğrencilerden biri Laura’ya Kim’in bir arabaya bindiğini söyler. Bunun üzerine Laura panikler


Stephanie ile karakola giden Laura dedektif Draman’ı arıyordum der. Daha sonra dedektif Drahman Laura ’in yanına gelip siz Laura Mckenzie olmalısınız lütfen böyle gelin der. Bu arada polis ve kasaba halkı Kimi ararken Laura dedektif Brahman tarafından sorgulanır. Dedektif Brahman Laura’ya bahsettiğiniz siyah araba hakkında bir şey bulmadık der. Bunun üzerine Laura belki de kasaba dışından gelmiştir diye karşılık verir. Daha sonra her kim bu arabayı kullanıyorsa bütün bu vukuatlarını sorumlusu o der. Dedektif Drahman sizinle açık konuşacağım Bayan Mckenzie kasabada herkes ile sizin servise binen öğrenciler dahil sizin tarif ettiğiniz arabayı görmemişler der. Laura peki diğer iki kendilerini kaçıran şahsı tanımlayamaz mı diye sorunca dedektif Brahman ne yazık ki o iki kızda ağır psikolojik travmaya maruz kalmışlar pek yardımcı olacaklarını sanmıyorum diye cevaplar. Laura Kim kaybolduğunda o araçta oradaydı dün gecede benim evin orada dolanıyordu çılgın hayaller görmüyorum gördüğüm gerçek diye çemkirir. Bunun üzerine dedektif Brahman Laura’ya kartını verip bu aracı gördüğünüz anda beni arayın hangi saat olursa olsun der.



Arama ekipleri Kim’in cesedini nehirde bulurlar. Ertesi gün Kim’in cenaze töreni yapılırken Laura siyah arabanın mezarlığa girdiğini görür ama daha sonra siyah arabadaki şahsın cenaze katılımcısı bir kadın olduğunu anlarız. Aynı günün akşamı Laura Stephanie ‘ye üzücü bir gündü değil mi der. Stephanie kederli bir ses tonuyla Kim benim arkadaşımdı deyince Laura Stephanie ‘ye iyi misin diye sorar. Stephanie iyi olmaya çalışacağım diye cevaplar. Daha sonra Stephanie yoruldum diyerek odasına gider. Laura çöpü atarken Stephanie evin dışında duyduğu motor sesiyle yataktan fırlayıp Laura ‘in yanına anne diye koşar. Laura ve Stephanie hızla evin içine girip dedektif Brahman’ı ararlar. Biraz zaman geçtikten sonra gizemli araç uzaklaşır. Ertesi gün jimnastik dersine Stephanie biraz çalıştıktan sonra jimnastik öğretmeni Stephanie ‘ye seni kim alacak diye sorar. Stephanie öğretmenine annem beni alacak diye cevap verdikten sonra giyinip Laura’yı bekler. 

Laura tam Stephanie’yi alacakken gizemli araç Stephanie’yi kaçırır. Bunun üzerine Laura gizemli aracın peşine düşer.  Öğrencilerden biri Laura’ya ne oluyor diye sorunca kızım kaçırıldı diye cevaplar. Bunun üzerine Bert isimli başka bir öğrenci arabayı kenara çek haber ve polisi çağır deyince Laura yapamam o zamanda kızım elden gider diye karşılık verir. Laura ve gizemli araç heyecan dolu bir kovalamacaya girişirler.  Uzun bir kovalamacadan sonra çocukları otobüsten indirip hemen polisi arayın der.  Daha sonra Laura tekrar Stephanie ‘in peşine düşer. Gizemli araç birden ortaya çıkıp gazyağı dolu varilleri devirip aracın gazyağına bulanmasına sebep olur. Daha sonra tekrar siyah araba ve Laura arasında amansız bir kovalamaca başlar.  Gizemli siyah araba terk edilmiş bir fabrikaya girince Laura otobüsten iner. Stephanie’yi arayan Laura aniden siyah araba tarafından kovalanır. Laura güç bela otobüse girince gizemli araç uzaklaşır.  Bir kez daha Laura siyah aracın peşine düşer.  Stephanie aracın tavanına çıkmayı başarıp güçlükle otobüse girmeyi başarır. Daha sonra gizemli araç kontrolünü yitirip uçurumdan düşüp patlar ve film biter.

 


 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...