https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

4 Haziran 2013 Salı

Night Of The Howling Beast


Filmimiz bir mahlûkat tarafından saldırıya uğrayan üç gezgin ile başlar. İngiltere’ye döneriz Waldemar Daninsky kendisi gibi ünlü bir antropolog olan Profesör Grant’i ziyaret eder ve profesörün kızı Silvia ile karşılaşır. Waldemar Silvia’ya ne kadar büyümüşün sen en son gördüğümde saçları örgülü bir çocuktun deyince Profesör Grant kızım büyüdü ve meslektaşım oldu der. Çalışma odasına geçen Profesör Grant Waldemar’a filmin başında öldürülen üç gezginin bulunan dokümanları gösterir dokümanların içinde yeti kafa derisi ve yetinin çekilmiş birkaç poz fotoğrafı vardır. Profesör Grant yeti tarafında katledilen Doktor Silas’ın projesine devam edeceğini belirtip Waldemar’a sen hem antropolog hem de psikiyatrisisin birde Nepalce’yi ana dilin gibi konuşuyorsun diyerek Waldemar’a gezisinde yer alması için teklif sunar ve teklif Waldemar tarafından kabul görür.

Nepal’a giden kafile süre gelen yoğun tipi yüzünden otelde mahsur kalırlar. Kafile üyelerinden olan Norman geziyi iptal etmeliyiz zaten amacımız beyhude bir çabanın ürünüdür deyince Waldemar seni bu kafileye silah zoruyla sokmadık kendi özgür iradenle geldin diyerek Norman’a gözdağı verir.  Aynı esnada rehber Tiger Peseng Waldemar’a sahip Kantakaram’a götürecek birisini buldum der. Waldemar ile Tiger Peseng bir batakhaneye girerler orada hırpani görünümlü birisi olan Joe ile karşılaşırlar. Tiger Peseng Joe sana bir teklifim var hayal edemeyeceğin kadar para kazanacaksın tek yapman gereken bizi Kantakaram’a götüreceksin deyince Joe Kantakaram ha bir kez daha o uğursuz yere gideceğim ve o lanetlilerle münasebet kurup lanetli çığlıklarını bir kez daha duyacağım diyerek Tiger Peseng’ın teklifini kabul eder.

Profesör Grant çadırında otururken Waldemar’ın beş gündür haber alamıyoruz Kantakaram’a noksan ekipmanlara gitmesi zaten düpedüz aptalıktı der. Vanesa kaybolmuş olabilir hemen harekete geçmeliyiz der. Çadıra giren Tiger Peseng gitmemelerini söylemiştim o melun bölgede yetiden daha habis iblisler var Joe ve sahip dönemeyecekler dönseler bile insan değil iblis olarak dönecekler der. Tiger Peseng’in konuşmalarına sinirlenen Profesör Grant ne biçim konuşma bu Tiger Peseng o kadar bilimsel geziye katıldın seni daha az batıl inançlı bilirdim der. Bunun üzerine Tiger Peseng kızıl ay yükselecek ve iblisler inlerinden çıkacak deyip adamlarım korkuyorlar ve gitmek istemiyorlar. Aynı esnada Joe ve Waldemar Kantakaram yamaçlarına varır. Birdenbire panikleyen Joe kaçmaya başlar ve bir süre çığlıklar atar ve buhar olup uçar.

Dağlarda bitap halde gezinen Waldemar ise son kalan enerjisiyle bulduğu bir mağaraya sığınır. Bu arada Profesör Grant ekibine gidecekleri yere gitmeyeceklerini Kantakaram’a gideceğiz der.   Profesörün iş arkadaşlarından Clark profesör niye kurduğumuz planı değiştiriyoruz nedenini öğrenebiliriyim diye sorar. Profesör Grant yapılan planların değişikliğinin amacının günlerdir kayıp olan Waldemar’ı bulmak için olduğunu açıklar. Norman o bölge terk edilmiş ve sapa bir yerde gitmek delilik deyince lafa giren Silvia zaten gelmek mecburi değil vefakârlığı ve sadakati bilen kişiler için geçerlidir diyerek Norman’a sıkı bir ayar çeker.

