https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Red Monks




Filmimiz korulukta gezinen iyi giyimli bir adam ile başlar. Etrafta dolanan şahıs keman sesi duyar ve kemanı çalan tıpkı cenazeye giden bir kadın giyinmiş kadının peşinden gider ve keman çalan kadına ne güzel çalıyorsunuz der. Kadın gururumu okşuyorsunuz der. Adının Richard Garini olduğunu öğrendiğimiz şahıs bu arazini mirasçısı olduğunu öğreniriz amacının araziye yatılı okul veya hotel yapmak olduğunu açıklayıp şatoya bakmaya gider. Şatoya giren Richard’ın dikkatini işlemeli bir kılıç çeker ve kılıca dokunmaya başlar ama kılıç parmağını kesince kılıca dokunmaktan vazgeçer. Daha sonra şatonun içinde anadan üryan gezinen genç bir kız görüverir ve kızı şatonun dehlizlerine kadar takip eder ve genç kıza en sonunda seni buldum ilk başlarda seni bir serap sanmıştım ama kanlı canlı bir affetmişin sen der çıplak kız tek kelime etmez ve Richard’ın kafasını işlemeli kılıçla koparır. 




Elli sene öncesine döneriz ve mecmua okuyan bir adamı görürüz adamın mecmua keyfi köpek havlamasıyla yarım kalır. Dışarı çıkan adam köpeğinin yirmili yaşlarının sonunda olan bir genç kadını sıkıştırdığını ve genç kadının ağaç tepesine çıktığını görürüz.  Adam kendisini arazinin sahibi olduğunu köpeğinin araziye izinsiz girenleri kovaladığını söyleyip ağaçtan inmesini ister. Genç kadın köpek giderse inerim der ve uzun süren nazlardan genç kadın ağaçtan adamın kucağına atlar ve birbirleriyle tanışırlar. Adlarının Ramona Curtis ve Robert Garini olduğunu öğreniriz.  Robert Ramona’ya burada ne işiniz var diye sorar.  Ramona şövalesini göstererek resim yapıyordum der.  Eteğinin yırtıldığını fark eden Ramona neyse ben gideyim der lakin Robert esprili bir dille benim arazimdesiniz benim hükümlerim geçerlidir der.  Ramona’nın eteği şatonun hizmetçisi Prisicilia tarafından tamir edilir. Robert Ramona’nın eteğini kendi vermek isteyince hizmetçi Prisicilia Robert latife dolu bir ses tonuyla en ufak bir edep anlayışınız yok der.  Hizmetçi Priscillia Ramona’ya kalmasını ister ama Ramona teklifi çevirir. Bu arada Ramona ve Robert birbirlerinden hoşlanır ve yıldırım nikâhıyla dünya evine girerler.

Yeni evli çift evlerine varırlar ama neşeleri hizmetçi Prisicillia’nın Robert’e sizi aradılar gelmenizi istediler. Robert lanet olsun onlara dedikten sonra istemeyerek olsa bile kendisini çağıranlarla buluşmaya gider. Gizli bir yerde kırmızı cübbeli şahıslarla buluşur.  Tarikat lideri hala bakire olan Ramona’nın dört gün sonra kurban edilmesini ister.  Robert tarikat liderinin fikrine kesin suretle karşı çıkar ama tarikat üyeleri tarafından tehdit edildiği için tarikat liderinin isteğini kabul etmek zorunda kalır. Eve dönen Robert Ramona ile yiyişmeye başlar ama işler ciddileşince yapamam üzgünüm diyerek Ramona’nın yanından uzaklaşır.



Virane bir odaya giren Ramona sandığın içindeki eski bir kıyafeti alır odaya gelen hizmetçi Prisicillia’ya virane odanın toparlanmasını ister. Prisicillia soğuk ve alaycı bir tavırla şayet Bay Garini böyle bir emirde bulunursa uygulayacağını söyler.  Ramona Prisicillia’ya sen zahmet etme ben kocama bizzat kendim söylerim der ve gözü eski tabloda resmedilmiş bir kadın figürü ilgisini çeker. Odada eski Rönesans elbisesini denerken kocası Robert sinirli bir şekilde Ramona’ya bu kıyafeti nereden buldun. Odalardan birinde bir sandığın içinde buldum der. Robert Ramona’ya hemen bu kıyafeti çıkartacaksın der.  Kocasının fevri davranışlarından bıkan al lanet olasıca kıyafetini başına çal diyerek odadan çıkar. Bahçede Robert özür dileyerek Ramona’nın gönlünü alır.

