https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

5 Ocak 2021 Salı

The Evil of Frankenstein


Filmimiz mezarlıktan ceset çalan tekin görünmeyen bir adamla başlar.
  Daha sonra garip görünümlü adam cesedi taşırken küçük bir kız tarafından fark edilir. Bu arada iyi giyimli bir adam küçük kızın yanına yaklaşınca küçük kız çığlık atarak kaçar. Mezarlığa giren rahip şaşkınlıkla böyle bir kötülüğü kim yapabilir der.  Daha sonra bir evin kapısını çalan mezar soyguncusu kapıyı açan adama Baron Frankenstein diye seslenir. Genç adam tam cevap verecekken arkadan gelen daha önce çocuğu korkutan adam Baron Frankenstein benim der. Bunun üzerine mezar soyguncusu getirdim deyince Baron Frankenstein görüyorum şayet acele etmeyip burada beklersen kasabalıda görecek diye karşılık verir. Bunun üzerine mezar soyguncusu içeri girer. Mezar soyguncusu etrafa meraklı bir şekilde bakarken Baron Frankenstein tarafından yollanır. Daha sonra mezar soyguncusu sokakta dolanırken rahip tarafından kıstırılır ve Baron Frankenstein’in yerini söyler. Bu arada Baron Frankenstein cesedin kalbini çıkarıp akvaryumda tekrar çalıştırır. Bu arada rahip laboratuvara girip Şeytan’ın işini yapıyorsunuz diyerek eşyaları bastonu ile parçalar. Öfkesine yenik düşen Baron Frankenstein rahibe saldırır ama yardımcısı Hans tarafından engellenir.  Hans Baron Frankenstein’e daha fazla kişiyle gelecek gitmemiz gerekecek diyerek at arabasına doğru gider. Bu arada Baron Frankenstein kederli bir ses tonuyla neden her işimi bozuyorlar der.
Hans ve Baron Frankenstein at arabasıyla ilerken Baron Frankenstein Hans’a Karlstaad’a dönüyoruz der. Hans şaşkınlıkla Baron Frankenstein’a ama efendim oraya dönmeyeceğinizi söylemiştiniz deyince Baron Frankenstein Hans’a umarım hafızaları kötüdür der. Hans oradan gideli on sene bile olmadı deyince Baron Frankenstein başka nereye gidebilirim malzeme almam için paraya ihtiyacım var başka bir fikrin varsa söyle der. Hans yok diye cevap verince Baron Frankenstein bende öyle düşünmüştüm diye karşılık verdikten sonra şatodaki tablolar, halılar ve mobilyalar servet değerinde eğer onları satabilirsem deneylerime devam edebilirim der. Bunun üzerine Hans Baron Frankenstein’e bu sebepten dolayı Karlstaad’a dönüyorsunuz ama köyden geçmeniz gerekecek der. Baron Frankenstein Hans’a gün doğuyor herkes tarlalara gidiyordur diye karşılık verir.  Bu arada Mary isimli dilsiz bir dilenci bir grup serseri tarafından kovalanırken az daha at arabasının altında kalır. Baron Frankenstein ve Hans Mary’in arkasından bakarlar. Daha sonra Baron Frankenstein şansa bak ekim karnavalına gelmişiz der. Hans tedirgin bir halde ne şansı kasabada herkes dışardadırlar der. Baron Frankenstein tam aksine kalabalığı siper olarak kullanıp kasabaya gireceğiz der. Baron Frankenstein ve Hans zorlanmadan kasabaya girerler. Hans Baron Frankenstein’a her zaman gibi haklısınız deyince Baron Frankenstein her zaman değil çoğunlukla haklıyımdır diye karşılık verir

