https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

31 Ağustos 2014 Pazar

Cathy's Curse



 Filmimiz bin dokuz yüz kırk yıllarının son evresinde kırk yaşlarında bir adamın evine girmesiyle başlar. Bir odaya girer adının Angela olduğunu öğrendiğimiz dokuz veya on yaşlarındaki kıza yani kendi kızına annen nerede diye sorar. Angela ağlayarak annem George'u da alarak beni yapayalnız bıraktı der.  Bunun üzerine Angela'ın babası annen bir kahpe sana ettiklerinin bedelini ödeyecek dedikten sonra Angela'yı da alarak arabasına doğru gidip kendisini terk eden karısının izini sürmeye başlar. Angela'ın babası büyük bir kararlılıkla arabasını sürürken yola bir tavşan fırlar. Angela babası tavşanı ezmemesi için direksiyona müdahale edince arabanın kontrolü yitirilir ve ağaca çarpıldıktan sonra araba belirlenemeyen bir sebepten dolayı yanar.   Angela arabadan dışarı çıkmak için babasını dürter ama babası kaza neticesinde ölmüştür ve bu sebepten dolayı Angela canlı canlı yanarak ölür.

Aradan otuz sene geçer George büyüyüp aile sahibi olmuştur.  Karısı Vivian ve dokuz yaşlarındaki kızı Cathy ile babasının eski evine yerleşirler.  George evin kahyası Paul ve Paul’un karısı Jane  ile konuşur. George takriben yetmiş yaşlarında olan kâhya Paul’a umarım senin yaşına vardığımda kondisyonum senin gibi olur umarım der.  Bu arada Cathy hipnoz olmuş bir şekilde yukarı katta çıkar. George Cathy’e nereye gidiyorsun diye sorar. Cathy odama gidiyorum der ve otuz sene evvel yanarak can veren halasının odasına girer.   George karısı Vivian’a Cathy’e bak eve ne çabuk alıştı ne kadar mutlu oldu deyince Vivian öfkeli bir ses tonuyla üzgün olması daha hoşuna giderdi değil mi sinir krizi geçirdiğimi bildiğin halde nispet yaparmış gibi Cathy şunu yapmış Cathy bunu yapmış yetti artık yetti diyerek çemkirir. George alttan alarak sen yanlış ben yalnızca Cathy'in yeni evine alıştı diye sevinçliyim o kadar der.  Akşam yemeğinde de Vivian’ın sinirli tavırları diğer aile fertlerini de üzer.

Ertesi gün Cathy ve Vivian evin temizliğini yaparken Cathy annesi Vivian'a ben yoruldum yukarı çıkabilir miyim diye sorar. Vivian kızı Cathy olur yukarı çıkabilirsin der.  Tavan arasına çıkan Cathy tavan arasında gezinirken eski püskü bir bez bebek bulur. Bez bebeğe artık niye bakmıyorsun diye sorarken rahmetli halası Angela'ın portesiyle göz göze gelir ve porteden gelen acayip şualar Cathy'i tesir altına alır. Bir süre sonra yukarı çıkan Vivian kızı Cathy'e  uzun süre seslenir ve Cathy en sonunda kapıyı açar.  Cathy annesinin suallerine cevap vermez Vivian  kızı Cathy'in elinde tutuğu bez bebeği görüp kurtul şu pis paçavradan der.  Gece olduğunda Vivian Cathy uyurken bez bebeği alır ve daha sonrasında kocasıyla oynaşırken  Cathy  nöbet geçirir gibi bağırıp çağırmaya başlayıp bez bebeğini ister.  George bez bebeğini verince Cathy sakinleşir.

