https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

21 Nisan 2019 Pazar

Zombi Holocaust

Filmimiz gizemli bir şahsın morga girmesiyle başlar. Gizemli şahıs morgda bulunan bir erkek cesedinin elini testereyle kopardıktan sonra kopuk eli plastik poşete koyup cesedin üstünü kapıp morgdan çıkar. Ertesi gün Doktor Drelock öğrencilerine midenin çalışma fonksiyonlarını gösterme kadavralardan birini alır ve o kadavra eli kesik kadavra çıkar. Doktor Drelock öğrencilerine kadavra üzerinde mide fonksiyonlarını gösterirken öğrencilerden biri kopuk eli olan kadavra hakkında espri yapar. Bunun üzerine Doktor Drelock öğrencesine dersimde ölü biri hakkında espri yapmak hem nahoş hem de yersiz bir davranış ders bitti dağılabilirsiniz diyerek dersi bitirtir. Öğrenciler gittikten sonra Doktor Drelock ’un asistanı Doktor Lori Ridgeway dün kadavranın bedenin bozulmadığını söyler. Doktor Drelock Lori ’ye eski çağlarda olsak bunun yamyamlık vakası olduğunu söylerdim ama modern dünyada bunun psikopattık bir sapkının işi olduğunu söyleyince Lori Doktor Drelock’a hala ilkel çağlardayız diye karşılık verir.

Lori araştırmasında yardım ettiği antropoloji profesörü Stanford’a hastanede yaşanan kayıp kadavra parçalarından bahseder. Bunun üzerine Profesör Stanford Lori ’ye bunun öğrencilerin yaptığı eşek sakası olabileceğini kendi öğrencilik yıllarında da bu tür şakaların yapıldığını söyler. Daha sonra araban inen Lori Profesör Stanford’a yeni araştırmanızdan beni haberdar edin antropoloji benim gizli tutkumdur der. Profesör Stanford Lori ’in bir lokantasına doğru gittiğini görünce Lori ‘ye senin vejetaryen olduğunu sanıyordum deyince Lori öyleyim lakin ara sıra kendimi şımartırım diye karşılıkta bulunur. Ertesi gün ölmüş bir hastayı morga götürmek isteyen hemşire sedyeden akan kanı fark eder ve sedyenin üstündeki örtüyü açar ve kadavranın göğsünün parçalandığı görür. Hemşire şoka girmiş bir halde Doktor Drelock ve Lori ‘in yanına koşup olan biteni anlatır. Kadavrayı kontrol eden Doktor Drelock kalbi yerinden sökülmüş dedikten Lori ve hemşireye bundan kimseye bahsetmeyin diye tembihte bulunur.

