https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

16 Mart 2015 Pazartesi

Al Otro Lado Del Espejo


Filmimiz piyano çalan bir kadın ile başlar. Adının Ana olduğunu öğrendiğimiz yirmisinin başında olan genç kadın yeni bir gün başlıyor kilise çanları benim ağzımdan çıkacak evet kelimesi için çalıyor.  Annemi erken yaşta kaybettiğim için babam her şeyim oldu ama babam sert bir adamdı ve bende katı yönlerini anlamaya çalışırdım. Babam göstermekten utandığı sevgisini her zaman saklardı neşemi azaltacak tek şey ise babamı bırakacak olmam der.  Konuşmaya devam eden Ana babasının korkusunun evlenip kendisini terk etmesidir olduğunu söyleyip ilk randevusunun gizli kapaklı olduğundan ve babam gün geçtikte içine kapanık biri olduğundan bahseder. Günlerden bir gün genç bir adam Ana’ın babasına siz Arkeoloji müzesi müdürü Bay Oliver değil misiniz diye sorar.  Bay Oliver genç adama evet yaklaşın der.  Adının Artur Bauer olduğunu söyleyen genç adam arkadaşınız Bay Rosenthal’den geliyorum diyerek bir mektup verir. Mektubu okuyan Bay Oliver Artur’a arkeoloji çalışıyorsunuz der. Artur evet Madeira adasının kökeni hakkında tez hazırlıyorum der. Bay Olivera nasıl yardımcı olabilirim diye sorunca Artur çalışmalarıma yardımcı olabilirsiniz der. Bunun üzerine Bay Oliver Artur’a çok gençsin ve sanırım akıl hocan Bay Rosenthal’ın devrimci fikirlerini paylaşıyorsun araştırmanın sonucunda hayal kırıklığını uğrayabilirsin buna ek olarak buranın halkı batıl itikatlıdır yabancıların işlerine karışılmasından hoşlanmazlar der. Artur Bay Oliver’a siz İngiltere’den gelmemiş miydiniz diye sorunca Bay Oliver evet uzun zaman önce İngiltere’den geldim der.

Günler geçer Ana ve Arturo ilişkilerini sürdürürler. Bir gün Bay Oliver Ana’yı yanına çağırıp Artur ile sözlenip sözlenmediğini sorar. Ana çekingen bir şekilde evet der. Bunun üzerine Bay Olivera kızı Ana’ya evlenip beni yalnız bırakıp o adamla kendine bir yol kuracaksın der. Ana ben böyle bir şey düşünmedim deyince Bay Olivera Ana’ya belirsiz ilişkilerden hoşlanmam ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır der. Daha sonra Artur ile konuşan Bay Olivera sert bir üslupla Artur’a bir an önce evlenme hazırlıklarına başla der. Günler geçer ve Ana’ın gelinliği gelir Ana halasına geldiği için teşekkür eder bu sayede babası yalnız kalmayacaktır. Bunun Ana’ın halası Ana’ya baban bencil ve takıntılı birisi sen evlen ve mutlu ol der. Gelinliği deneyen Ana’ya halası git babana göster der. Babasına gelinliğini göstermeye giden Ana babasını asılmış olarak bulur.


Bay Oliver’ın defin işlemleri yapıldıktan sonra Ana Artur’a doktor raporunda kaza olarak geçirttiği için teşekkür eder. Daha sonra Ana Artur’a ilişkiyi sonlandırmak istediğini belirtir ve Artur kabul eder. Malikâneye giden Ana eşyalarını toplayıp halasına not bırakıp vapura atlayıp şehre gider. Gece kulübünde piyanistliğe başlayan Ana trompetçi Bill’in ilgisine maruz kalır ama Ana Bill’in ilgisine karşılık vermez. İleriki günlerde Ana ve Bill’in ilişkileri başlar Ana Bill’in sevgilisi hakkında endişelidir. Bill boş ver onu der belki de bizim hakkımızdakileri biliyordur dedikten sonra Ana’ya ben seni parkta bekleyeceğim ilk fırsatta kaç der. Piyano çalmaya başlayan Ana çalmanın tam ortasında derinliklerden bir sesin kendisini çağırdığını duyar ve birdenbire babasının asılmış bedenini görür. Geçmiş anılar âlemine giden Ana babasıyla yaşadığı çocukluk anılarını hatırladıktan sonra Bill ile buluşur. Ana Bill’e anlamsız gözlere bakınca Bill Ana’ya neyin var neden öyle bakıyorsun diye sorar. Ana hiç cevap vermez ve Bill’i sırtından bıçaklar.
Bir başka gün Ana telefon sesiyle uyanır telefondaki tiyatro yönetmeni Miguel’dir ve Ana’yı yemeğe çıkarmak ister. Giyinip hazırlanan Ana Miguel ile birlikte Türk lokantasında şiş kebap yerken Miguel yöneteceği Medea adlı oyunu anlatır dekorları, seti hatta sansür kurulunu hallettiğini anlatır ama başrolü oynayacak uygun aktrisi bulamadığını söyleyip Medea rolünü Ana’ya teklif eder.  Ana ben tiyatro eğitimi almadım dalga konusu olurum deyince Miguel Ana’ya sen sana gelecek alkışları düşün denemeye değer der.  Konuşmasına devam eden Miguel kutlamalara yatakta devam ederiz diyerek fantezilerini açıklamaya başlar. Bunun üzerine Ana bir an için senin ciddi bir şeyler söylediğini sandım deyince Miguel Ana’ya olmadığım kadar ciddiyim der.