Mağaranın içine giren Waldemar bir çeşit mabede rastlar ve arkasından bir kadın yaklaşır ve burası ilah Kali’nin saklı mabedi yalnızca seçilmiş olan şahıslar girebilir der.  Waldemar durumu izah etmeye çalışırken bayılıp kalır. Mabedin iki rahibesi Waldemar’a çorba içerirler. Rahibelerden biri yarı ayık olan Waldemar’a yorgan görevi yaparken kendine gelen Waldemar iki rahibenin şeytani kahkahalarıyla karşılaşır. Ayağa kalkan Waldemar rahibelerin Joe’nun parçalarını afiyetle yediklerine şahit olur ve rahibeleri takip etmeye başlar. Rahibelerin daha gizli mabedine giren Waldemar rahibelerden birini eline geçirdiği gümüş ok ile öldürür lakin diğer rahibe mahlûkata dönüşüp Waldemar’ın peşine düşüp göğsünden ısırmayı becerir ama Waldemar canavar Rahibeyi öldürür ama rahibe Waldemar’ın göğsünde pentagram şekline benzeyen diş izi kalır.

Kafile Kantakaram’a doğru ilerlerken Tiger Peseng Clark’a profesöre söyledim ama beni dinlemedi manastır yoluna giderken keşişler eşkıyaların dolandığını eğer bizi yakalarsa öldürene dek işkence görürüz o iki kıza ise yapacaklarını ağzıma alamam deyince Clark bak Tiger Peseng fantezilerine kendine sakla der ama bilmedikleri bir husus vardır eşkıyalardan biri erketeye yatmıştır. Bu arada ormanda acı içinde dolanan Waldemar yere yığılır ve kurt adama dönüşür. Aynı esnada eşkıyalar kafile için hain planlarını neşeyle anlatırken kurt adam Waldemar tarafından saldırıya uğrar ve vahşice eşkıyaları vahşice parçalar.

Silvia Melody’e Waldemar’a ne oldu öldü mü kaldı mı bilmiyoruz diye endişelerini anlatır ve sinirlerini rahatlattırmak amacıyla yürüyüşe çıkan Silvia sarhoş Norman ile karşılaşır ve Norman gel sana Waldemar’ı unuturuyum sana diyerek Silvia’nın isteği dışında yumulmaya başlar. Kısa süren boğuşmanın neticesinde Silvia Norman’nın yüzünü çizip uzaklaşır. Norman tam Silvia’nın peşinden giderken gırtlağı Kurt adam Waldemar tarafından gırtlağı parçalanır.  Aradan biraz zaman geçer Profesör Grant öğrencisi Ralph’e Norman’nın ölüm sebebinin yeti olup olmadığını sorar.  Ralph gırtlağı insanımsı bir varlık tarafından parçalanmış ama pençe izlerine bakarsak köpek tarzı bir mahlûkatın işi olduğunu söyler. Bunun üzerine Profesör Grant kampa dönelim der ve kampa döndüklerinde kamp alanın tarumar edilmiş Tiger Peseng’in böğründen bıçaklandığını görürler.  Tiger Peseng son nefesinde adamlarının delirdiklerini ve son kamp alanından kaçtıklarını söyledikten sonra son nefesini verir.

