https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Madness




Filmimiz yarış pistinin garajında Irma isimli çocuğu arayan bir kadınla başlar. Kadın Irma’nın oyuncağını bulur ama arkasından gelen saldırganı çok geç fark eder. Siyah kostümlü katil kadının boynuna felç edici bir zehir zerk eder ve genç kadın yerde sürüklenmeye başlar. Katil yavaşça yaklaşıp iki uçlu aletini çıkartıp genç kadının gözlerini oyduktan sonra gözyuvalarına kırık cam parçaları yerleştirir. Ertesi gün Doktor Dark çizgi romanı hakkında basın toplantısı yapılır. Çizgi romanın yaratıcısı Gionava isimli kadın Doktor Dark’ın gündüzleri saygıdeğer bir profesör iken geceleri ise gözü dönmüş bir katil olduğunu belirtip kişilik bozukluklarının Doktor Jeykll ve Bay Hyde ile başladığını ve korku edebiyatında önemli bir yer kapladığını söyler. Bunun üzerine şahıslardan biri Doktor Dark çizgi romanın okuyucuyu olumsuz yönde etkilediğini söyleyince Gionava bunların gereksiz rahatsızlıklar olduğunu belirtir. Mikrofonu eline alan adının Calgary olduğunu öğrendiğimiz adam Doktor Dark çizgi romanın marjinal bir yayın olduğunu ve gençlerin katil ruhlu bireylerin olmasını sağladığını söyleyerek Doktor Dark dergilerinin imha edilmesini ister. Bunun üzerine Gionava bunu tribünlere oynamak olduğuna dair suçlamada bulunur.  Mikrofonu eline yayıncı Massimo sevgili katılımcılar buraya gelmemizin nedeni Doktor Dark çizgi Romanı hakkında söyleşi yapmaktır ahlak bekçiliği yapmak değil deyip basın toplantısını sonlandırır. Gionava hayranlarına imza verirken otuzlarının üstünde bir adam imzasını ister. Gionava siz imza için biraz yaşlı değil misiniz diye sorunca bu imza benim değil yeğenim için asıl konuya gelecek olursak ben cinayet masasından Carlo sizinle işlenen cinayetler hakkında konuşmamız gerek deyip uzaklaşır. Gionava’nın menajeri Nico kimdi bu adam diye sorar. Gionava polis benimle işlenen cinayetler hakkında benimle konuşmak istemiş diye cevaplayınca Nico lanet olsun önce basın şimdi de polisi karşımıza aldık der.


Akşam olduğunda Nico ve Gionava Doktor Dark’ hakkında konuşurlar. Nico Doktor Dark’ı hem basının negatif alakası hem de düşen satışlar nedeniyle sonlandırmak ister lakin Gionava emeklerinin heba olmasını istemediğinden fikre kati suretle karşı çıkar. Bunun üzerine Gionava’nın suyuna gitmeye çalışan Nico Gionava bir süreliğine İnzivaya çekilmesini ister. Fevri davranışı için Nico’dan özür dileyip evine gider evine girerken evinin önünde gizemli bir şahıs beklediğini fark etmez. Telesekreterine bakan Gionava ilk önce yayıncısı Massimo’dan bu basın toplantısı sayesinde iyi reklam yaptık yeni çizimlere bir an önce başla talimatını alır ikinci mesaj ise korkutucu ve sinsi bir ses tonuyla konuşan bir şahsın karanlıkta aynaya bakıyorum gözlerim beni izliyor der ama Gionava telesekreterdeki mesajı kaile bile almaz. Çalışma odasına giren Gionava çalışma masasının üzerinde yuvalarından çıkartılmış gözleri görür ve çığlığı basar.Filmin başında öldürülen kadının otopsisine giren Carlo’nun midesi kalkar. Otopsiyi yapan hekim doktor bu tür şeylere alışık olduğunu zannediyordum diyince polis dedektifi Carlo bu tür şeylere filmlerde rastlardık gerçek hayatta rastlamazdık der.  Daha sonra Gionava’ya öldürülen kadının resimlerini gösteren Carlo Gionava’ya öldürülen kadının Doktor Dark çizgi romanında tasvir edilen şekilde öldürüldüğünü söyleyerek polis ile işbirliğine girmesini ister. Carlo Gionava’ya katilin Doktor Dark fanatiği olduğunu ve yaratıcısına hediyeler sunmak harekete geçtiğini söyleyip son zamanlarda tanık olduğu önemli önemsiz detaylara odaklanmasını isteyince Gionava  evinin önünde park edilmiş bir araçtan bahseder.


