https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

16 Temmuz 2013 Salı

Orloff Against The Invisible Man


Filmimiz yazıhanesinde bir şeyler yazan Doktor Garedot’un işi hizmetçisinin yazıhaneye girmek isteyen birisini engellemeye çalışması sayesinde Doktor Garedot’un yazısı yarım kalır. Hizmetçisiyle konuşan Doktor Garedot gelen kişinin kim olduğunu sorar.  Hizmetçi sakil berduş tipli bir çocuk geldi ama etrafı kirletecek diye içeriye sokmadım zaten o lanet yerden gelen kimseyi buraya sokmam der. Bunun üzerine hazırlanan Doktor Garedot dışarı çıkarken hizmetçisi aklınızı kaçırmışsınız siz der. Kapının dışarısında yırtık kıyafetli bir çocuk Orloff kalesine git der çocuğa neden diye sorunca Çocuk tekrardan Orloff kalesine git deyip hızlı bir şekilde kaçar.

Salaş bir meyhaneye giden Doktor Garedot barda bulunanlara acil arabaya ihtiyacı olduğunu söyler.  Meyhanede bulunanlardan biri nedenini sorunca Doktor Garedot Profesör Orloff’un kalesine gitmek için olduğunu açıklar. Meyhanedekilerin ağzını bıçak açmaz bir gariplik olduğunu sezen Doktor Garedot masaya bir miktar para bırakır ve kimse Orloff kalesine gidecek kadar cesur değil mi der. Bunun üzerine arabacılardan biri ben seni oraya bırakabilirim der.

Arabacıyla yola koyulan Doktor Garedot’un aracı çamura saplanır. Atlı Arabanın sahibi büyük bir öfkeyle atı kamçılayınca Doktor Garedot yavaş ol diye şoförü uyarır. Bunun üzerine sürmemi beğenmiyorsan defol git diye bağırır. Daha sonra atlı araba sahibi Doktor Garedot’a kalk bana yardım et der ve arabadan inip çamura saplanmış tekeri çıkarır ama atlı arabanın sahibi gidip Doktor Garedot’u kuş uçmaz kervan geçmez ormanda mahsur bırakır.

Orman içinde gezinen doktor bir eve gider kapıyı tokmaklar kapıyı yaşlı bir kadın açar. Yaşlı kadın Doktor Garedot’a ne istiyorsun diye sorar. Doktor Garedot kayboldum Orloff kalesine nasıl çıkabilirim diye sorunca yaşlı kadın kapıyı kapatır ve kilitler. En sonunda Orloff kalesine varan Doktor Garedot’u kalenin garip görünüşlü kâhyası açar. Kâhyanın umarsız tavırlarına sinirleri bozulan Doktor Garedot kâhyaya efendini görmeye geldim hemen çağır diye emreder. Kâhya doktor ile başka bir odaya geçer. Kâhya Odada resim çizen bir kadına sen mi doktoru çağırdın diye sorar. Kadın cevap vermez ve bunun üzerine kâhya Orloff’un hizmetçisi olduğunu öğrendiğimiz kadına sana bir şey söyledim beyinsiz der. Hizmetçi sen kime beyinsiz diyorsun dedikten sonra Doktor Garedot kâhyaya git efendini çağır der. Bunun üzerine kâhya Orloff’un yanına gidemem o kadar aptal değilim seni hizmetçi götürsün der. Resim çizmekle uğraşan hizmetçiye dönen Doktor Garedot bana yardımcı olmayacaksın değil mi diyip giderken hizmetçi tamam yardımcı olacağım ama bir şartım var der. Doktor Garedot nedir şartın diye sorunca hizmetçi beni buradan kurtar yeter deyip çağıranın Profesör Orloff’un kızı Cecile seni çağırdı der.  

Cecile’in odasına giren Doktor Garedot Cecile ile tanışır. Cecile doktora sizi ben çağırdım çözmem gereken bir mesele var der. Bunun üzerine Doktor Garedot ben bir doktorum hafiye değilim gizem çözemem der. Meseleyi anlatmaya başlayan Cecile odasına görünmez bir varlığın girdiğini asıl ilginç olan ise kütüphanedeki sandalyenin kendi kendine hareket ettiğini iddia eder. Doktor Garedot Cecile’in anlattıklarına fantastik bir öykü olarak nitelendirip Cecile’e baban ne yapıyor diye sorar. Cecile çok meşgul laboratuarında ki işleriyle uğraşıyor diye cevaplar. Doktor Garedot Cecile’ye hiç konuştuğun bir yakının veya dostun var mı diye sorunca Cecile yok babamın izni olmadan kimse buraya uğramaz ve kimsenin de bu yere uğramak gibi bir düşüncesi yok der.  Doktor Garedot bu gizemi çözmeye uğraşacağım der ve Cecile Doktor Garedot’a laboratuarın yerini tarif eder.

