https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

16 Ocak 2021 Cumartesi

The House That Bled to Death

 

Filmimiz kendisine ve karısına sıcak çikolata hazırlayan altmışlarında bir adamla başlar.  Daha sonra yaşlı adam gizlice karısının fincanına zehir koyar. Karısı sıcak çikolatayı içer içmez ölür.  Ardından yaşlı hiçbir duygu ifadesi göstermeden bıçağını bileyeler.  Daha sonra William, Emma ve kızları Sophie yeni evlerine gelirler. Emma pafta asılı değil deyince emlakçı Bay Powers burası epeydir piyasadaydı bu tür eski mülklerde ipotek bedelleri değişkenlik gösterir diye açıklar. Bunun üzerine George Bay Powers’ a sanırım pek seçim şansımız yok tutuyoruz der. Bunun üzerine Emma o zaman içeri geçelim der.  Bay Powers çantasını alırken Sophie ile göz göze gelir. Emma Bay Powers’a Sophie ’in arabada kalacağını söyleyip Sophie ’ye biz Bay Powers ile içeriye geçeceğiz der. Bay Powers George’a evin tadilata ihtiyacı var deyince George önemli değil diye karşılık verir. Bay Powers bu günlerde ev fiyatları epey gülünç olmaya başladı der. Bunun üzeri George bu civarda işte buldum der. Bay Powers alaycı bir tavırla harikulade der. Bay Powers tek çocuğunuz var değil mi der. Emma evet diye cevapladıktan sonra bay Powers George ve Emma’ya umarım yeni evinizde mutlu olursunuz der.



Yeni eve eşyalar yerlerşirken Sophie’de kedisini besler. Bu arada George Emma ile oynaşmak ister ama Emma George’a söz vermiştin der. Bunun üzerine George doğru söz vermiştim diyerek odadan çıkar. Herkes eşyaları yerleştirirken birdenbire kapılar kendi kendine  sertçe kapanır.  Emma’in kaldığı odaya gaz dolmaya başlar. Sophie’de odanın duvarındaki ıslaklığı fark eder. duvar kağıdını yırtan  Sophie borularla dokunur ve eline kan bulaşır ve çığlık atmaya  başlar. kapıyı açmayı başaran George hızla kızı Sophie’in odasına doğru gider. Emma Sophie’yi sakinleştirmeye çalışırken George ne oldu diye sorar. Emma George’a borulardan kan geliyor diye cevaplayınca George boruları kontrol etmeye başlar. Daha sonra George esprili bir dilde sanırım birilerinin hayal gücü epey gelişmiş der. bunun üzerine Emma peki ya gaz diyerek George ile öbür odaya gider. Emma George’a gaz vanası kapanmıyordu der. Gaz vanasını ve boruları kontrol eden George borularda gaz yok diye karşılık verir. Emma şaşkınlık içerisinde demin gaz vardı der

Çalan kapıya bakan Emma kapıda kendisi ile  aynı yaşlarda olan  bir kadınla karşılaşır. Kadın adım Jean Evans karşıki evde  yaşıyorum  müsaitseniz çaya gelmiştim  der.  Emma Jean’i mutfağa götürür  ve kusura bakma etraf epey dağınık der. daha sonra Emma kocası William’ı çağırmaya gider.  Emma gittikten sonra Jean dikkatlice  mutfağa bakar. jean sepeten yiyecek bir şeyler çıkarırken Emma ve William mutfağa girerler. Jean William ile  tanıştıktan sonra William mutfak dolabından bir örtü  bulur. Emma William’a bu bizimkilerden değil sanırım deyince William hayır şu dolaptan buldum dedikten sonra örtüyü masaya serer. Emma herhalde evin sahiplerinden kalmış olmalı  der.


