https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

23 Temmuz 2013 Salı

Demons 6: De Profundis





Filmimiz arabayla bir kadın ve şoförünün Metruk bir binaya gitmek için yola çıkmalarıyla başlar. Binaya geldiklerinde genç kadın şoföre; sen bekle ben etrafı kolaçan edeceğim, der ve sonra metruk binaya girer. Aynı esnada maskeli bir yabancı şoförün boğazını keser. Genç kadın metruk binanın içinde George isimli şahsı arar ve şahsı bina içinde bulamaz. Tam binadan çıkarken maskeli katil genç kadına saldırır ve yönetmenin kes sesini duyarız. Adının Anne Ravenna olduğunu öğrendiğimiz kadın filmin yönetmeni tarafından tebrik edilir ve kocanı bekletme denilir. Anne kocası Marc’ın yanına gider.  Marc’ın da korku filmi yönetmeni olduğunu öğreniriz Anne Marc’a yazdığın film senaryosunu göstersene der. Marc yapımcı görmeden gösteremem prensiplerimi gayet iyi biliyorsun diyerek karısının isteğini geri çevirir.
Evlerine varan Ravenna çifti uyumaya giderler ve Anne bebeğini görmeye gider.  Bebeğin dadısı Sara Anne’ye benim bir kuzenim var adı William kocanızın hayranlarından Bay Ravenna’nın çektiği her filmi defalarca izledi kocanızla görüşmek istiyor der. Anne tabi ki kocam bundan epey hoşlanır diyerek Sara’nın teklifini kabul eder. Bebeğini beşiğine koyan Anne odadan çıktıktan sonra tehditkâr sesli bir kadın sesi duyarız. Habis sesli kadın bebeğe huzurlu günlerinin tadını çıkar çünkü yakında hayatın canlı bir kâbusa dönüşecek der.

Anne’nin meslektaşı Nora erkek arkadaşı Joe’ya ne yapıyorsun diye sorar. Joe Marc’ın yöneteceği filmin ana temasını yazdığını söyler. Nora bana uygun cazip bir rol var mı diye sorunca Joe filmin oyuncu seçimini Marc yapacak ne de filmin yönetmeni o der.  Bozulan Nora Joe’ya benim için hiç uğraşmıyorsun diye sitem eder.

Ertesi gün Nora, Joe, Anne ve Marc yeni çekilecek olan filmlerini kutlarlar filmin müstakbel yapımcısı Leonard Levin isimli bir şahıstır. Marc çekmeyi planladıkları filmin Suspiria’nın devam tarzı olduğunu adının De Profundis (Derinliklerden)  ve ana karakterin Lavena olduğunu açıklar. Marc ve Joe Lavena’yı açıklarlar Lavena yani Mater Lachrymarum (gözyaşların annesi) olduğunu üç anne içersinde en yaşlı ve en gaddar olduğunu açıklarlar. Joe ve Marc Lavena’dan bahsederken Lavena tabutundan çıkar yüzü mide bulandırıcı şekilde irinlerle kaplı olan Lavena dirilir ve bir kez daha masum insanlara karşı kullanacağı delilik ve korku dolu işkencelerini hazırlar.

Gece olduğunda Marc Anne’ye Lavena’yı oynamak için biçilmiş kaftansın der. Anne bilmiyorum o kadar kötü kalpli birisini oynamak hayranlarımı üzebilir der. Bunun üzerine Marc karısına hayatım sen daha öncede ruh hastalarını ve katilleri oynamıştın der. Anne senaryoyu görmek ister ama Marc yorgunum yarın baksan aşağı katta duruyor der. Anne sen zahmet etme ben gidip bakarım deyip aşağı katta iner. Senaryonun ilk paragrafını okuyan Anne Lavena’nın film boyunca yüzünün tül arkasında olduğunu öğrenir ve eline geçirdiği tülü yüzüne örten Anne aynaya bakarak ben Lavena’yım der ve birdenbire gerçek Lavena aynadan çıkarak Anne’ye saldırır. Yüzümü ekranlara çıkarmayacaksın seni yok edeceğim diyerek Anne’nin suratına kanla karışık kusar. Anne’nin çığlıklarına kalkan Marc karısına kâbus gördün o kadar der. Anne aynaya doğru bakar ama ayna sıfır durumdadır. Anne Marc’a ayna paramparçaydı şimdi ise sapasağlam der. Marc karısına hayatım kötü bir kâbus gördün şimdi yat uyu yarın çok işimiz der.