Resim yapmakla uğraşan Ramona’nın yanına gelen Fransız hizmetçi Louise bulduğu ilginç bir şeylerden bahseder ve Louise ve Ramona şatonun dehlizlerinde dolanırlar. Akşam yemeğinde yaptığı dehliz gezintisini kocası Robert’e açıklar. Robert Ramona’ya oralar tekinsiz yerledir merdivenler sağlam değil ayrıca genç hanımın orada gezinmesini şahsen uygun görmüyorum dedikten sonra acil işlerim var gitmem gerek der. Gece olduğunda uyuduğu huzursuz uykudan uyanan Ramona soluğu şatonun dehlizlerinde alır. Dehlizler Ramona’ya farklı gelir ve Ramona kutu içersinde bulunan iskeleti fark eden Ramona korkar. İskelet hareket etmeye başlayıp gözyuvalarından ışıklar saçmaya başlar ve Ramona’yı tamamıyla korkutur ve birdenbire ortaya çıkan kırmızı cübbeli eli kılıçlı şahısları gören Ramona bayılır. Ayılan Ramona kendisini yatağında bulur ve şoka giren Ramona dehlizde kırmızı cübbeli kişiler var diye sayıklamaya başlar. Robert karısına yalnızca kötü bir rüya gördün o kadar deyip Ramona’yı sakinleştirir

Ramona hizmetçisi Louise’e dün gece gördüğü rüyayı anlatır. Hizmetçi Ramona’ya gördüklerinin rüya olmadığını hakikaten yaşandığını anlatır. Hizmetçi Louise’nin dediklerini dinleyen Ramona hışımla Priscillia’nın odasına dün gece olan olaylar hakkında çemkirir. Ramona Priscillia’ya niye yaşanmış bir olayı yaşanmamış gibi anlatıyorsun der ve çekip gider.  Aradan biraz zaman geçer Louise yatakları toplarken odanın kapısının garip bir şekilde kıpırdadığını görür ve kontrol etmeye başlar. Koruluğa çıkan Louise gizemli bir şahsı görür ve şahsı takip etmeye başlar.  Bir süre şahıs ile kedi fare oyununa girişen Louise panikle koruluk içinde panik içinde koşuşturmaya başlar ve tam rahatladığı anda kendisini kovalayan gizemli şahıs tarafından orak ile kafası kopartılır.



Ramona ise dışarıda resim yapmakla uğraşırken paletine yaklaşan iri örümceği fark etmez. En somunda örümceği fark eden Ramona korkarak kafasını çevirdiğin de iyi giyimli bir adamın tepesinde dikildiğini fark eden Ramona gizemli bir adama kim olduğunu sorar. Gizemli adam Ramona’nın yaptığı resme iltifat ettikten sonra tehditkâr bir şekilde Ramona’nın yanına yaklaşıp Ramona’nın bedenine zorla sahip çıkar.

Akşam olduğunda Ramona’nın yanına giden Robert bu saatte kadar nerelerdeydin sen diye karısından hesap sorar. Ramona Robert’e Louise nerede diye sorar. Robert sinirli bir tavırla gitmiş, haber vermeden çekip gitmiş tıpkı evin hanımı gibi der. Ramona işlerim vardı senin gibi yani deyince bak ben işlerim çıktığı zaman sana haber veriyorum deyip Ramona’nın bacaklarını okşamaya başlar. Bunun üzerine Ramona çek ellerini diyerek Robert’i odadan kovar ve Robert odadan dışarı çıkarken böyle bitmez bakışı atar. Sabah olduğunda Ramona barış teklifinde bulunur ve teklif Robert tarafından kabul görür.  Romantik piknik yapan Robert ve Ramona’nın piknik keyfi piknik sepetinden Fransız hizmetçi Louise’nin kafası çıkmasıyla bozulur. Hizmetçi Priscillia Sinirleri bozulan Ramona’ya uyuz ve soğuk davranışını fark eden Robert Priscillia’yı kibar bir tavırla odadan kovar ve ardından çalan telefona bakar. Arayan kişi kırmızı cübbelilerin lideri olup zaman azalıyor bu iş yarın gece oldu ya da ceremesini çek diyerek Robert’i tehdit eder. Gece olduğunda Robert karısı Ramona’ya acil işim çıktı gitmeliyim der.

