https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

16 Aralık 2012 Pazar

Midnight Ripper





Filmimiz bulvarda tek başına gezinen şık giyimli otuzlu yaşlarında bir kadınla başlar. Şık giyimli aynı yaşlarda bir adamda arabadan inerek kadını takip etmeye başlar. Kadın bir butiğe girer ve tezgâhtara iç çamaşırlarını sorar en sonunda siyah bir don seçen kadın soyunma kabinine doğru yol alırken kadını takip eden şahıs çiçekçiden bir buket çiçek alır. Döndüğüne takip ettiği kadının soyunma kabininde başka bir erkekle yiyiştiğine tanık olur hemen butiğin önünden ayrılır yolda bir adama çarpar. Çarptığı adam dikkatli olsana geri zekâlı deyince silahını gösterip adama akılı ol ihtarı yapar. Adının Nikolai olduğunu öğrendiğimiz takipçiyi başka bir kadın durdurur ve ben Anna tanımadın mı beni diye sorar. Nikolai boş gözlerle Anna’yı süzer ve butikte yiyişen kadın için aldığı çiçeği Anna’ya verdikten sonra çekip gider

Nikolai evinde sinirle viskisini yudumlarken butikte gizemli adamlarla yiyişen karısı gelir ve hiç kocasını aldatmamış gibi niye evdesin niye canın sıkkın işte bir sorun mu çıktı diye sorular sormaya başlar. Nikolai karısına butikteki adam kimdi diye sorar. Nikolai’nin karısı neden bahsediyorsun hiç anlamıyorum çok fazla içme saçmalıyorsun der.  Nikolai ısrarını sürdürünce karısı ben bunlara katlanamam hem paramı yiyorsun hem de suçluyorsun seni iktidarsız pislik diye çemkirir. Çemkirmenin sonucunda Nikola seni aşağılık orospu diye tokatlar. Nikolai’nin patlattığı tokat üzerine karısı yeter artık ben orospu olabilirim ama kuşu ayda bir öten bir sülük değilim ben der. Bunun üzerine Nikolai karısının gırtlağına yapışıp seni öldüreceğim sahtekâr orospu diyerek boğazına sarılıp büyük bir öfkeyle sıkmaya başlar. Karısı Nikolai’nin bel altına diz atarak kurulur ve ardından buz kıracağını omzuna saplar.  Bu olay üzerine daha da sinirlenen Nikolai karısını mutfak lavabosunda boğmaya başlar ama daha sonra kendisine gelir ve tuvalette gidip üstünü başını düzeltir. Mutfağa geri dönen Nikolai karısına şeytan görsün yüzünü bu evi temeli terk ediyorum der. Nikolai gittikten sonra karısı Nikolai’ye belalar banyoya gider ve duş almaya gider lakin kısa bir süre zarfında kocasına sapladığı buz kıracağı gizemli bir şahıs tarafından Nikolai’nin karısına defalarca saplanır


Anna evinde Ricardo isimli şahsın zihinsel aktivitelerini kontrol edip uğurladıktan sonra biraz rahatlamak amacıyla kitabını okumaya başlar ama okuması Nikolai’nin gelmesiyle yarım kalır Nikolai az daha onu öldürüyordum der. Anna sakinleş kimi öldürüyordun diye sorunca Nikolai karım Sara’yı öldürüyordum başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrenince kan beynime vurdu ve kontrolümü kaybedip karıma saldırdım der. Aynı esnada olay yeri inceleme Sara’nın evinde inceleme yaparken polis dedektifi  Pierro öldürülen maktul hakkında gerekli malumatlar alır. Kocası Nikolai’nin emniyet mensubu olduğunu ve oturduğu evin karısına ait olduğunu öğreniriz. Dedektifi Pierro Anna’yı arar ve olanları anlatırken Nikolai’nin bıçakla oynadığını görür ve tedirgin olur. Nikolai Anna’nın evinde kalmak için yalvarır ama panikleyip Anna bunun uygunsuz bir teklif olduğunu söyleyerek Nikolai’yi nazikçe kapı dışarı eder.Biraz zaman geçer Nikolai evi arar telefonu dedektif Pierro açar ve Nikolai tek kelime etmez ve endişeli ve tedirgin bir şekilde telefon kulübesinden çıkar ve kalabalığa karışır.


Gizemli bir şahsiyet laboratuvar tarzı bir binaya girip binada bulunan bilgisayara girerek bilgisayar içerisinde ki dosyaları değiştirir. Devriye gezen hemşire bilgisayar tuşlarının sesini duyunca bilgisayarın bulunduğu odaya girer ama gizemli şahsiyet saklandığı için bulamaz ve hemşire odadan çıkar.  Anna polis dedektifi Pierro’yu tadilatı süren karakolda görüşürler. Anna Nikolai’nin masum olduğunu cinayetin bir akıl hastasının elinden çıktığını öne sürer. Bunun üzerine Pierro her tutuğumuz adama ya masum diyorsun ya da sebebin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorsun deyince Anna bak Pierro seninle münakaşaya girme niyetim yok der. Pierro Anna’yı kahveye içmeye davet eder ve teklifi kabul görür ve çıkmadan önce karakol çalışanlarından piposunu bulmalarını ister. Kahvecide buluşan Pierro ve Anna muhabbet ederler. Pierro Anna’yı yemeğe çıkartmak ister ama Anna ben kızın Carol’ın üniversiteden hocasıyım uygun düşmez deyince Pierro esprili bir dille tez için kendimi feda ediyorum der. Pierro Anna’ya Nikolai’nin gerçekten masum olup olmadığını sorar. Anna kendinden emin bir şekilde tamamen masum cinayet hakkında duyduklarıma göre bu cinayeti işleyen bir manyağın bir psikopatın işi olduğu aşikâr deyip kahveciden ayrılır.