Profesör Grant ve ekibi ana kampa dönerken eşkıya Temucin ve adamları tarafından pusuya yatırılır. Profesör ve Clark eşkıyalarla çatışırken Silvia, Ralph ve Melody kaçmaya başlarlar ama Ralph öldürülür, Melody bacağından yaralanırken Silvia kaçmayı başarır. Profesör Grant ve Clark eşkıyalarla canla başla mücadele ederler ne var ki cephaneleri biter ve teslim olmak zorunda kalırlar. Temucin Profesör Grant’a sen bilge bir ihtiyara benziyorsun işimize yararsın dedikten sonra Clark’a dönerek sen bilge birisi değilsin senin tek amacın bizi eğlendirmek olabilir dedikten sonra adamlarına Silvia’nın yakalanması emrini verir. Eşkıyalar Silvia’yı bir süre kovaladıktan Silvia’yı yakalayıp tecavüz etmeye çalışırlar lakin kurt adam Waldemar’ın ortaya çıkışıyla hain amaçlarını uygulayamazlar ve kurt adam Waldemar tarafından vahşice parçalanırlar. Olaylara şahit olan Silvia ise kurt adam Waldemar burun buruna gelir ve bayılır.

Soğuk bakışlı bir kadın sırtında feci yaralar olan bir adama pansuman yapan adamın yanına Temucin gelir. Temucin Sakha Han’a bir araştırma kafilesini patlattığını söyleyip bilge bir adamı ele geçirdiklerini söyleyince Sakha Han’nın bakımıyla ilgilenen Vandesa başka birine ihtiyacımız Sakha Han’nın tedavisini ve şifasını ben verebilirim deyip Profesör Grant’ın öldürülmesini emreder. Sakha Han burada emirleri ben veririm diyerek Profesör Grant’ın yaşamasını emreder. Bu arada Waldemar insan suretiyle uyanır ve yeni kalkan Silvia’yı görür ve sanki Silvia’yı asırlardır görmemiş gibi genç kıza sımsıkı sarılır. Silvia Waldemar’a eşkıyaların saldırısını anlatır ve Waldemar saldırının olduğu yere gitmek ister. Waldemar ve Silvia saldırının gerçekleştiği yere giderler ve Clark’ın kazığa otururmuş bedenini görürler. Waldemar Clark’ın yanına gidip ne olduğunu sorar. Clark son nefesiyle beraber Melody ve Profesör Grant’ın eşkıyalar tarafından ele geçirildiğini açıkladıktan sonra canını verir.

Waldemar ve Silvia biraz yürüdükten sonra bir viraneye girerler orada Silvia garip görünümlü bir adamın saldırısına uğrar. Silvia’nın çığlıklarına Waldemar yetişir ve garip görünümlü adamı dövmeye başlar ve bir süre sonra gelen ihtiyar bir adam Waldemar’ı durdurtur ihtiyar adam Waldemar ve Silvia’nın girdikleri virane binanın manastır olduğunu ve Waldemar’ın dövdüğü adamın ise dilsiz, zararsız bir biçare olduğunu açıklar. İhtiyar keşiş Waldemar ve Silvia’ya sığınak sağlayıp Waldemar’ın göğsünde bulunan pentagram şeklindeki yara izini görür ve Waldemar’a illetinin bir çaresi olduğunu söyler. Waldemar’ın yakalandığı illetin tek çaresinin dağın üst taraflarında yetişen nadir bir çiçeğin yapraklarının bakire kanıyla buluşması olduğunu söyler. Aradan biraz zaman geçer keşiş Waldemar’ı ağaca zincirler ama Waldemar gene kurt adama dönüşür ve zincirlerinden kurtulup atıyla gezen bir adamı pençe ve dişe boğarak öldürür ve Silvia bu olayın tamamına şahit olur.

Profesörün hayatı üzerine satranç oynayan Vandesa kazanır ve Sakha Han Profesör Grant’in imhasına onay verir.  Aynı esnada Temucin gelip Sakha Han’a ulağın saldırıya uğradığını kurtlar tarafından tamamıyla yenildiğini söyler. Vandesa bilmiş bir tavırla ulağın kurtlar tarafından yenilmediğini söyler. Keşiş ile konuşan Silvia şayet Waldemar bahsi geçen çiçeği bulma konusunda başarısız olursa dedikten sonra Silvia’ya gümüş bir hançer verir. Keşiş şayet başarısız olunursa hançeri kullan der ve Silvia yatmaya gider. Keşiş Waldemar’ın düzelmesi için ilahlarına yakarır.