Evine giden Lori soyunup üstüne rahat bir şeyler geçirip dinlenirken kapı çalar. Kapıya bakan Lori kapıda duran kadına sende kimsi diye sorar. Genç kadın ben New York Express gazetesinden Susan Kelly olduğunu söyleyip hastanede yaşanan yamyamlık olayları hakkında konuşmak istediğini söyler. Bunun üzerine Lori Susan’a ne saçmalıyorsun diye sorar. Susan ukala bir tavır takınıp haber kokusunu aldım birkaç gündür hastanede birtakım olaylar döndüğünü biliyorum der. Lori Susan’a burnun tıkalı olmalı şimdi müsaade edersen işe geç kaldım deyince Susan Lori ‘ye bu akşam mesain yok haberim var dedikten sonra duvarında bir ilkel uygarlığın kalıntıları var deyince Lori tıp diplomam olduğu gibi antropoloji diplomamda var diye cevap verir.  Susan duvarda asılı kıvrımlı hançeri gösterip bu ne diye sorar. Lori bu bir kurban ayinleri için kullanılan bir hançer diye cevap verip Susan’ı evden çıkarır. Daha sonra morgdaki kadavraları yiyenin hademe Torun olduğu anlaşılır. Torun polise götürüleceği sırada fırsatını bulup kendisini pencereden atarak hayatını sonlandırır. Torun son nefesini vermeden önce neden bunu yaptın diye soran Lori ‘ye Kito böyle buyurdu diye ertesi gün Lori ve Doktor Drelock sağlık bakanlığı çalışanı Doktor Peter Chandler’ın yanına giderler. Lori Peter’a Torun’un ağzından yalnızca birkaç kelime duydum Bay Chandler Kito böyle buyurdu der. Bunun üzerine Peter Lori ’ye bu zor olacak Kito’nun ne manaya geldiği hakkında hiçbir fikrim yok diye açıklar. Bunun üzerine Lori eski dillerdeki telaffuzları araştırdığını ve Kito’nun Güney Doğu Asya’da bulunan kutsal olduğu varsayılan bir ada olduğunu belirtir. Bunun üzerine hastanenizde çalışan hademenin de o bölgeden geldiğini öğrendik der. Peter gözlerini Lori ‘ye çevirip sanırım bu insanlar hakkında bilgisiniz deyince Lori kâfi derecede diye karşılık verir. Bunun üzerine Peter esprili bir dilde Doktor Drelock’a müsaadeniz varsa Doktor Ridgeway’ı alıkoyacağım deyince Doktor Drelock Peter’a hayatta olmaz diye karşılık verir Peter misafirlerine size göstermek istediğim bazı görüntüler var diyerek Doktor Drelock ve Lori ile projektör odasına gider. Peter yamyamlık vakalarının ülkenin dört bir yanında vuku bulduğunu söyleyerek yenilmiş insanların slaytlarını gösterip tek zanlının polis tarafından öldürüldüğünü söyler. Bu arada Lori ölen yamyamın göğsündeki sembolün hademe Torun’un göğsünde de olduğunu söyleyip Profesör Stanford ile araştıracağını söyler.

Profesör Stanford ile Peter ve Lori buluşur ve Kito’nun aynı zamanda adada faaliyet gösteren bir tarikat olduğunu söyler. Peter Profesör Stanford’a bu tarikat üyeleri kurban ayinleri tertipliyor mu diye sorunca Profesör Stanford evet insan kurban ediyor diye cevap verir. Profesör Stanford gittikten sonra Peter Lori ’ye Profesör Stanford’a itimattın çok fazla deyince Lori Peter’a Profesör Stanford’un antropoloji dalında tanınmış birisi olduğunu birkaç kez de Nobel adayı olduğunu söyledikten Peter’in yanından ayrılıp evine gider. Evine varan Lori evinin darmadağın halini görünce panikler evden çıkmak için kapıyı açınca Peter ile karşılaşır. Lori korku içinde Peter’a evime biri girmiş der. Peter diğer odaları kontrol ederken Lori ’de duvarda asılı olan kıvrımlı hançerin olmadığını fark eder.  Daha sonra Peter Lori ‘ye en azından kötü bir şey olmadı polisi arayayım der. Lori Peter’a polisin bana yardımı olmaz der. Peter Lori ‘ye New York’ta ev soygunları arık şaşırtıcı bile olmuyor çok sıradanlaştı der.  Bunun üzerine Lori bunun basit bir ev soygunu olmadığını ama ne olduğunu da tam kestiremediğini söyler Peter Lori ‘ye bir seyahat senin derdini tasanı alacak şimdi yazıhaneme gidiyoruz sende seyahat arkadaşlarınla tanışırsın der.

Yazıhanede Peter ile içkisini içen Lori Kito adasına gitme taraftarı olmadığını söyleyince Peter nedenini merak eder. Lori Peter’a çocukken o adada yaşadığını giderse çocukluğundaki masumiyetindeki gibi olmayacağını söyler. Bunun üzerine Peter Lori ‘ye çocukluk anılarını geride bırakmalısın diye öğütte bulunur. Daha sonra Lori Peter’in seyahat arkadaşları George ve Susan’ı görür. Bunun üzerine Lori Susan’ı kastederek bunun burada ne işi var diye sorar. Peter Susan’ın George’un kız arkadaşı ve seyahat içinde bir muhabire ihtiyaç duyduklarını söyler.  Susan Peter’a Lori ile tanıştıklarını söyler. Daha sonra Peter adada Doktor Obero adlı bir cerrahın yaşadığını tanıdığını ama çok sıkı fıkı olmadığını söyler. Ertesi gün George, Lori, Peter ve Susan Kito adasına varırlar. Peter bindikleri cipin şoförüne Doktor Obero bu adada ne kadar süredir kalıyor diye sorunca şoför bilmiyorum uzun zamandır bu adada diye cevap verir. Susan ’da bu yolculuk sayesinde Pulitzer ödülünü alacağını söyler. Bunun üzerine George Susan’a bütün başarılı gazeteciler masa başı işleri yapıyor deyince Susan masa başı işlerini başarılı olduktan sonra yapıyorlar diye karşılıkta bulunur. Lori bir cerrahın böyle bir yerde ne işi olur deyince Peter adanın yerlilerine yardımcı oluyor diye karşılık verir.