Şatosuna gelen Baron Frankenstein gıyabına yapılmış asılı kuklayı görünce üzüntü dolu bir sesle niye beni rahat bırakamıyorlar der. Bunun üzerine Hans bana hiçbir zaman neden burayı terk ettiğinizi ve hiç dönmediğinizi anlatmadınız der. Baron Frankenstein Hans’a evrim ve yaşam hakkındaki eski teorileri çürütmeye niyetliydim biofiziksel yapıyı yeniden yapılandıracaktım tıpkı kimyadaki etki ve tepki gibi harici dürtülerle kontrol edilecekti der. Konuşmasına devam eden Baron Frankenstein teorimi kanıtlamam için labortuar ortamında yaratılacak bir canlıya ihtiyacım vardı  daha önce söylemedim ama bunu başardım ama bir şekilde yavan bir başarıydı yarım fikirlere yaratılan yarım bir mahlukatı işe yaramıştı lakin muvafkiyetimin değerini yaşayacak yeterli bir vaktim olmadı çünkü yok edildi der.  Daha sonra Baron Frankenstein o gün daha önce görmediğim bir fırtınaya şahit oldum yalnızca gökten gelen enerjiyi kullanacaktım haftalar önce hazırdım bedeni buza yatırmıstım ama o zamana dek hayat kvılcımına çakmak için gerekli oplan elektrik enerjisini elde edememiştim o fırtına yıllardır aradığım sorunun çözümüydü der. Geçmiş anılar alemine giriş yaparız Baron Frankenstein yaratığına şimsekten gelen enerjiyi aktararak can verir. Daha sonra Baron Frankenstein yaratığın hareketlerini gözlemleyip notlar alır. Bir gün Baron Frankenstein yaratığa et verir. Ertesi Baron Frankenstein uyurken yaratık serbest kalır ve köydeki hayvanları telef eder. Bu arada yaratığı bulan baron yaratığı öfkeli köylülerden korumak ister ama başarısız olur ve köyden sürgün edilir. Daha sonra Baron Frankenstein bir sürü işlerde çalıştığını her kazandığı parayı projesi için biriktirdiğini ama başarısızlıklarla boğuştuğunu söyler.

Hans ile panayıra giren Baron Frankenstein Hans’a acıktım şu handa yemek yiyelim der. Hans bu çılgınlık der. Baron Frankenstein küstah bir tavırla açlıktan ölelim mi diye karşılık verir. Bunun üzerine Hans güvenli mi deyince Baron Frankenstein yemek mi diye sorar. Hans hayır burada tanınabiliriz deyince Baron iki maske alıp Hans’a bir tanesini Hans’a verir. Hana giren Baron Frankenstein hancıdan şarap, iki çorba ve ekmek ister. Hancı yemek servisimiz yok deyince Baron Frankenstein hancıya şayet içki servisi yapıyorsan yemek servisi de yapıyorsundur diye karşılık verir. Hancı pekâlâ dedikten sonra Baron Frankenstein gitmeden şarapları düzgün doldur der.  Baron Frankenstein ve Hans yemeklerini yerken Baron Frankenstein’in gözü neşeyle yemek yiyip muhabbet eden gruba takılır.  Baron Frankenstein şuna bak eski dostlarım belediye başkanı ve polis şefi der. Daha sonra polis şefinin parmağındaki yüzüğü fark eden Baron Frankenstein hiddetlenir. Hans Barona ne oldu diye sorunca belediye başkanın yüzüğünü çaldığını söyler. Bu arada Baron Frankenstein’in davranışlarını polislerin dikkatini çeker. Baron Frankenstein’in yanına giden polisler barona sorun nedir diye sorunca Baron Frankenstein polislere belediye başkanının yüzüğünü çaldığını şayet harekete geçmezlerse kendisinin harekete geçeceğini söyler. Polis şefi seni tanıyorum deyince Hans masayı devirip Baron Frankenstein ile kaçar.


Zoltan isimli bir hipnozcu seyircilerden birini hipnoz ederek önce horoz gibi daha sonrada Frankenstein’in mahlûkatı gibi davrandırır. Bu arada Hans ve Baron Frankenstein’da kalabalığın arasına karışıp polisleri atlatmaya çalışırlar. Daha sonra Zoltan Baron Frankenstein ve Hans’i gösteriye dâhil olmaları için sahneye çıkartır. Zoltan seyircilere şimdi yeteneklerimi sergilemem için mutlak bir sükûnete ihtiyacım var der. Daha sonra polis seyircilerin arasına dalıp. Gösteri bitmiştir herkes çadırdan çıksın deyince Zoltan polis şefine ne cüretle gösterimi bölersin diye çıkışır. Bunun üzerine polis şefi Zoltan’a izin belgen nerede diye sorar. Zoltan polis şefine ne izni ben tanınmış bir sanatkârım diye karşılık verir. Polis şefi Zoltan’a gördüğüm kadarıyla iznin yok dedikten adamlarına tutuklayın şunu der. Polisler Zoltan’a kelepçe takarken Zoltan polis şefine bunun bedelini ödeyeceksin der. Belediye başkanı yatmaya hazırlanırken Baron Frankenstein içeriye girer. Belediye başkanı Baron Frankenstein’a ne istiyorsun diye sorunca Baron Frankenstein malım için geldim diye cevaplar.  Belediye başkanı Baron Frankeinstein’a mallarına el konuldu şimdi polisi çağıracağım der.  Belediye başkanın evine gelen polis şefi Baron Frankenstein’e buraya geldiğini pişman olacaksın der. Bunun üzerine çevik bir hareketle başkanın odasına giren Baron çarşafları birbirine bağlayıp pencereden iner.