Ertesi gün Vivian'a misafir iki kadın gelir.  Vivian Agatha ve Martha isimli iki misafirine gelmeniz ne hoş oldu der. Bir iki hoş beşten sonra Agatha şayet Martha'yı uzun süre dinlerseniz benim normal birisi olmadığıma dair sizi ikna edecektir.  Bunun üzerine Martha evet Agatha cansız nesnelere irtibat kurabiliyor deyince Agatha evet böyle bir meziyetim var zaten eşyalar bize birçok şey anlatırlar örnek olarak şurada duran çerçeve der. Vivian kayınpederim tanışmadım hiç nasip olmadı der.  Agatha çerçeveyi alır ve medyumluk meziyeti yoğunlaşır.  Bu arada Cathy evin bahçesinde Martha'ın çocuklarıyla oyun oynarken Cathy' haydi kazacılık oynayalım der Martha'ın oğluna sen baba olacaksın Martha'ın küçük kızına da sende kız çocuğu olacaksın der.  Aynı esnada geçmiş anılar âlemine giren Agahta transa geçer.  Cathy Martha'ın oğluna benim söylediklerimi tekrar edeceksin deyip bütün kadınlar kahpedir der ve Martha'ın oğlu Cathy'in dediklerini tekrar eder.  Daha sonra Cathy  Martha'ın küçük kızına  yanarak can verdin acı çekmen çok doğal diyerek  elinde tutuğu çiviyi Martha'ın küçük kızına geçirir. hem küçük kızın çığlığı hem de Agatha'ın ağlayarak transtan çıkması iki kadını şoke eder Martha çocuklarının yanına gider ve kızını görüp bizim gitmemiz gerek diyerek alelacele Vivian ve Cathy'in yanından uzaklaşır. Vivian Cathy’e ne yaptın sen der ama Cathy cevap vermeyip Vivian'ın yanından ayrılır. Vivian'ın yanına yaklaşan Agatha sanırım çocuklar bazen kendilerini içlerinden çıkamadıkları durumlara sokuyorlar bu arada gösterim sizi rahatsız etmemiştir umarım yakında görüşürüz deyip gider.

Sabah kalkan Cathy aynada kendine bakar ve kendini göremez onun yerine halası Angela'ın suretini görür.  Daha sonra yeni sahiplendiği menfur güçleri kullanarak baktığı heykeli patlatır. Kahvaltı sofrasına oturan Cathy masada bulunan kâseyi fırlatır. Jane ne oldu diye sorar kâse elimden kaydı özür dilerim der. Bunun üzerine Jane Cathy’i sarılıp öper.  Jane’in öpmesine sinirlenen Cathy babam sana söylemedi mi öpülmekten hoşlanmadığımı söyledi mi diye çemkirip gider.  Jane Cathy'in odasını toplarken eski püskü bez bebeği bulur.  Bez bebeğin Jane'in eline geçtiğini gören Cathy odasına ışınlanır ve insan dışı sesler çıkartıp Jane'in pencereden düşmesini sağlar. Alışverişten dönen Vivian Jane’in pencereden düşerek ölmesine ve kızı Cathy'in pencerenin arkasından seyrettiğine şahit olur.  Olay mahallini inceleyen ve şoka giren Vivian'ın dediklerini dinleyen polisler vukuatın bir kaza olduğuna kanaat getirirler. Sabah olduğunda Cathy annesi Vivian'a götürdüğü yiyecekleri menfur güçleriyle çürütür.   Daha sonra kendini iyi hisseden Vivian kızı Cathy'e Jane hakkında sorular sorar. Cathy annesinin suallerine cevap vermez ve zırt pırt bir oraya bir buraya tele nakil olup durur. Vivian Cathy'in bileğini yakalayıp sabrımın sınırlarını zorluyorsun deyince evdeki tüm eşyalar zelzeleye uğramış gibi sallanır Vivian çığlıklar atar ve neticesinde ambulansla akıl hastanesine yatırılır.

