https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

11 Nisan 2019 Perşembe

Nightstick


Helikopterle devriye yapan polisin merkeze rapor vermesiyle başlar. Bu arada kara kıyafetler giymiş iki kişi bir deponun çatısından girip deponun içine girerler. Başka birisi depoya giren iki kişiye sen bekçinin icabına bak sende benle nitrogliserinleri taşı der.  Soygunculardan biri bekçiyi vurur ama bekçi alarmı çalıştırmayı başarır. Alarmı duyan soygunlar aceleyle depondan çıkarlar. Çaldıkları malı minibüsle yüklerken üç soyguncu alarm sayesinde gelen polislere yakalanırlar. Polisler iki soyguncuyu durdurduktan sonra minibüsün yanına giderler. Minibüsü kullanan şahıs minibüsü geri sürüp polislerden birini düşürür ve durumu fırsatta çeviren soyguncular önce kendilerine silah çeken polisi daha sonrada minibüs çarpmasıyla yere devrilen polisi öldürüp kaçarlar. Daha sonra Ray  Johnson ve Thad Evans adlı iki kişi yapılan soygun hakkında konuşurlar.  Ray Thad’e bütün ekipler şu anda soyguncuların peşinde deyin Thad Ray’e bu olayla Jack Calhoun ilgilensin der. Bunun üzerine Ray Calhoun hallettiği sorundan daha fazlasını çıkarıyor kural tanımazlığı içişlerinde bile sorun çıkartıyor der. Thad Calhoun iyi bir polis deyip asansöre biner.

Hastaneye giden polis dedektifi hastanenin kapısında duran doktora olay nedir diye sorar. Doktor psikiyatri bölümünden biri karısı ve diğer hastane personelini rehin almış der. Polis doktora adamın adı ne diye sorar. Doktor Thomas Craig diye cevap verir. Polis dedektifi doktordan önlüğü ister ve af buyur der.  Polis bir kez daha doktordan önlük ister ve doktor önlüğünü vermek zorunda kalır. Polis dedektifi hastanenin içine girerken polis memuru bu işi mahvetme Calhoun der. Hastanenin içine giren Calhoun karısı ve hastabakıcıyı rehin alan Thomas’ın yanına gider. Calhoun kendisini Doktor Case olarak tanıttıktan sonra Thomas’a seninle konuşmak istiyorum Thomas der. Thomas Calhoun’a benimle konuşmak istemiyorsun beni akıl hastanesine kapatmak istiyorsun deyip tüfeğini Calhoun’a doğru çevirir.  Calhoun sakin bir şekilde seni bir yerlerle kapatmak istemiyorum Thomas sana yardımcı olmak istiyorum ben sana adil davranmayan diğer doktorlar gibi değilim gibi değilim der. Daha sonra Thomas’ın karısı ve hasta bakıcı Thomas’a doktor doğruyu söylüyor deyince sinirlen Thomas ikisinin üzerine yürür. Calhoun ayağa kalkan Calhoun kimse seni hastaneye kapatmayacak bir ben buna mâni olacağım iki raporuna baktım birisi çok fena yapmış diyerek Thomas’ın yanına gider. Calhoun Thomas’a bu ikisini bırak konuşalım deyince Thomas hasta bakıcıyı öldüreceğim der. Calhoun kimseyi öldürmeyeceksin sana bir şey okumak istiyorum ama onlar gitsin konuşacaklarım hasta ve doktor arasında olmalı dedikten sonra hasta bakıcı ve Thomas’ın karısı odadan çıkar. Thomas tam ateş edecekken Calhoun Thomas’ı etkisiz hale getirir ve Thomas’ı etkisiz hale getirir.  Calhoun Thomas’ı polislere verirken seni kandırdığım için üzgünüm ama yardım alman gerekiyordu der.

