https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

22 Mayıs 2022 Pazar

Scoobygeist

 

Filmimiz Daphe’in bu eski ürkünç ev hakkında yazdığım makale sayesinde bu evin perili olup olmadığı kanıtlayacağım dermesiyle başlar. Shaggy Daphne’ye o zaman bu korkunç evde sabahla bende minibüste kalayım der. Scooby Shaggy’in fikrine katılırken Scrabby hayaletlerin icabına bakacağım diyerek Shaggy’in fikrine katılmaz. Bunun üzerine Daphne hayalet falan olmayacak bu yüzden bu malikâneye gidiyoruz zaten der. Scooby yanlışlıkla tırpana çarpınca hayalet diyerek Shaggy’in üstüne atlar. Daphne Scooby’ye yalnızca eski bir tırpan dedikten Scooby rahatlar. Ekip malikanye girdikten sonra zincirlerin fotoğraflarını çeker. Bu fotoğrafla beraber bu malikânede kaldığımız kanıtlanacak ve sabaha kadar buradan çıkmayacağız der.  Paniğe kapılan Shaggy ve Scooby kapıyı zorlarlar. Daha sonra Shaggy Daphne’ye kilidi kontrol ediyordum der. Bunun üzerine Daphne Shaggy’ye ben Scrabby ile ışıkları ararken sen ve Scooby’de yiyecekleri mutfağa koyun der.

Scooby ve Shaggy mutfağa girdikten sonra sandalyelerin üzerindeki örtüleri hayalet sanıp paniğe kapılırlar. Seslere gelen Daphne Shaggy ve Scooby’ye bunlar örtü dedikten sonra masaya yemek koyun diye söyleyip gider.  Shaggy ve Scooby yemek yerken örtü kendi kendine Scooby’in ağzını siler. İlk başta Scooby ile Shaggy neler olduğunu anlamaz daha sonra örtünün hayalet olduğunu anlayan Shaggy ve Scooby kendilerini sandalyenden atarlar. Shaggy Scooby’ye kıl payı der. Scooby’in kafasının üzerine bir defter düşer. Scrabby Scooby’ye hayaletleri patakladınız mı Scooby amca diye sorunca Shaggy hayaletler bizi patakladı diye karşılık verir.  Daphne defteri kaldırıp bu bir günlük diyerek okumaya başlar. Günlükte bu günlüğü okuyan evde dolanan habis ruhların sırrını öğrenecek yazar. Bunun üzerine Scrabby bu günlük muhtemelen burada yaşayan birine ait deyince Shaggy veya burada ölmüş birine de ait olabilir der. Okumasına devam eden karanlıkta gelene dikkat et dedikten sonra hava kararır. Daphne panikleyen Shaggy ve Scooby’ye bir sürü mumumuz var der. Scooby mumları sayarak verirken mumlar kaybolur. Scooby bir süre şaşırdıktan sonra mumların arkadaşlarında olduğunu fark eder.


Daphne bazen rüzgâr insanın iliğini dondurur diye okurken Scooby üşümeye başlar. Bunun üzerine Daphne belki biraz ateşle ısınırız diyerek şömineyi yakar. Daphne ziyaretçiler korkunç suratlı şömine iblisine dikkat edin diye okur ve ardından gülerek ne kadar saçma değil mi der. Scooby şöminenin önünde gülerken şömine iblisi ile göz göze gelir. Scooby korku içinde iblis deyip suratıyla iblisi taklit eder ama Shaggy esprili bir dilde çok korkunç bir suratmış der. Bunun üzerine Daphne Scooby ve Shaggy’ye bütün gece birbirinize komik suratlar yapıp durun ben yatacak bir yer bulacağım diyerek üst katta çıkar. Scrabby bende seni hayaletlerden korurum diyerek Daphe ile gider. Shaggy Daphne’ye sorun değil bizde Scooby ile şöminenin yanında otururuz diye karşılık verir. Daha sonra Shaggy’de şömine iblisini görünce yatma zamanımız geldi de geçiyor diyerek Scooby ile kaçar.

