https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

19 Mayıs 2013 Pazar

Child Of Darkness Child Of Light




Filmimiz trenden inip arabasına binen rahiple başlar. Rahip yolda ilerlerken motorcuların demir çubuklu saldırısına uğrar kovalamacının sonunda motorlardan biri patlar. Daha sonra patlayan motordan kargalar çıkar ve bunu gören rahipten korku dolu bir çığlık duyarız. Vatikan'da bulunan adının Peder Justin olduğunu öğrendiğimiz bir şahıs rahip Rosseti'yi görmek ister ( Filmin başında motorcuların saldırısına uğrayan rahip) bakımıyla ilgilenen şahıs rahip Roseti'nin geçirdiği kaza sonucu kendi kabuğuna çekilip dünyayla irtibatını kestiğini belirtir. Kardinal ile konuşan Peder Justin'e Kardinal tarafından Pensilvanya'da vuku bulan bakire hamileğini araştırmasını şayet bu olayın sahte çıkması sonucunda Katolik kilisesinin itibarını kaybedeceğini söyler. Bu arada Rahip Roseti'de saldırıya uğrayıp akli dengesi bozulmadan önce Peder Justin'e verilen görev ile alakadar olduğunu öğreniriz. Rahip Giornati ile konuşan Peder Justin Rahip Roseti'nin neden bu duruma düştüğünü sorar. Rahip Giornati Tanrı'nın işine akıl sır erdiremeyiz deyip Rahip Justin'in sorusunu kulak arkası eder.

Pensilvanya'ya varan Peder Justin kutsal gebenin bulunduğu Katolik lisesine uğrayıp Catherine Domenica'yı sorar Rahibe Peder Justin'e Margaret'in sessiz sakin etliye sütlüye karışmayan mülayim bir kız olduğunu belirtir. En sonunda kutsal hamile hakkında dedikodular çıkartılan Catherine ile konuşmaya başlar. Peder Justin genç kıza seninle iki arkadaş gibi muhabet edeceğiz basınmış kiliseymiş seni onlarla rahatsız etmeyeceğim o yüzden birbirimize karşı dürüst davranalım der lakin Margaret'in aklının dışarda olduğunu fark eden Peder Justin yanlarında olmayı istiyorsun değil mi diye sorar. Margaret hayır bana karşı kırıcı ve rencide edici davranışlarda bulundular diye cevaplar. Margaret annesiyle beraber yaşadığını masraflarını karşılamak için pansiyonculuk yaptıklarını söyler. Peder Justin durumun pansiyoncularda rahatsızlık yarattı mı diye sorar. Süpheci Birkaç bakış dışında olmadı deyip ben yanlış bir şey yapmadım peder bey der. Peder Justin'de karşılık olarak iyi bir kiz olduğuna dair inancım tam der. Bunun üzerine Margaret zaten insanlar temelde iyidir der. Margaret'in annesi Peder Justin'e küçük ama dedikodusu bol bir kasabada yaşadıklarını ve kim ne derse desin kızını tanrının ellediğini iddia eder. Daha sonra kasabalıyla sohbet eden Peder Justin Margaret'in hiç erkek arkadaşı olmadığını ve kasabalının da Margaret'i hiçbir erkekle görünmediğini söylerler. Peder Justin Margaret'in kutsal bakire olabileceğine dair işaretler olduğunu lakin kendisin doğal bir şüpheci olduğunu bu olayı dibine kadar araştıracağını Papalığa yazdığı mektubunda belirtir. Pencereye yönelen Peder Justin gizemli bir adam görür.