Dörtlü Doktor Obero ’un evine vardıktan sonra Doktor Obero Peter’a seni Los Angeles’tan beri görmemiştim der. Daha sonra Peter Doktor Obero ’ya arkadaşlarını tanıştırdıktan sonra Doktor Obero Peter ve arkadaşlarını evine davet eder. Peter Doktor Obero ‘ya böyle habersiz geldiğimiz üzgünüm der. Bunun üzerine Doktor Obero Peter’a adanın bu bölümlerinde yalnızlık insanı monotonlaştırıyor dedikten sonra rehber Molto’yu çağırır. Doktor Obero Molto ’un yıllardır kendi hizmetinde çalıştığını ve adayı avucunun içi gibi bildiğini söyledikten sonra Peter Molto ile el sıkışır.  Lori Doktor Obero ‘ya bu yolculuk beni ziyadesiyle yordu odama gidip dinleneceğim der. Doktor Obero Lori ’ye buraya yapılan yolculuk her zaman yorucu olmuştur dedikten sonra Doktor Obero ‘un hizmetkarı Lori’yi odasına götürür. Lori soyunup yıkanmaya giderken kimliği belirsiz bir yerli tarafından gözetlenir. Bu arada Peter sabahın ilk ışıklarında yola koyulacağız dedikten sonra George Doktor Obero ‘ya Kito adası buraya uzak mı diye sorunca uzak olduğunu söyler. Peter Doktor Obero ‘ya Kito adası hakkında pek hoşnut değilsiniz deyince Doktor Obero adanın yerlilerinin aşırı bağnazlardır ve yabancıları adadan uzak tutmak için her şeyi denerler diye karşılık verir. Yıkandıktan sonra uyumaya hazırlan Lori kesik çürümüş insan kafası ile kanla çizilmiş Kito sembolünü görünce çığlığı basar. Herkes Lori ’in çığlına gelir ve Doktor Obero Lori ‘ye bu yerliler sizi öldürmek isteselerdi şimdiye kadar öldürürlerdi der.

Sabahın ilk ışıklarında George, Lori, Molto, Peter, Susan ve Doktor Obero ’un emrinde çalışan birkaç yerli ile tekneye binerler. Tekne ilerlerken Susan Lori ’ye gideceğimiz ada nasıl bir yer diye sorunca Lori bilmiyorum diye cevap verir. Bu arada Peter dürbünle etrafa bakarken istikametleri olan adayı görür. Daha sonra Peter Molto ’ya ne kadar sürede adada oluruz diye sorunca Molto bir saat içinde orada oluruz diye cevap verir. Peter’in yanına gele George teknenin motoru ısınmış sabaha kadar anca soğur dedikten sonra Peter o zaman yakındaki adalardan birine demir atıp orada kamp kurarız diye karşılıkta bulunur. Kamp kurulduktan sonra Molto Peter ve George’a tüfek verir. Susan niye tüfek verdiler diye sorunca Peter önlem amacıyla verdiler diye cevap verir. Lafa karışan George bu tüfeklerin sırf aksesuar olduğunu yalnızca ölü şahısları arıyoruz diye karşılık daha gezi ekibinden biri ormanlık gider ve bir süre çığlığı duyulur. Bunun üzerine Peter hava ağarıncaya kadar bekleyelim bu saatte ormana girmek riskli bir iş zaten yaşıyorsa döner der.


