https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

7 Ocak 2014 Salı

Dr Jekyll Vs Werewolf



Filmimiz kalantor bir adamın avladığı hayvanları anlatıp böbürlenirken duvara astığı kurt başını göstererek bunu Belgrad'ta avlamıştım der. Konuklardan biri şunun gözlerine bak sanki bizimle dalga geçiyor gibi bakıyor der. Diğer pos bıyıklı konukta aynısını bende düşünüyordum der. Bunun üzerine adının Henry olduğunu öğrendiğimiz belki de kurttan öte bir şeydir kurt adam olabilir der. Bunun üzerine kurt konusunu açan şahıs kurt adam bu illete sahip olan kişi efsaneye göre sevdiği kişi tarafında gümüş bir silahla öldürülse lanetinden kurtulur.    Adının Irna olduğunu öğrendiğimiz av meraklısı şahsın karısı Kristina ne ilginç bir konu kurt adamlar falan deyince Irna karısına seni temin ederim ki vurduğum sıradan bir kurttu der. Bu arada Edward isimli bir şahıs Henry isimli şahsa sen beyin fonksiyonlarında dünyaca ünlü bir uzmansın sence bu hilekârlığı geçersiz sayacak bir delilin var mı yani biliyorsun deden çift kişilik vakalarında bir uzmandı deyince Henry nazariyelerimi tartışmak ne yeri ne de zamanı der ve Kristina ve Irna'ya misafirperverliğiniz için teşekkürler ama gitmeliyim der. Kristina Henry'nin peşinden gider ve Edward'nın aptal birisi olduğunu söyler ama Henry'nin fikrini değiştiremez Henry Irna'nın malikânesinden ayrılır. Edward Henry'nin bu kadar sinirlenmesine gerek yoktu deyince Irna Henry'nin heyheyleri çıkar bazen ama boş verelim eğlencemize devam edelim der.


Irna arkadaşlarına ve karısına doğduğu topraklara gitmek istediğini anne ve babasının mezarını ziyaret etmek için Macaristan'a gideceğini anlatır. Edward Irna Kosta insafsız ve hırslı bir iş adamının duygusal ve nostaljiye düşkün biri olduğunu ummazdım der. Bunun ben bir Macar'ım o yüzden geldiğim yeri asla unutmam der.  Edward'nın karısı Irna'nın karısı Kristina’ya Transilvanya’ya gitmek seni ürkütmüyor mu diye sorar. Kristina bilakis kocamın yapacağı seyahat beni hayretler içinde bıraktı der. William esprili bir dille Transilvanya’ya gidecekseniz yanınıza haç ve bir çuval sarımsak alın neme lazım vampir çıkabilir der ve birdenbire esen şiddetli rüzgâr bir heykeli düşürür. Irna'nın malikânesine gelen konuklar yola çıkacaksınız sizi tutmayalım diyerek malikâneden çıkarlar. Ertesi gün Macaristan’a otomobil vasıtasıyla varan Irna'ya ne biçim yere geldik kuş uçmaz kervan geçmez bir yer burası diyerek şikâyette bulunur. Yolun ortasında araba teklemeye başlar ve araç istop eder.  Irna arabayı kontrol ederken Kristina'da etrafı kolaçan eder. Yıkık dökük bir binaya giren orada bulunan şekli bozuk bir adam tarafından kovalanır. Karısının çığlığını duyan Irna eline geçirdiği taşla şekli bozuk biçareyi kovalar.

Akşam olduğunda geceyi geçirecekleri pansiyonun sahibi Gyogog Irna’ya buralar tekin yerler değil iti serserisi cirit atıyorlar dikkatli olun der. Yaşlı pansiyoncunun sözlerini dikkate almayan Irna anne ve babasının kaldıkları eski mezara gideceğini açıklayınca pansiyoncu Gyogog'nun yüzü buz kesilir ve oralar melun yerlerdir özelikle mezarlığın yanındaki kara evden türlü melanetler çıkıyor der. Pansiyoncu Gyogog'nun dediklerini önemsemeyen Irna Gyogog'a yıllar sonra memleketime dönüyorum ve hala batıl itikatların geçerli olduğunu görüyorum diyerek yatmaya gider.