Hastaneden çıkan Calhoun Ray ile karşılaşır. Ray Calhoun’a gene kahramanlık peşindesin deyince Calhoun yine de muvaffakiyet sağlıyor diye karşılık verir. Daha sonra Çin mahallesinde Thad ile buluşan Calhoun Çin lokantasında Thad ile iş konuşur. Thad Calhoun’dan kimya fabrikası soygununa bakmasını bağımsız olarak ister. Calhoun Thad’e neden bağımsız olarak ilgileneceğim diye sorar. Thad aynı haftada iki kimya fabrikası soyuldu elimizde hiçbir şey yok o yüzden senin ilgilenmeni istiyor der ve Calhoun görevi kabul eder. Bu arada salaş bir dairede müptezel adı Ömer olan Arap kökenli bir adam lütfen mal verin istediğinizi yapayım der. Ömer soyguncuların bıraktığı küçük miktar uyuşturucu maddeyi kullanır ve bunun üzerine soyguncular Ömer’i döverler. Daha sonra Ömer ne olur daha fazla verin istediğinizi yapayım der. Bunun üzerine soyguncular Ömer’e sahte bir terör bildirisi okutturturlar. Ertesi gün Calhoun sokaktaki muhbirlerini sorgular.


Gece üç suçlu bir eve giren otuz yaşlarında iyi giyimli kıvırcık kızıl saçlı bir kadını kamyonetten izlerler. Gary isimli suçlu kadının Robin Colins olduğunu deli doktoru ve Calhoun’un bayan arkadaşı olduğunu söyler. Bunun üzerine çete lideri Roger onlarla daha sonra ilgileniriz şimdi işimizle alakadar olalım dedikten sonra bir binayı patlatırlar. Eve giren Robin erkek arkadaşı Calhoun’a nezaketli davet bekledim deyince Callhoun Robin’e geç kaldın diye cevap verir. Robin eldivenlerini gösterip iki yüz dolara bunları aldım der. Callhoun şaşırarak bunlara Robin’e yirmi beş dolara alırdın dedikten sonra Robin Calhoun’a yemeye yirmi beş dolar vermezsin dedikten sonra Robin ve Callhoun yiyişirler. Daha sonra Robin Calhoun’a Santa Barbara hastanesinden teklif aldım psikiyatri koğuşunda işe başlayacağım der. Bunun üzerine Callhoun Robin’e ben sensiz ne yapacağım diye sorunca Robin Calhoun’a beni caydırabilirsin diye cevap verir. Calhoun sen evlilik karşıtısın der ve Robin doğru bildin Calhoun ile sevişir.

Sabah  Adam Bearsly bir iş adamı evine gelen kaseti yönetim kurulu üyelerine dinletir. Müptezel Ömer’in doldurduğu kasetin içinde Ömer anti emperyalist bir terörist olarak tanıtıp ABD hükümetinin emperyalist politikalarını protesto için bombalama eylemlerini yaptıklarını yoldaşları için beş milyon dolar verilmesini talep ettiğini söyler. Bunun üzerine yönetim kurulu üyesi kadın Bay Beasrly’ye eğer teröristlerin dediklerini yaparsak daha fazlası için bizi zorlarlar der ve Bay Bearsly Ömer’in isteklerini geri çevireceğini söyler. Aynı gece başka bir depoyu soyan soyguncular deponun bekçilerine yakalanırlar. Mike bir bekçiyi vurarak öldürür ama diğer bekçi kaçmaya başlar. Bunun üzerine Mike diğer çete üyesi James’e peşinden koş diye buyurur. James bir süre bekçinin peşinden koşar bekçi nefesi kesilip yere yığılınca James eline geçirdiği büyük bir taşla bekçinin kafasını ezer. Daha sonra Callhoun yatakta Robin ile yatarken telefon çalar Callhoun giyinip olay yerine gider.

