https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

30 Eylül 2012 Pazar

Claws



Filmimiz ormanda ölümüne dövüşen 2 ayıyla başlar. Dövüşü seyreden avcılar ayılara kursun yağdırırlar ayılardan biri ölürken diğer yaralanıp kaçar avcılar başımız dert açacak kaçalım derler. Bu arada oduncu ve karısı Amanda işlerini bitirmiş evlerine dönerken Radyatörün su kaynatması sonucu yolda kalırlar. Oduncu tamirci bulmaya gider ve ormandan geçerken yaralı ayının saldırısına uğrar. Daha sonra ayının psikopata sardığını ve gelen geçeni öldürdüğünü öğreniriz.
Aradan beş sene geçer ve oduncu Jason yaşadığı ayı saldırısıyla ilgili kâbuslar görür. Daha sonrada karısıyla yaşadığı el kapılarında mı dileneyim diyerek karısı tartıştığı zamanları rüyasında görür. Kendisini dışarı atan oduncu Jason’ı yaşlı bir adam durdurur ve kendine gel Jason beş sene geçti ve sen hala o ayı saldırısını dün yaşamış gibi davranıyorsun der. Oduncu Jason o iblis ayıyı bulacağım ve onu öldüreceğim der. 

4 tane kız gölde eğlenirken bir ayı kükremesi duyulur ve kızlar gölden çil yavrusu kaçarlar. Olay yerine gelen şerif kaçan hippiyi tutar ne oluyor diye sorar. Hippi adamım ayı var kamyonette der.  Şerif dikkatli adımlarla kamyonette ilerler ve kahkahayı basar. Hippi adamım kafa mı buluyorsun benle diye sorar. Şerif baksana bir der ve kamyonetin içinde gezinen ayı yavrusunu gösterir. Şerif dikkatli adımlarla kamyonette ilerler ve kahkahayı basar. Hippi adamım kafa mı buluyorsun benle diye sorar. Şerif baksana bir der ve kamyonetin içinde gezinen ayı yavrusunu gösterir. Akşam olduğunda bir grup çocuk kamp ateşi yakıp yemek hazırlar çocuklardan sorumlu şahıs olan Bay Smith gençler durum nasıl diye sorar ve çocuklar iyidir Bay Smith diye cevaplarlar. Çocuklardan biri ayı gördüm geliyor diye bağırır. Bay Smith tüfeğini alıp nişanlar tüfeği tam patlatacakken ayı dile gelir ve aslında ayı şakacı bir çocuk olan Cody’dir ve Cody ateş etmeyin Bay Smith ben Cody arkadaşlara saka yapıyordum der. Tüfek elinde olan Bay Smith geçmiş anılar âlemine giriş yapar. Şerif ve Bay Smith şeytani ayı hakkında konuşurlar. Daha sonra oduncu Jason’nın eski eşi gelir oğlunun kampa gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyip bay Smith’i öper. Amanda gittikten sonra şerif bak evlat bir çocuk ve babası arasına girmek hiçte hoş bir davranış biçimi değil diye öğüt verir. Bay Smith yanlış anladın şerif bizimki ciddi bir ilişki der.Geçmiş anı âleminden çıkan Bay Smith çocuklara zıbarın emri verir. Çocuklar uyurken şeytani ayı belirir Bay Smith ayıya ateş eder lakin sıktığı kurşunlar sonuç vermez sıktığı kurşunlar işe yaramaz ve şeytani ayı çadırda yatan çocuklardan birini tarumar eder.