Sabah olduğunda Irna karısı Kristina ile beraber ailesinin mezarına gider ve taziyelerini sunarken Kristina ailen neden öldürüldü diye sorar. Irna ailem ben küçükken eve giren suçlular tarafından baltayla parçalanarak öldürüldü der.  Aynı esnada Irna üç şahsın arabanın etrafında toplandığı görünce hırsızlar arabamı bırakın der ve soyguncularla boğuşur ama soyguncular Irna'yı defalarca bıçaklamak suretiyle öldürülür. Üç soyguncu yeni öldürdükleri Irna'nın karısını gören ahlak noksanı soyguncular Kristina'ya tecavüz etmek amacıyla saldırırlar. Saldırının etkisiyle bayılan Kristina'ya tam üç saldırgan tecavüz edecekken nereden çıktığı belli olmayan bir şahıs saldırganlarından birini boa yılanın kurbanını sıktığı gibi sıkarak ağzından burnundan kan getirir ve diğerini ise kafasını taşla ezerek öldürür. Baygın yatan Kristina'ya kucaklayarak götürür.

Uzun süre baygın kalan Kristina ayılır ve çevreyi kolaçan ederken kocasını yemek masasının üzerinde ölü olarak görür ve çığlığı basar. Çığlığı duyan Kristina'nın gizemli kurtarıcısı gelir ve Kristina mahzene doğru kaçar ama daha önce gördüğü cüzamlı biçareyi tekrar görür ve kendinden geçer. Bu arada sağ kalan eşkıyalardan biri diğer suç ortaklarına kardeşinin kara şatoda yaşayan adam tarafından öldürüldüğünü söyler. Bunun üzerine muhabbettin içine dalan Gyogoy ben o mezarlıktan uzak durun dedim türlü musibetler var orada deyince eşkıya çetesinin lideri Markos kes şu kocakarı masallarını orada yaşlı bir kadın, cüzamlı bir özürlü ve adamın biri yaşıyor onlarında icabına kolayca bakılır. Gene muhabbette giren Gyogoy  o yaşlı kadın canavarı emzirdi o aslında Elisabeth Bathory'dir der. Cüzamlı biçare ve gizemli yabancı Irna'nın cesedini gömerler. Aynı esnada Eşkıyaların lideri Markos adamlarıyla birlikte kardeşini öldüren adamı öldürmeye giderler. Mezarlığa varan üç eşkıya tam kara şatoya gidecekken gizemli yabancının kurt adam olduğunu öğreniriz. Sırtından bıçaklanan ve böğrüne defalarca domdom kurşunu yemesine rağmen Markos'nun iki adamını öldürür ama Markos saklandığı için kurt adamın saldırısına uğramaz ve kaçar.

Sabah olduğunda Verruca isimli yaşlı kadın korkuyla uyanan Kristina'yı sakinleştirmeye çalışırken içeri Kristina'yı kurtaran gizemli yabancı gelir.  Adının Waldemar olduğunu öğrendiğimiz şahıs Kristina'nın nasıl olduğunu sorar. Zavallı kız çok geçirmiş ama atlatır diye cevap verir. Aynı esnada Markos pansiyoncu Gyogoy'a  kurt adam olayını anlatır. Gyogoy ben sana söylemiştim orası tekin bir yer değil orada Şeytan'ın dölü yaşıyor der. Bunun üzerine Markos onu nasıl öldürebilirim diye sorunca Gyogoy onu öldüremezsin diye cevaplar. Aldığı cevaba bozulan Markos Gyogoy'a bak bakalım öldürülür mü öldüremez mi der. Kristina yemeğini yerken Verruca  Waldemar'ın Leh kökenli ailesi Daninsky sülalesine hizmetçilik ettiğini Waldemar'nın annesi genç yaşta vefat edip  babası da savaşta hayatını kaybedince Waldemmar'a hem analık hem de babalık yaptım der. Kristina niye bu gözlerden ırak yerde yaşıyorsunuz diye sorunca Verruca'nın gözleri dolar ve Waldemar'nın hastalığı nedeniyle burada yaşıyoruz der. İyice meraklanan Kristina ne hastalığı diye sorunca Verruca gözyaşları içerisinde yemek masasını terk eder.

