https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

5 Ocak 2023 Perşembe

Quest Of The Red Skull

 


Filmimiz iki hırsızın bir eve girmesiyle başlar. hırsızlardan bir feneri ile evin duvarlarına bakarken Svastika görür ve Heil Hitler der. Bunun üzerine diğer soyguncu bu Nazi sembolü değil Kızılderili sembolü seni aptal der. daha sonra yatak odasına giderler. Bu arada Peter Parker öğretmeni Profesör Wells ’in evindeki partide Profesör Wells Peter’a benim neslimin büyüdüğü müzik bu savaş yılların müziği der. Flash Thompson Devrimci Savaşı mı diye dalga geçince Peter komik değilsin Flash diye karşılık verir.  Bunun üzerine Mona Profesör Wells kırkları İkinci Dünya Savaşını kastediyor der. Flash Thompson kaçırmış olmalıyım der. Flash Thompson ben bu demode müziği dinlemek yerine giderim dedikten sonra Mona ile gider. Profesör Wells Peter’a Bay Thompson ’un komik olduğu konusunda yanlışın var sınav kağıdını okudum gülmekten yerlere yattım der.


İki adam yatağa çullanır ama yatak boştur. Daha sonra Profesör Smith adamlardan birini kementle yakalayıp bende sizi bekliyordum der. Diğer adam el bombası çıkarınca Profesör Smith bombaya bumerang fırlatıp düşürür ama el bombası gaz bombası olduğu anlaşılır. Profesör Smith gazdan kaçarken Kızıl Kafatası ile karşılaşır. Profesör Smith bayıldıktan sonra Kızıl Kafatası adamlarına Fritz, Wilhelm evi arayın ben Profesör Smith’i sorgulamak için karargâha götüreceğim der. Bu arada Profesör Wells ’in partisinden çıkan Peter Mona ile yürürken Peter’in örümcek hisleri harekete geçer. Mona’yı Flash Thompson’a bırakan Peter daha sonra Örümcek Adam kılığına giren Peter umarım önemlidir deyip Profesör Smith ‘in evine girer.  Kızıl Kurukafa’nın adamları akrep gravürünü arayıp Kızıl Kurukafa hakkında konuşurlar.  Bunun üzerine Örümcek Adam bu önemli işte der.  Örümcek Adam adamlardan birine saldırır ve adam duvara çarpınca gravür düşer. Diğer adam gaz bombası ile Örümcek Adam’ı etkisiz hale getirdikten sonra ortağı ile gravürü alıp gider.

Akrep gravürünü eline alan Kızıl Kurukafa bu gravür en büyük hazinenin anahtarı gizli bir ada mezarlığında Naziler tarafından saklanan paha biçilmez eşyalar ve silahlar benim olacak ve unlarla yeni Hitler ben olacağım ve Üçüncü Dünya savaşını çıkarıcım ve bu sefer galip taraf biz olacağız der.  Profesör Smith pitonun kurbanı olurken Kızıl Kurukafa Profesör Smith’e teşekkürler ve elveda Hiatwa Smith der. kızıl Kurukafa gittikten sonra Profesör Smith birtakım büyülü sözlerle  pitonu kontrol altına alır. daha sonra Pitondan kendisini tutan metal çubukları ezmesine ister. piton Profesör Smith’in buyruğunu yerine getirdikten sonra kurtulan Profesör Smith pitonun kafasını okşayıp aynı dili konuştuğumuza sevindim diyerek gider. Bu arada Angelica Bobby ’ye Peter’ı merak ettim partiden dönmedi hala der.  Bobby Angelica ’ya merak etme Mona ile birlikte der.  Angelica hadi biraz Bobby ‘ye hadi biraz yürüyelim der.


