https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

26 Ocak 2023 Perşembe

The Bonesetter

 

 

Filmimiz eski bir dönemde çamaşır toplayan kadım ondan habersiz ormana giden kızıyla başlar. küçük kız kaygısızca ormanda oynarken akşam olur. Kız panik içinde ormandan kaçarken kızın annesi de kızını aramaya başlar.  daha sonra kız birisine çarpar ve anne korku dolu bir çığlık atar.  Modern zamanlara giriş yaparız Kyle isimli adam yolda kitabını okuyup yürürken Mark ve Billy isimli iki adama çarpar. Kyle kitaba dalmışım çok üzgünüm der. Mark Kyle ’in elindeki kitabı yere fırlatır. Billy Kyle ’ya bize zihinsel zulüm uyguladın der. Kyle şaşkınlık içerisinde ne deyince Mark beni duydun arkadaşımla yürürken bize çarptın günümüzü mahvettin bunu atlatabilmemiz için biraya ihtiyacımız var bize var ver der. Bu arada Stacy isimli bir kadın Mark’ın yanına gelip Mark Dickinson sen tam bir pisliksin der. Mark Stacy ’ye gene kardeşinin kavgalarına mı geliyorsun deyince Stacy Mark’a defolup gitmiyorsunuz   Mark peki dedikten sonra Kyle ‘ya meseleyi daha sonra kendimiz hallederiz diyerek Billy ile beraber gider.  Stacy bütün bunlar neyi nesiydi Kyle diye sorunca Kyle Stacy ‘ye benim hatam yürüdüğüm yere dikkat etmeliydim diye cevap verir. Stacy Kyle ‘ya bu yüzden onlara para mı verecektin deyince Kyle onlar iri ve güçlüler. Bunun üzerine Stacy Kyle ‘ya ne zaman kafanı kitaplardan kaldırıp gerçek hayatta sokacaksın deyip Kyle ‘in yanından gider.


Kütüphanede Kyle ilgili hislerini kâğıda alan Mindy Kyle ’in gelmesiyle beraber kâğıdı saklar. Kyle Mindy ’ye gelen giden var mı diye sorar.  Mindy ne yazık ki eskisi kadar giden gelen yok diye cevap verince Kyle internetin suçu diye karşılık verir. Mindy Kyle ’ya okuduğun gizem romanı nasıl gidiyor diye sorunca Kyle maalesef bitiremedim üzerinden araba geçti diye cevap verir. Mindy şaşkınlıkla Kyle ‘ya bakınca Kyle uzun hikâye diyerek geçiştirir. Mindy Kyle ‘ya gelecek hafta kitap fuarı var gelmek ister misin derken sözü yanına gelen bir kadın tarafından kesilir. Kadın ilan panonuza bir şeyler asabilir miyim diye sorar. Kyle ne için diye sorunca kadın kayıp çocuk ilanı diye cevaplar. Kyle tabi asabilirsiniz der. Kadın gittikten sonra Kyle acaba o çocuklar bulunacak mı der. Daha sonra Kyle Mindy ‘ye bana mı bir şey mi diyordun deyince Mindy mühim bir şey değil diyerek geçiştirir.

Kadının biri verandada oturup boya kitabı ile uğraşan oğlu Gordy ’ye bu kadar boyama yeter hadi eve der. Gordy biraz daha boya yapabilir miyim der. Gordy ‘in annesi tamam biraz daha boya sonra eve giriyorsun der. Bir süre boya kitabı ile meşgul olan Gordy bahçenin önünde duran geçen yüzyıldan kalma kıyafetler giyen iri yapılı bir adamı görür. Daha sonra bir kez daha aynı yere bakan Gordy adamı bu sefer göremez. Daha sonra iriyarı adam Gordy ’in önünde belirip çocuğu kaçırır. Gordy ‘in annesi verandaya döndüğünde oğlunu göremez ve paniğe kapılır. Ertesi gün etraftaki hareketliliğe merak kabartan Kyle bir kadını durdurup neler oluyor Coleen diye sorar. Coleen Kyle ’ya Gordy evinin önünden kaçırıldı şimdi herkes yardıma gitti diye karşılık verir.  Bunun üzerine Kyle bende geleyim der. Polis memuru Gordy ‘in annesine endişe etmeyin Bayan O Bannon Gordy’yi bulacağız der. Bayan O Bannon sinirlenerek kaç aileye bu sözü verdiniz kaç çocuğu bulabildiniz diye karşılık verir. Polis memuru gittikten sonra Mark ve Billy çocuk zekalı Bradley’yi suçlarlar. Bradley ağlayarak suçsuz olduğunun söylemeye çalışır. İkili Bradley ’ye baskı uygulamaya başlayınca Coleen iki adama kendini savunamayan biçareyi belki de asılsız ithamlarda bulunup asıl suçlular sizler olabilirsiniz deyince iki adam gitmek zorunda kalır.


