https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

14 Ekim 2012 Pazar

Sangue Negli Abissi





Filmimiz kamp yapan dört tane oğlan çocuğu ile başlar. Sosislerini pişiren oğlanların yanına yaşlı bir adam yaklaşıp ataların şanlı tarihlerini anlatmaya başlayan ihtiyar bir çeşit kötü ruhtan bahseder. İhtiyar adamın öyküsünü dinleyen oğlanlar bileklerini kesip yeminlerini bozmamaya yemin edip ihtiyar adamın verdiği ok kılıfını gömerler. Aradan on sene falan oğlanlar büyür. İçlerinden biri kalantor adamlarla birlikte golf oynar diğeri hava kuvvetlerinde er olmuştur diğer ikisi günlerini itlik serserilikle doldurmaktadır. Anne oğlu plaja iner anne deniz yatağına girip deniz keyfi yaparken deniz tabanından bir varlık yavaşça deniz yatağında keyif süren kadına doğru yaklaşır. Kadının köpeği durumu fark eder huzursuz bir şekilde havlamaya baslar ne var ki havlamaların bir yararı olmaz ve kadın oğlunun gözleri önünde deniz tabanından gelen varlık tarafından canlı canlı yenilir. Aynı esnada isimleri Billy ve George olan iki eleman şerifin uyarılarını dinlerken şerif yardımcısı demin annesi yenilen çocuğu karakola getirir. Çocuk şokta olduğu için şerife cevap vermez ve bunun üzerine şerif yardımcısına çocuğu lokantaya götür yedir içir ağzından laf almaya bak der. Karakoldan çıkan yolda Jason isimli bir serseri ve onun çetesi tarafından dövülürler.


Havacı Danny ve golfçu Mike ailelerinin yanına giderler. Golfçu Mike eve döndüğünde işletme fakültesini bırakmış golf sporuna gönül verdiğini söyler. Daha sonra babasının yanına giden Mike babasının soğuk hal ve hareketleriyle karşılaşır. Biraz konuşan Mike elini babasının omzuna atar ve hadi baba yarın senle baba oğul balık keyfi yapalım der. Akşam yemeği bitiren Mike dinlenmek amacı ile odasına gittiğinde Mike’ın annesi kocasına Jimmy’nin akıbetinden sonra çok huzursuz olduğunu biraz rahatlamasını zaten olan oldu ölen öldü diyerek kocasına moral verir. Havacı Danny kalantor babasının kendisi için aldığı gelecek kararlarından hoşnut olmaz ama eli mahkûm kabul eder. Havacı Danny ve golfçu Mike arkadaşları ile sahil barında buluşurlar havadan sudan muhabbet eden arkadaşlarının muhabbeti Jason isimli zibidi gencin gelmesi ile bozulur. Ne var ki Jason uzun süre kalmaz ve gençler muhabbetlerini sürdürürler Billy ve George kumsalda parti fikrini ortaya atarlar lakin arkadaşları kumsal partisine gelmeyeceklerini belirtir. Bunun üzerine iki kafadar tek başlarına zıpkınlı dalma eylemine girişirler. Billy suya ilk atlar ve bir süre daldıktan sonra yavaşça yaklaşan katil köpekbalığının öğle yemeği haline gelir. George ise yaşanan olayı büyük bir çaresizlik içeresinde seyreder   

Golfçu Mike ise babası ile teknede balık tutup golf kariyeri hakkında konuşurken katil köpekbalığı da bir tilki edasıyla tekne etrafında dolanmaktadır. Golfçu Mike’ın oltasına bir balık vurur babasının olta tutuş talimatları ile balığı uzun süren uğraşılardan sonra çıkarırlar lakin çıkarttıkları bir balık kellesidir. Çıkan balık kellesini gören golfçu Mike’ın babası endişeli bir şekilde evlat pılını pırtını topla buradan gidiyoruz der. Karakola giden George durumu şerife izah eder lakin şerif George ve Billy’nin eşek şakası yaptıklarına düşünür ve şayet bunlar şaka ise ikinizi de içeri attırırım deyip yardımcısına git bu olayın aslı astarı var mı bir bak emri verir. Daha sonra George yaşadığı olayı havacı Danny’nin babasını birer birer anlatır. Havacı Danny birkaç tane telefon bağlantısı yapar. Kısa bir süre sonra sahil güvenlik ve helikopterler balığının izini sürmeye başlar.


