https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

30 Temmuz 2013 Salı

Awful Dr Orloff


Filmimiz gecenin sokaklarda sarhoş bir halde gezinen genç bir kadınla başlar. Genç kadın evine girer ve sarhoş bir halde evin içinde gezmeye başlar.  Gardropunu açan sarhoş kadın gardropun içine saklanmış olan yüzü deformasyona uğramış bir şahsın saldırısına uğrar ve kısa bir boğuşma sonrası şekli bozuk şahıs genç kadını etkisiz hale getirerek şekli bozuk şahsı bekleyen gizemli şahsa verilir.
Ertesi sabah at arabasında seyahat eden iki çift geçirdikleri tatilden bahsederler. Erkek olanı polis dedektifi Tanner bayan olanı ise bale dansçısı Wanda’dır.  Dedektif Tanner karakola gider ve polislerden biri dedektif Tanner’a baş komiser sizi görmek istedi der. Baş komiser Dedektif Tanner’ı daha önceki cinayet davasını çözdüğü için tebrik eder ve son zamanlarda civarda yaşanan kayıp vakalarını araştırmasını ister. Baş komiser ilk başlarda kaybolan kızların itibarı yüzünden olayı araştırmadıklarını lakin kayıp vakaları artınca olayı araştırmaya karar verdik ve en başarılı bir elemansın o yüzden bu olayla ilgilenmeni istiyorum der.

Aynı günün gecesi bir varyete şarkıcısını dikkatle izleyen şahıs şarkının bitmesi üzerine adının Dani olduğunu öğrendiğimiz varyete şarkıcısı kendisini izleyen şahsın yanına gider ve konuşmaya başlar/ Dani şahsa sözünün eri bir adamsın başkası olsa geleceğim der ve gelmezdi der. Bunun üzerine elli yaşlarındaki adam varyete şarkıcısı Dani’ye senin kadar güzel bir çehresi, gözleri ve derisi olan bir güzellik abidesine her şey yakışır diyerek bir gerdanlık hediye eder. Gerdanlığa hayran kalan Dani gerdanlığı veren adama çok teşekkür ederim der.  Adam tazeliğin sonlanması ne kadar büyük bir trajedi deyince Dani kuzum niye böyle laflar ediyorsun der. Bunun üzerine Dani’nin sevgilisi olan adam insanın yaşı kemale ulaşınca böyle aptalca kelamlar edebiliyor der. Bunun üzerine varyete şarkıcısı Dani sen yaşlı değilsin yalnızca olgun birisisin der. Adam hadi bunlarla canımızı sıkmayalım içelim güzelleşelim der. Daha sonra zilzurna sarhoş olan Dani gece kulübünden sevgilisi olan adamla birlikte bir eve giderler. Dani evin içine girince adam Dani’yi evin içine hapseder. Sarhoş olan Dani sevgilisin kendisiyle oyun oynadığını zanneder ve boş evin içinde gezmeye başlar ve filmin başında gördüğümüz şekli bozuk şahsın saldırısına uğrar. Dani eline geçirdiği vazoyu şekli bozuk şahsın kafasına geçirip kaçmaya ne var ki evin her kapısı kilitli olduğundan Dani kaçamaz ve şekli bozuk sahsın saldırısına uğrar isminin Morpho olduğunu öğrendiğiz şekli bozuk elemana Dani’nin sevgilisi seslenir ve öldürdüğü kadını içinde tabut olan at arabasına yerleştirir ve yola koyulurlar. Daha sonra tabuttan çıkartıp tekneye koyarken bilmeden Dani’nin gerdanlığını düşürür. Gizli bir laboratuara girerler adam Morpho’ya artık senin lanet olası suratını görmek istemiyorum dedikten sonra bir döşekte yatan genç bir kıza ümidini yitirme Melisa yüzün eskisinden güzel olacak der. Daha sonra istirahat eden Morpho’nun odasına orta yaşlı bir kadın girer ve gene sana kötü davrandı değil mi üzülme o da ölümün tadına bakacak der.

Ertesi gün dedektif Tanner Dani’nin son bulunduğu boş evde araştırmalar yapar ve gece bekçisini sorguya çeker. Gece bekçisi dedektife evin boş olduğunu ve satılığa çıkarıldığını söyler. Dedektif eve giren çıkan oldu mu diye sorunca olmadı cevabını alır ama daha sonra adamın birinin evin anahtarlarının teksirini aldığını söyler. Dedektif gece bekçisine adamı tarif etmesini ister.  Gece bekçisi anahtarları alan kişinin şık giyimli ciddi ifadeli birisi olduğunu ama ürpertici şekilde hareket ettiğini belirtir. Dedektif Tanner olay yerinde inceleme yapan polislere işe yarar bir şey buldunuz mu diye sorar ama olumlu bir cevap alamaz. Dedektif Tanner sevgilisi Wanda’ya alakadar olduğu davayı anlatır. Olaya tanık olanların farklı ifadeler vermesi yüzünden bir arpa boyu yol alamadığını söyler. Wanda nişanlısı dedektif Tanner’a  bu dava yapboza benziyor ifadeleri karşılaştır ve ona göre hareket et deyince dedektif Tanner çok teşekkür ederim aklıma çok parlak bir fikir getirdin der.