Mindy ve Kyle kütüphanenin ilan panosuna bakarken Mindy Kyle ’ya o kadar zaman tanımadığım çocukların ilanlarına baktık ama tanıdığın bir çocuğun resmi garip geliyor der. Mindy Kyle ‘ya gelecek haftaki kitap fuarı için ne diyorsun derken kısa saçlı alımlı bir kadın kütüphaneye girmesiyle Mindy ’in sözü yarıda kalır. Kyle rafları düzeltirken adının Madeline olduğunu öğrendiğimiz kadın Kyle ‘ya yardım eder misiniz deyince Kyle nasıl yardımcı olabilirim diye sorar. Bunun üzerine Madeline sizde hiç yerel efsanelerle ilgili kitaplar var mı diye sorar. Kyle Madeline’e bu kasabada bir sürü batıl inançlı kişi var dedikten sonra yerel efsanelerle ilgili kitapların yerine Madeline’e gösterir. Mindy ‘in yanına gelen Kyle kim bu diye sorar. Mindy tanımıyorum daha önce buralarda görmedim diye cevaplar. Bunun üzerine Kyle Mindy ’ye haklısın buralı olsa daha önce görürdük diye karşılık verir. Bu arada dikkatlice kitapları okuyan Madeline daha sonra Kyle gelip Madeline’e birazdan kütüphane kapanacak der.  Madeline yerel efsanelerle ilgili daha fazla kitabınız var mı diye sorar. Kyle Madeline’e istersen evimdeki özel kütüphaneden bir şeyler getirebilirim dedikten sonra özellikle aradığın bir şey var mı diye sorar. Madeline bunu yapabilir misin dedikten sonra Bonhomme Sept Heur ile ilgili bir şey var mı diye var mı diye sorar. Kyle ’in kendisine garip bir şekilde baktığını fark eden Madeline kırık çıkıkçı diye karşılık verir.

Kyle eve dönünce bebek bakıcısı Judy tarafından karşılanır. Judy Becky siz gelene kadar yatmayacağım diye tutturdu der. Kyle Judy ’ye bu hafta bütün gün Beck’ye bakabilir misin diye sorar. Judy Kyle ’ya annem babamla konuşup haber veririm Bay Addison diyerek gider.  Kyle kızı Becky ile konuştuktan sonra kitaplarına bakan Kyle ’in Qubec ’in efsanelerini yeniden keşfediyoruz isimli kitap çeker.  Bu arada başka bir evde adamın çocuk kaçırılmamaları ile ilgili haberi seyrederken kızı da gizlice mutfağa girip kurabiye yerken kaçırılır. Ertesi gün Madeline ’in yanına gelen Kyle aradığını buldum der. Madeline kırık çıkıkçı ile ilgili mi diye sorunca Kyle niye bu adı sanı belli olmayan yerel efsane ile niye bu kadar ilgilisin diye sorunca Madeline cevap vermemeyi yeğlerim diye cevap verir. Kyle peki beni bu kırık çıkıkçı hakkında bilgilendirebilir misin diye diye sorar. Madeline kırık çıkıkçıyı anlatmaya başlar.  Kırık çıkıcı zamanında kasabadan kasabaya gidip kırılan kemikleri düzelten biriydi akşamları çalışan Qubec halkı kırık çıkıkçıya Bonhomme Sept Heur diyordu der. Kyle akşam yedi adamı diye karşılık verir. Kırık çıkıkçı kasabadan ayrılınca çocuklarda kayboluyordu bir gün kasabalılar kaçmakta olan kırık çıkıkçıyı bulup arabasını ateşe verdiler kırık çıkıkçının öldüğü varsayıldı der. Kyle öyle mi oldu diye sorunca Madeline işte bundan sonra efsane devreye girdi diye karşılık verir. Konuşmasını sürdüren her on senede bir kırık çıkıkçının hayaleti çocukları ama insanlar bu olaylarda başkalarını suçladı der. Kyle Madeline’e ilginç bir hikâye gazeteci falan mısın diye sorunca Madeline Kyle ‘ya son zamanlarda kaybolan çocukları fark etmedin diye sorar. Kyle evet fark ettim dedikten sonra bu kaçırılmalar kırık çıkıcını işi olduğunu sanmıyorsun değil mi diye sorar. Madeline en sonunda oğlunun kaçırıldığını elindeki eski bir kemik düzeltme aracı olduğunu söyler.