Priscillia’nın odasına giren Robert Ramona’ya karşı davranışların sinir bozucu derecede kaba bu davranışları bir an önce kes der. Priscillia neden onunla evlendin diye hesap sorunca. Robert canım istedi evlendim der ve Priscillia piç kurusu diyerek tokadı yapıştır.  Bunun üzerine Robert ya davranışlarına dikkat edersin ya da pılını pırtını toplarsın dedikten sonra Priscillia uslu olacağım diyerek Robert’in dudaklarına yapışır bu arada uykusu kaçan Ramona Priscillia’nın odasından gelen iniltileri merak eder ve kapı aralığından kocası Robert’nin Priscillia ile sevişmesine tanık olur ve eski odadaki resme abanır.


Ertesi gün Ramona kasabada gezinirken yolu kendisine tecavüz eden iyi giyimli adam tarafından kesilir.  Ramona tecavüzcüsüyle haşır neşir olan Ramona tecavüzcüsüyle birlikte gider ve Priscillia olan bitene şahit olur ve tam şatoya dönerken adamın biri Priscillia’ya bir paket verir. Bu arada eve dönen Robert Ramona’yı sorar Priscillia Ramona’yı kasabada başka bir erkekle sıkı fıkı olduğunu gördüm der ama Robert Priscillia’nın dediklerini önemsemez ve Priscillia’nın elindeki paketi alır ve paketi açmaya başlar. Paketten gece yarısına mühlet veriyoruz yazan bir not ve bir kum saati çıkar. Şatodan çıkan Robert notere doğru gider.


Yaşlı bir adam Ramona’ya Ramona’nın kaldığı şatonun kökenini anlatmaya başlar.  Şato daha önce Kont Lodorico isimli bir şahsa ait olduğunu öğreniriz. Kont Lodorico’nun arazisine giren Çingene kızıyla zorla beraber olur ve ardından eşi yapar ve kızıl keşişlere sunar.  Kontun düşmanları konttan kurtulmak için bir kiralık katil tutarlar. Kont Lodorico uzun süren kavga sonucunda galip gelir ama kiralık katil hile yoluyla kontu zehirleyip öldürür.   Kontu öldüren katilin Garini olduğunu ve Ramona’nın da Çingene kızının soyundan geldiğini öğreniriz. Noterde bulunan Robert ise Ramona’nın kırk sene önce öldüğünü öğrenir. Mezarlığa giden Robert Ramona’nın mezarını görür.


Ramona ise şatonun dehlizlerinde tecavüzcüsüyle birlikte gezerken Robert ise karısının nerede olduğunu sorar Priscillia kasabada olduğunu söyler. Telefon çalar telefondaki ses Ramona’dır.  Ramona bu gün geç geleceğim ailelimle beraberim der ama Robert ilginç Ramona yetim değil miydi der gece yarısı yaklaşır ve karısının ilgilendiği tabloyla bakar ve tablodaki resmin Ramona’ya ait olduğunu anlar ve yanındaki örtüyü açar Priscillia’nın kesik kafasıyla karşılaşır ve ardından şatonun dehlizlerine iner karısı Ramona’nın orta çağ kıyafetleri giymiş bir halde kızıl keşişlerle beraber görür. Robert karısına kimsin sen der ama karısı tek kelime etmez ve kafasını kılıçla kopartır. Ramona’nın tecavüzcüsü Garini sülalesinin son üyesini öldürdün artık görevin bitti der ve Ramona’nın gözü kırmızıya dönüşür ve film biter




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...