https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

28 Ocak 2023 Cumartesi

The Quagmire Quake Caper

 

Filmimiz Shaggy ’in Scooby ‘ye Sülfür Kaplıcaları bize iyi gelecek değil mi demesiyle başlar.  Scooby gülerek tatil iyi deyince Daphne kim tatil dedi diye karşılık verir. Bunun üzerine Scooby öyle mi diyerek üzüntüsünü belli eder. Daphne arkadaşlarına biz buraya gizemli depremleri araştıran Gumper isimli bir sismoloğu görmeye geldik der. Scrabby evet dedikodulara göre depremler bir çeşit canavarın işiymiş der. Canavar lafını duyan Shaggy ve Scooby korku içinde titrerken çamur yığını şekil alır. Shaggy ve Scooby çamur canavarı ile kavgaya tutuşmak ister ama Daphne biz buradan gidersek bize bir şey yapamaz diyerek Scrabby’yi tutup götürür. Dört arkadaş sağ salim minibüse binerler. Daphne şu sismolog Gumper’a görmeliyiz deyince Scrabby evet eminim bu konu hakkında bilgisi olabilir diye karşılık verir.


Zenci bir adam Kızılderili Şefi yanındaki adama burada kalamazsınız bir dahaki deprem ne zaman gelecek belli değil der. Kızılderili Şefi Gumper’a halkımız asırlardır bu topraklarda yaşadı Yüce Ruh tarafından korundu biz burayı terk etmeyiz der. Bu arada Kızılderili Şef’in yanında bulunan adam Şef’e köy halkı korkuyor buradan gitmeliyiz deyince Kızılderili Şef’i köyün sorumlusu benim ve ben kalalım diyorum gider. Gumper ’in yanına gelen Daphne siz Gumper mısınız diye sorar. Gumper tersler gibi evet benim diye cevap verdikten sonra siz bir başka deprem olmadan gitmelisiniz der. Daphne bizde bu depremleri araştırmak için geldik der. Scrabby Daphne ‘ye o korkunç canavarı da unutma der. Gumper ne canavarı bu olayı araştırmayı bana bırakın ve eve gidin der. Ouanto şefe Gumper haklı gitmeliyiz deyince şef Ouanto ‘ya şef benim ve kalacağız der.


Shaggy Daphne ‘ye hani gidiyorduk deyince Daphne Shaggy ’ye etrafı araştırmadan olmaz diye karşılık verir. Daha sonra Daphne yerde kuş başlı bir sopa bulur. Daphne bu ne deyince Scobby bilmiyorum diye cevaplar. Bunun üzerine Gumper o bir geleneksel şifacı çubuğu bir an önce kabileye vereyim der. Daphne Gumper’a bunu şerife versek araştırmamız daha iyi olur Bay Gumper diye karşılık verir. Scobby ve diğerleri gittikten sonra Gumper neye bulaştıklarından haberleri yok der.  Dörtlü boş kasabada gezerken Scrabby kimse yok deyince Daphne herhalde deprem yüzünden kasabayı boşaltmışlardır diye karşılık verir. Shaggy o zaman bizde gidelim der. Bu arada Scooby aldığı kokuyla beraber fırına girer. Bu arada kaya matkaplarını fark eden Scrabby bunlarda ne böyle der. Daphne evet burada garip şeyler dönüyor deyince Shaggy Daphne ‘ye gördüğüm en garip kaya matkapları diye karşılık verir. Bu arada elindeki pastalar yüzünden Scooby matkaplara takılıp düşer. Daphne vaktimiz yok bir an önce şerifi bulmalıyız der.


Ekip karakola girdikten sonra Scrabby burada kimse yok Daphne deyince Daphne belki de o canavarı arıyordur diye karşılık verir. Bunun üzerine Shaggy o zaman bizim aramamıza gerek yok o zaman derken bir sarsıntı olur ve Scobby ile Shaggy dolaba saklanır. Scrabby ipucu mu arıyorsun Scooby amca dedikten sonra dolapta tıpkı şifacı değneğinin üstünde takılı olan altın kartal kafasının bir benzerini dolapta bulur. Şerif neler oluyor deyince Daphne siz şerif misiniz diye sorar. Şerif Daphne ’ye öyleyim genç hanım diye cevap verdikten sonra Daphe’in elindeki değneğin Kızılderili kabilesinin ruhani odasına ait olduğunu ve şefe vereceğini hatta buna benzer bir şeyi de vadide bulduğunu söyler. Daphne değneği verdikten sonra şerif siz çocuklar gelecek sarsıntıya yakalamadan kasabadan ayrılın der. Daha sonra Daphne Shaggy ve Scooby ’ye sarsıntıların kaynağı olan Sülfür Kaplıcalarına gideceğiz der.


Ekip Sülfür kaplıcalarına geldikten sonra bir sarsıntı olur ve Shaggy ve Scooby balçık yığınında mahsur kalırlar. Scrabby ikiliye kement atar ama balçık canavarını yakalar. Scrabby balçık canavarı ile boğuşmak ister ama Daphne Scrabby’yi çekip götürür. Daha sonra dörtlü madene doğru kaçarlar. Kısa bir kovalamacının ardından madenin aşağı kısmına inerler.  Aşağıda ekip şansa kutsal ruh odasını, deprem aracını ve kazan içindeki Kızılderili altının bulurlar. Canavar ortaya çıkınca Scrabby ’in bulduğu bizon postuna giren ekip madenden kaçarlar ve şerife çarparlar. Daphne şerife bu canavarı tutuklayın Kızılderili altını çalıyor der. Şerif ne canavarı deyince Gumper bu canavar dedikten sonra canavarın maskesini çıkarır. Canavar Ouanto çıkınca olay yerine gelen şef Ouanto ’ya neden diye sorar. Bunun üzerine Daphne Ouanto ’un canavar kılığını ve deprem makinelerini kullanarak kabilenin kaçmasını ve altını çalmak için yaptığını söyler. Şerif ve Gumper ekibe teşekkür ettikten sonra film biter.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...