Kendine gelen Örümcek Adam biraz hava alayımda kendime geleyim diyerek dışarı çıkar bu arada Bobby ve Angelica ’da Örümcek Adam’ı görürler. Bunun üzerine Örümcek Adam Bobby ve Angelica ’ya sizi gördüğüme sevindim lakin sizi ne buraya getirdi diye sorar. Bobby özel buz hislerim sorun olduğunu söyledi der. Örümcek Adam Bobby ‘ye seni tehlikeye karşı uyaran buz hislerin yok ki deyince Bobby denemeye değerdi diye karşılık verir. Daha sonra Bobby şurada garip bir şeyler dönüyor dedikten sonra Angelica Ateş Yaldızı kimliğine Bobby ’de Buz Adam kimliğine bürünür. Bobby evine girmeye çalışan Profesör Smith’e buz ışını sıkar ama Profesör Smith baltası ile buz ışınını engeller. Ateş Yıldızı ateşten yapılma kementti ile Profesör Smith’i yakalamaya çalışır ama başarısız olur. Örümcek Adam Profesör Smith’e ağ fırlatır fakat Profesör Smith’in fırlattığı bumerang sayesinde Örümcek Adam kendi ağına dolanır. Daha sonra Örümcek Adam Profesör Smith’e sen Hiatwa Smith’sin der. Bunun üzerine Profesör Smith Örümcek Adam’a sende Kızıl Kurukafa’nın adamısın diye karşılık verir.  Örümcek Adam bende Kızıl Kurukafa’nın adamları tarafından gazlandım dedikten sonra Buz Adam kendini ve arkadaşlarını tanıtır. Bunun üzerine Profesör Smith üçlüye benim işime yarayabilirsiniz hatta bütün Dünya’nın işin yarayabilirsiniz diyerek evine davet eder.

profesör Smith evinde Örümcek Adam ve arkadaşlarına İkinci Dünya savaşını ve Kızıl Kurukafa’nın yeni Adolph Hitler olabilme niyetini anlatır. Profesör Smith kabile şefi olan babam İkinci Dünya Savaş kahramanıydı ve bütün Kızılderili mistik bilgisini bana aktardı bu sayede Kızıl Kurukafa’nın planını çözdüm akrep gravürü bir haritaydı der. Örümcek Adam benim sayemde Kızıl Kurukafa’nın eline geçti deyince  Profesör Smith o kopyaydı bu gerçeği diyerek gerçek gravürü gösterir.  bu arada Kızıl Kurukafa adamlarına  Profesör Smith’in  kaçmasıyla ilgili önemli değil Smith’ten önce başlayacağız  der. Profesör Smith Örümcek Adam diğeriyle adada Kızıl Kurukafa’nın izini sürerler ama başarı sağlayamazlar. bu arada Kızıl Kurukafa adamlarıyla beraber aracıyla yeraltından  ilerler. Kızıl Kurukafa deham sayesinde robot akbaba ile kahramanları anbean izlerken aracımla yeraltında kimseye fark ettirmeden ilerliyorum der. Kızıl Kurukafa durum ne diye sorunca Fritz iyi Herr Kurukafa birkaç saat içinde belirlenen hedefe varacağız der.  Ağaç dalına konan Örümcek Adam örümcek hisleri sayesinde yanına konan kuşun aslında robot kamera olduğunu anlar kuşa ağ atarak kuşu imha eder.


Dörtlü birdenbire vampir yarasaların saldırısına uğrar. Buz Adam ve Ateş Yıldızı güçlerini kullanıp yarasaları etkisiz hale getirdikten sonra Profesör Smith bu yarasalar yeraltı mağaralarında yaşar bir şey onları rahatsız etmiş olmalı der. Bunun üzerine Örümcek Adam Kızıl Kurukafa’nın yeraltından gittiğini belirtir.  Belirlenen yere varan Kızıl Kurukafa işte geldik büyük svastikaya vuran güneş sayesinde hazinenin bulunduğu dağda gölge çıkacak ve hazine ortaya çıkacak dedikten sonra adamlarına Smith ve diğerlerine tuzak hazırlamasını ister. Yere kulağını dayayan Profesör Smith Kızıl Kurukafa buradan geçmiş solucanlar huzursuz der. Profesör Smith Örümcek Adam ve arkadaşlarıyla ilerken Fritz Wilhelm’e onlar ipe takılınca ışık yanacak der. ışık yanınca Fritz patlatıcıyı çalıştırır. Örümcek Adam hisleri sayesinde patlama alanından kaçar ama Ateş Yıldızı, Buz Adam ve Profesör Smith yerin altına düşüp taşların altında mahsur kalırlar. Yeraltı aracı üçlünün üstüne gelir ve Buz Adam ve Ateş Yıldızı’nın güçleri birbirlerini etkisiz hale Örümcek Adam aracın üstüne atlayıp son anda aracı etkisiz hale getirir.  


