https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

13 Ekim 2022 Perşembe

Paranormal Island

 

Filmimiz kaçakçıların polisi atlatmak için kullandığı adanın nasıl doğaüstü bir ada olmasını anlatan bir adamla başlar. 1927 senesinde kumar oynayan iki adamın konuşması ile başlar. Adam artırıyorum deyince takım elbiseli adam gülerek zaten tekneni ortaya koydun daha ne verebilirsin deyince adam takım elbiseli adama o başıma dert olmuştu tıpkı yeni sahibi gibi diye karşılık verir. Takım elbiseli adam alaycı bir tavırla sen bilirsin ama koyacak bir şeyin kalmadı der.  Adam adanın tapusunu masaya koyduktan sonra oyuna devam der. Adamın eli iyi gelince barımın yanında bar açarsan olacağı budur dedikten sonra takım elbiseli elini açarak elinin daha iyi olduğunu gösterir.  Kaybetmeyi gururuna yediremeyen adam takım elbiseli adama hile yaptın dedikten sonra tabancasını sakağına dayayarak intihar eder. Adamın yanına giden takım elbiseli adam küstah bir tavırla beni dertten kurtardı dedikten sonra adamlarına şunu göle atın der. Takım elbiseli adamın yanında kanları temizleyen kadına git kanı seyredeceğim der.  Kadın gittikten sonra takım elbiseli adam ölen adamın kanını büyük bir zevkle izlerken elektrikler gider. Takım elbiseli adam kibriti yakar kim var orada derken adamın kibriti söner ve her yer zifiri karanlık olur.

2014 senesinde Cory isimli genç bir kız erkek arkadaşı Josh ile oynaşırken bir ses duyarlar ve limana doğru koşarlar. Josh teknenin halatını çözerken görünmeyen bir varlık iki sevgiliyi öldürür. Daha sonra başka bir yerde adamın diz üstü bilgisayarında faili meçhul olayları inceler. Jerry, Mike ve Lori isimli üç genç arabalarını park ederler. Lori Mike’a kuzenin nerede diye sorunca Mike Lori’ye Ron patron bize araba yollayacak diye cevaplar. Jerry Mike’in çantasına asılınca Mike Jerry’ye askısını koparacaksın diye uyarır. Mike çantasından kamera çıkartınca Jerry kamerada ne için diye sorar. Bunun üzerine Mike Jerry’ye hayaletli olduğu mekânda kameralı gelmek her zaman kazançlı olur. Jerry Mike’a bak adalı yavrulardan biri dedikten adının Ivy olduğunu öğrendiğimiz kadına ne haber güzelim der. Bunun üzerine Ivy güzelimmiş diyerek tersler. Mike Jerry ile dalga geçince Jerry kız kameradan korktu diye karşılık verir. Mike ve Jerry oturduktan sonra telefonuna bakan Mike Jerry’ye burada son elli yıl içinde açıklanamayan yetmiş tane kaza olmuş bir sürü kişinin kaybolduğu ve hayaletlerin göründüğü söyleniyor der. Mike’ı dinlemeyen Jerry tekneye çıkan Ivy’yi dikkatlice izler. Daha sonra Mike’in kamerasını alan Jerry Ivy’yi çeker. Bu arada Mike ne yapıyorsun diyerek kamerayı alınca Ivy Mike’ı fark eder. Ivy Mike’a Ron’un kuzeni diye sorar. Mike evet dedikten sonra Lori ve Jerry tekneye biner. Bu arada teknenin içinde bulunan Carl isimli yaşlı gene başlıyoruz der.

Carl Jerry’ye dokununca paniğe kapılan Jerry lanet olsun diye tepki gösterir. Carl sakince birisi tekneye çıktığında önce kendini tanıtır der.  Tekneyle ilerken Carl işçisiniz değil mi deyince Jerry barmeniz diye karşılık verir. Bunun üzerine Carl alaycı bir tavırla Jerry’ye barmen işçilersiniz o zaman der.  Lori kendi ve arkadaşlarını tanıtınca Carl adaya pek çok kişi götürüyorum isimleri aklımda tutmak gibi niyetim yok der. Mike Ivy’ye sende mi adada çalışıyorsun diye sorunca Ivy ben adalıyım diye cevaplar. Carl Jerry’ye can yeleğini çıkar yoksa polisler seni sarhoş sanır dedikten sonra Jerry istemeyerek te olsa can yeleğini çıkarır. Carl bu gece mi başlayacaksınız deyince Lori evet diye cevaplar. Bunun üzerine Carl Lori’ye eğitiminiz var değil mi diye sorunca Lori yok diye cevap verir. Ivy gidenlerin yerine geliyorsunuz dedikten sonra Carl’da taze yem gibisi yok der. Tekne kazasını fark eden Mike polisleri çekmeye başlar. Bu arada Ivy bu mevsimde buralarda çok sık tekne kazası olur der. Carl Jerry’ye arkadaşına söyle polisler kendilerini kameraya alınmasından hoşlanmaz dedikten sonra Mike kamerayı kapatır.