Margaret ile ilgilenen doktor ile konuşan Peder Justin yapılan incelemelerde Margaret'in hiç cinsel birliktelik yaşamadığını hatta mastürbasyon bile yapmadığını Margaret'in tam anlamıyla bakire olduğunu açıklar. Aynı esnada okuldan evine dönen Margaret'in yolu serseriler tarafından kesilir. Serserilerin lideri Michael Margaret'i zorla öpmeye çalışır ama bir süre sonra Michael'ın gözlerinden kan akmaya başlar ve Michael ve çetesi Margaret'i bırakıp uzaklaşırlar. Daha sonra Michael'ın gözünü kaybettiğini öğreniriz. Okulun şapelinde dua etmeye başlayan birden başlıyan sancılar nedeniyle bayılır bayılmadan önce gördüğü tek gizemli bir adamın silüeti olur. Hastaneye varan Peder Justin bebek nasıl diye sorar. Catherine'in bakımıyla ilgilenen doktor öncelikli durumumuz bebeğin annesi der. Peder Justin olay nasıl olmuş diye sorar. Şapelde sancı geçirmiş adamın biri de hastaneye bırakmış deyince Peder Justin Margaret'e bir hal gelmiş mi diye sorar. Doktor alaycı bir tavırla korkma mucizene zarar gelmedi deyip çekip doktorun fevri davranışına anlam veremeyen Peder Justin ben burada iki yaşamın öneminden bahsediyorum kutsal kalıntıdan bahsetmiyorum bile deyip doktoru sakinleştirir. Kendine gelen Margaret ile konuşan Peder ne oldu diye sorar. Margaret dua ediyordum birdenbire bir sancı hissi duydum ve kendimden geçerken kapkara bir adamın tepemde dikildiğini gördüm ayrıca bir sürü insanın da öldüğünü gördüm der. Vatikan'a dönen Peder Justin'e bir kapalı bir zarf verilir zarfı açan Peder Justin başka bir aynı anda başka bir kızında bakire hamileliği yaşadığını öğrenir. Kardinal durumu Peder Justin'e doğacak olan bebeklerden birinin umudu diğeri ise umutsuzluğu temsil ediyor diye açıklar. Peder Justin ne yapmam gerekiyor sorar. Kardinal hiçbir şey yapman gereken tek şey bebeklerin hangisi mesih hangisi deccal onu öğren o kadar der. Bu arada Kathleen Bevie ile ilgilenmesi için Rahibe Anne görevlendirilir. Rahibe Anne uzmanlık alanının sorunlu genç kızlar olduğunu ve Peder Justin ile daha önce beraber çalıştığını öğreniriz. Kathleen Rahibe Anne ile konuşmaya başlar ama Katlheen başından geçenleri anlatmak istemez ve bu arada Peder Justin gelip kendisini Kathleen ile tanıştırır.

Serasında ki çiçeklerle ilgilenen Margaret duyduğu bir takım sesleri merak eden alet kulübesine doğru gider ve alet kulübesi genç kız içerideyken kapanır. Birkaç saat sonra Margaret Doktor Tuckner tarafından iki göz iki çeşme halinde bulunur. Aynı esnada resim yapmakla uğraşan Kathleen'in uğraşı bir sinek yüzünden yarım kalır ama sinek genç kızı labirent gibi olan bahçede takip etmeye başlar ve bir süre sonra Kathleen çalıların içinde birşeylerin kıpraştığını fark eder ve kontrol etmek için bakar ve iki iri karga olduğunu öğrenir. Margaret'i kontrol eden Doktor Tuckner neler olduğunu bana anlatmak ister misin diye sorar. Margaret kulübeden birtakım sesler duydum kontrol etmeye gittim kapı üzerime kapandı diye cevaplar.Bevie ailesinin hizmetçisi televizyonda yayınlanan felaket haberlerini büyük bir dikkatle izler. Kathleen ve Rahibe Anne piyano çalmaya karar verirler ama daha sonra Rahibe Anne Kathleen'e Peder Justin ve ben sana gözdağı vermek ya da hayatını zorlaştırmak amacında değiliz ama durumunu teyit etmek istiyoruz o yüzden bize dürüst davranmak zorundasın der. Kathleen olur der. Rahibe Anne Kathleen arkadaşların ile konuştuk ve okul balosunda başından bir hadise geçmiş deyince Kathleen bu konuda konuşmak istemiyorum diyerek Rahibe Anne'in yanından ayrılır ve tek başına yürümeye başlar. Kathleen bahçede yürürken birdenbire sancı geçirir ve bayılmadan önce gördüğü son şey tepesinde dikilen bir adam silüeti olur. Yaşlı bir doktor tarafından kontrol edilen Kathleen ve bebeğin durumlarının iyi olduğunu öğreniriz. Kendine gelen Kathleen ağlayarak Peder Justin'e çok kötü şeyler gördüm rüya olamayacak kadar kötüydü der. Peder endişe etme Rahibe Anne ve ben sana her konuda yardımcı olacağız der.