Hastanede şerif heyecanlı bir şekilde yardımcısına neler olduğunu sorar mumya gibi sargılanmış çocuk sedyeyle geçerken yardımcı şerife ayının gelip çocuklara saldırdığını söyler. Şerif yardımcısına vuku bulmuş olan olayı basına anlatmaması için uyarır. Hastanenin bir odasında yaraları sarılırken şerife ayıya sekiz el sıktığını ve ayının tınmadığını söyler bu arada çocukların velileri hastane bahçesinde toplanmışlardır. Bu arada Bay Smith hastaneden ayrılırken şerif Bay Smith’i kolundan kavrar evlat sakinleş acele giden ecele gider diye uyarır. Bay Smith şerifi dinlemez ve yoluna devam eder. Yolda ağır yaralı Bucky’nin annesi ve aynı zamanda Bay Smith’nin sevgilisi Bay Smith’i suçlar gibi bakarken geçmiş anılar âlemine girerler ve Bay Smith’nin Bucky’yi koruyacağına dair yeminini hatırlatır ardından tek bir laf etmeden gider.



Oduncu Jason’nın yanında kaldığı ihtiyar Jason’a oğlu Bucky’nin uğradığı talihsiz hadiseyi anlatır ve oduncu Jason oğlu ve kendisinin olduğu geçmiş anı âlemine giriş yapar ve oğlunun kendisi ve karısı Amanda ile başarısızlıkla sonuçlanan barıştırma eylemini hatırlar.
Bu arada basın mensupları tarafından kuşatılan şerif basın mensuplarının şeytani ayı ile ilgili sorularını cevaplar. Muhabir şeytani ayı bulmak için şifacılardan medet umduğunuz söyleniyor bunlara ne diyeceksiniz diye sorar. Sinirlenen bak bu kasaba çok acılar çekti ve şimdi bu acıları makara ediyorsunuz utanmanız yok mu diye sorar. Kameraman yavşak bir şekilde şerif efendi ayı bir çocuğu ham yaptı diye afra tafra yapıyorsun diyince şerif kameranın suratına okkalı bir yumruk geçirip kameranı yere sarar.

Şerif yanındaki üç kişiyle birlikte ayı hakkında konuşurlar zenci eleman ayıyı yakalayacak ekipmanları olduğunu söyler. Genç elemanda zenci elemanın dediklerini doğrular ve ekipmanların Bengal kaplanı yakalayabilecek kapasitede olduğunu belirtir. Şerif yaşlı elemana döner ve yaşlı eleman senin bu ayı olayıyla alakan var mı diye sorar. Yaşlı eleman hayır cevabını verince oğlum akılı ol lisansını iptal ettiririm der. Daha sonra diğer elemanlara bu ayının şeytani bir varlık olduğunu iddia eder. Elemanlar şerifi pek iplemezler bunun üzerine şerif benim vali ile toplantım var diyerek gider. Avcılar geyik bir muhabbeti yaparlarken avcılardan biri fişek tabancasını ateşler ve ağacı patlatır. Bay Smith magnezyum ateşi ile ne haltlar karıştırıyorsunuz siz der. Avcılardan biri rahat ol yalnızca bir ağaçtı der. Bay Smith bakın böyle körlemesine burnunun dikine gidiyorsunuz diye uyarır. Avcılar Bay Smith ile dalgalarını geçmeye başlarlar bunun üzerine polis şefi kesin artık diyerek avcıları ikaz eder aynı esnada şeytani ayı olayı uzaktan izlemektedir. Devriye gezen polis şefi çalılıklarda bir gariplikler olduğunu fark eder ve tabancasını çeker çalılara girer ve bir ayı yavrusu ile geyik yavrusunun oynaştığını görür.Rahatlayan polis şefi ormanda gezinirken ayı birdenbire çalılardan fırlayarak polis şefini öldürür. 