Dedektif Tanner kaçırılma vakalarına tanık olan şahışları toplar şahısların ifadelerini birleştirerek suçluların robot resmini çizdirmeye başlar. Çizilen ilk şahıs sıradan normal bir insana benzerken Morpho denilen şahsı uyurgezer gibi davranan suratının sağ tarafında korkunç bir yarası olup gözlerinin hiç kırpışmadığını belirtirler. Robot resim çizme faslı bitince dedektif Tanner gazetede yazan kadınlar kaçırılıyor dedektif Tanner bale dansçısıyla gönül eğlendiriyor haberini okur ve sinirlenir. Aynı esnada adının Doktor Orloff olduğunu öğrendiğimiz şahıs gene hüsrana uğramıştır ve adının Arne olduğunu öğrendiğimiz kadın nafile çaban sayesinde kaç masumun kanına girdin der. Bunun üzerine Doktor Orloff hatamı şimdi anladım ölü oldukları için deri hücreleri de ölü o yüzdende yarar sağlanamıyor bir daha ki sefere canlı numunelerden deri örneği tedarik edeceğim der. Orloff’un duyduklarına inanamayan Arne bir zamanlar seni sevmiştim ama şimdi ne kadar aptal olduğumu fark ettim sen cani birisiymişsin der. Arne’nin dediklerini dinleyen Doktor Orloff bana borçlusun seni o cehennem çukurundan kurtardım seni felç edecek kadar ensülin verdim ve belli bir süre komada kaldın ve mezara gömdüm ve daha sonra kendi ellerimle mezarından çıkartım der. Arne evet ama beni zavallı Morpho’la beraber bu kalede hapis ettin der. Doktor Orloff zavallı olarak nitelendirdiğin Morpho o sadistik asalak bir cani deyince Arne senin sapkın deneylerin yüzünden biçare kör ve zekâ özürlü kaldı der.
 
Gece olduğunda dedektif Tanner nişanlısı Wanda’ya bebeğim sen bekle ben bu robot resimleri devriye gezen polislere dağıtayım deyip at arabasından iner ve gördüğü polise şunu al ve diğer polislere dağıt der. Aynı esnada başka bir polis dedektif Tanner’a acil olarak karakoldan bekleniyorsunuz der ve dedektif Tanner karakola gider. At arabasında tek başına kalan Wanda Doktor Orloff ile karşılaşır. İki şahıs uzun süre birbirlerine bakar ve Wanda ürkek bir ses tonuyla ne istiyorsun diye sorunca Doktor Orloff üzgünüm tanıdığım birisine çok benziyorsunuz deyip gider. Daha sonra arabaya geri dönen dedektif Tanner hayatım kaybolan kadına ait olan gerdanlık rehine dükkânında bulunmuş oraya gideceğim der. Wanda’nın aşırı ürkmüş ve tedirgin halini merak eden dedektif Tanner Wanda’ya neyin var kuzum yaprak gibi titriyorsun deyince. Katil ile karşılaştım hani şu robot resimde çizili olan şahsı gördüm dedikten sonra yolda aynen Doktor Orloff’un giydiği kıyafetleri giyen bir şahsı arkadan görür ve işte o der. Hızlı bir şekilde arabadan inen dedektif Tanner adamın yanına gider lakin adam farklı bir şahıstır. Dediği kişi yanlış kişi çıkınca Wanda sinirlerim bozulmuş olmalı der. Bunun üzerine dedektif Tanner nişanlısı rahat ol bu davayı çözdükten sonra evlenip balayına çıkarız der. Daha sonra kıyafetlerini deneyen Wanda’yı gören annesi ne yapıyorsun kuzum deyince Wanda annesine utanmaz hafifmeşrep bir kadın kılığına giriyorum der