Anne tam uykuya dalarken evin içini yeşil bir sis katmanı sarar. Durumu fark eden Anne kocası Marc’ı uyandırmaya çalışır lakin başarılı olmaz ve Lavena Anne’ye seninle konuşacaklarımız var aşağı katta in der.  Aşağı katta inen Anne tekrardan aynaya bakar ama Lavena aynada yoktur. Lavena Anne’ye ben artık aynada bulunmuyorum artık der. Bunun üzerine Anne mutfağa doğru iner ve buzdolabından dumanlar geldiğini görür ve buzdolabının fişini çeker.  Bu arada başka bir ses Anne diye seslenir arkasına bakan Anne 12 veya 13 yaşlarında elinde parlayan küreli bir kız görüntüsü görür. Birkaç saniye görülen kız görüntüsü daha sonra kaybolur.  Anne küreli kıza nereye gittin diye sorunca küreli kız Anne’ye aynanın içine girdim bana aynadan dokun der. Anne ürkek bir şekilde aynaya dokunur ve birdenbire aynada Lavena’nın suratı belirir ve duvardan çıkan eller Anne’yi boğmaya kalkar ama bunun da başka bir kâbus olduğunu öğreniriz. Yatağından kalkan Anne bebeğini kontrol ettikten sonra bir şeyler atıştırmak amacıyla buzdolabına gider ve buzdolabının kısa devre yaptığını görür ve fişleri çeker. Seslere kalkan Marc ne oldu diye sorunca Anne bilmiyorum herhalde buzdolabı kısa devre yapmış herhalde der. Bunun üzerine Marc Anne’ye Allahtan sen uyanıkmışsın yoksa bütün ev yanardı deyip sabaha tamirci çağıracağını belirtir.

Marc ve Dan Leonard Levin’nin evine giderken Marc Joe’ya Anne’nin üst üste iki kez Lavena hakkında kâbuslar görmesinden bahseder. Joe ne kadar güzel esas kızımız kafayı yeme durumunda daha ne istiyorsun der.  Marc hiç komik değil Joe durum epey ciddi der. Joe hikâyemiz Anne’yi epey etkilemiş olmalı der ve iki adam yazdıkları hikâyeden bahsederler ve Joe kara kedinin hikâye için önemini belirtir (Kara kedinin cadıların büründüğü suretlerden biridir).   En sonunda Leonard Levin’nin evine varan iki kafadar Leonard Levin’nin asistanı Edith tarafından karşılanırlar. Edith Bay Levin sizi bekliyordu deyip Marc ve Joe’yu Leonard Levin’nin huzuruna çıkartılırlar. Sert mizaçlı biri olduğu her halinden belli olan Leonard Levin yazılı hikâyeyi beğendiğini belirterek diğer senaryoluları göstererek şunlara bakın yüzlerce sayfa hava cıva diyerek tuğla gibi olan senaryoları bir çırpıda masadan atar. Joe ve Marc’a dönerek hikâyeyi kısa ve öz şekilde anlatmışsınız vaktimden çalmamışınız biliyorsunuz ki bu meslekte vakit nakittir der. Tekerlekli sandalyesini çalıştıramayan Leonard Levin sandalyenin kontrolleriyle uğraşırken Joe yardım etmek için kalkar ama Leonard Levin Joe’ya otur ben kendi işimi kendim hallederim der ve asistanı Edith’e gel beni it der ve iki kafadara iki gün sonra buluşalım ve o zaman zarfında Lavena’yı yayınlayıp yayınlamamayı düşünürüm der.