Emma Jean’e yukarıya çıkalım Sophie ile tanışmanı istiyorum der. daha sonra lafa karışan William Jean ‘e evin kuralı eğer birisi yukarı çıkacaksa bir şeyler taşımalıdır der. Bunun üzerine Jean pekala ne alayım diye sorar. Emma Jean’e battaniyeleri  ve sütü taşıyabilirsin  diye cevaplar. Jean yukarı çıkarken gözü daha önceki evin sahibinin bileylediği bıçaklardan birine takılır. Bunun üzerine William Jean’e sorun mu var diye sorar. Jean daha önce bunları fark etmemiştim deyince William masa örtüsünü bulduğum dolapta buldum diye karşılık verir. Emma ve Jean yukarı Sophie’in yanına çıkarlar. Emma Sophie‘ye Jean ile tanışmak ister misin diye sorar ama Sophie cevap vermez. Bunun üzerine Emma Sophie pek arkadaş canlısı değildir deyince Jean hepimizin öyle bir evresi olmuştur diye karşılık verir. Daha sonra Jean çekmeceleri yerleştirilken mutfaktaki bıçağın eşini bulur. Bıçağı alan Emma William’a seslenip bıçağı aşağıya fırlatır. Bunun üzerine William Emma’ya biraz dikkatli olsana az daha beni öldürüyordun der.

Jean  yatmaya hazırlanırken kocası George’a ne yapıyorsun diye sorar.  George yeni komşularımız perde takmamışlar diye cevap verir. George’un yanına gelen Jean Emma’yı giyinirken görür. Jean George’a seni arsız ihtiyar deyince George  o kadarda ihtiyar değilim diye karşılık verir. Jean Emma’yı kastederek o evde böyle gezerse zatürree olacak der.  George Jean bilemedin dedikten sonra Emma ve William’ı oynaşırken görürüz. George Jean ile oynaşmak ister ama Jean o palaları polis götürmemiş miydi deyince George nereden bileyim diye karşılık verir.  Jean zavallılar o evde neler olduğunda dahil  haberleri yok der.  George Jean’e zaten elinde sonunda öğrenecekler ama önce yerleşinler der. Bunun üzerine Jean yatağa girer.  bu arada Emma ve Sophie uyurken William’da karşıdaki evi izler. Sabah olduğunda işe çıkan William komşusu George ile karşılaşır. George William’a nereye gidiyorsun diye sorunca George işime hastaneye doğru gidiyorum diye cevaplar. Bunun üzerine George William’a yolumun üzeri gel seni bırakayım der.

George William’a cerrah falan değilsin değil mi diye sorunca William eskiden yolcu gemisinde garsonluk yapardım ama Sophie büyüyünce  bir yerde kalmam gerekti diye cevaplar. daha sonra William George’a hasta bakıcıların tam olarak ne yaptığını bilmediğini söyler. bu arada Sophie Timmy’ye süt  vermeye gittiğinde Timmy’in parçalanmış cesedi ile  karşılaşır. Emma ve Jean küçük kızı zorlukla sakinleştirir. daha sonra Emma Sophie’yi yatağına götürür. bu arada ortalığı toplayan  Jean duvarda  asılı olan antika  bıçaktaki taze kanı fark eder. Pencereye bakan George pencerenin kırık olduğunu fark eder ve kanlı cam parçasını görür. William Timmy’yi gömerken Sophie tarafından izlendiğini fark eder. Eve giren William Jean ve George’a  kederli bir sesle Sophie o lanet olası kediyi çok severdi der. Jean doktor Emma’ya  sakinleştirici verdi Sophie’de uzuzun zaman önce yattı der. Bunun üzerine George aklıma takılan bir husus var kedi aptalda değil nasıl olur da kendisini kesmeyi başarır der. George  William’a yeni bir kedi alsan olmaz mı deyince William Sophie’in  hoşuna gitmez der. Daha sonra  George  ben Emma ile Sophie’ye bakayım diyerek George ve Emma’in yanından ayrılır.