Eski kocası Jason’ı ziyaret eden Amanda tamir işiyle uğraşan ihtiyar Henry ile laflar konu Bucky’nin uğradığı talihsiz olaydan açılınca Henry ne yapsın benimle konuşmuyor kabuğuna çekildi ama içindeki öfkeyi hissediyorum şeytani ayıyı avlamaya gidecek ama dönmeyecek der. İhtiyar Henry gidince eski kocası oduncu Jason’ı görür eskiden yaşadığı mutlu mesut günlerle ilgili geçmiş anılar âlemine giriş yapar. Jason ile Amanda konuşmaya başlar. Amanda buraya gelmek için çok zorlandığını söyleyince Jason sen zaten hep kaçardın diyerek eski karısını suçlar. Amanda eski kocasına ayının peşinden gitme seni öldürecek der lakin Jason eski karısının yalvarışını kulak arkası eder. 


İki genç tuzakçı kurdukları yüksek teknolojili tuzağı şerife ballandırarak anlatırlar. Şerif bak bu ayı epey zeki bir hayvan bu tuzağa kanacağını sanmam diyince yaşlı ve epey yavşak avcı olsun iki kurşunluk canı var mahlûkatın der. Bunun üzerine şerif o ayı tanıdığım bazı kişilerden daha zeki diyerek yaşlı ve yavşak avcıya laf çarpıtır. Şerif daha sonra tuzakçılarla ısı sensörüymüş akılı tuzaklarmış çocukça işler bunlar diyip gider. 3 eleman tuzaklarını kontrol ederken tuzak zamazingosu öter. Sevinen elemanların sevinci şeytani ayının pencereden dalmasıyla sevinçleri yarım kalır. İki genç tuzakçı kurdukları yüksek teknolojili tuzağı şerife ballandırarak anlatırlar. Şerif bak bu ayı epey zeki bir hayvan bu tuzağa kanacağını sanmam diyince yaşlı ve epey yavşak avcı olsun iki kurşunluk canı var mahlûkatın der. Bunun üzerine şerif o ayı tanıdığım bazı kişilerden daha zeki diyerek yaşlı ve yavşak avcıya laf çarpıtır. Şerif daha sonra tuzakçılarla ısı sensörüymüş akılı tuzaklarmış çocukça işler bunlar diyip gider. 3 eleman tuzaklarını kontrol ederken tuzak zamazingosu öter. Sevinen elemanların sevinci şeytani ayının pencereden dalmasıyla sevinçleri yarım kalır.


Amanda şerif olan amcasına eski kocasının ayının peşinden gideceğini o yüzden Jason’ı durdurmasını ister. Şerif yetişkin adam ben tutup ta adamı zapt edemem ki ayrıca o ayıyı bulabilecek tek kişi varsa o da Jason’dır der. Telefon çalar ve telefon 3 tuzakçı ile ilgilidir şerif olay yerine gider Üç tuzakçı ayı tarafından parçalanmış cesetleri bir bir ortaya çıkar cesetler şerifin midesini bulandırır. Üç tuzakçının öldüğü kulübeden ayrılan şerif oduncu Jason’ı görür ve evladım bu saplantıdan vazgeç yedi bitirdi der. Bunun üzerine Jason şerife bak sana saygım sonsuz ama şeytani ayıyla halletmem gereken bir mesele var diyince sinirlenen şerif başlarım ayına da sana da kafanı bu tür hurafelerle doldurmuşsun der. İkili arasında tansiyon yükselir ve Jason davamdan beni kimse alıkoyamaz der. Jason’ın laflarına kızan şerif doğru seni durduramam lakin seni takip edebilirim ve ayıyı bulduğun an senden önce o ayıyı öldüreceğim diyerek Jason’ın yanından ayrılır.


