https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

12 Aralık 2013 Perşembe

Room Next Door


Filmimiz yağmurlu bir gecede kamyonet kullanan kimliği belirsiz şahıs ile başlar. Kimliği belirsiz şahıs kamyoneti durdurur ve römork da bulunan elleri kolları sımsıkı bağlanmış iki şahsı defalarca bıçaklar. Sabah olduğunda Martin şahsın isimli eline mürekkep bulaşınca lanet olsun diye bağırır. Banyoda elini yıkayan Martin'nin yanına iş arkadaşlarından biri gelip iyi misin diye sorar. Martin iyiyim der.  Daha sonra terapistine giden Martin kasap olan dayısından ve dayısının zekâ geriliğine sahip yardımcısı Teddy'den bahseder. Terapist Martin'e not defterinde Novro diye bir yazı bana açıklayabilir misin diye Novro dayımın götürdüğü otelin sahibesinin adı der. Bunun üzerine terapist peki not defterinde yazılı olan 14 numarasının mana ve önemi ne diye sorunca Martin bilmiyorum diyerek terapistin odasından çıkar. Bunun üzerine terapist psikolojik sorunları halledebilirsem bilinçaltının dibini yoklayabileceğim der.


Ertesi gün patronu tarafından çağırılan Martin'e Leh kökenli olması nedeniyle Vaneska  Zbriyofski'nin ne manaya geldiğini sorarlar. Martin bunun bir kelime olmadığını bir kadın ismi olduğunu söyler. Orada bulunan adamlardan biri bu belgeyle birlikte madenin Lehlere ait olduğunu söyler. Diğer bir şahıs ise eyalet savcısının zorlu birisi olduğunu söyler.   Martin araştırmanıza yardımcı olabilirim der ve olayın geçtiği yere yani çocukluğunun geçtiği yere gider.

Vapurdan inen Martin’i Polonyalılar dayanışma cemiyetinin başkanı Ray Walts karşılar. Martin Ray'e sende mi Polonyalısın diye sorar. Ray Pensilvanyalıyım deyince Martin Ray'e  o zaman niye Lehlere yardım ediyorsun diye sorar. Ray cevap olarak Naziler ve onlara sempati duyan herkesten nefret ediyorum der. Kalacağı otele varan Martin Ray ile vedalaşır. Otele giren Martin’e otelin kâtibesi şu anda o bina müsait değil ek binada kalabilirsiniz deyince Martin kâtibeye lütfen o bina benim için mühim anılar besliyor der.  Martin'nin ısrarlarına dayamayan kâtibe Martin'e on beş numaralı odanın anahtarını verir. Martin on dört numaralı odanın anahtarını ister ama otelin kâtibesi on dört numaralı odanın artık kullanılmadığını ve depoya dönüştüğünü söyer.



Ertesi gün Polonyalı mültecilerin kaldığı yere giden Martin Lehler tarafından devlet adamı gibi karşılanır. Mültecilerden biri Martin’e eğer bu maden elimizden alınırsa Polonya'ya geri gönderilip Hitler tarafından heder edileceğiz der. Daha sonra eyalet savcısıyla konuşan Martin savcıya Bay Lowell'nın yaptığı anlaşmanın yasalara uygun bağlayıcı olduğunu söyler ama eyalet savcısı Martin'nin tasdikli raporlarla kanıtlanmış bir akıl hastası olduğunu söyleyerek bel altından lafı sokar. Masadan kalkan Martin bu iş burada bitmez sayın savcı der ve gider 


Tapu kadastroya giden Martin tapu kadastro memuresinden madenin haritasını ister.  Memure yardımcısı Grace'den haritayı getirmesini ister. Martin hüviyetini memureye verir ve neşeli memurenin surat ifadesi değişir ve şerefsiz senin sayende idamdan kurtuldu nasıl yapabildin diye sorup çekip gider. Grace haritayı getirir ve Martin tapu kadastro binasından çıkar. Daha sonra dayısının önceden işlettiği kesimhaneye gider. Arabanın şoförü kesimhanenin iş yapmadığını kapandığını o yüzden pek görülecek bir şey olmadığını söyler. Bunun üzerine Martin olsun yine de bakmak istiyorum der ve terk edilmiş kesimhaneye girer. Etrafı kolaçan eden Martin’e yaşlı bir kadın seslenir. Yaşlı kadın o koku o görüntü dimağımdan çıkmadı o zavallı çocuklar kurbanlık koyun gibi çengele asılmışlardı der ve gider. Şoföre August  Jakabowsky'i nerede bulabilirim diye sorar. Şoför işleri batınca kendini içkiye verdi daha sonra da bacaklarını kaybedince huzurevinde kalmaya başladı der.