Evine dönen Anne buzdolabıyla ilgilenen tamirciyle karşılaşır. Anne tamirciye sorun nedir diye sorunca tamirci aletin aşırı yüklendiğini söyler ve Anne’ye imzala.  Yukarı bebeğin odasına çıkan Anne 12 veya 13 yaşlarında bir çocuğun bebeğin beşiğin yanında durduğunu görür ve sen William olmalısın der. Çocukla bir süre sohbet eden Anne William’a kocam bugün geç gelecek der ve diğer odada erkek arkadaşıyla buluşacağı için kıyafet deneyen Sara’nın yanına gider. Sara’ya kuzenin çok gençmiş deyince Sara kimden bahsediyorsunuz hanımım der. Bunun üzerine Anne bebeğin odasında bulunan çocuktan bahsediyorum der ve Sara William’dan bahsediyorsanız o bugün gelemeyecekmiş deyince Anne hızlı hareketlerle bebeğin odasına doğru koşar bu arada gizemli çocuğun ifadesi tehditkâr bir ifadeye dönüşür. Anne kapıyı zorlar ama kapı açılmaz ve Anne manyağa bağlar. Bunun üzerine Sara hanımım kapı kolu sıkışmış olmalı biraz bastırınca açılır diyerek açılmayan kapıyı açar. Odaya giren Sara ve Anne odada değişik hiçbir şey olmadığını fark ederler. Anne odada demin bir çocuk vardı herhalde tamircinin çocuğu olmalı der. Bunun üzerine Sara ne tamircisi tamirci yarına dek buraya uğramayacak der. Sara’nın dediklerini duyan Anne hızlı adımlarla mutfağa girer ve buzdolabını kontrol eder ve buzdolabının tamir edilmediğini görür ve imzaladığı fatura da ortalıkta yoktur. Gözyaşları içersinde Sara ve bebeğine bakar

Ertesi gün Joe ve Marc yapımcı Leonard Levin ile buluşurlar. Leonard Levin bu işin zor olacağını çalışanlarından tam manasıyla bağımlılık istediğini belirtir. Bunun üzerine Marc ben zor işlere alışığım olduğum yere zembile inmedin der.  Leonard Levin güzel dağıtıcı firmaların bu filmi yayınlamak için birbirlerini ekarte etmesini istiyorum ve film için gereken her şeyi sağlayacağım ama sizde Levin yapım şirketine yaraşır bir film çekin der. Joe teşekkür ederim der ve Leonard Levin bana teşekkür etme Levana’ya teşekkür et der.  Daha sonra doğaüstü olaylar uzmanı Esther Garemani’nin yazıhanesine giden Joe ve Marc yapacakları filmin ruh göçü ile ilgili olduğunu açıklarlar. Filmin konusu onaltıncı yüzyılda yakılmış bir cadı ruh göçü yaparak yirminci yüzyılda yaşayan birini bedenine gireceğini açıklayıp cadının ismini Lavena olduğunu açıklar. Gözleri fal taşı gibi açılan Esther iki kafadara bu ismi nereden duydunuz diye sorar. Senarist Joe bir antoloji kitabından duydum der. Panikleyen doğaüstü olaylar uzmanı Esther bu tesadüf olamaz deyip kitaplığındaki Suspria De Profundis (Derinliklerden gelen iç çekmeler) kitabını çıkartır.  Thomas De Quincey bu kitabı 1845 yılında yazmıştır bu yazılanların hayal mahsulü olmadığını gerçek tarihi vakalardan esinlediğini belirtir ve sinemacı iki kafadara o ismi kullanmayın derhal değiştirin der. Doğaüstü olaylar uzmanı Esther’e bozulan Marc Levana mı diye sorunca evet onu çağırma riskini almayın diye uyarır ve Marc vaktiniz için teşekkür ederim ama çekmemiz gereken bir film var deyip Esther’in yazıhanesinden çıkar.  Suspria De Profundis kitabını okumaya başlayan Esther Levana kadın bedeninde gelirse durdurulmaz olacağını şayet erkek bedenine geçerse altıncı ayda doğan bir bebeği kurban ederek mutlak güce ulaşacağını öğrenir.