Yürüyüşe çıkan Kristina arabanın yanına gider. Arabanın kapısını açar ve cüzamlı biçarenin cesediyle karşılaşır ve cüzamlı biçareyi öldüren Markos'da elinde bıçakla Kristina'yı beklemektedir. Korkudan şoka giren Kristina'nın imdadına Waldemar koşar ve Waldemar'ı gören Markos kaçar. Waldemar korkudan akli dengesi bozulmaya başlayan Kristina’ya birkaç gün sabret seni buradan götüreceğim der. Akşam olduğunda Waldemar Kristina'yı dışarı çıkma ne olursa olsun dışarı çıkma der. Bunun üzerine Kristina Waldemar'a  neden dışarı çıkmayacağım söyleyebilir misin diye sorunca Waldemar ne olursun bana soru sorma sen dediğimi yap der ve   Kristina'nın odasını kilitler. Kristina pencereden Waldemar'a bakar ve Waldemar’nın hastalığını öğrenir Waldemar likantropi illetine tutulmuş bir adamdır. Kurt adama dönmüş olan Waldemar pencereden kendisini izleyen Kristina'yı fark eder ve gecenin karanlığında ormana doğru kaçar.
Ertesi gün Markos Gyogoy’a çoluk çocuğumuz var bu kurt adam sorununu kökten halletmeliyiz bula bildiğin her gümüşü getir kurşun yapalım der. Gümüşler gelir ve demirciler gümüşü eriterek kurşun yaparlar. Markos kasabalıyı da kışkırtarak linç çetesi kurar. Linç çetesi hep bir ağızdan öldür laflarını tekrarlarken Markos elinde bir çuvalla gelir çuvalın içinde hizmetçi Verruca'nın başı vardır. Markos işte cadının kellesini bedeninden ayırdım gidip şimdi o melun kurt adamdan da kurtulalım diyerek kasabalıyı daha da kışkırtır. Aynı esnada linç çetesinden kaçan Waldemar ve Kristina tam arabaya gidecekken erketeye yatmış Markos belirir. Buraya geleceğini biliyordum bu gümüş kurşunlarla icabına bakacağım diyerek tüfeğini ateşler ama Waldemar'ı vurmayı beceremez bunun üzerine Waldemar Markos'nun gırtlağını sıkarak öldürür ve Kristina ile beraber kaçarlar. 

İngiltere'ye dönen Kristina soluğu Henry Jekyll'nın muayenesinde alır ve başından geçenleri detaylarıyla anlatır. Henry Kristina'nın dediklerine inanmaz ve geçirdiğin travma zihninde oyunlar oynuyor der. Bunun yemin ederim ki dediklerim deli saçması gibi görünse de hepsi gerçek der. Kristina'nın dediklerine inanan Henry'i dolunay olduğu zaman getir ve o zaman muayene edeyim der. Kristina ama dolunayda tam bir öldürme makinesine dönüyor deyince Henry sen dediklerimi uygula der. Kristina muayeneden çıkar ve içeri Henry'nin asistanı Sandra girer ve güzel kadın der ve Henry'e onu seviyordun değil mi diye sorar. Henry evet seviyordum ve hala da seviyorum der. Henry asistanı Sandra’ya Waldemar'nın sorununu çözmek için dedesinin eski formülerinden bulacağını açıklayınca Sandra zevk içinde iyi ve kötüyü ayıran formül ne kadar calip der.  

Kristina Waldemar'a kalacak yer ayarlar. Bunun üzerine Waldemar seni çok zahmete soktum benimle birlikte senin hayatında mahvoldu deyince Kristina Waldemar'ı öperek seni çok seviyorum der.  Ertesi gün Waldemar Henry’in muayenesine gitmek üzere taksiye binen Waldemar Henry'in muayenesine varır. Asansöre bir hemşireyle biner ama asansör yolun yarısında bozulur. Aynı esnada Sandra Henry'e senin arkadaşının getireceği zat gelmedi o yalnızca Kristina'nın dimağında yarattığı bir hayal mahsulü der. Bu arada dolunay yükselir Waldemar lanet kader bu niye oldu der ve hemşirenin korku dolu bakışlarıyla değişir. Aynı esnada asansörü tamir eden eleman asansörün sabaha düzeleceğini söyler ama duyduğu kan dondurucu çığlıkla beraber asansörü düzeltir. Çığlığa gelen meraklı kalabalık asansörün kapısını açar ve hemşirenin parçalanmış cesediyle karşılaşırlar ardından kurt adama dönüşmüş Waldemar asansörden çıkıp kaçar. Bir kaç saat sonra sokakta gezen genç bir kızı daha öldürür.