Dayısının kaldığı huzurevine giden Martin'e huzurevi çalışanı ilginç Bay Jakabowsky'e hiç kimse uğramamıştı akrabası olduğunu bile bilmiyorduk yalnız kendisini fazla yormayın der. Dayısı August'un yanına giden Martin tam dayısıyla konuşacakken August Martin'e git buradan seni koruyacak talâkatım kalmadı der. Martin kimden koruyacaksın dayı diye sorunca çocukların babasından der ve huzurevi hemşiresi Martin'e bu kadar yeter Bay Jakobowsky'i yormamız lazım der ve Martin huzurevinden ayrılır.



Polonyalı mültecilerin sığındığı yere giden Martin Ray ile konuşur. Martin Ray'e duruşma kayıtları nerede tutuluyor diye sorar. Ray iki sene önce yaşanan selden dolayı tüm mahkeme arşivleri kilisede tutuluyor diye cevaplar. Martin Ray'e yardımların için teşekkür ederim elim kolum oldun deyince Ray rica ederim ne demek bize uğrasana fırında hindim var sende biraları getirirsin der. Kiliseye gelen Martin Peder Douglas'a mahkeme kayıtlarının nerede tutulduğunu sorar. Peder Douglas mahkeme kayıtlarının kilise bodrumunda tutulduğunu Desmond'un yardımcı olacağını söyler.  Kilise bodrumuna inen Martin mahkeme arşivleriyle ilgilenen Desmond ile tanışır. Desmond Leh mültecilerin tapu davasında hiçbir yasal sorun olmadığını belirtir ve Martin tam giderken uzun zaman önce görülmüş bir mahkemenin kayıtlarına bakmak istediğini belirtir. Desmond davanın yılını ve davalının adını söyle bende istediğin kayıtları vereyim der. Martin davanın on beş sene önce olduğunu söyler. Arşiv memuru Desmond Martin'nin dayısının yardımcısı Ted Boleshaw'nın dava kayıtlarını okur. Ted Boleshaw el yapımı usturayla genç bir kızı öldürdüğünü öğreniriz.

Ray'nin evine giden Martin Ray'nın karısı Grace ile karşılaşır. ( Martin Grace ile daha önce tapu kadastro binasında tanışıp Grace'den maden haritalarını almıştı) Grace amiri Sheila adına Martin'den özür diler.  Grace Sheila iyi birisidir lakin bazı günler heyheyleri üzerinde oluyor der.  Ray Martin'e yemekte hindi var der ama karısı Grace yemeğin biftek olduğunu söyler. Martin'nin sıkıntılı ve düşünceli hali Grace’nin dikkatini çeker. Grace hayrola ne derdin var diye sorar on beş senedir öldü bildiğim dayım hayatta olduğunu öğrendim der ama on beş sene evvelinde  işlenen bir cinayet de aklıma girdi  der.  Grace sevdiğin birisi miydi  diye sorar ve Martin evet diye cevaplar.


Gece olduğuna uyumaya giden Martin gördüğü kâbuslardan dolayı uyuyamaz ve duyduğu kadın inilti sesini araştırmaya başlar ama araştırmanın sonucu kimsenin çıkmaması nedeniyle nafile çıkar. Ertesi gün Martin'nin dayısı August kaldığı huzurevinde son nefesini verir.  Kiliseden dönen Martin nereden peydahlandığı belli olmayan inek sürüsü sesi nedeniyle panikler ve kendisi zar zor kaldığı otele atar. Odasına giren Martin’e kimliği belirsiz bir şahıs tarafından artık seni koruyacak dayında kalmadı adımlarını denk at der ve gider. 


Dayısının cenaze töreninden çıkan Martin'nin yolunu on beş şene önce işlenen Kate ve Sorrowsky kardeşlerinin cinayetini araştıran gazeteci keser. İşlenen cinayetlerin detaylarının halka açıklamadıklarını çünkü işlenen cinayetin çok şiddetli şekilde vahşet içerdiğini söyler. Kate’nin cinsel organı ve göbeğinin bir kısmı yerinden çıkarıldığını söyler. Daha sonra kesimhanede karşılaştığı yaşlı kadına otopsi hakkında bu kadar şeyi nasıl biliyorsun diye sorunca yaşlı kadın gazeteden okudum cevabını verir. Bunun üzerine Martin bu malumat gazetelerde yer almadı deyince ben bilmem ama bildiğim tek şey var okkanın altına benim zavallı oğlum Ted girdi der.