Anne evdeyken Nora arar ve kocası Joe’un film senaryosu yazmak için evden ayrıldığını söyleyip Anne ile kocalarının yaptıkları işin dedikodusunu yaparlar. Bu arada doğaüstü olaylar uzmanı Esther filmin senaryosuyla uğraşan Joe’yu arayıp büyük tehlikedesin diye uyarır ve telefonu kapar. Korkak adımlarla ilerleyen Esther bir kara kedi görür ve daha sonra Lavena’nın sesini duyar. Lavena ben karanlığın ışığıyım bana hükmedemezsin senin kalbine deliliğin ötesinde işkenceler yapacağım dedikten sonra Esther’in kalbi delicesine çarpmaya gözlerinde oluk oluk kanlar akmaya başlar ve bir süre sonra Esther’in göğüs kafesi patlar. Aynı esnada Joe ise gizemli bir şahıs tarafından saldırıya uğrar ölmez ama feci şekilde yaralanır.
Evinde uyuyan Anne Lavena’nın sesiyle uyanır. Levana gel seninle konuşacağımız meseleler var der. Aşağı katta inen Anne elektrikli trenin kendi kendine çalıştığına şahit olur ve birdenbire televizyon açılıp küreli kız belirir. Küreli kız kendisi tanıtır ismi Cybil olan kıza Anne sen gerçek değilsin hayal gücümün bir mahsulüsün der.  Cybil ben gerçeğim ve senin benliğin bir parçasıyım tıpkı Lavena’nın da senin bir parçan olduğu gibi deyip televizyon ekranına dokunmasını ister. Anne ürkek bir şekilde televizyona dokunur ve televizyon ekranı patlayıp televizyonun içinden yeşil kusmuk gibi bir sıvı akar ve sıvının içinden bir bıçak belirir. Konuşmaya başlayan Cybil Anne’ye bıçağı görüyor musun Anne o bıçak Lavena’nın bıçağı o bıçağı al ve Lavena ol veya bıçağı alma kendin ol der. Anne bıçağı alır ve Lavena doğru seçimi yaptın deyip bebeği kurban etmesini ister. Anne’nin suratında hain bir ifade belirir. Anne Lavena’ya dönüşmüş bebeğin odasına elinde bıçak ile girer ve tam elindeki bıçağı beşiğe doğru götürürken Marc içeri girip Anne’ye ne yapıyorsun aklını mı yitirdin diye sorar. Anne suratındaki lâteks maskesini çıkartıp bak film hilesi rolüm için prova yapıyorum der. Marc hayatım senin oyunculuğunu değiştirmek istemiyorum ama beni dinle yönetmeninin ben seninim diyip bıçağı vermesini ister. Anne tamamıyla haklısın dedikten sonra Marc’ı hunharca bıçaklayıp sen benim yönetmenim değilsin artık ben kendimi yönetirim der. Bunun üzerine Marc böğrüne saplı bıçağı çıkarıp Anne’ye saplayıp Anne’yi öldürür.

Anne ölmemiştir yaşananlar sadece kâbus olduğunu öğrenir ve kocasına gördüğü kâbusu ayrıntılı bir şekilde kocasına anlatır. Bebeğin odasına girer bebek odası tıpkı muharebe meydanı gibidir ve bebek ortada yoktur. Anne kocasına uyandığımda bebek yoktu kim almış olabilir deyince Marc bilmem fidye olamaz deyip dışarı çıkar ve Anne’ye evde kal diye tembihler.  Marc Nora’nın evine gider karısının bebeğinin çalmasıyla ilgili dedikodusunu yapar.  Nora Marc’a polisi aramalısın deyince Marc katiyen olmaz kariyeri mahvolur diyerek Nora’nın önerisini geri çevirir ve Nora ile öpüşmeye başlar.  Evde Marc’ı bekleyen Anne korna sesi duyar ve aşağı katta iner. Araba evin duvarını delip içeri girer. Arabayı kullanan senarist Joe’dur. Joe son nefesinde Lavena bebeği aldı kurban edecek der. Anne Levin diye bağırır.