Olay yerine gelen Calhoun bekçinin aracını incelerken diğer polislere suçluların mavi bir araç kullandığını söyler. Daha sonra belediye başkanı Bearsly   Ray’yi ofisine çağırıp sabahın köründe geldiği için teşekkür eder. Ertesi gün Callhoun olay yerinde bulduğu parçayı incelemesi için adli tabip doktoru Johnson’a verir. Akşam çete üyesi James iyi vakit geçirmek amacıyla yoldan bir hayat kadını alır. Bu arada adli tabiplikten gelen rapora bakan Callhoun düşünceli bir sesle nitrogliserin der. Ertesi sabah Callhoun amirleri Thad ve Ray ile buluşur. Ray sitem dolu bir ses tonuyla terörist paniği var sen bizi basit soygunlar için çağırıyorsun der. Bunun üzerine bu soygunlar büyük bir işin paravanı diye karşılık verir. Adli tabiplikten gelen raporları veren Callhoun farklı depolardan farklı kimyevi malzemeler çalındı der. Bunun üzerine Ray Calhoun’a sadede gel deyince Callhoun bu bileşimleri karıştırsan nitrogliserin elde edilir diye karşılık verir. Thad bende bundan korkuyordum bununla şehrin yarısını havaya uçurabilirsin der. Thad daha sonra Ray ’ye Calhoun’a F.B.I dosyalarını ver deyince Ray Thad’e ciddi misin diye sorunca Thad hemen diye buyurur.  Ray ofisten çıktıktan sonra Thad Calhoun’a New York’ta yuvalanmış birkaç terör hücresi var onları araştıracağız dedikten sonra Callhoun sanırım zaman bizim yanımızda olamayacak deyip ofisten çıkar.

Çin kökenli kişilerin çalıştığı tekstil atölyesine giden Callhoun atölye sahibi Mel ile sohbet eder. Mel iş güç senin yüzünü göremeyeceğim der ve içeri yirmilerinde telaşlı Arap kökenli bir genç gelir. Genç Arap bak Callhoun ne düşüyorsan benim bununla ilgim yok der. Bunun üzerine Mel adı İsmail olan gence sakin Callhoun sana birkaç soru soracak der. Callhoun İsmail’e hala şu Libyalı ahbaplarına takılıyor musun diye sorar. İsmail arada sırada diye cevap verir. Bunun üzerine Callhoun peki birleşik liberasyon örgütü hakkında malumat sahibi misin diye sorar. İsmail bak Callhoun yeşil kartımı aldıktan sonra o tür kişilerle muhatabımı kestim zaten çocuk bekliyorum o tür delilerle muhatap olarak geleceğimi mahvedemem der. Callhoun İsmail’e sakin ol bu adamlar şehrin yarısını havaya uçuracak patlayıcı var dedikten sonra Mel Calhoun’a sana telefon var der. Telefona bakan Callhoun on beş dakika içerisinde oradayım deyip atölyeden çıkar. Mel İsmail’e sen Mısırlı değil miydin diye sorunca İsmail yalan söyledim kovulmayacağım değil mi diye sorar. Mel İsmail’e işine dört elle sarıl diyerek kovamayacağını belirtir.

Sokaklarda arabayla dolanan Callhoun kendi halinde dolaşan zenci grubuna dalar içlerinden bir zenciyi yakalayıp senin gibiler toplumda huzur bırakmadı diyerek zorla arabasına sokarken zenci adam arkadaşlarına bir saat içinde dışarıda olurum der. Daha sonra zenci adamın Fred isimli bir gizli polis olduğunu öğreniriz. Callhoun Fred’e şu depo soygunları duydun mu diye sorar. Evet elemanlar soygunları aşırı gizlilikle yapıyor hiç kimse soygunların kimler tarafından işlendiğini bilmiyor der. Daha sonra Fred Callhoun psikopat Melton biraderler tahliye edildiğini söyler. Callhoun bu şerefsizler dört sene daha yatacaktı deyince Fred sistemin azizliği diye karşılık verir. Ömer’in dairesi giden Callhoun Ömer ile dam çetelerinde kovalamaca yasadıktan sonra Ömer’i yakalar.  Ömer annemin mezarı üstüne yemin ederim hiçbir şey bilmiyorum deyince Callhoun senin annen yok pislik der. Bunun üzerine Ömer Calhoun’a konuşursam işim biter Melton biraderlerin malını bilmeden aldım der. Callhoun nasıl diye sorunca Ömer teslimat yaparken kamyonette elektronik cihaz bulduğunu ve sattığını söyler. Bunun üzerine sokakta bir torbacıya sattığını söyleyip yardım ister. Callhoun Ömer’in cebinde bulunan uyuşturucu poşetini alıp yere döker. Ömer hani bana yardım edecektin deyince bunlar seni öldürüyor deyip gider.

