https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

11 Mart 2015 Çarşamba

The Prey

Filmimiz 1948 yılında başlayan bir orman yangını ile başlar aradan otuz altı yıl geçer.  Kırk yaşını geçmiş karı kocayı kamp yaparken görürüz kadın bulaşıkları göle götürürken paranoyağa bağlar.  Bu arada erkek olanı balta bileyip odun kesmeye başlar. Kadın göl kıyısında bulaşıkları yıkarken birdenbire kocasının çığlıklarını duyarız kadın kocasına seslenir ve kocasının kafasız bedeni ile karşılaşır ve ardından kimliği belirsiz bir şahıs tarafından baltayla vurularak öldürür

Bir minibüs içinde kızlı erkekli bir grup şarkılar eşliğinde ormana doğru yola çıkarlar. Kamp noktasına varan grup erkekleri kamp için gerekli belgeleri alırken kızlar orman bekçisiyle konuşurlar. Adlarının Gail, Barbie ve Nancy olduğunu öğrendiğimiz kızlar Orman bekçisi ile laflar. Orman bekçisi kızlara nerede kamp yapacaksınız diye sorar. Gail kuzey noktasında yapacağız diye cevaplar. Orman bekçisi o bölgeye pek fazla kişi gitmez ayılara dikkat edin der.


Ormanın derinliklerine giden kızlı erkekli gruplu hınzır planlarını birbirlerine anlatırken ormanda dolanan kimliği belirsiz şahıs grubu izlemeye başlar.  Bu arada Gail süslenmekle uğraşır ve grubun arkasında kalır ve duyduğu sesler yüzünden tedirgin olur ve hızla koşarak gruba yetişir. Akşam olduğunda Gail ne olur beni bekleseydiniz tecavüze uğrayıp öldürülebilirdim deyince Gavin kimler tarafından azgın sincaplar tarafından mı diye dalga geçer. Daha sonra kızlı erkekli grup kamp ateşi etrafında neşe içinde balıklarını yer. 


John diğer kampçılara yıllar önce olan korkunç bir olayı anlatmaya başlar. Seneler önce civarda bir çingene grubu yaşamaktaydı çingene grubunun üyesi olan Marko yerel bir at yetiştiricisi olan Jack’in karısı Mary ile yasak yaşamaktaydı bunu anlayan Jack karısından hesap sorunca Mary Jack’e Marko’un kendisine tecavüz ettiği yalanını söyler. Bu arada çingeneler eğlenirken Jack arkadaşları ile beraber çingene kampını kundaklar ve tek Leo isimli hilkat garibesi bir çocuk yangından kurtulur. 
Kızlı erkekli grup romantik anlar geçirirken gizemli şahıs da onları gizlice gözetlemeye başlar.  Sevişmenin heyecanlı yerinde Gail George’a orada bir şey var der. George orada bir şey olmadığını söyler. Çıtırtı seslerini duyan George hayvan olmalı der. Bunun üzerine Gail olamaz bu başka bir şey deyince George Gavin olmalı gene aptalca şakalarından birini yapıyordur der ama aslında Gavin uyku tulumunda uyuyordur. George olayı araştırmak için gider fırsattan yararlanan gizemli şahıs Gail’i uyku tulumu ile boğduktan sonra ormanda gezinen feneri sönen George’un gırtlağını deşerek öldürür.


Ertesi sabah orman bekçisi geyik yavrusu ile geyik yaptıktan sonra işe gider. Gavin John’a George ve Gail’in eşyalarını toplayıp iz bırakmadan gittiklerini söyler. Polisler orman bekçisi Lester Tile’ı arar ve Frank ve Mary Slwester çiftinin üç hafta önce kaybolduğunu söyler. Bunun üzerine orman bekçisi Lester aramalar bir an önce yapılacaktır der. Bu arada kızlı erkekli grup Gail ve George’u ararlar ama bulamayınca ne yapacaklarını düşünürler. John gezilerine devam etmelerini mi yoksa orman bekçisi kulübesine dönmeyi oylamaya sunar ve geziye devam etme kararı alırlar. 


Orman bekçisi Lester orman bekçisi Mark’a kuzey noktasında iki kişinin kaybolduğunu söyleyip kuzey noktasının trajik tarihini anlatır. Çingenelerin yaşadığı bölgede çıkan büyük yangını anlatır ve cesetlerin tanınmaz halde olduklarından genç bir çocuğun kurtulduğundan bahseder ama çocuğun çok farklı bir görüntüsü olduğundan bahseder.  Orman bekçisi Mark orman bekçisi Lester’a ben kuzey noktasına bakıp gelişme varsa haberdar edeyim seni der. Bu arada kızlı erkekli grup ormanın derinliklerine doğru iner. 

Kuzey noktasına inen orman bekçisi Mark kızlı erkekli grubun bıraktığı notu bulur ve haritasını kontrol eder. Bu arada kızlı erkekli grupta gölde çılgınlar gibi eğlenirler. Daha erkekler kaya tırmanışına giderler kızlar ise güneşlenir. Bu arada gizemli şahıs kızları gizlice gözetler ve Barbie Nancy’e bir ses duydun mu diye sorar. Nancy Barbie’ye rahat olmasını kendilerinden başka kimse olmadığını söyler. Bu arada orman bekçisi Mark kayıp çifti ararken yemek yiyen akbabalar ilgisini çeker ve kütükleri kaldırır altından Gail’ın cesedi çıkar. Bu arada kaya tırmanışı John ve onu bekleyen Gavin gizemli şahıs tarafından saldırıya uğrar. Gizemli şahıs Gavin’ın boynunu zorlanmadan kırdıktan sonra John’un ipini kesip düşerek ölmesine sebep olur.


Güneşlenen kızlar ne olduğunu anlamaya çalışırken Gavin cesedini görürler daha sonrada gizemli şahsı görürler ve kaçmaya başlarlar. Ormanda amaçsızca kosan Nancy ve Barby koşarlarken Nancy’ın ayağı tuzağa takılır ve kafasını hızla ağaca çarparak can verir.  Bu arada gizemli şahsiyetin yıllar önce yangından kurtulmuş olan hilkat garibesi Leo olduğunu öğreniriz Leo Barbie’ye tam saldıracakken orman bekçisi Mark yetişip Mark uyuşturucu iğneli tüfekle ateş eder ve nüfuz etmesi için saldırır kütük ile etkisiz hale getirdikten Barbie’yi kontrol eder. Bu arada Leo kalkar ve orman bekçisi Mark’ın gırtlağını sıkıp ağzından kan getirerek öldürdükten sonra Barbie’yi mağarasına kaçırır ve film biter. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...