Scooby ve Shaggy korku içinde yatarken kapı eşiğinde bekleyen iki kişiyi fark ederler. İki kişi Daphne ve Scrabby’dir ve Daphne Scooby ve Shaggy’ye Scrabby ile ben holün karşındaki odayız diyerek gider. Daphne odasında günlüğü okumaya başlar. Daphne yatak odasında hayaletler yatanları rahatsız ederek uykusuz derken Scrabby havalanan mumları yakalar. Daphne Scrabby’ye daha fazla dinlemek ister misin diye sorunca Scrabby tabi dinlerim der. Daphne bazı hayaletler yatağın altına saklanır dedikten sonra iyi ki Shaggy ve Scooby bunu duymadılar der. Bu arada Shaggy ve Scooby’in kaldığı odada dört hayalet Scooby ve Shaggy’yi yataktan atıp aşağı katta düşmelerine neden olurlar. Scrabby Daphne’ye duydun mu diye sorunca Daphne muhtemelen yıldırımdır diyerek sesi önemsemez. Shaggy Scooby’ye neredeyiz diye sorunca Scooby Shaggy’ye bak diyerek duvara asılmış doldurulmuş hayvan başlarını gösterir. Daphe Scrabby’ye sunu dinle çalışma odasındaki hayvanlar geceyarısı olduğunda canlanırlar. Gece yarısı olduğunda doldurulmuş hayvan kafaları Scooby ve Shaggy’ye saldırır. Scooby bilmeden kütüphanenin arkasındaki gizli geçide girer. Bu arada perdenin arkasına saklanan Shaggy hareketli iskeleti görünce kaçar.

Shaggy hızla Daphe ve Scrabby’in kaldığı odaya girer. Daphne ve Scrabby bu günlüğe göre gece yarısı olunca doldurulmuş hayvanlar canlanıyormuş der. Bunun üzerine soluk soluğa bir halde canlılar zaten der. Bunun üzerine Daphne’ye Shaggy’ye çok hayal kuruyorsun deyince Shaggy Scooby kayboldu bunu hayal etmemiştim diye karşılık verir. Scrabby Scooby için hayaletleri arıyordur haydi ona yardımcı olalım der. Daha sonra çalışma odasına giderler. Shaggy kütüphanede bulunan kitaplardan biri gizli geçidi açan kol der. Shaggy kitabı bulup gizli geçidi açmayı başarır. Shaggy gizli geçitte tabutlar görünce korkar. Daha sonra tabutlardan birini açar ve içinde bir sürü kitap bulur. Bunun Shaggy başka bir tabut açar ve tabutun içinden korkunç görünümlü bir adam çıkar. Shaggy dehşet içinde ölü hayalet der. Scrabby korkunç görünümlü adama vurur ve bu taş deyince Daphne çünkü bu bir heykel diye karşılık verir. Kapı sesini duyan Scrabby kapıyı açar Scooby ile karşılaşır. Daphne Scooby’yi de bulduğumuza göre yukarı çıkalım der. Bunun üzerine Scrabby günlüğü dinlemelisiniz resmen bir hayalet hikâyesi der. Shaggy dinlememize gerek yok gördük onları deyince Daphne ben görmedim hadi gidelim der. Daphne gittikten sonra heykel Scobby’in elinde tuttuğu mumu söndürür. Shaggy Scooby’ye dalga geçmeyi kes diyerek tekrar mumu yakar ama heykelin bir kez daha mumu söndürdüğünü görünce Shaggy ve Scooby gizli geçitten kaçar. Daha sonra çalışma odasına giden Shaggy ve Scooby kütüphane merdiveni heykele itip heykeli parçalar. 

Org sesi duyan Shaggy Scooby’ye Daphne gene o günlüğü okuyor der. Daha sonra Shaggy hayaletin resmini çekersek Daphne bize inanır der. Shaggy ve Scooby sessizce org çalan hayalete doğru giderken Shaggy Scooby’ye sen omzuna dokun bende fotoğrafını çekeyim der. Scooby olmaz deyince Shaggy ben fotoğrafını çekeyim der ve Scooby kabul eder. Shaggy ve Scooby hayalete tam yaklaşacakken hayalet ikiliye saldırır. Shaggy hayaletin fotoğrafını çeker ve bunu Daphne ile Scrabby’ye gösterelim dedikten sonra Scooby ile kaçmayı başarır. Daphne’in yanına gelen Shaggy hepimizi öldürmeden önce sunu okumayı keser misin der. Daphne yine bir hayalet gördüğünüzü söylemeyin der. Bunun üzerine Shaggy çektiği fotoğrafı gösterir. Fotoğrafta hayalet yoktur Shaggy ve Scooby vardır. Daphne Shaggy ve Scoob’ye sakinleşin dedikten Scrabby Daphne’in dediklerini dinleyin der. Daphne Kaptan gemisi Mary Ann’in resmini kaldığı odada tuttu fakat Mary Ann büyük fırtınada zarar gördü ve dalgalar tarafındn yutuldu der. Resimde de aynı şeyler olur ve ardından büyük bir fırtına ile gelen dalga ekibi malikâneden atar. Daphne ne oldu deyince Shaggy kitapta olan vaka oldu der. Scooby malikânenin yere battığını gösterir. Daphne Shaggy’ye sen ve Scooby sinirlerinizi bir doktora gösterin der.  Scooby ve Shaggy Daphne ve Scrabby’yi çekerek minibüse binerler ve film biter.







 

 


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...