Baron Frankenstein Hans’in yanına gelince Hans şatoya mı dönüyoruz diye sorar. Baron Frankenstein hayır polislerin ilk bakacağı yer orası dedikten sonra dağı gösterek yukarı çıkacağız der. Hans şaşırarak yukarısı mı deyince Baron Frankenstein tek çıkış yolu orası diye karşılık verir. Bir süre dağa tepin doğru yürüyen Hans Baron Frankenstein’e daha fazla devam edemeyeceğim dinlemem gerek der. Bunun üzerine Baron Frankenstein neden hala benim yanımdasın diye sorunca Hans açıkçası bunu bende merak ediyorum diye karşılık verir. Baron Frankenstein benimle birlikte kalırsan acıdan başka bir şey eline geçmez deyince Hans Baron Frankenstein’a sizden bilgi ediniyorum diye karşılık verir. Bunun üzerine Baron Frankenstein bunu üniversiteden de elde ediyorsun deyince Hans siz üniversitede bulunmayan bir bilgiye sahipsiniz yaşamın sırrına der.  Bu arada yıldırım sesini duyan Baron Frankenstein birazdan fırtına başlayacak bir yerlere sığınmamız gerek der. Daha önce gördükleri dilsiz dilenci Mary el kol hareketleri yapıp Baron ve Hans’i yanına çağırır.

Mary’yi izleyip mağaranın içine geçen Baron Frankenstein ve Hans’a Mary yemeğini ikram eder. Hans Mary’ye senin yeterli yemeğin var mı deyince Mary anlamsız sesler çıkarır. Bunun üzerine Baron Frankenstein Hans’a o seni duyamaz diyerek Mary’in sağır ve dilsiz olduğunu söyler. Daha sonra mağarada gezen Baon Frankenstein Mary’in mağarada bulunan buz kütlesine hayranlıkla baktığını görür. Buz kütlesine bakan Baron Frankenstein mahlûkatının buz kütlesinin içinde mahsur kaldığını görür. Baron Frankenstein heyecanlı bir şekilde Hans’i çağırır. Buz kütlesine bakan Hans bu nedir diye sorunca Baron Frankenstein buz kütlesinde mahsur kalan mahlûkatın yanına gidip mükemmel şekilde muhafaza edilmiş der. Bunun üzerine Hans Baron Frankenstein’e muhtemelen buzun içine düşmüş sanki beklermiş gibi duruyor der.  Baron Frankenstein evet beni beklemiş onun hayatını yeniden vermeliyim onu götürmeliyim der. Hans nereye götüreceksiniz diye sorunca Baron Frankenstein şatoya tabii başka nerede çalışabilirim ki diye karşılık verir. Daha sonra Baron Frankenstein mağarada kontrollü bir ateş yaratıp buzu eritip mahlûkatı çıkartıp Mary ve Hans ile mahlûkatı şatoya doğru taşır. 

Baron Frankenstein ve Hans aynı işlemleri tekrarlayıp mahlûkatı yeniden hayatta döndürmeye çalışırlar lakin mahlûkat her türlü deneye rağmen hatta Baron Frankenstein mahlûkatın ellerini yakmasına rağmen hareket etmez.  Bunun üzerine Baron Frankenstein o beceriksiz aptallar sürüsü kurşunlarıyla beyini parçalamışlar der. Hans fakat beyni onarmıştınız deyince Baron Frankenstein evet parçaları birleştirmiştim Hans ama hayat kıvılcımı yok edilmiş diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden Baron Frankenstein ahmaklar anlamadıkları her şeyi yok ediyorlar diye hayıflanır. Hans Baron Frankenstein’a yapabileceğiniz bir şey yok mu diye sorunca Baron Frankenstein beni yeneceklerini düşünüyorlar ama daha yenilmedim diyerek laboratuvardan çıkarlar. Daha sonra Hans’te laboratuvardan çıkınca Mary mahlûkatla yalnız kalır.  Baron Frankenstein beyin bozulmamış tıpkı hücre yapısı ve metabolizması gibi o zaman neden beyni işlev görmüyor der. Baron Frankenstein bir kez çalışınca çalışmaya devam edecek bundan eminim fakat nasıl deyince Hans belki de bir çeşit fiziksel şok olabilir der. Baron Frankenstein mahlûkatın kafatasına yıldırımın tüm kuvvetini verdim yeterli oldu mu hayır doğrudan zihinsel şoka ihtiyacı var der.  Daha sonra Baron Frankenstein’in aklına panayırda gördüğü hipnozcu Zoltan gelir.