George kızı Cathy'e annenin durumu belirsiz benim işlerimde yoğun o yüzden seni kuzenim Billy'in yanına götüreceğim der. Babasının fikrine karşı çıkan Cathy ne olur kalayım sana yemek yaparım, Temizliğe yardımcı olurum der.   Bunun üzerine George o zaman uslu durursan kâhya Paul sana bakabilir der. Akşam olduğunda medyum Agatha Vivian’ı görmek için Gimblelerin evine uğrar. Agatha Cathy’e annen nerede diye sorar.  Cathy ve zil zurna sarhoş Paul Agatha’ya türlü hakaretler edip Agatha’ya kurumuş kahpe Vivian’da senin gideceğin yerde tımarhanede deyip evden def eder.   Cathy kâhya Paul’a içki servisi yaptıktan sonra Paul’un etrafını yılanlar, tarantular, sıçanlar ve türlü mahlûkatlar etrafını sarar.  Cathy iyi gelmedi mi ihtiyar Paul der. Gece olduğunda Cathy ifrit kaptığı doberman türü köpeği de menfur güçlerini kullanarak öldürür.  Sabah olduğunda George bekçi köpeğinin neden öldüğüne dair çözümler bulmaya çalışırlar. Öğlen olduğunda Cathy eski püskü bebeğiyle evcilik oynarken kâhya Paul bez bebeği almak ister.  Cathy bez bebeği vermez üstüne üstlük kâhya Paul'un elini çizerek kan kusarak yere yığılmasına sebep olur.

Medyum Agatha Vivian’ı arayarak sizinle görüşmem gereken birtakım hassas haberlerim var diyerek Gimblelerin evine gider.  Eve varan Agatha'ya Vivian yukardayım gelsene diye seslenir.  Çatı katına çıkan Agatha Vivian ile değil Vivian'ın sesini taklit eden Cathy ile karşılaşır.  Olanlara mana veremeyen Agatha Cathy’e neler oluyor annen nerede diye sorar. Cathy ben sana daha önce söylememiş miydim tımarhanede diye dedikten sonra çatı katı katındaki eşyalar titremeye ve medyum Agatha'ın berbat görünümlü kopyası çıkıp bir halta yaramayan medyum parçası der. Cathy Agatha’ya bir daha bu eve uğramayacaksın diyerek ültimatom verir.   Bunun üzerine Agatha çığlıklar atarak evden kaçar.

Akıl hastanesinden taburcu olan Vivian kocası George ile birlikte evine döner. George inşaat alanında kontrol etmem gereken birtakım işler var diyerek gider.  Vivian eve girmeye çalışınca evdeki tüm pencereler ve kapılar birer birer kapılır. Girdiği şoklara dayanamayan Vivian bilincini yitirir. Eve gelen George Vivian’ın doktorundan gerekli malumatları alır. Ertesi gün göl kıyısında oynayan Cathy gölde Angela’ın suretini görür göle girer ve boğulmaya kalkar. Çocuklardan George'un yanına gidip Cathy göle düştü der.  George kızını gölden kurtarır ve Cathy evdeyken tırnaklarıyla annesi Vivian'ın yüzünü cırmalar. Vivian George'a Cathy bilerek yüzümü cırmaladı deyince sinirlenen George yeter artık bıktım artık saçma sapan tavırlarından diye çıkışır. Vivian bu eve geldiğimizden beri Cathy benden uzaklaştı deyince George kendine gel artık ne bu evde nede Cathy de bir sorun yok asıl sorun senin rahatsız zihninde deyip işine gider.  George gittikten sonra rahatlatıcı bir banyo yapan Vivian'ın banyo keyfi musluktan gelen suların kana dönüşmesi ve Vivian'ın bedenini sülüklerin sarmasıyla kâbusa dönüşür ve gene hastanelik olur.  George kâhya Paul’a inşaata işlerim çok yoğun bu gecelik Cathy ve Vivian'a göz kulak olur musun diye sorar.  Kâhya Paul olurum beyim der Vivian'ın yanında duran Paul Vivian’ın bez bebek ve Cathy hakkındaki sayıklamalarını dinler.  Cathy'in elindeki bez bebeği almak isteyen kâhya Paul Cathy tarafından öldürülür.  En sonunda zar zor ayağa kalkan Vivian Cathy’ın odasına girer ve Cathy'in yüzünün irinlere kaplı olduğunu görür. Cathy kendisine Angela demektedir Vivian atik bir hareketle eski püskü bez bebeği kapar ve anne ve kız boğuşmaya başlar. Telefonlar açılmayınca şüphelenen George eve gider ve kâhya Paul'un cesediyle karşılaşır en sonunda cam kapıyı parçalayan George Cathy'in deforme olmuş suratını görür ve dili tutulur.  Vivian bez bebeği parçalayınca Cathy Angela'ın tesirinden kurtulur normal haline döner ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...