William gittikten sonra George ve Jean aralarında  konuşurken birdenbire Sophie’in çığlıkları duyulur. yukarı katta çıkan Jean ve George William’in sinir krizi geçiren Sophie’yi sakinleştirmeye çalıştığını görürler ve birden odadaki çerçeve alev alır. Jean’e sarılan Sophie lütfen beni bırakma der. Daha sonra William ve George’un yanına gelen Jean Sophie’in en sonunda uyuduğunu söyler. Bunun üzerine William bu benim hatam Sophie beni kediyi gömerken gördü der.  Jean Sophie için zavallı yavrucak dedikten sonra William Emma nasıl diye sorar.  Jean uyuyor o da epey sarsıldı diye cevap verir. William George ve Jean’e bu gece kalmayacağınıza emin misiniz deyince Jean Sophie’ye söz verdim kalacağım der. George umarım yarın her şey yoluna girer deyince William her şey lanet olası bir kedi yüzünden oldu der. William Sophie’yi kontrol ettikten sonra Jean’e tuvaletin yerini gösterir. odasına giden William uyumakta olan Emma’in saçlarını nazikçe okşar. Bu arada uyumakta olan Jean evin daha önceki sahibesinin şişlerini ve takma dişlerini  görünce paniğe kapılıp çığlığı basar.

Emma, George ve William evin önceki sahibesinin karısını öldürdüğü haberini okurken George evin önceki dolanları anlat deyince Jean zaten daha önce anlatmıştım diye karşılık verir. William Jean’den bir kez daha anlatmasını ister. jean yatağın karşısında ölen kadının eşyalarını gördüm çığlık attıktan bayılmışım der. bunun üzerine George daha sonrasında  ne oldu diye sorunca Jean eşyaların gözükmediğini söyler. William ben bir şey görmedim dedikten sonra Emma’ya sen bir şey gördün mü diye sorar. emma görmedim diye cevap verince Jean alınıp William’a bana bunları uydurduğumu mu söylüyorsun diye çıkışır. William Jean’e ne dediğimi bilmiyorum yalnızca olanların mantıklı bir açıklaması var mı diye uğraşıyorum diye karşılık verir. Jean peki ya kedi deyince William Jean’e kedi kırık cama çarptığı için öldü der. Peki o kamalardaki kanları nasıl açıklayacaksın deyince William Jean onu da sen gördün diye karşılık verir. Jean bütün bunları uydurduğumu söylüyorsun der. William Jean’e ne gördüğünü bilmiyorum ama gördüğüne inanıyorum ama Emma ve ben görmedik evde bize bir şey olmadı  der.  Konuşmasına devam eden William yeni bir hayat kurmak için Emma ve ben bütün birikimizi bu eve yatırdık der. Lafa karışan Emma William’in haklı olduğunu söyler. William Jean’e kimin ne gördüğü önemli değil tek ricam olanları kimseye anlatmaman yoksa herkes bize bakınca cinayetleri düşünecek der. Jean olanlardan bahsetmeyeceğine dair söz verir. Emma geç oldu Sophie merak etmiştir diyerek William ile evlerine gider.

Emma tadilat işleri ile uğraşan William’a ben alış verişe gidiyorum bir saat sonra dönerim der. Jean’i gören Emma Sophie ile Jean’in yanına gider. Emma görüşemediğimiz için  üzgünüm ama ev tüm vaktimizi alıyor der. Jean mühim değil diye  karşılık verdikten sonra Emma olanlar hakkında konuşmayacaktık ama gerçekten iyi misin diye sorar. İki kadın kasaba giderler. Emma kasap vitrininde bulunan ciğere bakarken gözünün önüne ölen kedi Timmy gelir ve fenalaşıp bayılır. emma eve dönerken Jean Emma’ya iyi misin diye sorar. Emma iyiyim diye cevapladıktan sonra Sophie’ye babana olanlardan bahsetmeyeceğiz yoksa daha da endişe eder diyerek Sophie’yi tembihler. kendisine de laf edildiğini anlayan Jean’de öyle istiyorsan öyle olsun diye karşılık verir. Emma William’a Jean ile sokakta karşılaştıklarını söyler. Bunun üzerine  Jean William’a harikalar yaratmışsın deyince William bende çay hazırlamıştım der.  bunun üzerine Jean Emma ile içeri geçer. Jean Emma’ya evin içide güzel olmuş deyince Emma William sabah akşam durmadan çalıştı diye karşılık verir. Jean daha önce kamaların asılı olduğu duvara bakınca Emma kamaları attık der. daha sonra Emma Sophie’den süt getirmesini ister . buzdolabının kapısını açan Sophie kesik bir el görür ve çığlık atar. çığlığa gelen William ne oluyor diye sorunca Emma buzdolabına bak der. Buzdolabına bakan William Jean’e olanların sorumlusu olduğunu söyleyerek Jean’i evden kovar.