Sabah olduğunda Peter yanına George ve Molto’yu yanına kayıp elemanı bulmaya gider. Peter ve diğerleri ormana doğru giderken Susan’da Peter’in peşinden gider. Peter ilk başta Susan’ı yanında istemez ama Susan Peter’a beni bu keşif gezisini kaleme almam getirdin şayet kampta oturursam geziyi kaleme alma şansım olmaz der. Bunun üzerine Peter istemeyerek olsa bile Susan’ın yanında olmasını kabul eder. Peter ve Susan ormanın içinde gezinirken kayıp elemanın cesedini yenmiş halde bulurlar. Susan korku içinde çığlığı basar ve Susan’ın çığlına gelen diğerleri de kayıp elemanın yenmiş cesedini görürler. Bunun üzerine Peter herkes gece kampta kalsaydı bunlar olmayacaktı der. Diğer iki elemanda gelir ve Peter iki elemandan ölmüş elemanı gömmelerini ister. Bu arada Susan ölmüş elemanın fotoğrafını çekince George ölüye biraz saygın olsun her şey senin için haber değil mi diye çıkışınca Susan George’a ister beğen ister beğenme bu benim mesleğim der. Susan’ın tepkisin sinirlenen George elemanlara cesedi çabuk gömün diye çıkışır.  Ekip orman içinde dolanırken Lori ağaçta Kito sembolünü görür ve diğerlerini de haberdar eder. Molto’un yanına giden burası Kito adası senin götüreceğin başka bir yerdi deyince Molto kusura bakma ada adaya benziyor karıştırmış olmalıyım özür dilerim kendisini savunur.

Ekip orman içinde ilerlerken yamyamlara karşılaşırlar. Peter herkese tetkikte bekleyin ani hareketlerde bulunmayın diye uyarıda bulunur fakat elemanlardan biri panikleyip ormanda koşturmaya başlar. Bir süre ormanda koşturan eleman yamyamların tuzağına saplanır ve yamyamlar elemanı öldürdükten sonra içini parçalayıp iç organları yemeye başlarlar. Daha sonra Peter ve George silahlarını kullanıp Birkaç yamyamı öldürünce yamyamlar çareyi kaçmakta bulur. Peter diğerlerine güvenli bir yer bulup kampı orada yapalım der. George, Molto ve Peter kampı hazırladıktan sonra Peter telsizle Doktor Obero ile iletişime geçip olan biteni anlatır. Daha sonra Peter Molto ve George’a biz üçümüz nöbette olacağız deyince Lori hepimiz nöbette olmalıyız diye karşılıkta bulunur. Susan ve Lori yatmaya hazırlanırken yamyamlardan biri iki kadının bulunduğu çadıra sızar. Yamyam tam harekette geçecekken Lori hızlı davranarak eline aldığı palayı yamyamın kafasına saplayarak öldürür. Bu arada öbür elemanda öldürülünce Peter Molto’dan şüphelenir lakin elinde kanıtlayacak bir şeyi yoktur. Sabah olduğunda yamyamlardan biri Susan’a saldırır. Panik halinde ormana doğru kaçar ve diğer yamyamlar tarafından gafil avlanır. Bu arada Susan’ın peşinden kosan George’da yamyamlar tarafından yakalanır ve canlı halde yamyamlar tarafından yenilir. Bu arada Lori, Molto ve Peter kendilerini yamyamlara karşı müdafaa ederken yamyamlar insanımsı varlıklar görürler ve saldırdıkları üç kişiyi bırakıp korku içinde kaçarlar.

