https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Cyborg Warrior


Filmimiz itinayla yapılan bir cyborg (insanımsı robot)  inşasıyla başlar.  Cyborgun inşası biter ve nakil edilir ve nakil işlemi helikopter eskortuyla yapılır.  Cyborg bir yük  gemisine  yerleştirilir ve nöbetiyle ilgilenen korumalar geyik yaparlar.  Daha sonra cyborg projesiyle ilgilenen bayan bilim adamı Doktor Fleming cyborg ile alakalı not tutmaya başlar.  Doktor Fleming gidince cyborgun nöbetiyle ilgilenen askerler poker oyunu çevirirler. Jimmy isimli asker hile yapınca kavga kopar ve kavganın sonunda cyborgun muhafaza edildiği dolap açılır ve Cyborg serbest kalıp gemiden firar eder.

Cyborg kaçmasıyla beraber içişleri bakanı hava, kara ve deniz kuvvetleri generallerini toplayıp durumun vahametini anlatır. İçişleri bakanı cyborgun varlığını başkan dâhil pek az kişi biliyor şayet Cyborg savaşçı projesi açığa çıkarsa bir sürü diplomatik krizin başlangıcı olabilir der. Deniz kuvvetleri generali Cyborg savaşçı projesi nedir diye sorunca projenin kurucusu Profesör Kauffman Cyborg insanımsı bir savaş makinesidir kendisi en sert iklim koşullarına ve biyolojik kimyasal saldırılara karşı dirençli olmak için dizayn edildi diye cevaplar. Lafa karışan içişleri bakanı en önemlisi sadık bir asker gibi düşünme yetisine sahip bir beyine sahip ve o sebepten dolayı asla vatanına ihanet etmez der. Bunun üzerine Profesör Kauffman son programlar cyborgun belleğine yüklendi mi diye sorunca içişleri bakanı ne yazık ki cyborg firar edince son programlar yüklenemedi deyince Profesör Kauffman lanet olsun der. Deniz kuvvetleri generali sorun nedir diye sorar. Profesör Kauffman son programlar yüklenmediği için cyborgun hafıza kaybına uğramış bir birey gibi olduğunu belirtir. İçişleri bakanı bunun ülke imajına büyük zarar getireceğini ülkenin savaş taciri gibi gözükeceğini ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyet Birliğiyle kurulan diplomatik ilişkilerinde zedeleneceğini söyler. Bunun üzerine kara kuvvetleri generali haritadan cyborgun gideceği yeri gösterir ve bu görevi benim adamlarım mahvetti yine benim adamlarım düzetecek der.

İyi giyimli ellisinde bir adam hava alanından çıkıp bir otele gider. Orada iyi giyimli adamın adının Albay Hammerson olduğunu öğreniriz ve otel odasında albayı sivil giyimli paralı askerler karşılar. Direk konuya giren Albay Hammerson paralı askerlerle firari cyborg olayını anlatır. Askerlerden biri albaya şayet bu robot insan görünümdeyse nasıl izini süreceğiz diye sorar. Bunun üzerine Albay Hammerson bir çeşit cihaz çıkartır ve cihazın cyborgun içindeki sensörlerin içinde bulunan mikro devrelerin izini süren bir cihaz olduğunu açıklar ve paralı askerlere cyborgu bulduklarında şayet direnişte bulunursa imha edin emri verir. Aynı esnada cyborg ise sokaklarda amaçsızca gezinmektedir ve en sonunda cyborg takip cihazı yanıp sönmeye başlar.  Albay Hammerson’a cyborgun bulunduğu haberi verilir. Cyborgu bulan askerler bir süre Cyborga kuyruk yaparlar ve albay gelince cyborgu ara sokakta kıstırırlar paralı askerler cyborg ile uzlaşmaya çalışırlar lakin cyborg paralı askerlerin sakladığı silahları fark edince savunma pozisyonuna geçer. Bunun üzerine Albay Hammerson vurun şunu der ama birdenbire cyborgun kıstırıldığı sokağa çocuklar doluşur ve askerler albayın emrini uygulayamazlar ve cyborg fırsattan yararlanıp kaçmaya başlar. Albay Hammerson paralı askerle cyborgu takip edin emri verir.  Askerler arkada cyborg önde olan bir kovalamaca yaşanır kovalamaca cyborgun kaleye çıkıp askerleri oyuna getirtmesiyle sonlanır ve Albay Hammerson kaç bakalım elinde sonunda avucuma düşeceksin der.