Yayıncısı Massimo’nun sekreteri Sandra ile birlikte inzivaya çekileceği villaya gelir. Akşam olduğunda Gionava Doktor Dark çizimleriyle uğraşırken başka bir şahıs Doktor Dark gibi giyinip sevgilisiyle yiyişen bebek bakıcısını gözüne kestirir. Bebek bakıcısının sevgilisi gittikten hunharca öldürür. Aynı esnada Carlo yardımcısı Antonio’ya katil öldürdüğü kızların gözyuvalarına neden cam parçası sokuyor sanki bize bir şeyler anlatmak istiyor deyince Antonio katil geçen sene genç fahişeleri öldürüp parçalayan katil olabilir mi diye sorar.  Carlo lakin o adamın iyi bir mazereti var adam ölü der ve çalan telefona bakar. Telefonu kapatan Carlo katilin bir kez daha saldırdığını öğrenip telefonu şerefsiz bir kez daha can aldı der.Ertesi gün havuz keyfi yapan Gionava’nın havuz sefası bir telefon sapığı sayesinde bozulur. Telefon sapığı karanlıkta gözlerim beni izliyor der ve Gionava oyulmuş gözbebeklerini görür ve paniğe kapılır. Bu arada eve biri gelir ve Gionava’nın bulunduğu odanın kapısını zorlamaya başlar. Gionava iki göz iki çeşme halinde git rahat bırak beni diye bağırırken Nico gelir ve durum hakkında Gionava’dan bilgi alır ve Doktor Dark gibi giyinmiş bir şahsı görür ve şahsın peşinden koşar.  Karalara bürünmüş şahısla kavgaya tutuşan Nico kavgayı kaybeder ama olay yerine tam zamanında polisler tarafından kurtarılır.  Karalara bürünmüş elemanın maskesi çıkarılır ve katilin Doktor Dark’ı yasaklatmak isteyen Calgary çıkar ve Calgary hepsini sevdim hepsi benim diye delice bağırır

Dedektif Carlo Nico ve Gionava’ya katilin dün bu civarda cinayet işlendiğini ve bu sebepten dolayı size saldıracağını düşündük ve harekete geçtik der. Daha sonra Carlo’nun önderliğinde Calgary’nin evine baskın yaparlar. Evde yapılan detaylı arama sonucu cinayetlerde kullanılan alet edevatı bulurlar. Basın toplantısı yapan dedektif Carlo katilin tutuklandığını söyler. Gionava ve iş arkadaşları cinayetlerin bitmesini bir yatta şampanya patlatarak kutlarlar. Morali epey bozuk olan Gionava insanları kötü şekilde etkiliyorum artık bu çizgi roman işini bırakayım der. Bunun üzerin yayıncısı Massimo kötü günler geçirdik hepimizin dinlenmeye ihtiyacımız var diyerek Gionava’yı susturur. Nico ve Gionava hariç herkes yattan ayrılırlar. En sonunda yalnız kalan Nico ve Gionava yiyişmeye başlayıp yatağa girerler.  Bir süre sonra Nico’ yataktan kalkar.  Uykudan kalkan Gionava yatakta Nico’yu aramaya başlar ve bir süre Doktor Dark gibi giyinmiş şahsın saldırısına uğrar Doktor Dark kostümü giymiş şahıs benden bu kadar kolay kurtulamazsın deyip gözlerini oymak amacıyla harekete geçer lakin bunun Gionava’nın gördüğü bir kâbus olduğunu anlarız. Nico Gionava’ya yalnızca kötü bir kâbus gördün o kadar bırak bu işleri kafanı dinlendir zaten Calgary ömür boyu içerde yatacak diyerek Gionava’yı teskin etmeye çalışır. Gionava sakinleştirici haplarını ister Nico sakinleştirici hapları alırken gözüne küçük bir şişede duran sıvıya takılır ama şişeye önem vermez.