Akşam olduğunda salaş bir pansiyonda İsmail ile buluşan Callhoun İsmail’in yanındaki adamı gösterip kim bu diye sorar. İsmail Birleşik Liberasyon örgütünden ayrılmak isteyen Râşit isimli birisi olduğunu söyler. Callhoun Raşit’in İngilizce biliyor mu diye İsmail hayır ben tercümanlık yapacağım diye karşılık verir. Râşit İsmail’e sığınma talebinde bulunduğunu söyler. Bunun üzerine Callhoun niye örgütünden ayrıldın diye sorar. Râşit İsmail’e can güvenliğim kalmadı deyince Callhoun İsmail’e sorsana bomba hakkında bir bilgisi var mı diye sorar. Bunun üzerine Raşit İsmail’e bombadan haberim yok diye cevap verir. Bunun üzerine Callhoun İsmail’e Raşit’e güveniyor musun diye sorar. İsmail Raşit’in yalan söylemeyecek kadar korktuğunu söyler. Callhoun İsmail’e bir kart bu içişlerinden bir arkadaşımın numarası sorunlarınızın için arayın dedikten sonra İsmail büyük bir içtenlikle Calhoun’a teşekkür eder. Akşam olduğunda Çin lokantasına giden Callhoun lokanta sahibi Lee’ye birileri buralarda iyi kalite mal ararsa haberdar et deyince Lee haberdar ederim der.

Adam Bearsly ’in eşi Jane hizmetçisi Bonita’ya bugünlük işin bitti kiliseye gidebilirsin der. Bonita evden çıktıktan sonra Adam karısı Jane’e geç kaldığım için üzgünüm deyince Jane Adam’a spora gitmen iyi oluyor o sayede teröristler aklından çıkıyor diye karşılık verir. Jane kocasını uğurladıktan sonra yatmaya hazırlanırken elektrikler kesilir. Mum kapan Jane etrafı araştırırken Bonita’ın cesediyle karşılaşır ve Melton biraderler karşısında bulur. Melton biraderlerden bir tanesi sahte Arap aksanı ile kocanıza mesaj bıraktık dedikten sonra toplu halde Jane ’in ırzına geçerler. Callhoun Lee ile sohbet ederken lokantanın içine giren iki kişi Calhoun’un dikkatini çeker. Lee’ye burada bekle der. Mutfağa giren elinde bir tabakla şaibeli tipe sunu tutar mısın dedikten şaibeli tiple kavgaya tutuşur. Daha sonra şaibeli tipin zenci ortağı pompalı tüfekle rastgele ateş açar lokanta müşterileri sağa sola kaçışırken Callhoun şaibeli tipi öldürür. Daha sonra zenci peş peşe ateş açarak Callhoun’u lokantanın barına sıkıştır. Zenci tam barın tepesinden bakarken Callhoun zenci adamın şakağına silahını dayayıp şansın bitti der.