Serseri Michael ve çetesi Margaret'a eşek şakası yaparlar lakin şakanın sonucunda Michael ve çetesi hayatlarını kaybederler. Aynı esnada ev işleriyle ilgilenen hizmetçi Aida Kathleen'in odasından alevler yükseldiğini lakin Kathleen'in alevlere aldırış etmeyip aynaya baktığına tanık olur ve bunu Rahibe Anne'ya anlatır ve Kathleen'in Tanrı'ın evlatlarından biri olmadığından bahseder. Ertesi gün Peder Justin ile konuşan Rahibe Anne yapılan soruşturmada bazı gerçeklerin saklandığı söyleyince Peder Justin ağzındaki baklayı çıkarır ve iki bakire hamileliği olduğunu birinin Mesih'i diğerinin ise Deccal'i taşıdığını açıklayıp Kathleen'in gittiği baloda neler olduğunu öğrenilmesini ister. Rahibe bunun zor olacağını çünkü Kathleen'in bu konu hakkında ketum davranışlarda bulunduğunu ve okulundaki kimsenin de bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığını söyler. Kathleen en sonunda okul balosuna gittiği çocuğun ismini John Jordan olduğunu açıklar. Saint Vincent lisesine giden Rahibe Anne John ile Kathleen mevzusunu konuşur. Bir kez çıktıklarını ama randevularının pek zevk verici olmadığını açıklar. Rahibe Anne neden böyle konuşuyorsun genç kızın itibarını düsünmüyor musun deyince John benim de bir itibarım var der. Rahibe Anne alaycı bir ifadeyle öyledir der. John bu sefer Rahibe Anne'ye neler oluyor niye kilise Kathleen'e bu kadar taktı diye sorunca Rahibe Anne sorulara sorunu çözemesin deyip John'un yanından ayrılır ve John arkasından o gece yaşananlar benim hayal gücümün mahsülü değil di der. Rahibe Anne Peder Justin'e John kesinlikle olduğunu söylüyor ama doğruyu söylemiyor der. Aynı esnada ise Kathleen köpeği tarafından saldırıya uğrar ama zarar görmez. Kathleen ile konuşan Rahibe Anne John ile konuştuğunu Kathleen'e açıklar. Kathleen John ile aralarında neler geçtiğini açkklamaya başlar. John'un kendisine tecavüze yeltendiğini lakin karşı koyamamasına rağmen John'un başarılı olamadığını söyler. Rahibe Anne niye bunları kimseye anlatmadın deyince Kathleen sorun çıkmasın diye anlatmadım der. Ertesi sabah yüzünü yıkayan Rahibe Anne Peder Justin'i görür ve Peder Justin tek bir kelime etmeden Rahibe Anne'ye yumulur. Tamamıyle zevke gelen Rahibe Anne banyoda bir tek kendisinin bulunduğunu fark eder. Havuç doğrayan Aida ise karganın gelişiyle beraber hissizce parmaklarını doğramaya başlar ve olayı fark eden Kathleen Aida'yı durdurur ve ilk yardım uygulumaya başlar.