Şerif gençlerinin takıldığı sahil barına gidip gençlere meslek hayatında türlü musibetler gördüğünü ama bunun en beteri olduğunu söyleyerek gençlere üzgün olduğunu söyler. Billy’nin babasının yanına giden şerif acı haberi verdikten sonra balık uzmanı ile konuşur balık uzmanı köpekbalıklarını bir hayli zeki mahlûkatlar olduğunu söyler şerif alt tarafı balık profesör büyütme sen der. Bunun üzerine balık uzmanı profesör köpekbalıklarıyla alakalı mini bir ders verir. Aynı esnada helikopter pilotu bir köpekbalığı görür yanında bulunan ortağı köpekbalığına dürbünlü tüfek ile iki el ateş etmek suretiyle köpekbalığının icabına bakarlar. Köpekbalığının öldürüldüğü haberini alan şerif profesöre dönerek bak sadece balıkmış ve icabına bakılmış der. Avlanan köpekbalığı meraklı gözlerin bakışı altında kıyıya çekilir Odasında bunalım halinde takılan George’un yanına gelen babası yüksek sesle çalan müzik setinin sesini kıs der ve senin bu tavırlarından bıktım kıçımdan ter çıkana dek çalışıyorum senin yaptığın şeylere bak diye bağırır. Bunun üzerine George’da annemi öldürdün diye bağırır. Duyduğu suçlama üzerine George’un babası annen bir bağımlı ve dengesiz bir ölümüne kendisi sebep oldu der. Duydukları karşısında sinirlenen George keşke sen ölseydin der ve kısa bir süre sonra pişman olup babasından özür diler. Babası hatalı olan benim öyle şeyler söylememeliydim der.


Akşam olduğunda George yanlış köpekbalığını öldürdüler Billy’yi öldüren köpekbalığının sırt yüzgeci siyah idi öldürülen köpekbalığının sırt yüzgeç rengi ise beyaz der. Arkadaşları George’un yüzüne boş ifadelere bakınca topunuza lanet olsun bakışı atıp gider. Gece olduğunda garson Janice evli sevgilisine ültimatomlar yağdırdıktan sonra denize girer ve köpekbalığının gece atıştırması olur. Olayı saniye saniye izleyen evli sevgili ise olay yerinden hızla topuklar Billy’nin ölümü üzerine basın toplantısı yapan belediye başkanı köpekbalığının öldürdüğü haberini verir. Basın mensupları köpekbalığını deştiniz mi diye sorunca belediye başkanı bu sorula cevap vermem mümkün değil çünkü köpekbalığının bedenini imha ettik diye cevaplar. Basın toplantısını izleyen George birdenbire yanlış balığı öldürdünüz Billy’yi öldüren köpekbalığının siyahtı diye bağırır. Şerif tarafından karakola götürülen George iddialarını sürdürür. Şerif yardımcısı gelip bir kayıp vakası olduğunu bildirir. Odasına geçen Şerif Janice ‘in patronunu dinler. Patron Janice ’in işe gelmediğini evinde de bulamadığını ayrıca ayakkabılarını da kumsalda bulduğunu söyleyince şerif endişe dolu gözlerle George’a bakar.



Havacı Danny’nin malikânesinde verilen baloya giden George Mike Danny’yi yanına çağırır. Janice’ın da köpekbalığı kurbanı olduğunu söyledikten sonra bu canavarı avlayalım dostlar der. Mike çıldırdın mı kuzum der. George hayır ama on sene önce gördüğümüz Kızılderili ihtiyarı limanda tekrar gördüm der. Bunun üzerine Danny bak dostum bu hareketlerin Billy’yi geri getirmez artık gerçeği kabullen der. George Mike’ın hatırı için yapalım bunu dedikten sonra Mike peki bunu nasıl yapacağız diye sorar. George kendisinden emin tavırla kafamda bir plan var der ve üç arkadaş on sene önce gömdükleri ok başlarını çıkartırlar. Sabah olduğunda üç genç golfçu Mike’ın babasından köpekbalığını avlamaları konusunda yardım ister Mike’ın babası bunun akılı Kârı bir iş olmadığını söyleyip çocukları vazgeçirmeye çalıştırır çocukların vazgeçmeyeceğini anlayan Mike’ın babası istemeyerek olsa bile çocuklara yardım etmeyi kabul eder. Tekneye binen elemanların Mike’ın babasının komutasında köpekbalığına atacakları kanlı et parçalarını atıp köpekbalığının tuzağı çakmasın diye dönerek tur atmalarını tembihler. Daha sonra büyük et parçalarını etlere dinamit katık eden Mike’ın babası dinamit katık edilmiş etleri kullanarak köpekbalığını imha edebileceklerini söyleyip dinamit katıklı eti denize atarlar.