Carl gençlere bar kapandıktan sonra burada takılmayın güvenli değil diye uyarır.  Jerry neden diye sorunca Carl gece yarısı insanlar hatalar yapar diye karşılık verir. Jerry Carl’a dostum eğlence yarısından sonra başlar deyince Carl burada başlamaz diye karşılık verir. Lori burası kaçta kapanıyor diye sorunca Carl on ikide diye cevap verir. Lori burası çok büyükmüş deyince Carl bir şey bırakmayın, bir şey çalmayın on iki olunca adadan ayrılın der. Mike Carl’a eşyalarımızı tekneye bıraksak olur mu deyince Carl olur dedikten sonra Ivy’ye tekneyi arka tarafa park edeceğim der. Daha sonra Ivy ve diğerleri barın içine geçerler. Jerry, Lori ve Mike Sheila ile tanışır.  Duvarda asılı çerçevelere bakan burası bin dokuz yüz otuz ikiden beri varmış deyince Ivy bu ada yüzyıldan beri varmış der. Lori Ivy’ye ailen burada mı diye sorunca Ivy hayır burada değiller diye cevap verir. Kafası karışan Lori sende burada kaldın ailen tasındı mı deyince Ivy küçükken ailem bir kazada öldü diye karşılık verir. Mike tekne kazası değil mi deyince Ivy ben bir Ron’a bakayım diyerek gider.

Ivy’in önünü kesen Ron niye bunları kaza yerişnden geçirdin diye tepki gösterince ben değildim Carl geçirdi oradan diye karşılık verir. Bunun üzerine Ron Ivy’ye onları dışarıdaki bara çıkar der. Jerry, Mike ve Lori’in yanına gelen Ivy Ron sizi dışarıdaki barda bekliyor der. Mike bu kuzenim Ron diyerek Ron’u Lori ve Jerry ile tanıştırır. Ron Lori ve Jerry’ye Blarney adasına hoş geldiniz der. Ron Mike’a hala üniversiteyi bitiremedin mi diye sorunca Mike doğaüstü araştırmalara geçtim der. Bunun üzerine Ron altı sene okudun ne istersen onu olabilirsin diye karşılık verir. Jerry Ron’a işe başlamadan bizi içki ısmarlar mısın deyince Roy deyince Ron Jerry’ye benim adım Ron Roy değil dedikten içkileri hazırlar ve gider.

 Jerry’yi arayan Mike Jerry’yi Sheila ile oynaşırken bulur. Mike depoyu arıyordum deyince Jerry depo aşağıda solda deyince Sheila sağda diye düzeltir. Mike depoya gitmeden önce esprili bir dilde Jerry’ye biraz iş yapsan olmaz mı deyip gider. Bir süre dolandıktan sonra depoyu bulur. Mike tam depoya girdiği anda elektrikler kesilir. Mike aman çok komik diye söylenir. Daha sonra Mike kör yordamı etrafta dolanırken barmen içerde kaldı diye seslenir.  Kapı açılır ve adamın biri Mike’a ne arıyorsun diye sorar. Mike Fincan arıyorum diye cevap verir. Bunun üzerine adamın Carl olduğunu anlarız ve Carl Mike’a hiç barmenlik yaptın mı diye sorunca Mike ilk başta bir sürü yerde barmenlik yaptığını söyler ama sonra arkadaşlarımın ve benim işe ihtiyacımız vardı der. Carl Mike’a gene aynı hikâyeyi anlatıyorsun deyince Mike Carl’a ben tezim için doğaüstü olayları araştırıyorum ve internette koruyucu hikâyesini duydum diye karşılık verir. Carl insanlar yalan söyler bazıları da bu yalanlara inanır gençliğimden beri bu adadayım hiç hayalet veya doğaüstü olaya rastlamadım der.  Mike bunu kamera önünde söyler misin deyince Carl gülümseyerek eline İngiliz anahtarını alır. Mile tırsarak Carl’in yanından gider.