 Ertesi gün Jason, şerif ve ihtiyar Henry ormanda ayıyı bulmak amacıyla yola çıkarlar. Yolda ihtiyar Henry kuzgunları göstererek bunlar iyiye işaret der. Şerifte helikopter pilotuyla telsiz bağlantısı kurarak ayıyı bulmaya çalışır. İhtiyar Henry ağaçlara ve dallara Kızılderili haykırışı yaparken şerif bu adam ne yapıyor diye sorar. Oduncu Jason şeytani ayıyı bulmak için ruhlardan yardım dileniyor der. Yakıt almak inen helikopter pilotunun yanına Amanda gelir ve pilota eski kocasını ikna edebildiler mi diye sorar. Helikopter pilotu katır gibi inatçı o ayıyı vuracağım diyor başka bir şey demiyor dedikten sonra helikoptere atlayarak uzaklaşır. Henry Jason’a akıntıya karşı yüzen somonları göstererek tıpkı bu somonlar gibi tepeye ölümümüze gidiyoruz der. Daha nehirden su içen Henry nehirde atalarının yansımasını görür. Biraz daha yürüyen av kafilesi dağı görürler ve dağa doğru çıkarken ihtiyar gördüğü dağ keçisi şeytani ayı ve atalarının imgeleri sayesinde başı döner ve uçurumdan yuvarlanır ve Jason tarafından kurtarılır

Gece olduğunda avcılardan biri olan Bay Smith Henry’nin durumunu sorar. Jason durumun eski toprak olduğunu ve atlatacağını söyler ve Henry’nin yanına gider. Bay Smith bu sastikanın ne olduğunu şeytan falan mı diye sorar. Şerif şeytan değil yalnızca biçim değiştiren cezalandırıcı habis bir ruh olduğunu söyler ve Jason’nın bir sürü ayı öldürdüğü için etrafa musallat olduğunu söyler. Bay Smith Jason’a anasının kırığı gibi bakar ve sen yalnızca ayıyı vurma niyetindesin oğlun falan umurunda değil zaten Amanda beni seviyor diyince şerif tarafında bu ne yeri ne zamanı evlat diye uyarır Gece olduğunda gene imgeler gören ihtiyar Henry çadırdan gizlice sıvışır. Atalarının imgelerini takip eden Henry bir süre sonra atalarının imgesine bekleyin beni yanınıza alın beni diyip imgelerin yanına gider. Daha sonra imgenin şeytani ayı olduğunu öğreniriz ve bunu Henry iş işten geçtiği zaman anlar ve ayının kurbanı olur.

Sabah olduğunda Bay Smith, oduncu Jason ve şerif ihtiyar Henry’nin nasıl ve nereye gittiğine dair beyin fırtınası oluştururlar. Oduncu Jason ayının oluşturduğu izleri sürmeye başlar ve ihtiyar Henry’nin parçalanmış cesedini bulur ve seni aşağılık canavar seni geberteceğim diye haykırır. Üzgün bir biçimde şu işler bitsin Henry’i geleneklerine göre gömeceğim der. Şerif, Jason ve Bay Smith av planını gözden geçirirler şayet ayı yarın bulunmazsa Bay Smith külübeye döneceğini açıklayıp ayıyı alnının ortasından vuracağını açıklar. Ağaca tırmanan Bay Smith ayıyı vurmak için pozisyon alır lakin şeytani ayı ağacı kırıp Bay Smith’i düşürür. Yaralanmayan Bay Smith tüfeğini tam alırken birdenbire şeytani ayı çıkıp Bay Smith’e saldırır.

Arama ekibi ayı avlama ekibinin izini kaybettiklerini Amanda’ya makul dilde anlatmaya çalışırlar. Amanda bağlantı kurulamıyor mu diye sorar. Arama ekibindeki eleman Amanda’ya telsiz bağlantısını kaybettiklerini söyleyip sen eve gidip biraz dinlen buralarda harap ettin kendini der. Telefon çalar arayan doktordur ve Amanda’nın hastaneye gelmesini ister. Doktor elimizden geleni yaptık durumu epey ağır kurtulabileceğini sanmıyorum diyip odadan çıkar mumya gibi sargılanmış ağır yaralı Bucky annesinden babasının gelmesini ister. Amanda çaresizlikten ağlamaya başlar. Şerif ve oduncu Jason dağa çıkarken yorulan şerif Jason’a sen haklıydın yaşlandık ve hamlaştık artık bizden geçti der. Bunun üzerine Jason böyle konuşma eski topraksın diyerek şerife moral verir. Morali düzelen şerif hadi yola koyulalım diyip yola koyulurlar. Jason şerife dikkatli ol izler taze ve kar fırtınası görüşümüzü engelliyor der. Şerif belki de Henry haklıydı ayı Sastika’dır der demez şeytani ayı belirir. Jason hemen tüfeğini ateşler lakin şerif ve Jason dengelerini kaybederek tepeden yuvarlanarak düşerler. Düşüş sonucu şerifin omzu çıkar Jason şerife sen burada bekle ben telsiz işini halledeyim diyerek şerifi bırakıp gider.