Kyle ablası Stacy ile akşam yemeğini yerken Stacy Kyle ’ya son zamanlarda neler yaptın diye sorar.  Kyle işteyken bir kadınla tanıştım diye cevap verir. Stacy evli mi diye sorunca Kyle parmağında yüzük göremedim diye karşılık verir. Stacy peki çocuk var mı diye sorar. Kyle bir oğlu var ama On dokuzuncu yüzyıldan kalma bir efsanesinin oğlunu kaçırdığını sanıyor.  Stacy Kyle ‘ya bakıp ne deyince Kyle evet kulağa ilginç geliyor ama çok ikna edici der. Bunun üzerine Stacy Kyle ‘ya gene gözlerindeki o bakışı görüyorum der. Kyle ne bakışı diye sorunca Stacy Jennifer varken de böyle bakışın vardın seninle ilgilenen her kadını kurtarılacak birisi olarak görüyorsun ama sen çocuğu ve sorumlulukları olan birsin  der. Gece vakti bebek arabası ile gezinen evsiz kadın kırık çıkıkçı tarafından takip edilir. Bardan çıkan Mark kız arkadaşı Bonnie ’ye barmen ile fingirdeşiyordun der. Bonnie Mark’a yalnızca beleş içki almaya çalışıyordum diye karşılık verir. Bu arada Mark kırık çıkıkçınınsın evsiz kadına saldırdığına tanık olur ve ne haltlar dönüyor burada diye seslenir. Bunun üzerine kırık çıkıkçı Mark’a saldırıp yumruğunu Mark ’in göğsünden geçirir. Bebek arabasına bakan kırık çıkıcı konserve kutularını görünce gider.


Kyle ’in yanına gelen Mindy Mark ‘in öldürüldüğünü şüphelinin kız arkadaşı Bonnie olduğunu söyler. Kyle Mindy ’ye çok garip dedikten sonra Madeline görür ve Mindy ’den müsaade ister. Madeline Kyle ‘ya dediğini düşündüm akşam yemeğinde seninle bu konuda konuşmak isterim der. Daha sonra Mindy ’in yanına gelen Kyle bebek bakıcısı bulamadığını Beck’ye bakabilir misin diye sorar. Mindy tabii diye cevapladıktan sonra Kyle harikasın sen Mindy diyerek gider. Mindy Kyle gittikten sonra Kyle ‘in çocukça taklidini yapar. Akşam yemeğinde Kyle Madeline’e senin yaşadığını anlıyorum bende bekar bir ebeveynim der. Daha sonra Kyle kırık çıkıkçının planının çocukları yedinci ayın yedinci gününde kurban edeceğini olduğunu söyler. Bu arada Beck’ye bakıcılık yapan Mindy Kyle ‘ya sen bayan küçük göğüsle gez bende senin dondurmanı bitirip televizyonu sömüreyim der. Mindy ‘in yanına gelen Becky başım ağrıyor der. Mindy ecza dolabından çocuk aspirini alırken kırık çıkıkçı Becky’yi kaçırır.


Bonnie iki polis dedektifi tarafından sorgulanırken erkek dedektif Bonnie’yi sertçe sorgular ama kadın dedektif meslektaşına Mark ‘in göğsünü parçalandığını bunu Bonnie ’in yapamayacağını söyler. Bu arada polis memuru Jack’te sorguyu dikkatli gözlerle seyreder. Evine dönen Kyle Becky ’in kaçırıldığını anlar ve Mindy ‘ye ne oldu sorar. Mindy Beck’ye aspirin verirken kükürt kokulu şapkalı bir adamın Becky’yi kaçırdığını söyler. Ertesi gün polis memuru Jack ile buluşan Kyle çocukları kaçıranın on dokuzuncu yüzyıldan kalma bir hayaletin kaçırdığını söyler. Jack ilk başta inanmaz Kyle oyuncak bebekle gezerek kırık çıkıkçının ilgisini çeker. Kyle boğazından tutan kırık çıkıkçı senin oyuna kanacağımı mı sanıyordun çocuğun artık benim der. Daha sonra Jack yerdeki pislik parçasının inek dışkısı olduğunu fark eder ve kırık çıkıkçının bir çiftlikte yaşadığını anlar. Daha sonra Kyle ve Jack Mindy ile Madeline’i de yanlarına alarak en yakın çiftliğe uğrarlar. Jack ve Kyle virane bir eve girerler. bu arada Madeline ve Mindy ’de kaçırılan yedi çocuğun tutsak tutulduğu mekanı bulurlar. Kırık çıkıkçı Jack’i etkisiz hale getirdikten sonra Kyle ile dövüşmeye başlar. Kırık çıkıkçı seni öldürmek benim için zevk olacak dedikten sonra Kyle benim içinde öyle diye karşılık verir. Kırık çıkıkçı beni hala öldürebileceğini mi sanıyorsun deyince Kyle kırık çıkıkçıya hayır seni oyalıyorum dedikten sonra gece yarısı olur ve kırık çıkıkçı kaybolur. Daha sonra başka bir yerde Bradley normal bir konuşarak kırık çıkıcıya başarısız oldun senin yüzünden ölümsüzlüğü kaçırdım der ve film biter.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...