Melton biraderler Ömer’i öldürüp cesedini kullandıkları kamyonetle beraber preslerler.  İhbar alan Callhoun olay mahalline gelir ve ceset torbasını açmaya çalışır ve polis memurlarından biri Calhoun’a uğraşma tanınacak bir halde değil kurbanın ismi Ömer Abdul der.  Callhoun sinirlenip lanet olsun diyerek gider. Hazırlık yapan Roger Melton kardeşleri James ve Garry’ye her şey hazır mı bak bu işi mahvetmeyin der. Bunun üzerine James Roger’a bizimle aptal gibiymişiz konuşma diye sitem edince Roger James’e bak seni aptal yerine koymuyorum yalnızca planın tamamıyla uygulanmasını istiyorum şimdi lütfen planı anlat der. James Roger’a limana gideceğim bir teknede birkaç gün kalacağım daha sonra uçağa binip belirlenen yere gideceğim daha sonra gelecek talimatları bekleyeceğim diye karşılık verir. Roger James’in yanağını okşayıp aferin dedikten sonra Gary James’e orada yatağa atacağımız kadınları düşün küçük kardeşim der. Ertesi gün Jane ile ilgilenen hemşire Adam’a karınızın durumu iyi yakında toparlanır Bay Bearsly der. Adam karısını şefkatli başını okşarken Jane tepki dolu biçimde kendisini çeker. Salona geçen Adam’a polisler adamları mümkün olduğu kadar oyalayın Bay Bearsly der. Telefonu açan Adam Arap aksanı ile konuşan Roger’a seni pislik der. Bunun üzerine Roger Adam’a terbiyeni takın parayı hazırla gecikme olmasın polis de olmasın yoksa bedelini karın öder diyerek telefonu kapatır.  Adam sinirlenerek polislere sizinle iş birliği yaptım ve sonucu insanlar öldü, karım bir daha düzelemeyecek diye saldırdıktan sonra onların istediğini yapacağım der.

Callhoun ile buluşan Thad Calhoun’a belediye başkanı ile emniyet müdürü bu teröristlerin arkasında büyük güçlerin olduğuna dair hemfikir bu sebepten dolayı kendi başınasın der. bunun üzerine Callhoun Thad’e böylesi benim için daha iyi diye karşılık verdikten sonra Bearsly ne olacak diye sorar. Thad Bearsly ’in hizmetçisi öldürülüp karısı da tecavüze uğradı Bearsly hiçbir şekilde yardımcı olmayacak diye cevap verir. Anlaşıldı Bearsly ‘in faydası dokunmayacak dedikten sonra Thad Bearsly ‘in eşinin anlattığına göre Calhoun’a saldırganlardan biri Orta Doğulu ağzıyla konuşuyormuş der. Daha sonra Ray Thad ve Calhoun’un yanına gelir ve sizinle hep güzel mekanlarda buluşuyoruz der. Daha sonra Thad ve Callhoun Ray ’in getirdiği teybi dinlerler Roger ufak bir uçağın beş milyon getirmesini ve bir polis aracı görürlerse Manhattan’ın yarısını havaya uçuracaklarını söyler. Ray paranın Karayıp adasına götürüleceğini ama adanın Dünya Bankası ile güçlü bağları var der. Bunun üzerine Callhoun Thad ve Ray ’ye Melton biraderlerin kendilerinden başka kimseye itimat göstermezler o yüzden parayı kendilerinin alacağını söyledikten sonra gider.

Kenar mahalle pizzacısına gelen Callhoun Luigi isimli bir adamı kovalamaya başlar. Luigi pizzacının mutfağında bulunan uyuşturucuları lavabo giderine döker. Callhoun Luigi ’ye niye değerli israf ediyorsun okul önünde satamayacak mısın deyince Luigi bak dosttum ben namuslu bir iş adamıyım şimdi şayet buradan gitmezsen biz kovarız der. Daha sonra Callhoun ’un arkasından iki kişi gelir ve Callhoun boğuşup iki kişiyi döver. Luigi’in yakasına yapışan Callhoun bildiğin ne varsa öt der. Luigi Belton biraderlerle Times meydanında gördüğünü bir haftadır onlardan haber almadığını söyler. Bu arada Thad ve belediye başkanı Adam Beasrly’ye yardımcı olması ikna etmeye çalışırlar ama muvaffak olamazlar. Evine dönen Callhoun sevgilisi Robin tarafından pansumanı yapılırken haber alır ve gider. Bu arada havalimanına varan James havalimanı güvenliği tarafından durdurulur. James güvenlik görevlerine uçağım kaçacak deyince öbür sefere gidersin dedikten sonra James güvenlik görevlileri ile boğuşur. Boğuşma esnasında James güvenlik görevlisinin tabancasını kapıp güvenlik görevlilerini ve birkaç kişiyi öldürdükten sonra Callhoun James’i vurur. James son nefesinde Calhoun’a senin icabına bakacağız deyip son nefesini verir.