Profesör Smith Gravüre göre hazineye buradan gidiliyor der bunun üzerine Ateş Yıldızı ben önden gidip yer gösteriyim diyerek uçmaya başlar. Mağaranın dışına çıkan Ateş Yıldızı bir süre sonra svastikayı bulur ve yarını bekleyemem dedikten sonra güçlerini kullanarak hazinenin yerini bulup işaretler. Daha sonra dağa giren Ateş Yıldızı gaz saldırısına uğrar ve bayılır. Baygın haldeki Ateş Yıldızı’nın yanına gelen Kızıl Kurukafa adamlarına hiçbir zaman düşmanınızı hafife almayın eğer o tuzaktan kurtulduysa diğerleri de kurtulmuştur şimdi Ateş Yıldızı’nı dondurucuya koyar.  Kızıl Kurukafa Ateş Yıldızı’na bak benim zafer anımda düşmanlarımın çaresizliğini gör Ateş Yıldızı der. Wilhelm ben kapıyı açıyorum derken tuzağı açınca Kızıl Kurukafa Wilhelm’i çekip aptal der. Daha sonra kapı açılı ve Kızıl Kurukafa Adolph Hitler’in mirası benim oldu diyerek kahkaha atmaya başlar.  Üçlü Ateş Yıldızı’nı bulamazlar ama bıraktığı izi görürler.

Dağın içine giren üç adam Ateş Yıldızını bulamazlar bu arada Örümcek Adam tuzaklardan birini ama insanüstü çevikliği sayesinde tuzaktan kolayca kurtulur.  Daha sonra üçlü Kızıl Kurukafa’nın bıraktığı hem Dünya Hem de Ateş Yıldızı benim oldu diye yazılı notu bulurlar. Daha sonra Örümcek Adam, Buz Adam ve Profesör Smith Kızıl Kurukafa’nın kamyonunun peşine düşerler ama kamyon denizaltına dönüşünce izini kaybederler ama Örümcek Adam takip cihazını araca atmayı başarır. Üç adam daha sonra gizlice Kurukafa adasına varırlar. Bu arada Buz Adam aniden ortaya çıkan ateş çemberi ile Örümcek Adamda gazla gafil avlanır. Bu arada dondurucu iplerle bağlanan Ateş Yıldızı’nın yanına Örümcek Adam ve Buz Adam getirilir. Ateş Yıldızı güçlükle Kızıl Kurukafa’ya bize ne olursa olsun Dünya seni durduracak der. Kızıl Kurukafa gülerek Dünya beni karşılayacak diye karşılık verir. Ateş Yıldızı karşılayacak mı deyince Kızıl Kurukafa Ateş Yıldızı’na sen arkadaşlarının bulunduğu roketler ABD’ye çarpacak ABD’de başka bir ülkeye saldıracak ve birkaç saat tüm Dünya güçleri birbirini yok edecek ve yeterli miktarda mali kaynağım ve gücüm olduğu için Dünya’nın hâkimi olacağım der.

Profesör Smith Kızıl Kurukafa’nın pirana hendeğini fark eder ve bundan kurtulamayacaksın diyerek kayayı hendeğe fırlatıp Kızıl Kurukafa’nın hendeğe girdiğini sanmasını sağlar. Bumerangına koyduğu iksirle piranaları uzaklaştır. Daha sonra kendine gelen Örümcek Adam neredeyim diye sorar. Ateş Yıldızı bilmek istemezsin diye cevapladıktan sonra Kızıl Kurukafa’nın karargahına giren Profesör Smith Ateş Yıldızı’na alevli ok atarak genç kadının hem serbest kalmasını hem de güçlerine kavuşmasını sağlar.  Bunun üzerine Kızıl Kurukafa Örümcek Adam ve Buz Adam’ının bağlı olduğu roketleri fırlatır. Ateş Yıldızı iki kahramanı roketlerden kurtardıktan sonra roketleri Kurukafa adasına doğru yollar. Kızıl Kurukafa’nın adamları araçla kaçarken Buz Adam bizi de alır mısın diye sorunca adamlar olur diye cevaplar. Örümcek Adam Kızıl Kurukafa’yı kurtarmaya gider ama Kızıl Kurukafa deliler gibi bağırıp açar ve ada patlar. Daha sonra Profesör Smith hükümet yetkilileri Kızıl Kurukafa’yı bulamadı  deyince Örümcek Adam ortaya çıktığında bizler onun ensesinde olacağız der ve film biter.


 

  

 


1 yorum:

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...