Ertesi gün Doktor Henry Jeykll Waldemar ve Kristina'ya dün gece yaşanan vakalar nedeniyle muayenede ameliyatı gerçekleştirmenin çok riskli olduğunu ve laboratuarını Waldemar’ın kaldığı yerde kuracağını söyler. Waldemar ne zaman iyileşeceğim doktor bey diye sorar. Mümkün ama sonucun ne olduğunu bilemeyiz deyip Waldemar’ın kurt adam sorununu dedesinin kişilik değiştiricisi serumunu Waldemar üzerinde deneyeceğini söyler. Kristina nasıl olacak bu iş diye sorunca Henry dedesinin serumunu kullanarak Waldemar'ın kötü tarafını ortaya çıkartarak Waldemar'ın kurt adam tarafını sindirecek ve daha sonra dedemin yaptığı antidotunu geliştirip Waldemar'a zerk edeceğim der.   Kristina bu işe yarayacak mı diye sorar v Henry bilmem ama nihayet aile ismini kötüye çıkaran formülün iyi bir işte kullanılacak der. Daha sonra Henry'in asistanı Sandra gelir ve dün gece yaşanmış olay ile ilgili gazete başlıklarını okur. Kristina n zaman ameliyata başlanacak diye sorar. Bunun üzerine Henry bir an önce başlamamız gerek der.

Kayışlarla ameliyat masasına bağlanan Waldemar tekrardan kurt adama dönüşünce Henry'in asistanı Sandra Waldemar'dan kan numunesi alır. Sabah olduğunda Henry Waldemar'a kurt tarafından aldığı kan numunesinden dedesinin icat ettiği serumu kullanarak kurt adam tarafını sindirmeye çalışacağını söyler.  Waldemar ve Kristina gidince Sandra Henry'e sana bahşedilen fırsatı görmüyor musun Henry zihinlere girmen için kusursuz bir fırsat geçti der. Henry ben yalnızca Waldemar'ın illetinden kurtulmasına yardımcı olacağım der.  Henry'in lafına sinirlenen Sandra senin kadının oldum yasadışı işlerine yardım ettin deyince Henry ne yasadışı işleri diye sorunca Sandra senin muayenede insanları kobay gibi kullandın der. Bunun üzerinde Henry bunlar gerekliydi der. Bunun üzerine Sandra sırf o kaltak yüzünden bunları yapıyorsun değil mi sende deden gibi basiretsiz adamısın deyince Henry Sandra'ın ağzının ortasına bir tane patlatır. Henry'in attığı tokada sinirlenen en büyük aşklar bile en derin nefrete dönüşür bunları kulağına küpe et der. Henry Sandra'dan özür dilemeye çalışır ama başarılı olamaz.