Üçlü ormanda yürürken Peter George’un parçalanmış cesedini bakıp Susan’ın sonunun da böyle olmamasını umut eder. Lori, Molto ve Peter Doktor Obero ile karşılaşır. Doktor Obero Peter’a diğerlerine ne oldu sorar. Peter sağ kalanlar biziz başka kutulan yok dedikten Lori Susan’ı götürdüler der. Bunun üzerine Doktor Obero Lori ’ye muhtemelen Susan şu anda ölüdür üzgünüm diye karşılık verir. Daha sonra Doktor Obero Peter’a buradan gidecekseniz öbür kıyıda hazır lastik bot var Molto ile gidebilirsiniz ben daha sonra size katılacağım der.  Bunun üzerine Peter Doktor Obero ’ya şayet burada kalacaksanız Molto ’ya bizden daha fazla ihtiyacınız olacaktır dedikten sonra Lori ile Doktor Obero ’un yanından ayrılır. Kıyıya varan Peter lastik botu gördükten sonra Lori ‘ye Doktor Obero ‘un bir şeyler sakladığını söyler. Lori ne gibi diye sorunca Peter yolculuk sırasında Molto bizi bilerek yanlış adaya götürecekti fakat adaya şansa adaya vardık ve ayrıca telsizde Doktor Obero ile konuştuğumda yerimizi söylememiştim ama bizi hemen buldu der. Daha sonra lastik botun motorunu çalıştırmaya çalışan Peter ve Lori yamyamların korkuttuğu varlık tarafından saldırıya uğrar. Peter botun motorunun pervanesi ile varlığın kafasını parçaladıktan sonra sinirle Obero der.


Lori ve Peter Doktor Obero ’un yanına giderken Susan’ı görürler. Susan’ın yanına giden Lori ve Peter aslında Susan’ın Susan olmadığını aslında kıyafetlerini giymiş, kafa derisini takmış şekil bozukluğuna sahip birisi olduğunu anlarız. Bu arada gerçek Susan’da Doktor Obero ‘un laboratuvarında Doktor Obero ‘un sapkın deneylerine maruz kalır. Susan’ın çığlıklarına dayanamayan Doktor Obero Susan’ın ses telini koparır. Gece olduğunda Susan ve Peter Doktor Obero ‘un laboratuvarına girmeye çalışırlarken Doktor Obero ’da yaşayan bir canlının beynini ölmüş bedene nakil edip ilim dünyasında çığır açacağını söyler. Daha sonra Doktor Obero Susan’a seni temin ederim sende yaratığım varlıklar gibi olacaksın der. Doktor Obero ‘un laboratuvarına giren Lori Peter duvarlarda asılı cesetleri gördükten Doktor Obero ‘un yaratığı varlıkla boğuşup öldürmeyi başarırlar ama Doktor Obero tarafından yakalanırlar. Doktor Obero Lori ve Peter’a amacının insan yaşamını uzatmak olduğunu ve yıllardır bunun için çabaladığını söyler. Bunun üzerine Peter Doktor Obero ’ya sen ruh hastasının deyince Doktor Obero Peter’a ne kadar sıradan bir hüküm mükemmeliyetçiliği kısıtlamadım yaşamın sırlarını keşfettim der. Bunun üzerine Peter ani bir hareketle Lori ’in kaçmasını sağlar ama Lori dışarıda yamyamlar tarafından yakalanır. Bu arada Doktor Obero ‘da Peter’in beynini cesetlerden birine nakil edeceğini söyleyip Peter’a narkoz verir.

Yamyamlar tarafından yakalanan Lori ‘in çıplak bedeni boyanırken narkozun etkisinden kurtulan Peter’da gizlice aşırdığı neşterle kayışlarını gizlice kesmekle uğraşır. Bu arada Doktor Obero ve Molto Peter’in beynini nakil edecekleri cesedi hazırlar. Boyalı çıplak bedeniyle dikey durumda bulunan sunağa bağlandıktan sonra yamyamların şefi kıvrımlı ayin bıçağı ile Lori’yi kurban edecekken dikey sunak taşı yatay duruma gelir ve yamyamlar sevinç naraları atar. Bu arada Doktor Obero Peter’a bilim için fedakarlıklar sağlayacaksın dedikten sonra Peter’in yanına gelen Molto Peter’in sakladığı neşter ile gırtlağı kesilir. Peter bir kez daha kaçma girişiminde bulunur ama Doktor Obero ‘un zombileri tarafından yakalanır. Doktor Obero Peter’a seni kolaylıkla öldürebilirim ama beynini almaya göz koydum der. Bunun üzerine Peter zombilerden kurtulur ve zombilerden birine gaz lambası atıp yakmayı başarır. Daha sonra yamyamlar laboratuvara girip diğer zombi ile Doktor Obero’yu öldürürler. Laboratuvarın dışına çıkan Peter Lori laboratuvarın yanışını seyrederler ve film biter. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...