Ertesi gün duruşmada savcı Bate Martin'nin akli sağlığı konu olunca huzursuzlaşan Martin davanın ertelenip başka bir tarihte yapılmasını talep eder.  Hâkim Martin'nin talebini kabul eder ve mahkemeyi başka bir güne atılır. Mahkeme çıkışı Ray ne oldu sana diye sorar. Martin on beş senedir gözüme doğru dürüst uyku girmedi o cinayetlerin ceremesini bende çekiyorum der. Ray o cinayetler senin suçun değildi dayın seni suçlu hissettirdi der.

Ertesi gün Ray'nin evine giden Martin Ray'nin karısı Grace iie karşılaşır. Hamile olan Grace'nin hamile göbeğin dokunmak ister ve isteği Grace tarafından kabul görür. Grace'nin göbeğine dokunan Martin titremeye başlar ve evden çıkar.  Ray ve Martin Kate hakkında bilgi edinirler Kate'nin arkadaşı Kate’nin hamile olduğunu deli birisinin çocuğunu taşımak istemediğini o yüzden kürtaj yaptırmak istediğini ama nasip olmadı der. Martin rehineci dükkânına girip bir emanetim var alabilir miyim der ve bir bavul alır odasına varan bavulu açan Martin Kate'nin giysilerini görür ve giysilerin altındaki kavanozu alır kavanozun içinde bir fetüs vardır.


Akşam olduğunda bardaktan boşanırcasına yağmur yağarken trafik polisi Ray'nin aracını durdurur. Trafik polisi Ray'e sel nedeniyle yolun kapandığını diğer taraftaki köprüden geçmesini ister. Köprüden geçerken Martin kendisini Ray'nin aracından atar. Ray Martin’e neler oluyor diye sorar. Martin heyecanlı bir şekilde şimdi her şeyi şimdi daha net hatırlıyorum dayımın hasta sığırların icabına bakmamız için Ted ile beni buraya yolladı Ted kaçan sığırların peşinden giderken dayım August geldi kamyonetinde kanlı bir çuval vardı bana bu olaydan söz etmemem için yemin ettirmişti der. Ertesi gün Martin Kate ve Sorrowsky kardeşlerin cinayetini August’nun kıskançlık ve delilikle işlendiğini yetkili mercilere söyler. 



Ertesi gün Martin mahkemede savcı Bate'yi alaşağı ederek Lehlerin madenini geri alır. Polonyalı mülteciler kutlama partisi için hazırlıklar yaparken Martin kavanozdaki fetüsü tuvalete atar ve uzun süredir kullanılmayan on beş numaralı odaya girer. Odada geçmiş anılar âlemine dalan Martin Kate ile konuşmasını hatırlar bu bebek bizim için lütuf diyerek Kate'nin gırtlağını usturayla kestiğini öğreniriz. Otel görevlisinin gelmesiyle geçmiş anılar âleminden çıkan Martin parçalanmış şilteyi görüp şoka giren otel görevlisinin gırtlağına demir çubuk sokarak öldürür. Daha sonra Grace'nin evine giden Martin radyo tamircisini öldürür ve eve girer. Martin Grace'e arka kapı açıktı sana çiçek getirdim der.  Martin'nin tutarsız davranışlarını ve kanlı ellerini gören Grace ben bu çiçekleri suya yatırayım der ve mutfak kapısından çıkmaya çalışır ama tamircinin cesedi kapının önünü tıkadığı için kaçamaz. Martin elinde ustura bu bebek ikimiz içinde lütuf artık kimse bana iktidarsız diyemez der ve Grace Martin'i iterek kaçmaya başlar. Yatağın altına giren Grace'i bulan Martin Grace'nin göğsünü deşer. Can havliyle mutfağa saklanır Martin mutfak kapısını zorlar ve Grace'e kapıyı aç der. Aynı esnada Ray eve gelir ve tam Martin Ray'i öldürecekken Grace eline geçirdiği buz kıracağını Martin'e saplayıp öldürür. Grace ve Ray birbirlerine sarılırlar ve film biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...