https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

13 Ocak 2023 Cuma

HIS Dracula


 

Filmimiz Jonahtan Harker ’in Transilvanya’ya gidip Kont Drakula ’in Carfax şatosunu alması için gitmesiyle başlar. Jonathan Harker işinin çabuk bitip sevdiği kişiye dönmeyi umut eder. Şatoya giren Jonathan Harker ‘in tepesinden büyük bir yarasa geçer. Jonahtan Harker yarasayı savuştururken yarasa fark ettirmeden Kont Drakula’ya dönüşür. Arkasını dönen Jonahtan Harker Kont Drakula’yı görür ve sizi fark etmedin der. Bunun üzerine Kont Drakula Jonahtan kusura bakmayın Bay Harker ayaklarım hafiftir diye karşılık verir. Daha sonra Jonahtan Harker sevgilisi Matthew’e altı haftadır Drakula ‘in şatosundayım zaman geçmek bilmiyor artık Drakula ‘in bilerek işleri uzattığını sanıyorum birde Drakula ile ben bu şatoda yalnızız ama bazen geceleri fısıltılar ve çığlıklar duyduğumu sanıyorum diye yazar. Bir gece Jonahtan Harker kendisini tatmin ederken Kont Drakula’da Jonahtan Harker’i izler.


Matthew sevgilim Jonahtan’i beklerken arkadaşım Luke Westerana ’in evinde beklemem akılı bir karardı der. Jonahtan ’in son mektubunun üzerinden iki hafta geçti ama Luke ’un dostane tavırları sayesinde hiç yalnızlık çekmedim der. Bayan Westerana oğlu Luke ve Matthew’e çay verirken oğlu Luke’a nasıl senin kadar haylaz bir çocuk yetiştirdim bilemiyorum der. Bunun üzerine Luke annesi Bayan Westerana ’ya özeliğim bu diye karşılık verdikten sonra Bayan Westerana gider. Matthew Luke’a aynı anda üç erkekle sırada ne var diye sorunca Luke Matthew ’in yanına gelip kendin gör der. İlk başta Matthew Luke’a karşı koymaya çalışır ama muvaffak olamaz ve günaha giriş yapar.  Matthew Limana giren mürettebatsız gemiden bahseder. Dedikodulara geminin mürettebatı cehennemden gelen bir yaratık tarafından öldürülmüş yalnızca toprak dolu sandıklar vardır. 


Jonahtan geminin gelişinden bir hafta sonra uykusunda gezmeye başladığını annesi Bayan Westerana Luke ‘un daha önce uykusunda gezmediğini belirtiğini söyler. Konuşmasına devam eden Matthew Luke uyanık olduğu zamanlarda bile halsiz ve bitkindi ve akıl hastanesinin baş hekimi Doktor Seward Luke ‘un bakımını üstlendi der. Daha sonra Luke ‘un uyurgezerlik nöbeti esnasında Matthew Luke’u uyandırıp eve sokar. Bu arada Doktor Seward Reinfield isimli hastasının tedavisi ile ilgilenir.  Doktor Seward Reinfield hakkında aşırı tehlikeli olarak tanımladığı Reinfield için canlıları tüketerek ömrünü uzattığını sanıyor der. Reinfield büyük bir haz içinde Doktor Seward’a yediği küçük mahlukatları anlatmaya başlar. Matthew Luke ‘un kansızlık çektiğini ve nedenini bilmediğini söyler. Luke kendisini muayene eden Doktor Seward’a gerçekten iyiyim deyince Doktor Seward bunun kararını ben vereceğim diye karşılık verir. Muayenesini bitiren Doktor Seward seni eski akıl hocam Profesör Van Helsing’e yönlendireceğim kendisi kan hastalıkları konusunda önde gelen uzmanlarındandır der.


Matthew haftalar sonra Jonahtan ‘in geçirdiği sinir buhranı sonucunda Budapeşte’de bir hastanede yatığını öğrenir. Matthew gitmeden önce Luke’a kalkmasaydın hala kötüsün der. Bunun üzerine Luke hala sıhhattim yerinde der. Matthew gülümser Luke Matthew ‘in elini sıktıktan sonra Allah’a ısmarladık der.  Matthew içinden Luke’u bu durumda bırakmak beni harap ediyor ama Jonahtan ‘in yanına gitmeliyim der. Van Hellsing eski talebem ve arkadaşım Doktor Seward ’in çağrısına cevap vermek amacıyla Londra geldim der. Konuşmasına devam eden Profesör Van Hellsing Doktor Seward ‘in akıl hastanesinin hücrelerindeki olaylar ilgimi çekti der.  Reinfield hastabakıcılardan birini kontrol ettikten sonra bedenine de sahip olur. Reinfield işini bitirdikten sonra yanına gelen Profesör Van Hellsing’e efendim seni bekliyordu der.


Luke ‘un ölümü sonrası Van Hellsing kaybettik önümüzde yapacak tek bir görev kaldı der. Matthew içinden Jonahtan ile kavuşmamız sevinci Luke ‘un ani vefatı ile yarım kaldı dedikten Matthew evladını kaybeden Bayan Westerana ‘ya sarılır. Van Hellsing mezarlıkta Lord Armsworth ve Birleşik Devletler vatandaşı Quincy Morris ile beraber Luke ‘un mezarına giderler. Lord Armsworth bu devirde Londra’da batıl itikatlara inanları ciddiye almayız der. Bunun üzerine Van Hellsing Luke ‘un boş ve kazılmış mezarını gösterir. Daha sonra Jonahtan başından geçenleri Van Hellsing’e anlatır. Jonahtan beni deli sandılar deyince Van Hellsing tarif ettiğin canavar Luke ‘un da ölümüne sebep oldu ve o canavarı bir an önce yok etmeliyiz der. Daha sonra Lord Armsworth ’un kan dondurucu çığlığına koşan grup Drakula ile karşılaşırlar. Drakula zorlanmadan adamları etkisiz hale getirir. Drakula etkisi altına aldığı Matthew ‘in önce bedenine daha sonrada ruhuna hâkim olur ve film biter.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...