 Zoltan eşyalarını toplarken Baron Frankenstein Zoltan’in kapısını ısrarlı bir şekilde tıklatınca Zoltan pekâlâ geliyorum diyerek kapısını açar. Baron Frankenstein girebilir miyim dedikten sonra Baron Frankenstein Zoltan’a birini mi bekliyorsun diye sorar. Zoltan polisi bütün gün başıma dert oldular diye cevap verdikten sonra Baron Frankenstein’a bundan sana ne der. Bunun üzerine Baron Frankenstein seni görmeye geldim der. Zoltan Baron Frankenstein’a seni buradan atılmadan önce görmüştüm polis ile işbirliğinde misin diye sorunca Baron Frankenstein kendisini tanıtır. Zoltan seni duymuştum benim gibi sende bu kasabadan atılmışsın der. Baron Frankenstein Zotan’a gidiyor musun deyince Zoltan kurdukları saçma mahkemeyle beni buradan sürgün ettiler. Bunun üzerine Baron Frankenstein Zoltan’a sana yeteneklerini kullanman için meydan okuyorum şayet teklifimi kabul edersen şatomda kalacaksın der. Zoltan Baron Frankenstein’a birisini hipnoz etmemi istiyorsun değil mi der.  Baron Frankenstein evet diye cevap verdikten sonra Zoltan yoksa bir kadın mı zaten başım yeteri kadar dertte deyince Baron Frankenstein hayır bir adam becerebilirsen der. Zoltan beceremeyeceğimi sanıyorsun deyince Baron Frankenstein istifini bozmadan Zoltana’a seni Frankenstein şatosunda bekliyorum der.

Şatoya gelen Zoltan ilk önce Baron Frankenstein’in yardımcısı Hans ile tanışır. Zoltan Hans’ı kastederek bunu mu hipnoz edeceğim deyince Baron Frankenstein hayır bunu diyerek hareketsiz yatan mahlûkatı gösterir. Zoltan panikle geri çekilip bu insan değil bu bir canavar der. Bunun üzerine Baron Frankenstein Zoltan’a nereden bulduğumu söylemeyeceğim lakin harika bir beyni ve gözleri var der. Zoltan Baron Frankenstein’a ne yapmamı istersin diye sorunca Baron Frankenstein zihnine girip beynini canlandırmanı istiyorum der beyne tepki verdir zamanın yok der. Zoltan biraz düşündükten sonra Baron Frankenstein’a aynaya ve güçlü bir ışığa ihtiyacım var diyerek Baron Frankenstein’in isteğini kabul eder. Zoltan mahlûkatı hipnoz ederek uyutur. Daha sonra Zoltan mahlûkatı uyutur ama Baron Frankenstein mahlûkatın uyandırmasını ister. Baron Frankenstein’in dediğini yapan Zoltan mahlûkatı uyandırır. Uyanan mahlûkat saldırgan davranışlar sergileyince Hans ve Baron Frankenstein zorlukla eter kullanıp mahlûkatı etkisiz hale getirir.

Baron Frankenstein başarısını kutlarken Zoltan Baron Frankenstein’a mahlûkatınla ne yapmayı düşünüyorsun diye sorar. Baron Frankenstein Zoltan’a ne demek istiyorsun diye karşılık verince Zoltan mahlûkatı sirklerde, panayırlarda ve ona benzer yerlerde sergileyebilirsin der. Bunun üzerine Baron Frankenstein mahlûkatı ileriki deneylerinde kullanacağını belirtir.  Zoltan küstah bir tavırla mahlûkat seni dinlemeyecek deyince sinirlenen Baron Frankenstein Zoltan’a mahlûkatın bir beyni var ama seni dinleyecek ama sana itaat etmeyecek diye karşılık verir. Daha sonra Baron Frankenstein mahlûkata ayağa kalk der ama mahlûkat tepki göstermez. Bunun üzerine Zoltan mahlûkata Baron Frankenstein’in dediğini yap der. Zoltan’in buyruğunu yerine getirir ve Zoltan alaycı bir tavırla doğruyu söylemiştim değil mi der. Bunun üzerine Zoltan Baron Frankenstein’a açgözlü birisi değilim mahlûkatı kast ederek şu yakışıklı arkadaşımızın üzerinden sen, ben ve genç arkadaşınla üçlü bir ortaklık yapalım der. Baron Frankenstein Zoltan’in teklifini kabul eder. Zoltan Baron Frankenstein’in elini sıkmak ister ama Baron Frankenstein sözüm kâfi mi değil mi diyerek Zoltan’i tersler.  Zoltan gittikten sonra Hans Zoltan’a güvenmediğini söyleyince Baron Frankenstein Zoltan’a şu an için ihtiyacım var diye karşılık verir.  