İşlerini bitiren Ivy, Lori, Jerry ve Mike teknede oturup sohbet ederler. Mike ömrüm boyunca barmenlik yapamam deyince alınan Ivy üniversitede okuman beni hor görmene sebep değil diyerek Mike’a sitem eder. Bunun üzerine Mike Ivy’ye beni yanlış anladın ben düzenli bir iş istiyorum belki aile kurmak istiyorum diye karşılık verir. Ivy siz okumuş çocuklar hiçbir hayat tecrübesi olmadan her şeyi bildiğinizi sanırsın der. Mike Ivy’ye herkes için doğrusu bu demiyorum ama planlı ve düzgün bir yaşantın olursa daha iyi olur der. Mike’in sözlerine alınan Ivy evet her şeyi planlamalıyım tıpkı ailemin ölümünü planladığım gibi diyerek gider. Mike Jerry’ye ben yalnızca kendimi ifade etmek istedim deyince Jerry Mike'a ’iri uzatıp rahatla der. Herkes teknelerine binip giderken Lori Ivy’in yanına gelir ve Ivy’ye akşamları ne kadarda soğuk oluyormuş der. Ivy evet akşamları gündüzlerinden daha soğuktur dedikten sonra Mike ve Jerry’in yanına gider. Lori gidiyor muyuz diye sorunca Ivy Carl’i bekliyoruz diye cevap verir.  Daha sonra Ivy Mike’in kendisini çekip ada hakkında konuştuğunu görünce bu ne yapıyor böyle diye sorar. Jerry Ivy’ye ödevini yapıyor diye yanıt verir. Lori ve Ivy tekneden çıkar. Jerry birasını bitirince Mike ile bara döner.

Ivy dâhili konuşma aletini kullanıp Ron’a seslenir. Sonuç alamayan Ivy alet çalışmıyor ben içeri geçeceğim diyerek bardan çıkar. Jerry ve Mike sohbet ederken birdenbire elektrik kesilir. Bu arada tuvalete olan Lori elektrikler gidince Jerry’in şaka yaptığını sanıp çıkar. Lori’in önünden bir karaltı geçer ve Lori panikler.  Daha sonra Lori aynada kendi yansımasını görüp rahatlar. Lori diğerlerinin yanına dönerken arkasında beliren hayaleti fark etmez. Mike Jerry’ye şakan fazlasıyla uzadı deyince Jerry Mike’a seninle karanlıkta baş başa kalma niyetim yok diye karşılık verir. Mike ve Jerry’in yanına gelen Ivy herhalde Ron anakaradan elektriği kesti der. Jerry Ron’u görünce suratına bir tane çakacağım der. Ivy ben bir fener bulayım derken tezgâhın altından sesler. Dörtlü endişe içinde tezgâha bakarken barın disk jokeyi Andy tezgâhın altından çıkar. Andy Ivy’ye sızıp kalmışım der. Andy saat kaç diye sorunca Mike gecenin ikisi diye yanıt verir. Andy başka kimse var mı deyince Ivy biz varız diye karşılık verir. Bunun üzerine Andy siz delirdiniz mi burada kalınmaz deyince Mike kamerasını Andy’ye doğru tutup neden diye sorar. Andy bir sürü saçma sapan şey diyerek Mike’in sorusunu geçiştirir. Bu arada Ivy ben tekneye gidiyorum der.

Mike kamerasına doğru konuşurken Jerry’in geğirmesi üzerine Mike Jerry’ye tepki gösterir. Jerry özür dileyip içeri geçer.  Depoda dolanan Jerry birtakım sesler duvar ve panikler. Jerry korku içinde Mike’ı arar. Jerry’in arkasında hayalet belirir ama Mike seslenince Jerry hayaleti fark etmez. Mike’in yanına gelen Jerry burası beni korkutuyor der. Daha sonra Andy’in yanına gelen Jerry depodaki sen miydin diye sorar. Andy Jerry’ye neden bahsediyorsun dedikten sonra teknelerin yok olduğunu söyler. Mike bunun imkânsız olduğunu söyledikten sonra diğerleri ile dışarı çıkar. Jerry Andy’ye saldırınca Mike Jerry’yi tutup makul ol kısa kısa bir sürede tekneyi saklayamaz der. Bunun üzerine Ivy sanırım akıntı sürüklemiş olmalı derken Jerry yanlışlıkla Ivy’in tutuğu feneri göle düşürür. Bunun üzerine Andy tek şanşımız geçen teknelere el sallamak der. Jerry Andy’in fikrini işe yaramaz bulup yatma şansımız bu saatte tekne bulmaktan daha fazla ve yanımızda iki güzelde var der. Mike Jerry’ye laubaliliği kes diyerek gider.