Oduncu Jason arama ekibiyle telsiz bağlantısı kurar. Zayıf gelen sinyaller sayesinde bağlantı tam kurulamaz ve arama ekibinin lideri frekansın geldiği bölgeye helikopterle gidilmesi emrini verir. Telsiz kullanan eleman Jason’la irtibat kurmaya çalışır lakin hatlar çekmediği için bağlantıda gidip gelmeler yaşanır. Bu arada şerifin durumu ciddileşir. Helikopter pilotu konuşmaları duyduğunu ve olay yerine intikal edeceğini açıklar. Jason ile irtibatta geçen helikopter sis yüzünden inme problemi yaşadığını belirtir. Jason mevkisini helikopter pilotuna açıklar. Helikopter pilotu zar zor helikopteri indirir. Yaralanmış şerifi helikoptere bindiren oduncu Jason helikoptere binmez ve kararlı gözlerle pilota ben bu ayıya vurmak için buralara geldim diyince helikopter pilotu rast gele o zaman diyerek uzaklaşır. Helikopter pilotu ineceğe yere ambulans ve doktor ister. Şerifi ambulansa bırakan helikopter pilotu Amanda ile karşılaşır. Pilot yalnızca şerif ile Jason’nın kurtulduğunu ve Jason’nın hala dağda olduğunu bildirir. Bunun üzerine Amanda helikoptere binmeye çalışır. Helikopter pilotu ne yapmaya çalışıyorsun diye sorunca Amanda Bucky komadan çıktı babasını soruyor ya senle ya da sensiz o dağa çıkacağım der ve helikopter Amandayla birlikte havalanır.

Oduncu Jason terk edilmiş madende şeytani ayının peşine düşer. Biraz etrafta dolanan Jason ayı tarafından gafil avlanır ve tüfeğini düşürür. Tabancasını çıkaran Jason şeytani ayıya birkaç el ateş eder lakin kurşunlar şeytani ayıya etki etmez ve ayı ile Jason arasında bir kovalamaca başlar. Maden ocağının tepesine çıkan Jason eline geçirdiği baltayla şeytani ayıya sallar. Ayıda pençelerini Jason’a doğru sallarken gazyağı varilini deler ve bütün gazyağı şeytani ayının üzerine boca edilir. Suratına yediği gazyağı sayesinde ayı kaçmaya başlar. Jason ise ayı sayesinde yaşadığı kötü anıları bir bir hatırlamaya başlar ve sen bittin diyerek ayının peşine düşer. Madenden çıkan Jason ayıya balta ile girişir. Aynı esnada ise Amanda olay yerine son sürat gelmeye çalışır. Ayı ile Jason’nın vahşi kavgasını seyreden Amanda Jason’nın ayı tarafından yere serildiğini görünce işaret fişeğini kapıp ayıya doğru tutar ne var ki işaret fişeğini ateşleyemez ve bir pençe darbesiyle yere yıkılır ayağa kalkan Jason işaret fişeğini ateşler ve ayıyı Marmara çırası gibi yakıp öldürür. Şeytani ayı öldükten sonra kendine gelen Amanda Bucky’nin düzeldiğini haber verir ve film biter.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...