Ertesi gün Ana provalara gider ve çalışmaları izler.  Miguel Ana’ın yanına gidip tiyatro salonunu nasıl buldun diye sorar. Ana bir katedral kadar büyük diye cevaplar.  Daha sonra Miguel Ana’yı sahneye çıkartarak Medea’dan bir replik çalıştırır. Birkaç denemeden sonra Ana repliği muvaffakiyetle okur Miguel’in finansörü Miguel’e seni tebrik ederim bu kız muhteşem der. Bunun üzerine Miguel finansöre artık beni bir şişe şampanya ile kutlarsın der.  Ana’yı evine bırakan Miguel sana teşekkür ederim varlığın beni mutlu sen yokken görünmez duvarlara tosluyordum ama artık Medea’ın güzel bir çehresi var diyerek Ana’yı öper. Ana yarın her şey mükemmel olacak der ve evine çıkar.   


Çalıştığı gece kulübüne giden Ana Bill’i sorar. Çalışanlar Bill’i aradıklarını ama cevap alamadıklarını söyler Ana ne nasıl olur derken Bill’in eski sevgilisi parkta öldürüldüğünü söyler. Ana kim yapmış biliyor musunuz diye sorar çalışanlar Uzakdoğu yapımı eski bir bıçak ile öldürülmüş hiçbir şeyde çalınmamış sanırım bir akıl hastasının işi derler. Gece olduğunda Ana halasını arayıp halini hatırını sorduktan sonra babasını gördüğünü söyler. Bunun üzerine Ana’ın halası tanık olduğu bir olayı anlatır. Bir gün kütüphanede bir kitabın açılmış olarak gördüğünü söyler. Ana hangi kitap diye sorar. Ana’ın halası eski bir Yunan tiyatrosu kitabı deyince Ana kitabın ismi nedir diye sorar Ana’ın halası kitabın adının Medea olduğunu söyler.  Ana uyurken bir kez daha babasının sesiyle kalkar ve aynadan babasının asılmış cesedini görür. Büyülenmiş bir şekilde evde yürüyen Ana yerdeki balığın bıçağa dönüşmesini izler. Bu arada Miguel tiyatrodaki işleriyle ilgilenirken Ana gelir.  Hipnoz olmuş şekilde tek kelime etmeden Miguel’i bıçaklar. Daha sonra bu konu hakkında hiçbir şey hatırlamaz 


 
Ertesi gün gazeteyi okuyan Ana tiyatro yönetmeni Miguel Ferera’ın tiyatro sahnesinde bıçaklanarak öldürülmesi haberini okur. Daha sonra evine giden Ana bileklerini keserek intihara kalkışır ama arkadaşı Tina’ın erken müdahalesi ile kurtarılır. Tina Ana’ya bir daha yapma diye söz verdirir.  Daha sonra Tina bilmeden Ana’yı Madere adasına götürür.  Ana içinden eski adasına döndüğü için hem mutlu hem de üzgün olduğunu belirtir ama geçmişin hayaletleri ile yüzleşmeyeceği için evine dönmeyeceğini Madere’da bir turist gibi takılacağını söyler. Bir kafe giden Ana elli yaşlarında bir adamın ilgisini çeker.  Daha sonra Ana’ın yanına Tina gelir ve yan masada Ana’yı kaçamak bakışlarla kesen adam ve karısına seslenir. Adlarının Pipo ve Carla olduğunu öğrendiğimiz karı koca Tina’ın arkadaşı çıkar ve Ana ile tanışırlar. 

Daha sonraki günlerde Ana Tina, Pipo ve Carla ile eğlenceli günler geçirir. Carla Ana’ın sıkıntılı halini fark edip sorun nedir diye sorar. Ana sıkıldım diye cevap verince Carla bir erkek bul sıkıntın geçsin diye der. Bunun üzerine Ana iki tane bulmuştum ama ölerek beni terk ettiler der. Daha sonra yat gezisine çıkan Ana, Pipo, Carla ve Tina yatla ilerlerken Pipo Ana flörtleşir.  Daha sonra gece kulübünde karısı Carla ile dans eden Pipo Carla’ya Ana’yı kıskanmadın değil mi diye sorar. Carla saçmalama hayatının aşkı değilse niye kıskanayım diye cevap verir. Ertesi gün Pipo’un verdiği partiye katılan Ana tek başına piyano çalarken çalmaya devam et der. Daha sonra Pipo Ana’ya baban yaşındayım ama sana hissettiklerim anlık duygular değil deyince Ana Pipo’ya senin dudakların tadına teninin dokunuşuna bakmak istiyorum der.  Ana Pipo ile sevişirken Pipo’yu bıçaklayarak öldürür. Ne yaptığının farkına varan Ana arabaya binip kaçar. Bu arada Tina Ana’ın halasını arayıp yeğenin cinayet işlendiğini söyler. Ana arabayı kullanırken babasının sesini duyar Bay Oliver kızına seni bekliyorum sonsuza kadar beraber olalım der  Bu arada Ana’ın halası aynada kardeşi ve yeğeninin ahlaka mugayir hareketler sergileyince aynayı kırar ve Ana malikânenin bahçesinde yere yıkılıp can verir ve film biter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...