Cyborg köprüde amaçsızca gezinirken paralı askerler tarafından yaylım ateşine uğrar ve kaçamayacağını anlayan Cyborg köprüden aşağı atlayıp izini kaybettirir aynı esnada okul gezisine çıkan sarışın on ile on bir yaşlarında Brandon isimli bir erkek çocuğu Cyborgun çalıların içinde saklandığı fark eder ve biraz etrafta gezindikten sonra cyborgu bulur kendisini tanıtır.  Cyborg cevap vermez ve Brandon cyborgun bacağının kırıldığını fark eder ve endişe etme ilk yardım bilgim var bacağını iyileştiririm deyip Cyborgu evine götürür. Meraktan çatlayan ablası Susan Brandon’a nerede kaldın saat biliyor musun diye hesap sorar ama yanındaki Cyborgu görünce susar. Brandon ve Cyborg içeri geçerler. Susan cyborgun kırık bacağını fark eder ve biraz dayan ben doktoru arayayım der. Cyborg doktor nedir diye sorunca Susan maksadın benle dalga geçmekse inan hiç havamda değilim der. Bunun üzerine Cyborg dalga geçmek nedir diye sorar. Durumu anlamaya çalışan Susan doktor yaralandığında veya hastalandığında seni düzelten kişiye doktor denir diyerek doktorun tanımını yapar.  Cyborg ben bir androidim (insanımsı robot)  kendi hasarlarımı kendim düzeltirim der ve keskin bir bıçak ister. Brandon bıçağı getirir cyborg bacak kısmındaki deriyi kesip içteki kırık olan metal iskeleti yerine oturtturur olanlara tanık olan Susan ve Brandon bu işlemi gözlerini fal taşı gibi açarak seyrederler.

Albay Hammerson durumu generale açıklamaya çalışır. Öfkeli general lanet olsun iki seferdir cyborgu kaçırıyorsun Washington’daki çakallar beni alaşağı etmek için etmek için fırsat bekliyorlar der. Bunun üzerine ben yalnızca emrettiğiniz şekilde operasyonu ihtiyatlı bir şekilde yönetiyordum deyince general albaya görevini düzgün yap der.  Albay Hammerson silah kullanabilir miyiz diye sorunca general ne yaparsan yap der ve Albay Hammerson’ın suratında hain bir sırıtış belirir. Aynı esnada cyborg başından geçenleri Susan ve Brandon’a anlatır. Susan önce şu asker kıyafetlerinden kurtulalım sonrada sana yeni kıyafetler sağlayalım seni daha insani bir şekle sokalım der ve ardından cyborga okuma yazman var mı diye sorar.  Cyborg evet diye cevap verince Brandon’a cyborgu kütüphaneye götür der. Cyborg kitapları bir çırpıda hatim eder ve ardından üçlü sofraya oturur ve Susan cyborga sofra adabını öğretir.