Sabah olduğunda ayağa kalkan manastırdan ses seda gelmeyince etrafı araştırmaya karar verir ve keşiş’in kellesi kopartılmış cesediyle karşılaştıktan sonra Temucin tarafından yakalanır. Aynı esnada manastıra dönen Waldemar Silvia’yı kurtarmak için harekete geçer ama ne var ki Temucin Waldemar’a şayet ters bir hareket edersen kız ölür der ve Waldemar teslim olmak zorunda kalır. Sakha Han kalesine götürülen Silvia ve Waldemar ayrı zindanlara hapsedilir Waldemar prangalara bağlıyken yanında bulunan Profesör Grant başından geçenleri Sakha Han’nın hastalığının şifası olmadığını ama Vandesa’nın sapkın amaçlarını kullanmak amacıyla sahte tedaviler uydurduğunu söyler ve tam o esnada Vandesa Waldemar ve profesörün esir tutulduğu zindana gelir. Profesör Grant ölümüne götürülür. Waldemar’a benim olacaksın ve bana itaat edeceksin deyip Waldemar’ı taciz etmeye başlar lakin Waldemar sapkın kadına karşılık vermez ve Vandesa bu yaptığına pişman olacaksın der.

Silvia’nın bulunduğu zindana giden Vandesa zindanda prenses kıyafetli bir kadın ile adının prenses Safira olduğunu ve Sakha Han’nın eşkıyaları tarafından kaçırıldığını öğreniriz. Prenses Safira Vandesa’ya ters cevaplar verince Vandesa Prenses Safira’nın ağzının ortasına iki tane patlatır. Bunun üzerine prenses Safira yağını denk al talihin bitebilir diye tehdit eder. Waldemar’ın esir tutulduğu yere giden Vandesa şimdi şahit olacağın şeyleri en ince detayına kadar izlemeni istiyorum dedikten sonra Waldemar’la aynı araştırma kafilesinden olan Melody’nin derisinin canlı canlı yüzüldüğünü ve Sakha Han’nın sırtına serilmesine tanık olur ve eskiden dolunaydan korkardım dolunay çıksın da seni parçalıyım der. Waldemar’ın tehdidini önemsemeyen Vandesa hem canavar halin hem de insan halin bana itaat edecek der. 

Prenses Safira Silvia’nın yanında taşıdığı gümüş hançeri alır ve planını yürürlüğe koyar. Mahkûm kızlardan biri hasta numarası çekip bekçilerden birini zindana çeker ve Prenses Safira bekçiyi öldürür.  Prenses Safira Silvia’ya Waldemar’ın esir tutulduğu yeri tarif eder. Prenses Safira ise Vandesa’nın yanına gider ve diğer mahkûmların yardımlarıyla Vandesa’nın kadınlığına defalarca kılıç saplayarak öldürür. Aynı esnada  Silvia Temucin’i etkisiz hale getirdikten  sonra Waldemar’ın zincirlerini çözerek Waldemar’ı  serbest bırakır ama Temucin ayılır ve  Waldemar’la bir süre savaşır ve yapılan kavga neticesinde Waldemar Temucin’i öldürmeyi başarır. Ardından Sakha Han’la karşılaşıp savaşır. Uzun süren savaş sonra Sakha kendi tuzağına düşer ölür bu arada Profesör Grant’in da aynı şekilde can verdiğini tanık oluruz. Waldemar tekrardan kurt adama dönüşür ve bu arada Silvia yeti tarafından yakalanır. Yeti tam Silvia’yı inine götürürken kurt adam Waldemar tarafından saldırıya uğrar iki canavar ölümüne savaşırlar. Yapılan ölümcül savaşın sonunda Waldemar yetinin gırtlağını parçalayarak öldürür ama kurt Waldemar’da iki adım atar ve yere yığılır. Aynı esnada Silvia keşişin bahsini ettiğini çiceği bulur ve kanını harman edip Waldemar’ın dudaklarına sürer ve Waldemar tekrar insana dönüşür ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...