Levin’nin malikânesine giden Anne malikânenin içinin örümcek ağlarıyla sarıldığını fark eder. Anne Leonard Levin’a bebeğim nerede deyip bebeğimi ver yoksa seni öldürürüm. Arkası dönük olan Leonard Levin boşuna uğraşma deyip önüne döner. Anne iç organları boşaltmış halde olan Leonard Levin’a korkuyla bakan Anne tanrım sen ölüsün der. Evet, ölüyüm ama Lavena sayesinde hala konuşuyorum der. Anne bebeğimi niye aldın diye sorunca Leonard Levin bebeği senden korumak için aldık der. Anne nasıl olur diye sorunca Leonard Levin sen çok tehlikelisin Anne o yüzden bebeğini Nora’ya verdik artık bebeğine Nora bakacak deyince Anne ben nerdeyim burası neresidir aklımı mı yitiriyorum rüyada mıyım deyince Leonard Levin evet rüyadasın Anne der. Anne tabancasını şakağına dayar ve Leonard Levin evet Anne tetiği çek ve bu kâbustan çık der. Anne tabancasını ateşler lakin kendisine ateşlemez Leonard Levin’a ateşler. Leonard Levin niye beni dinlemedin deyip tamamıyla ölür. Daha sonra asistan Edith’nin saldırısına uğrayan Anne Levin’i öldüren sendin der. Evet, Joe’yu da öldürdüm şimdide seni öldüreceğim ama alınma kişisel değil yalnızca emirleri uyguluyorum der ama Anne Edith’i vurur.  Edith son nefesini vermeden önce bebeğin Nora’nın yanında olduğunu söyler.

Nora’nın evine giden Anne’ye Nora bebeğini alabilirsin kimse sana mani olmayacak der ve Anne bebeğini alır. Anne bebeğini aldıktan sonra Nora’ya tanrı aşkına niye bunun yaptın diye sorar. Nora Lavena yaptırdı Marc’ı da senin elinden alma sebebim de Lavena’dır der. Anne Nora’ya sen delirdin mi neden bahsediyorsun der. Nora saf numarası yapma her hareketini hesapladık ama sen bizi yendin git artık der ve Anne bebeğiyle birlikte Nora’nın evinden çıkar.  Anne’nin evden çıkmasını fırsat bilen Nora yolda buzdolabı tamircisini arabasına alır ve film setine gider. Lavena ile buluşan Nora emriniz nedir diye sorar. Ben sana bir görev vermiştim ama başarısızlığa uğradın der. Bunun üzerine Nora benim güçlerim zayıf şayet yardımcı olursanız bunu hallederiz deyince Lavena artık bunun gereği yok artık senin dönemin bitti zaman daralıyor diyerek gözlerinden şualar çıkartarak Nora’nın arabasını patlatır.  Nora’ya ustura verir ve Nora gırtlağını keserek hayatını sonlandırır.

Eve varan Anne bebeğini yatağa yatırdıktan sonra aşağı katta iner ve evin üstünde Lavena’nın çehresi belirir. Birdenbire evde zelzele başlayıp evin içine nereden peydahlandığı belli olmayan şimşekler yağmaya başlar. Ortalık süt liman haline dönüşünce William ortaya çıkar ve Anne William’a telepatik halüsinasyonlarını kesebilirsin der. William evet oyun bitti der ve gerçek formuna dönüşür. Gerçek formu bebek bakıcısı Sara’dır. Sara nasıl anladın diye sorunca Anne eve varırken öğrendim der. Anne sen bir örümceğin ağ örmesi gibi telepatik halüsinasyonları ördün sen bir şeysin ama şu anda tanımlayacak kelimeyi bulamadım der.  Sara beni tanımlayacak hiçbir söz yok ben evrimin mutlak parçasıyım deyip Anne’ye şualar gönderip Anne’yi parçalar ve Sara kahkahayı basar ama evin üstünde Cybil’in görüntüsü belirir.  Anne tekrardan belirir ve ben artık zamanı kontrol edebiliyorum der. Sara pekâlâ birbirimizi yok edemiyoruz aynı âlemi paylaşabiliriz der. Bunun üzerine Anne gene yanıldın seni yok edemeyebilirim ama yapacak başkası var der ve Marc belirir Sara’nın böğrüne kazık saplayıp Sara’yı öldürür ve Lavena lahitine geri döner. Daha sonra Anne yataktan kalkar ve televizyon ekranında beliren Cybil’a elveda der ve Cybil’da evrenin düzeni yeniden sağlandı der ve film biter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...