Susan ile birlikte alışverişe çıkan cyborga yeni kıyafetler alınır. Cyborg beni bu şekilde tanıyamazlar mı diye sorunca Susan emin seni kimse bu halde kimse tanımaz der.  Aynı esnada Albay Hammerson ve emrindeki adamları iz sürücü aletleriyle cyborgun izini bulurlar.  Pazar gezmesi yapan cyborg ve Susan Albay Hammerson ve adamları cyborgun bulunduğu alana girerler. Albay o insan kılıklı hurdayı bulunca ateş açıyoruz deyince emrindeki askerlerden biri siviller arasında ateş açmak büyük sorunlar açabilir der. Bunun üzerine Albay Hammerson beni geri zekâlı mı sandın emrim kesin lanet olsun konuştuğum dili anlamıyor musun diye bağırır. Pazar gezmesini sürdüren Susan ve cyborgun yolunu Albay Hammerson’ın adamları keser. Askerler saldırıya geçmeden cyborg harekete geçer ve Susan ile beraber kaçmaya başlar ve askerler kalabalığa ateş açıp masum sivilleri öldürürler. Askerlerin yaratığı karmaşa sayesinde cyborg ve Susan zarar görmeden kaçarlar.

Eve dönen Susan yaşadığı dehşeti anlatmaya başlar. Nasıl olur da pazardaki kalabalığa nasıl umarsızca ateş açarlar diye sorunca cyborg insanlar kendi cinslerini katletmesiyle meşhurdur diye cevaplar.  Aynı esnada Albay Hammerson’ın emrindeki askerlerden biri efendim yanlış anlamayın ama yaptıklarınız bizi terörist gibi gösterdi der. Bunun üzerine Albay Hammerson bize bir emir buyururdu bunun ceremesi nasıl olursa olsun bu görevi nihayete erdireceğiz der. Bunun üzerine asker efendim peki ya efkârıumumiye ne olacak diye sorunca sinirlenen Albay Hammerson başlarım efkârıumumiye de bana kalsa bu lanet adayı da efkârıumumiye havaya uçururdum diye bağırır. Akşam olduğunda Susan’ın odasında soyunmaya başlayınca yalı kazığı gibi dikilen cyborgu son anda fark eder ve paniğe kapılır. Cyborg ne oldu bir yerini mi incittin mi diye sorar. Bunun üzerine Susan bir bayanın yatak odasına destursuz giremezsin bu edebe aykırı diye cevaplar. Cyborg yardımına ihtiyacım al şu neşteri sırtımı deş orada omurgamda bulunan siyah bir nokta var onu çıkar der. Susan cyborgun talimatlarını harfi harfiyen yapıp kalem şeklindeki kaynak cihazını kullanarak cyborgun sentetik derisini lehim eder ve Albay Hammerson’ın izleme cihazının sinyallerini bozar.

Amerikan konsolosluğuna giden Albay Hammerson’ın cyborgun yanında bulunan kadının kim olduğunu sorar.  Slâytlara bakan Albay Hammerson en sonunda Susan olduğu slâydı bulur ve Susan’ın kim olduğunu öğrenir. Susan’ın küçük erkek kardeşiyle yaşadığını ebeveynlerinin trafik kazasında öldüklerini lakin Susan’ın maddi durumunun epey iyi olduğunu kendisinin şeker fabrikatörün mirasçısı olduğunu açıklar. Gece olduğunda uykusu kaçan Brandon havuz kenarın oturan cyborg ile muhabbette dalar. Cyborgun göğüs bölgesinde yanıp sönen ışık huzmesini fark eder ve nedir bu diye sorar.  O benim kalbim şayet sönerse benimde varlığım biter der. Bunun üzerine Brandon sana söz veriyorum sana bir zarar gelmesini engelleyeceğim söz veriyorum der. Aynı esnada kurul Albay Hammerson’ın takviye destek isteğini oy çoğunluğuyla kabul eder ve daha sonra bir tabur asker adaya giriş yapar.  Albay Hammerson’la takışan asker şuna bak sırf bir kızı kardeşini ve bir devre yığınını yakalamak için sanki muharebeye çıkacağız gibi hazırlanıyoruz Albay Hammerson sonunda hepten kafayı yedi sonunda der.