Rahibe Anne'nin davranışları olumsuz olarak değişir. Peder Justin'e karşı birtakım hisler beslemeye Kathleen'e karşı kışkançlık duyguları besleyip Kathleen karşı soğuk yapmaya başlar. Aynı esnada John Jordan ise yerel kilisenin rahibine Kathleen'i hamile bırakan kişinin kendisi olmadığını itiraf eder ve yalan söylemesinin nedenini itibarı olduğunu söyler kiliseden ayrılan John Jordan'nın ağzından kan akmaya başlar ve bu arada rahibin kızlar bayılmadan önce gördüğümüz gizemli şahıs olduğunu anlarız. Açılan saçılan Rahibe Anne'yi gören Kathleen ne oluyoruz diye sorar. Yüzünde manyakça bir tebesüm beliren Rahibe Anne Kathleen'e Peder Justin'i parmağında oynatıyorsun oynadığın saf ve masum ayaklarını ben yemem der. Bunun üzerine Katleen ağlamaklı bir ses tonuyla ama sen benim arkadaşındım deyince Rahibe Anne sen öyle san senin şeytani oyunların bana işlemez çünkü sen Şeytan'ın fahişesisin der ve Kathleen gözyaşları içerisinde koşarak Rahibe Anne'nin yanından uzaklaşır. Rahibe Anne Vatikan'a birtakım mektuplar yazar ama Rahibe Anne'nin yazdığı mektupların edebe aykırı fantazilerle dolu mektuplar olduğunu daha önce yazılan mektuplarıyla alakası olmadığından bahsedilir. Akşam yemeğine oturan Bevie ailesi ve Peder Justin Rahibe Anne'yi anadan üryan deli dürtmüş gibi kıkırdarken görürler. Peder Justin Anne'nin durumunu Şeytan bazen en güçlü iradeye sahip olanları bile kırabilir diye anlatır ve ertesi sabah rahibe Anne akıl hastanesine gönderilir. Öğlen olduğunda John'un okuluna giden Peder Justin John'un beden dersi esnasında yığıldığını ve ağzından oluk oluk kan aktığına şahit olur.. daha sonra öğrenirz ki John' nun Venedik polyosu illetine yakalandığını öğreniriz.

Aynı gece Kathleen yatağında uyurken hizmetçi Aida'nın saldırısına uğrar Aida Şeytan'ın dölü imha edilmeli diyerek bıçakla Kathleen'e saldırır. Kathleen kıvrak bir hareketle ilk saldırıdan kurtulup pencereden kaçmaya başlar aynı anda odanın içinde bulunan Peder Justin odanın kapısını kilitler. Saldırısına devam eden Aida bebek ölmeli diyerek bıçağını sallamaya devam eder. Tam niyetine ulaacakken gizemli şahıs Aida'ya Kathleen'nin canını yakma o ışığın çocuğunu taşıyor deyince Aida düşerek ölür. Bu arada Peder Justin içeri gel Kathleen herşey düzelecek der ve tam Kathleen içeri girecekken gizemli şahıs Peder Justin'e güvenme o zannetiğin şahıs değil der. Gizemli şahısla yüzleşmeye giden Peder Justin gizemli şahsın Rahip Roseti olduğunu öğrenir. Rahip Roseti İncilden ayetler okuyararak yoldan çıkmış Peder Justin ile savaşırken filmin başında ki saldırganların Peder Justin'nin adamları olduğunu öğreniriz savaşın sonucunda Peder Justin yıldırım çarpmasıyla ölür ve ölmeden önce Şeytan'nın oğlu olacağını söyler. Kathleen en sonunda doğum yapar ve doğan bebeğin kız olduğunu öğreniriz. Ertesi gün Rahip Roseti Doktor Tuckner buluşur ve Rahip Roseti Doktor Tuckner'a kaybedecek zamanımız yok karanlığın çocuğu doğmak üzere der. Hastaneye varan doktor ve rahip Margaret'in başka bir hastaneye nakil edildiğini öğrenirler. Margaret aslında Rahibe Anne tarafından kaçırılır ve Margaret'da doğum yapar ama doğan oğlanın gözleri insan gözü gibi olmadığından Margaret şoka girer. Aynı esnada Rahip Roseti Doktor Tuckner'a Peder Justin'nin oynadığı oyunu anlatırken Margaret'ı yolun kenarına atılmış olarak bulurlar. Doktor Tuckner Margaret'in yanında kalırken Rahip Roseti Rahibe Anne'nin peşine takılır kovalamacının ardında hem rahibin hem de rahibenin aracı devrilir. Rahip Roseti kalan en son kuvvetiyle iki aracı patlatır. Aradan on sene geçer Boston'da bir okulun önünde bir rahibe aracın altında kalır ve kızın biri yüzünden nurlar saçarken oğlanın biride gözlerinde yeşil şualar saçarken rahibe ölmez ve film biter.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...