Dedektif Tanner gerdanlığı alan rehineciyi sorguya çeker ve gerdanlığı eli uzun lakaplı yankesici Jean Russel’dan tedarik ettiğini söyler. Eli uzun Jean’nin takıldığı meyhaneye gidip eli uzun Jean’i karakola getirirler. Eli uzun Jean gerdanlığı balık tutarken yakaladığını söyler ama dedektif Tanner eli uzun Jean’nin ifadesine pek inanmaz. Eli uzun Jean balık tutuğu yerde bulunan kalede garip olayları vuku bulduğunu söyler. Bunun üzerine dedektif Tanner eli uzun Jean’i nezarethaneye konulmasını ister. Aynı esnada kıyafetini makyajını değiştiren Wanda Doktor Orloff’un müdavimi olduğu gece kulübüne gider. Sarhoş erkeklerin ilgisini çekmeyi başaran Wanda locada tek başına başka bir varyete şarkıcısını seyreden Doktor Orloff’u görür ve aynı anda Doktor Orloff’da Wanda’yı fark eder. Fark edildiğini fark eden Wanda bir sarhoşu çekiştirerek gece kulübünden çıkar Doktor Orloff’da Wanda’nın peşine düşer ama Wanda çoktan izini kaybettirir.  Varyete şarkıcısı Irma ve piyanist Raymond gitmek için hazırlanırken piyanist Raymond Morpho’nun saldırısına uğrayarak öldürülür. İçeri giren varyete sarkıcısı Irma Raymond’un cesedini fark eder ve Doktor Orloff’u görür. Kaçmaya çalışan Irma’nın kaçışı Morpho tarafından engellenir. Etkisiz hale getirilen Irma’nın derisi Doktor Orloff’un laboratuarında Irma hayattayken derisi yüzülür ve daha sonra Irma kale içindeki zindanlardan birine zincirlenir.

Eli uzun Jean dedektif Tanner ile konuşmak ister ve isteği kabul görür. Eli uzun Jean küçük bir şato ve kayıkhaneden bahseder. Kayıkhanede kayıkların geceleri kaybolduğunu ve terk edilmiş şatoda bir takım seslerin duyulduğunu söyler asıl ilginç olan şeyin nehirden çıkardığı gerdanlığın yepisyeni bir şekilde bulduğunu söyler ve bunun imkânsız olduğunu en azından çamur ile kaplı olması gerektiğini söyler.  Dedektif Tanner eli uzun Jean’e dediğini araştıracağım deyip yardımcısı Martin’e şu şatoyu araştır emrini verir. Baş komiserin yanına giden dedektif Tanner Doktor Orloff tarafından kaçırılan Irma’nın annesinin yakarışlarını dinler baş komiser gözü yaşlı kadına kızınızı bulacağız sözü verir. Baş komiser dedektif Tanner’a bu iş böyle devam edemez teşkilattaki her polisi harekete geçirmeliyiz der adam kaçırmaların yanında cinayette işlendi der. Bunun üzerine suçluların robot resimlerini günlük gazeteye bastıralım deyip şayet bu olayı çözemezsem istifamı sunacağım der. Dedektif Tanner sözünü duyan baş komiser haklısın bu olay çözülmezse ikimizde istifamızı sunarız der.

Arne sapkın meşgalenin başına neler açtı bak zavallı biçarelerin çığlıkları hala kafamda yankılanıyor deyince Doktor Orloff yeter sus artık ne yapmam ne gerekiyorsa onu yaptım zindanda bağlı kızı ilaveten başka deneylerde kullanacağım eğer o ölürse başarıma başka bir denek ile sürdürüm der. Bunun üzerine Arne sen çıldırmışsın duvarlardaki resimler senin eşkâllerinle dolu der.  Mutlak amacım için her tehlikeyi göze alırım Melisa’ya bak nerdeyse eskisi gibi olacak son denekte gelince zaferim kesinleşecek der denek aynı zamanda kızım Melisa’nın birebir kopyası der. Gözüne kan bürüyen Arne neşteri kapıp Melisa’nın yanına koşar ama Doktor Orloff Arne’ye yetişir ve boğuşurlar. Boğuşmanın neticesinde Arne ölür.  İlk başta Arne’nin derisini yüzmeye niyetlenir daha sonra fikirden vazgeçer. Seslere Morpho gelir lakin Morpho kör ve zekâ fukarası olduğu için Arne’nin Doktor Orloff tarafından öldürüldüğünü bilmez ve Doktor Orloff Melisa’yı seviyorsun değil mi sana hep iyi davrandı senden hiç iğrenmedi o yüzden bana yardım edeceksin değil mi zaten Arne birkaç günlüğüne gitti der.