Brandon hasat festivali için davetiye yollamışlar abla festivale sende gitsene der ama Susan olmaz zaten kiminle gideceğim diye sorunca Brandon gözüyle cyborgu işaret eder durumu anlayan cyborg Susan’a sana eşlik etmek bana zevk verir der. Hasat festivaline giden cyborg ve Susan dans etmeye başlarlar ve bir süre sonra Albay Hammerson ve adamları festivalin yapıldığı diskoteğin etrafını sararlar. Askerleri fark eden cyborg Susan’a durum feci diskoteği kuşatmışlar der ve diskotekte uyarmaya çalışır ama askerler bazukayı ateşlerler ve ortalık savaş alanına döner. Diskotekteki insanlar can havliyle etrafa kaçışırlar ama askerler fütursuzca diskotekten kaçan kalabalığa ateş açarlar ve hatta içeri giren askerler diskotekte bulunanları da kurşuna dizerler. Cyborg ise küçük çapta yakılır. Susan’ın yardımlarıyla sönen cyborg duvarı yıkarak Susan ve sağ kalan sivillerin kaçmasına yardımcı olur.

Eve dönen cyborg Susan’ın ne yapacağız sorusuna karşılık Brandon uyandır ve buradan uzaklaş der ama Brandon Albay Hammerson tarafından kaçırıldığını öğreniriz Susan’ı arayan Albay Hammerson kardeşin elimde cyborgu getir kardeşini al diyerek adresini verir. Susan cyborga bende seninle geliyorum der. Cyborg olmaz aşırı tehlikeli der ama Susan anca beraber kanca beraber der. Cyborg diskotek saldırısında hasar görmüş suratını ve kolunu tamir eder. Yüzünün yanmış sentetik derisini çıkaran cyborg macunumsu bir maddeyi suratına boca eder ve bir süre sonra yüzü yenilenir

Susan ile Brandon’ı almaya giden cyborg Susana bana öğrettiğin şeyler için çok teşekkür ederim ama beni bırakmak zorundasın sen bir insansın ben ise bir makineyim der. Aynı esnada Brandon kendisini esir tutan Albay Hammerson’a bayım ben size bir şey yapmadım evime yollayın beni der. Bunun üzerine arkadaşın seni alana dek buradasın der. Albayın emrindeki askerlerden biri tuzak hazır der. Cyborg tuzağın olduğu yere gelen cyborg Brandon’ın yanına gelmesini talep eder. Albay bu talebe karşı çıkar ve cyborgun gelmesini talep eder tuzak olduğunu bilen Brandon gelme bu bir tuzak der ve mayının üstüne basar ve patlama yaşanır. Cyborg birkaç askeri Ninja usulüyle halettikten sonra ağır yaralı olan Brandon’ı ablası Susan’a verir ve Brandon’ın acil tedaviye ihtiyacı olduğunu söyler. Susan peki sen ne olacaksın diye sorunca ben burada kalacağım eğer bunların icabına bakmazsam bizi asla rahat bırakmazlar der. Bu arada Albay Hammerson emrindeki adamlara lanet olası uyuşuklar o lanet olası hurdayı bulun diye bağırırken cyborg bütün askerleri zorlanmadan öldürür. Tek kalan albaya ekolu bir ses tonuyla bütün adamların öldü der. Bunun üzerine neredesin seni hurda parçası diye sorunca tam arkandayım cevabını alır. Albay Hammerson silahının kurşunlarını ateşler bunun üzerine bir kez daha silahına kurşun dolduran albayı yakalayan cyborg insan ırkının yüzkarasısın deyip albayın beynini Albay Hammerson’ın kendi silahıyla patlatır. Aynı esnada cyborg ve askerlerin yaptığı çatışma nedeniyle Brandon’ın ameliyatı yapıldığı hastanenin cereyanları kesilir bunun üzerine trafoların olduğu yere giden cyborg parçalanmış elektrik tellerinin arasında bağ kurar ve Brandon’ın hayatını kurtarır ama kendisini de feda eder ve Brandon’ın ameliyatı başarılı geçer ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...