Bara giden William Bay Powers ile buluşur. William Bay Powers’a yardımlarınız için  çok sağ olun der.  Bunun üzerine Bay Powers William’a sende çaba gösteriyorsun  deyince  William o ev bizim olduğu  kadar sizin de eviniz ne olacağı ne zaman olacağı belli değil der.  Bay Powers William’a yaptığın her şey için müteşekkirim özellikle bana itimat duymana deyince William başka seçim şansım yoktu diye karşılık verir. Bu arada Jean George’a bu sefer ben değil onlarda tanık oldular acaba başlarına  daha ne kötü vakalar gelecek der.  George Jean’e bilmiyorum ve yapabileceğimiz bir şey yok ayrıca başkalarının hayatını karışamayayız der. Bunun üzerine Jean yardıma ihtiyaçları var diye karşılık verir. Ertesi gün mahallede ki çocuklar Sophie’in doğum günü partisine gelirler.  William ve Emma diğer ebeveynlerle muhabbet ederken Sophie’in elinde eski  kamayı  görürler. emma öfkeyle çocuklara bu pis şeyi kim getirdi diye bağırıp çağırınca William Emma’ya sakin ol yalnızca paslı bir hançer der. Daha sonra herkes Emma’ya bakınca Emma mahçup olur ve özür diler. partide ki  kadınlardan bir tanesi çaydanlığa su koymak ister ama musluktan su gelmez. Bunun üzerine William boruları kontrol etmek için yukarı çıkar. çocuklar sofraya oturunca borulardan ses gelince Emma tedirgin olur. Bunun üzerine kadınlardan biri Emma’ya kocan boruları tamir ediyor der. daha sonra borulardan biri kopar o esnada doğum günü pastasını üflemek üzere olan Sophie’in ve diğer çocukların  üzerine bardaktan boşalırcasına kan akar.

Psikiyatri koğuşuna yatırılan Emma yanında Jean’i görür.  Emma ile ilgilenen hemşire Jean’e Emma’in hala sakinleştiricilerinin etkisinde olduğunu söyler. William bavulları hazırlamış uyurken Sophie’de gizlice kan gölüne dönmüş oturma odasına bakar. Daha sonra doğum gününde yaşananlar basında yer alır.  hastaneye giden Jean hemşire ile konuşur. hemşire Emma,in kendisine geldiğini söyler. Emma’in yanına gelen Jean  Emma’in bir kağıt parçasına uzandığını görür. Kağıdı Emma’ya veren Jean kağıtta yazan Bay Powers bize yardım edecek diye yazılı olan notu bulur.  Jean Bay Powers kim diye sorunca Emma o bize yardımcı olacak diye cevaplar. Akşam olduğunda Bay Powers’in yanına gelen George ve Jean William ile Sophie’in nerede olduklarını sorarlar. bunun üzerine Bay Powers her ikisinde güvende olduklarını uygun bir vakitte çıkacaklarını söyler. Ertesi gün hastaneye giden Jean Emma’yı bulamaz. bunun üzerine hemşire Emma’in geceleyin kocası tarafından alındığıjı söyler. hemşire Jean’e sigorta kayıtlarına göre evli  olmadığını söyler. jean herhalde makul bir nedeni vardır diyerek durumu önemsemez. daha sonra Emma ve William’ı lüks bir  evde görürüz ve evde yaşanan  bütün olayların aslında Bay Powers’in yazdığı kitap için yapılmış dalavereler olduğunu öğreniriz. Emma William’a keşke beni uyarsaydın deyince William eğer öyle bir şey yapsaydım planın gerçekliliğini yitirirdik der. Bu arada havuzdan çıkıp odasına giden Sophie Bay Powers’in kitabını okuyan Sophie her şeyi tasarlayanın babası olduğunu anlar. Daha sonra babasının odasına giren Sophie elindeki eski kamayla annesinin gözleri önünde babasını öldürür ve film biter.


 

 

 

 

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...