İskelede Mike kıyıya doğru yüzsek deyince Ivy yapamayız çok uzak der. Andy ben yapabilirim deyince Ivy saçmala insanlar böyle yaptıkları için ölüyor der.  Bunun üzerine Jerry sakinleş felaket tellalı diye karşılık verir.  Andy bir kez daha yapabilirim deyince Ivy ters akıntı seni sürükleyebilir diye karşılık verir ve Mike’da Ivy’ye hak verir. Bunun üzerine herkes iskeleden ayrılıp bara döner.  Bu arada arkada kalan Lori sudaki yakamoza bakarken yakamozun kız çocuğuna dönüştüğünü görür ve çığlık atar.  Lori’in yanına gelen Mike ne oldu diye sorunca Lori suda bir kız çocuğu var der. Diğerleri Lori’ye balık görmüşündür derler. İçeri geçtiklerinde votka içen Jerry’in şişesi kendi kendine hareket edince paniklerler. Bunun üzerine Mike olan biteni kayda alır. Jerry ve Ivy ilk başta olan bitene inanmaz ama kamerada görünen hayalet arkalarında belirince grup korku içinde bardan kaçar. 

Andy gördüğü tekneye doğru yüzebilirim der. Ivy ve Mike Andy’in fikrine sıcak bakmazlar fakat Lori ve Jerry Andy’yi teşvik ederler.  Andy yüzdükten sonra tekneye çıkar ama görünmez bir güç Andy’yi fırlatır. Dörtlü bu olayı korku içerisinde seyrederken Andy iskeleye çıkar ama görünmez bir güç Andy'in boynunu kırıp gerisin geriye göle fırlatır. Ivy, Jerry, Lori ve Mike korku içinde bara doğru koşarken küçük bir kız belirir.  Ivy diğerlerine küçük kızın yıllar önce ölen kız kardeşi Janet olduğunu söyler. Daha sonra görünmez güç Lori’yi de göle fırlatır. Bunun üzerine üçlü tekrar bara dönüp saklanırlar. Ivy bütün bunların Janet’in işi olduğunu sanır. Bunun üzerine Jerry Ivy’ye çocuk bir hayalet mi Lori ve Andy’yi öldürdü der.  Kapının kilitlendiğini gören Ivy hademe efsanesini anlatır ve Janet’in kendilerini koruduğunu söyler. Daha sonra tabureler fırlayınca üçlü barın iç taraflarına kaçar.


Ivy, Jerry ve Mike koridorda gezinirken Janet Ivy’ye kaçmasını söyler. Bunun üzerine Ivy diğerlerine kaçalım der. Ivy ve Mike merdivenle üst katta çıkarken Jerry’de korku içinde merdiven altına saklanır. Dışarı çıkan Mike bir tekne görür. Ivy Mike’a bir tekne deyince Mike başka şansımız yok deyip tekneye doğru koşarken hayalet Mike’ı çeker ama Ivy Mike’ı tutup kurtarır. Bu arada Jerry hızla tekneye koşup adadan uzaklaşır. Üst katta Janet’i fark eden Ivy Mike’a yukarı çıkmalarını söyler. Janet’i gördüğü odaya çıkan Ivy Mike’a kapıda kilidi kırmasını söyler. Mike kapının kilidini kırdıktan sonra burasıda ne diye sorar. Ivy burası zamanında hademenin odasıydı diye cevaplar.  Hayaletin sesini duyan Mike ve Ivy yatağın altına saklanır. Bu arada anakaraya dönen Jerry yardım ister. Jerry’ye bakan bekçi Jerry’ye onu tekneye kelepçeleyip birlikte adaya doğru yol alırlar.

Mike önceki duyarsız davranışı nedeniyle Ivy’den özür diler. Ivy önemli değil onlar öldü ben hayatta kaldım diye karşılık verir. Hayaleti gören Mike ve Ivy yatağın altından çıkıp odadan kaçarlar. Daha sonra kötü kokunun kaynağına giderler ve suda şişmiş bir adamın cesedi ile karşılaşırlar. İkili korku içinde kamera odasına kaçar. Bu arada Jerry ile adaya dönen bekçi kapının açık olduğunu fark eder ve Jerry’yi bırakıp araştırmaya gider. Bekçi hayaleti hırsız sanıp uyarır ama hayalet bekçiyi öldürür. Bu arada kamera odasında bekçinin öldürülüşünü seyreden Mike ve Ivy odadan çıkıp iskelenin altına saklanırlar. Daha sonra Mike ve Ivy kendilerine doğru tutulan ışığı fark ederler. İlk başta gitmek istemezler ama ışığı tutanın Jerry olduğunu anlayınca tekneye doğru yüzerler.  Mike ve Ivy tekne çalışmaz. Daha sonra üçlü adaya doğru gelen Carl’in teknesine doğru yüzer. Mike ve Jerry tekneye çıkar ama Ivy dibe doğru çekilir. Bunun üzerine Mike göle atlar Ivy’yi tekneye çıkartıp suni teneffüs yaparak Ivy’yi kurtarır ve film biter. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...