Henry mikroskobundan Waldemar'ın kan numunelerini kontrol ederken Kristina ya bu ameliyat kötü geçerse deyince Henry gönlünü ferah tut Waldemar iyileşecek der. Bunun üzerine Kristina Henry'e teşekkür etmek amacıyla öper ve bunu muayeneden dönen Sandra görür ve gözlerini nefret tutkusu sarar.  Henry Sandra'ya sorun yok değil mi diye sorar.  Sandra bilakis polisler muayeneden ayrıldı ve herkes de senin Amerika’ya seyahat ettiğini sanıyor deyip Waldemar'ın ameliyatında kullanılacak levazımları koyar. Henry Kristina'ya ameliyat sırasında odasında kalmasını tembihler.  Henry ve Sandra Waldemar'a Henry'in dedesine ait serumu zerk ederler. Waldemar mutlak kötülüğün beden bulmuş haline döner. Waldemar kanım kaynıyor beni serbest bırakın duydunuz mu domuzun dölleri diye bağırır. Henry Waldemar'a panzehiri zerk eder ve Waldemar normal haline döner. Henry oldu iyileştin artık illetinden eser kalmadı der. Bu arada fitneci Sandra Henry'in sırtına neşteri geçirir ve en büyük aşklar bile nefrete dönüşür demiştim değil mi Henry der. Henry yere yıkılınca mutlak kötülük serumunu tekrardan Waldemar'a zerk eder.
Yatmak için hazırlanan Kristina'ya mutlak kötülük serumu bulaşmış Waldemar saldırıp zorla sahip olur ve ardından direğe bağlanıp Sandra tarafından hunharca kırbaçlanır. Sandra Kristina'yı kırbaç arsızı yaparken acı çek pislik sen benim elimden Henry'i aldın der ve işkenceyi mutlak kötülük serumu zerk edilmiş Waldemar'a devreder. Waldemar büyük bir zevkle işkence eylemini sürdürür. İşkence bittince yatak odasına götürülen Kristina yaraları ve acıları sayesinde yatağa yığılır.  Yatakta yatan Kristina'ın yanına ağır yaralı Henry gelir. Mutlak kötülük serumu zerk edilen Waldemar dışarı çıkmalıyım deyince Sandra hayır çıkamazsın buyruklarıma itaat etmelisin der.  Bunun üzerine Waldemar Sandra'ın kıyafetlerini parçalayıp sen bana itaat edeceksin kahpe yoksa seni öldürürüm diyerek bastonuyla defalarca Sandra'ya vurur. Sandra kendinden geçince Waldemar Sandra'dan faydalanır.

Kendisini Londra gecelerine atan Waldemar müşteri bekleyen bir hayat kadınıyla anlaşır ve otel odasına çıkar.  Fahişeyle beraber olan Waldemar külotlu çorap ile fahişeyi boğarak öldürür.  Otelden çıkan Waldemar hızlı adımlarla gecenin karanlığında kaybolur. Ağır yaralı olan Henry Waldemar'ın tedavisinin yarım kaldığı tedavinin nihayete ulaşması bir kaç tane daha serumun zerk edilmesine gerek olduğunu yoksa kurt adam tarafı su yüzüne çıkacağını söyleyip sakladığı gümüş kurşunlarla dolu tabancasının yerini tarif ettikten sonra canını verir.


İnine dönen Waldemar beceriksiz kahpe Jeykll'i öldürememişsin ayrıca Kristina'ın kaçmasına önayak olmuşsun diyerek Sandra'yı demir çitlere iter ve demir çitlere saplanan Sandra ölür ve Waldemar Sandra'ın ölüşünü zevkle izler. Laboratuara giren Waldemar mutlak kötülük serumunu bulamaz ve deney tüplerini parçaladıktan sonra seruma muhtaç değilim ben güçlüyüm deyip gider. Sarhoş bir adamı Thames nehrinin soğuk sularına iten Waldemar daha sonra gece kulübüne gider. Gece kulübünde bir konsomatris ile tanışan Waldemar konsomatrisle laflar. Konsomatris bir arkadaşı  gördüm ona bir merhaba diyeyim der ve Waldemar'ın yanından kalkar. Bu mutlak kötülük serumunun tesiri geçer ve normal Waldemar'a dönüşür.  Normal haline dönüşmüş Waldemar'ı gören konsomatris şaşırır ve mutlak kötülük bulaşmış Waldemar’ın nerede olduğu sorar. Waldemar bir kez daha değişir ve kurt adama dönüşür. Gece kulübündeki herkes çil yavrusu gibi gece kulübünden kaçarlar. Kurt adama dönüşmüş Waldemar Kristina'ın evine girer. Aynı esnada Kristina'da Henry’in dokümanlarını yakarken kurt adam Waldemar çıka gelir. Waldemar'ı sakinleştirmeye çalışan Kristina elinde tutuğu tabanca sayesinde Waldemar'ın saldırısına uğrar ve gırtlağını deşer.  Kristina son kalan nefesiyle Waldemar'ı sırtından vurup öldürür ve son gayretle ölmüş olan Waldemar'ın yanına gidip elini tutuktan sonra son nefesini verir ve film biter.  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...