Laboratuara varan Doktor Garedot bir kitabın sayfalarının görünmez bir güç ile çevrildiğini tanık olur arkasından yaklaşan eli tabancalı adamı fark etmez. Profesör Orloff olduğunu öğrendiğimiz eli tabancalı şahıs Doktor Garedot’a kim olduğunu sorar. Kendisini tanıtan Doktor Garedot hırsız olmadığını ve görünmez şeyin ne olduğunu sorar. Profesör Orloff görünmez şeyin 20 senelik çalışmaların bir meyvesi olduğunu bu çalışmalara sözde meslektaşlarının kendisini hakir görmelerine karşı yaptığı bir öç alma hareketi olarak nitelendirir. Profesör Orloff şaşkın gözlerle bakan Doktor Garedot’a bana inanmamış gibi gözüküyorsunuz der ve görünmez adamdan şarap ikram etmesini emreder ve görünmez adam masaya şarap şişesi ve iki bardak bırakır. Doktor Garedot Profesör Orloff’a bu tehlikeli olmasın der. Profesör Orloff Doktor Garedot’u istihfaf bir tavırla hiçte değil yaratığım itaatkâr aklı başında bir varlıktır daha önceki denek gibi değil deyip ilk deneyi yapılan deneyler neticesinde öldüğünü söyleyip ilk deneğin nasıl olduğunu anlatır. Kızı Cecile 16 yaşında vefat etmiştir. Profesör Orloff ölen kızı için son kez mücevherleri takar kızını edebi istirahat yeri olan aile mozolesine götürür.  Cenaze işlemlerinden sonra açgözlü hizmetçi Maria sevgilisi Rolland’ı kanına girerek mozolede yatan Cecile’in mücevherleri çalmasını ister. Cecile’in mozolesine giren Maria ve Rolland genç kızın mücevherlerini aç bir kutrun ceylanı parçaladığı gibi genç kızın ölmüş bedeninden çıkartırlar. Ölü olan Cecile dirilip canımı yakıyorsunuz deyince Rolland hançerini Cecile’ye saplar. Acılar içersindeki Profesör Orloff kızının odasında otururken kızı Cecile odaya girer ve Roland’ın kendisini gasp ettiğini söyler. Öfkeden kuduran Profesör Orloff Roland’ı zindana kapattığını ve daha sonra deneği yaptığını söyler.  Mücevherleri alıp kaçan Maria ise Profesör Orloff tarafından bulunup hunharca kamçılanır. Hikâyesini bitiren Profesör Orloff kızının yaşadığı olay sonrası akli dengesini yitirdiğini söyler ama Doktor Garedot bu fikre karşı çıkar. Bunun üzerine Profesör Orloff size gelmiş olabilir ama aslında kızım umutsuz bir vaka der.

Havanın kötü olması nedeniyle Profesör Orloff Doktor Garedot’a şatosunda ağırlamak ister ve istek Doktor Garedot tarafından kabul görür. Odasına geçen Doktor Garedot’un bedenini bir huzursuzluk kaplar. Aynı esnada Profesör Orloff hizmetçiyi çağırır. Profesör Orloff’un odasına giren hizmetçi beni buyurmuşsunuz der. Profesör Orloff bu gelen yabancıyı sen çağırmışsın bu sebepten dolayı cezalandırılacaksın der ve görünmez adam hizmetçiye saldırır.  Hizmetçinin çığlıkları Doktor Garedot’u kaldırır ve dışarından kilitli olan kapısını yelpaze ve çakı kullanarak açmayı başarır. Bu arada görünmez adam hizmetçiye saldırıp zindan içerisinde tecavüz eder ve Profesör Orloff bütün olayı soğukkanlılıkla izler.

Zindana giren Doktor Garedot Profesör Orloff’a burada neler oluyor diye sorar. Profesör Orloff seni ilgilendiren bir şey yok der.  Doktor Garedot yerde hayvanlar gibi zincirlenmiş Rolland’ı görüp bu kim diye sorar. Profesör Orloff o zavallı kızım Cecile’i bıçaklayan kişi o der. Hizmetçiyle ilgilenen Doktor Garedot buna ne olmuş diye sorar. Profesör Orloff görünmez adamın dişilerle olan ilişkilerini test ettim diye cevaplar. Doktor Garedot sen aklını yitirmiş olmalısın bu kadın epey kan kaybetmiş acil tıbbi bakıma ihtiyacı yoksa sabahı göremez der. Profesör Orloff Doktor Garedot’a bu yaratığın zembile gökten inmediğini ve bu yaratığın yaşamak için kana ihtiyaç duyduğunu anlatıp hizmetçiyi kucaklar. Profesör Orloff görünmez adama doktoru hapset der ve görünmez adam Doktor Garedot’u zindana tıkar. Profesör Orloff Doktor Garedot’a planlarım için çok zeki ve tehlikelisin ama ölümün boşu boşuna olmayacak bilime yardımcı olacak der ve gider.

Doktor Garedot tahtadan yapılma süngüyü meşaleyi kullanarak yakıp kırar. Zindandan kaçan Doktor Garedot görünmez adam tarafından pusuya düşürülür ve tuzak duvarlara doğru itilir. Doktor tam tost olacakken Cecile tarafından kapının açılmasıyla kurtarılır. Cecile yerlere pudra serperek görünmez adamın izini süreceğini söyler. En sonunda Cecile’in odasına geçen Cecile ve Doktor Garedot görünmez adam tarafından saldırıya uğrarlar. Doktor Garedot’u bez bebek gibi fırlatan görünmez adam Cecile saldırır. Kendisine gelen Doktor Garedot eline geçirdiği pudra torbasını görünmez adamın olduğu noktaya fırlatır ve görünmez adamın aslında görünmez bir goril olduğunu öğreniriz ve görünmez goril tam saldıracakken Doktor Garedot gorili etkisiz hale getirir. Cecile ve Doktor Garedot tam kaçakken etrafı dumanlar kaplar ve Profesör Orloff kızına sevgili kızım kaç görünmez yaratığım artık bana itaat etmiyor kaleyi tutuşturdu sen git ben kendi yaratığım mahlûkatı yok edeceğim der. Doktor Garedot ve Cecile yanan şatodan yara almadan kurtulmayı başarırlar Doktor Garedot şükürler olsun görünmez adam musibetinden de kurtulduk der ne var ki görünmez goril bir kez daha ortaya çıkar ama Profesör Orloff’un av köpekleri tarafından parçalanır ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...