Mahlûkatın yanına giden Zoltan ilk olarak dilsiz Mary’yi korkutur. Daha sonra mahlûkatı hipnozla telkin edip altın çalması için gönderir. Handan kovulan sarhoş bir adam mahlûkatı yolda elinde çalıntı altınlarla görünce hanın içinde korkuyla hanın içine girmek için yalvarır fakat daha sonra bayılır. Ertesi sabah sarhoş adam gece gördüğünü anlatmak amacıyla karakola gider ama ciddiye alınmaz. Bu arada Zoltan’in yanına giden Baron Frankenstein Zoltan’dan mahlûkata bazı testlerde bulunmasını ister. Zoltan mahlûkatın yorgun olduğunu söyler. Zoltan’in dediğine şaşıran Baron Frankenstein Zoltan’a bütün gece dinlendi deyince geveleyerek konuyu değiştirmeyi başarır. Mahlûkatın yanına gidip belediye başkanın ve polis şefinin kötü insanlar olduğunu cezalandırılmaların gerektiğini söyler. Mahlûkat Zoltan’in görevini yerine getirmeye gidince Zoltan Mary’yi saklandığı yerden çıkartır taciz etmeye başlar. Daha sonra Zoltan vaktimi senin gibi birisiyle harcayamam diyerek Mary’yi bırakır.

Belediye başkanın evine giren mahlûkat belediye başkanını vahşice döverek öldürür. Bu arada belediye başkanın evinden çığlıklarını duyan hızlıca olay yerine doğru koşarlar. Aynı esnada polis şefinin kıyafetini deneyen polis karakola giren mahlûkat tarafından öldürülür. Sabah olduğunda Zoltan’in yanına gelen mahlûkatın ellerini kontrol eder. Mahlûkatın kanlı ellerini fark eden Zoltan mahlûkata cinayet işlemeyecektin yalnızca korkutacaktın diye söylemeye başlar. Daha sonra çalıntı altınlarla kaçmaya çalışan Zoltan Hans ve Baron Frankenstein tarafından yakalanır. Baron Frankenstein Zoltan’i evire çevire döverek evinden kovar. Zoltan gitmeden önce Baron Frankenstein’a bunun için seni öldüreceğim der. Mary mahlûkatı beslerken Zoltan mahlûkatı hipnoz ederek mazgal demirlerini söktürür. Baron Frankenstein’in yanına koşarak durumu anlatmaya çalışır. Baron Frankenstein ilk başlarda durumu anlamaz ama mahlûkatı elinde mazgal demiriyle görünce gaz lambasının ateşini kullanarak mahlûkatı geride tutar. Bu arada Zoltan mahlûkata sürekli öldürme emri verince kontrolünü yitiren mahlûkat Zoltan’a demir saplayarak öldürür. Mahlûkat kaçınca Baron Frankenstein Hans’a onu takip et ve gözünden önünden ayırma der.

Baron Frankenstein’in yanına gelen polis şefi mahlûkatın işlediği cinayetler nedeniyle Baronu tutuklayıp hapse atarlar.  Daha sonra Hans Mary’yi mahlûkatla beraber bir mağarada bulur ve şatoya geri dönmeleri için ikna eder. Bu arada kasabanın sarhoşu polis şefine mahlûkatın tarifini yaptıktan sonra Baron Frankenstein şimdi bana inandın mı diye sorar. Polis şefi Baron Frankenstein’a sana inanıyorum ve bu sebepten dolayı canavarını yakarak yok edeceğim der.   Polis şefi kasabalılarla beraber mahlûkatı gittikten sonra Baron Frankenstein cebindeki eteri çıkartır ve bilerek cebindeki altın sikkeyi sesli bir şekilde yere atar. Karakoldaki polis sikkeyi almak için harekete geçtiğinde Baron Frankenstein eteri kullanarak polisi bayıltır. Daha sonra at arabasını çalıp şatosuna gider. Bu arada Mary yanlışlıkla mahlûkata brendi verince mahlûkat sarhoş olup etrafı parçalamaya başlar. Şatoya gelen Baron Frankenstein Hans ve Mary’ye gitmelerini söyler. Baron Frankenstein eteri kullanarak canavarı etkisiz hale getirmek ister fakat mahlûkat eteri içer. Eteri içtikten sonra kendini daha da kaybeden mahlûkat yangın çıkartır. Baron Frankenstein mahlûkatı kurtarmak isterken patlama olur şatodan çıkan Hans en sonunda baronu yendiler der ve film biter 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...