Perişan bir halde Roger’ın yanına gelen Gary James’in Callhoun tarafından öldürüldüğünü söyler. Yıkılan Gary ve Roger James’in intikamını alacaklarına dair yemin ederler. Callhoun Gary ’in takıldığı hayat kadınlarını incelerken Garry’de Callhoun ‘un sevgilisi Robin ’in peşine düşer. Bu arada Callhoun Gary ‘in sıklıkla takıldığı Tamara isimli Zenci hayat kadınını bulur. Tamara Calhoun’a aynasız gibi kokuyorsun deyince Calhoun Tamara’ya sende hapis içi gibi kokuyorsun der. Callhoun Tamara’ya Gary’yi nerede bulabileceğini bunun üzerine Tamara Calhoun’a aynasızlarla konuşmam der. Callhoun Tamara’nın makyajla kapadığı yaralı alnını gösterip bunu o yaptı değil mi deyince Tamara seni ilgilendirmez çıkışır. Callhoun hapiste beş yıl dur kuş gibi ötersin deyince Tamara korku içeresinde o psikopatı gammazlarsam beni öldürür der. Callhoun gammazlamasan da öldürür birkaç ay içerisinde senden sıkılacak ve yeni kum torbası isteyecek zaten seni gizli tanık olarak kayıtlara geçireceğiz der ve Tamara Gary ‘in adresini verir 

Gary’in kaldığı daireye giren Callhoun kutulardan birinde bir şema bulur ve aman tanrım der. Daha sonra Ray Thad’i çağıran Callhoun Belton biraderlerin hem parayı hem de Manhattan’ı hava uçuracaklarını söyler. Bunun üzerine Callhoun Adam Bearsly’yi ikna etmek amacıyla Adam Bearsly ’in malikanesine gider. Adam Calhoun’a üstlerine gerekeni söyledim daha fazla yapabileceğim yok der. Callhoun Adam’a bakın Bay Bearsly karınızın hatırına beni üç dakika dinleyin der ve Adam Callhoun pekâlâ diyerek malikanenin içine sokar. Adam çabuk anlat deyince Callhoun seni tehdit edip karının ırzına geçenler müptezel, katil hırsızlar biliyorum çünkü onları on sene hapse tıkan bendim der. Hiddetlenen Adam biliyor muydun tüm emniyet biliyor muydu deyince elimizde yeterli deli yoktu şimdi onların hakkından gelebiliriz der. Daha sonra Roger Adam’ı arayıp parayı Callhoun ‘un teslim etmesini ister. Belirlenen mekâna gelen çantaları Melton biraderlere para dolu valizleri verir. bu arada Robin ’de rehin alınır. Valizleri açan Gary ve Roger valizlerde para yerine eski mecmuaları görüp sinirlenir. Gary tamamen kontrolünü yitirir ve Callhoun Roger’a kardeşin kontrolü yitirdi zaten beni öldürseniz de zırnık alamayacaksınız der. Bunun üzerine Robin Callhoun ‘un haklı olduğunu söyler ve Callhoun James’in korkudan altını pisleterek öldüğünü söyler. Tamamen kontrolünü yitiren Roger Calhoun’a  saldırır fırsatı yakalayan Callhoun iki adamı etkisiz hale getirip Robin ile kaçmaya başlar. Callhoun peşlerine düşen Gary’yi vurduktan sonra Roger’ı etkisiz hale getirir ve tabanca namlusunu Roger’ın ağzına sokup bombalarının yerini öğrenir. Roger arkasını dönen Callhoun’u vuracakken hızlı davranan Callhoun hızlı davranıp Roger’ı öldürür. Bombaların yerini emniyet müdürlüğü ile paylaştıktan sonra film biter


.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...