Balık uzmanı şerife Billy’nin cesedindeki diş izlerinin öldürülen köpekbalığı ile uyuşmadığını söyler. Aynı esnada kasabalı merakla dört elemanın bulunduğu tekneyi gözetlerler. Bu arada köpekbalığı ete katık edilmiş dinamiti kapar ve tuzağı etkisiz hale getirir. George belki de bu sorularımıza cevap olabilir diyerek Kızılderili işi ok kılıfını gösterir. Mike’ın babası bu nedir diye sorunca George seneler evvelinde yaşlı bir Kızılderili bir eleman tarafından verilmişti der. Mike’ın babası bu Kızılderili canavar öykülerini inanmıyorsun değil mi diye sorup bundan bir mana çıkaramadım deyip ok kılıfına George’a geri verir. George ben belki bir mana bulabilirim der. Tekne tutukluk yapınca Mike’ın babası tekneyi kontrol eder ve motorlara bir şeyler takılmış der. Mike ve George biz çıkartırız derler lakin Mike’ın babası kaptan ben yaparım diyerek denize dalar. Şerif olayları belediye başkanına illetince küplere binen belediye başkanı oğlum Danny köpekbalığına avına çıktı neden durdurmadın onu deyip sahil güvenliği arar. Bu arada motora bağlanmış ipleri kesen Mike’ın babası birdenbire köpekbalığının hedefi haline gelir ama son anda kendisini tekneye çıkartarak hayatını kurtarır. İşlem tamam istediğimiz zaman harekete geçebiliriz der.  Sahil güvenlik helikopteri gelip neyin peşinde olduğunuzu biliyorum derhal kıyıya geri dönün emri verir.  Limana dönen elemanlar moralleri bozuk bir şekilde limandan ayrılırlar. Şerif Mike’ın babasına bu işi profesyonellere bırak artık bu resmi bir iş haline geldi bu sana verebileceğim son ihtardır diyerek Mike’ın babasını uyarır.


Danny trip atan sevgilisine bak bebeğim verdiğim sözler ve sadakat ile alakalı bir konu der. Danny’nin manitası trip atmaya devam edince bak Danny bebeğim bu benim kendimi kanıtlama şansımdı babamın gölgesinden kurtulmam için bir işaretti bu der. Bu arada serseri Jason George’un yanına gidip delikanlı adamsın sen bakışı atıp elini sıkar. Bu arada Danny’nin babası evlat seninle gurur duyuyorum gel senin elini sıkayım dedikten sonra Danny babasına sarılır Dört genç köpekbalığı için av levazımatını ayarladıktan sonra Danny ’Jason ve George dalış tüplerini takarak gemi batığına doğru dalarlar. Mike ise dinamit lokumlarını hazırlar. Üç genç dinamit lokumlarını batık gemiye monte ederler lakin gemi sallanmaya başlar. Jason gemi kalaslarının arasında kalır yukarı çıkan iki genç Jason’ın sıkıştığını söyler George kaybedecek zaman yok diyerek denize atlar. Kalaslarının arasında kalan Jason’ı kurtarır ve dinamit bağlantılarını tekrar bağlamaya başlar. Jason yukarı çıkıp ruh hastası manyak köpekbalığını tuzağa düşürmeye çalışıyor der. Üç genç durum hakkında tartışırken George köpekbalığının elinden kurtulur ve yüzeye çıkıp arkadaşlarına patlatın şerefsizi dedikten sonra Danny ateşleyicisini çalıştırıp köpekbalığını patlatır. Limana dönen dört genci sevenleri karşılar ve film biter.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...