Dedektif Tanner gazeteyi okuyan yalancı tanıklar ve kendisini katil zanneden bir deliyle uğraşır akşam olduğunda nişanlısı Wanda’nın bale gösterisini seyretmeye gider. Gösterinin yarısında dedektif Tanner karakola çağırılır. Bale gösterisini bitiren Wanda kılığını kıyafetini değiştirerek Doktor Orloff’un müdavimi olduğu gece kulübüne gider. Doktorla buluşan Wanda Tanya takma ismini kullanarak doktor ile şampanya içmeye başlar. Sarhoş numarası çeken Wanda Doktor Orloff’tan çiçek ister ve çiçekçi çağırılır. Wanda Doktor Orloff’a fark ettirmeden çiçekçi teyzeye bir not verir ve notu devriye gezen polislerden birine vermesini bunun hayat memat meselesi olduğunu söyler. Doktor Orloff’un yanına giden Wanda Doktor Orloff ile gece kulübünden çıkar bir süre at arabasıyla gezinen ikili bir kayıkhaneye giderler orada Wanda Morpho’yu görür ve kendinden geçer. Aynı esnada Wanda’nın notu dedektif Tanner’ın eline geçer ama dedektif Tanner notu heyecan arayan bir kadının notu olduğunu düşünerek notu önemsemez.

Karakolda ise dedektif Tanner eli uzun Jean’nin bahsettiği şatonun Doktor Orloff’un mülkü olduğunu öğrenirler. Doktor Orloff’un hapishane hekimi olduğunu 8 sene önce Morpho’nun ölümüyle beraber emekliye ayrıldığını öğreniriz. Polis memuru Martin Morpho Ladner azılı bir seri katil ve tecavüzcü olduğunu hatta çocuklara bile saldırdığını söyleyip darağacına götürülmeden önce gizemli bir şekilde kalp krizden öldüğünü açıklar. Dedektif Tanner burnuma kötü kokular geliyor Martin der. Bunun üzerine Martin Morpho’nun mezarını açıp kontrol edelim der. Hapishane mezarlığına gelen dedektif Tanner Morpho’nun mezarını açtırır ve Morpho’yu bulamaz ve yardımcısı Martin’e şu Doktor Orloff’u resmi belgede sahtekârlık yapmaktan tutuklatalım der.

En sonunda Doktor Orloff ve Morpho baygın olan Wanda’yı Orloff şatosuna getirirler. Doktor Orloff Morpho’ya Wanda’yı odalardan birine koy emri verir ve Morpho emri uygular. Wanda’yı yatağa koyan Morpho yeni ayılan Wanda’yı el yordamıyla suratını tanımaya çalışır ve Wanda’da baygın numarası çeker. Morpho gittikten sonra yataktan kalkan Wanda şato içinde gezinmeye başlar ve zindana bakar ve Doktor Orloff’un yasayan eski deneklerinden biriyle karşılaşır. Yüzü parçalanmış kadını gören Wanda şoke olur ve arkasından yaklaşan Morpho’yu fark etmez ve Morpho tarafından etkisiz hale getirilip Doktor Orloff’un yanına getirilir. Wanda’nın casusluk yaptığını anlayan Doktor Orloff yapacaklarımı öğrenince hiç hoşuna gitmeyecek der ve Morpho genç kadını bayıltır.

Evinde yatmaya hazırlanan dedektif Tanner en sonunda Wanda’nın notunu okur ve gözleri fal taşı gibi açılır ve eli uzun Jean’nin müdavimi olduğu meyhaneye gider ve dediklerinde haklıymışsın o şatoda garip vakalar vuku buluyor der. Bunun üzerine eli uzun Jean amirim ben yalnızca seninle kafa buluyordum deyince dedektif Tanner çakırkeyif olan Jean’nin suratına su çarpıp bana bak kendine gel bir kadının hayatı mevzu bahis deyince ciddileşen eli uzun Jean anlaşıldı amirim sizi oraya götüreceğim der. Bu arada Doktor Orloff ameliyata hazırlanırken Morpho Arne’nin cesedini bulur ve yüzü kin ve nefretle dolar ve eline geçirdiği neşteri Doktor Orloff’un kalbine saplar ve bu olayı gören Melisa’nın kalbi dayanmaz ve son nefesini verir. Doktor Orloff’da ne yaptın Morpho diyerek son nefesini verir.  Dedektif Tanner ve eli uzun Jean şatoya girmeye çalışır durumu fark eden Morpho Wanda’yı kucaklar şatonun surlarına çıkar. En sonunda şatonun tepesinde Morpho ve Wanda’yı gören dedektif Tanner beylik tabancasına davranır ama çok riskli diyerek silahı ateşlemez ama Wanda çığlığı basınca tabancasını ateşler ve Morpho’yu sırtından vurur ve Morpho şato duvarlarında düşüp ölür. Wanda’ın yanına giden dedektif Tanner Wanda’ya sen en iyi yardımcısın der ve film biter. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...