Ertesi gün Carlo Calgary’nin ifadesini okur ve lanet olsun diyerek Calgary’nın tutulduğu tımarhaneye gider ama Calgary durgun bir evreye girmiştir ve tek bir kelime bile etmemektedir. Daha sonra dedektif Carlo Calgary’nın yalnızca akli dengesi bozuk bir şahıs olduğunu gözbebeklerini koyanın Calgary olmadığını Gionava’ya söyler. Gionava lanet olsun o canavar elini kolunu salıyor diyerek korkusunu belirtir. Nico Gionava’ya dedektifin neden geldiğini sorar. Gionava dedektif Carlo’nun katilin Calgary olmadığını söylediğini söyler. Daha sonra Nico Gionava’yı bir eve götürür ve bu evde kafa dinleyeceğiz der. Gionava bu evi nereden buldun deyince Nico Massimo birkaç günlüğüne ödünç olarak verdi der. Aynı esnada Massimo’nun sekreteri Sandra iki sevgiliyi gizlice gözetleyip not tutar. Aynı günün akşamı Massimo çekmecesinde katilin kullandığı çift uçlu zamazingoyu bulur. mesaiye kalan Sandra Doktor Dark kostümüne bürünmüş katilin saldırısına uğrar. Sandra katilin bacağından bıçaklayıp katille boğuşarak maskesini çıkartmayı başarır ama ne var ki katil felç edici zehri Sandra’nın boynuna zerk eder. Zehir etkisini gösterdikten sonra katil Sandra’yı intihar etmiş gibi gösteren bir mizansen yaratıp bilgisayarda bir intihar notu yazıp gecenin karanlığında kaybolur. Sabah olduğunda polisler Sandra’nın cesedi başında toplanıp ipucu ararlar. Bu arada Sandra’nın cesedini gören Gionava sinir krizi geçirir. Dedektif Carlo katilin yazdığı notu okur. Notta cinayetleri işleyenin kendisi (Sandra) olduğunu ve pişman olduğunu bu vicdan azabıyla yaşamayacağını yazıldığını öğreniriz. Dedektif Carlo intihar olayına şüpheci şekilde yaklaşıp olay yerinde bulunan bıçağı gösterip yardımcısına bıçakta bulunan kan izini analiz ettirmesini söyler. Sandra’nın çekmecesini kurcalayan Massimo Sandra’nın tutuğu notu bulur Nico’nun tutuğu eve gelir etrafı araştıran Massimo kutuların içersinde Doktor Dark kostümleri bulur ama katil Massimo’yu sırtına bıçak saplayarak öldürür.

Gionava kolileri huzursuzca bantlamakta meşgul olan Nico’nun yanına gelip ne yapıyorsun diye sorar. Nico hiç taşınacağım o yüzden hazırlık yapıyorum der.  Gionava ben banyoya gideceğim der ve bir süre sonra Gionava çığlığı basar. Nico canhıraş bir şekilde banyoya gider. Küvet kanlanmıştır ve Gionava şoka girmiştir. Nico kanın kendisine ait olduğunu söyleyip Gionava’yı rahatlatır ve tekneyle açılma teklifinde bulunur.  Dedektif Carlo bıçaktaki kan izinin Sandra’nın kanıyla uyuşmadığını öğrenir ve hemen cinayet mahalline tekrar gider. Dedektif Carlo katilin kapıyı zorlamadan ön kapıdan girmesi ve Sandra’nın neden not defterini kopardığına dair düşünceler oluşur ve not defterini karalamaya başlar çıkan sonuç dedektifi şaşırtır. Nico ve Gionava tekneyle açılır Gionava yattın kaptanı Marcio’dan hoşlanmaz neden bu adam burada diye sorar. Nico Marcio benim tutuğum yattın kaptanı ayrıca tecrübeli bir denizcinin olması bana güven veriyor der. Dedektif Carlo ise Nico’nun evinde araştırma yaparken kolilerin içersinde Massimo’nun cesedini bulur ve katilin Gionava olduğunu açıklar. Gionava ise Nico ile Doktor Dark konusunda kavga ederler. Kavga sonrası Nico özür dilemek amacıyla Gionava’nın kabinine gider ama Gionava deli dürtmüş gibi uyanır.   Sesleri duyup gelen Marcio durumu yanlış anlar ve Nico’yu etkisiz hale getirir lakin bu hareketinin bedelini gözlerini oyulmasıyla öder. Geçmiş anılar âlemine dalan Gionava bakıcısının zulmünü hatırlar ve Nico’nun böğrüne bıçağı geçirir. Nico yaralı bir halde yardım ve yataklık ettiğini itiraf eder ama Gionava gene Nico’yu bıçaklar en sonunda duruma dayanamayan Nico eline geçirdiği başka bir bıçakla Gionava’yı öldürür aynı esnada polis yatı yattın yanına yaklaşır ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...