Anna çalıştığı üniversiteye doğru giderken Nikolai Anna’yı takip eder ama Anna kendisini atlattırmayı başarır bu arada Anna’nın talebeleri 1921 senesinde işlenmiş bir cinayet hakkında tartışırlar.  Roberto isimli talebe 1921 senesinde işlenen cinayetlerin tıpatıp aynısının 1974 senesinde Franco Tribo isimli şahsın işlediğini ve bu cinayetlerin arasında kurulması imkânsız bir bağ olduğunu söyleyip teorisini açıklarken Anna gelip Tribo’nun eski hastası olduğunu ve Tribo’nun çok zeki ama hastalıklı bir zihin yapısına sahip bir birey olduğunu söyledikten sonra 24 saat önce bir kadının hunharca katledildiğini açıklar. Carol babam bu olayın basit bir kıskançlık vakası olduğunu söyledi der. Bunun üzerine Anna Carol’a baban başarılı bir dedektif olmasına rağmen bazı faktörleri göz önüne almıyor deyip cinayet silahının hala bulunamadığını ve katilin bir kez daha saldıracağına adım kadar eminim der ve İtalya’da kıskançlık cinayetlerinin minimum düzeyde olduğunu istatistiklere haklılığını kanıtlar.


Üniversite binasına giren Nikolai etrafı kolaçan ederken üniversite hemşiresi binadan ayrılır.  Aynı esnada Pierro meslektaşı Franco ile beraber cinayet hakkında konuşurlarken konu Pierro’nun boşanmasına gelince yalnızca yorgunum diyerek muhabbeti sonlandırır. Üniversite hemşiresi ara sokakta sıkışıp kalır. Yolun ortasında duran Mercedes marka araba yüzünden bekleyen hemşireye gizemli bir şahıs buz kırıcısıyla saldırır. Hemşire arabadan hemencecik inip boş opera binasına saklanır. Gizemli katil hemşireyle kedi fare oyunu oynamaya başlar. Hemşire tam merdivenlerden inerken gizemli katil buz kırıcsını kadının göğsüne saplar ve ardından buz kırıcısını hemşirenin kadınlık organına  saplayıp terk edilmiş opera binasından çıkar


Carol üniversite bilgisayarından Franco Tribo hakkında bilgi edinmeye çalışırken hocası Anna ne yapıyorsun diye sorar Carol hazırladığım tez için Franco Tribo hakkında bilgi almaya çalıştığını söyler. Bunun üzerine Anna Tribo’nun epey gizemli bir yaşantısı olduğunu akıl hastanesine yatırıldıktan 6 ay sonra çıkan yangın sonucu öldüğünü ve bu süre zarfında kendisi hakkında gerekli malumatları alamadığını belirtir. Pierro ve Ricardo Hemşirenin cinayetini araştırıp operanın bekçisi Morreratti’yi sorguya çekerler. Bekçi olay gerçekleştiği vakitte nerede olduğunu açıklayamaz ve daha sonra bekçinin cinsel saldırıdan hapis yattığını öğreniriz. Ricardo Pierro’ya katilin Morreratti olup olmadığını sorar. Pierro zannetmem olay gerçekleştiği vakitte başka yerlerde olduğunu gören sağlam görgü tanıkları var der. Ricardo Nikolai’nin karısını öldürdükten sonra kontrolünü yitirip sağda solda gezinip genç kadınları öldüren bir cinsi sapığa mı dönüştü diye sorar. Pierro bilemem bu tür konular hakkında pek vakıf değilim ben diye cevaplar.


Carol üniversite bilgisayarından Franco Tribo hakkında bilgi edinmeye çalışırken hocası Anna ne yapıyorsun diye sorar Carol hazırladığım tez için Franco Tribo hakkında bilgi almaya çalıştığını söyler. Bunun üzerine Anna Tribo’nun epey gizemli bir yaşantısı olduğunu akıl hastanesine yatırıldıktan 6 ay sonra çıkan yangın sonucu öldüğünü ve bu süre zarfında kendisi hakkında gerekli malumatları alamadığını belirtir. Pierro ve Ricardo Hemşirenin cinayetini araştırıp operanın bekçisi Morreratti’yi sorguya çekerler. Bekçi olay gerçekleştiği vakitte nerede olduğunu açıklayamaz ve daha sonra bekçinin cinsel saldırıdan hapis yattığını öğreniriz. Ricardo Pierro’ya katilin Morreratti olup olmadığını sorar. Pierro zannetmem olay gerçekleştiği vakitte başka yerlerde olduğunu gören sağlam görgü tanıkları var der. Ricardo Nikolai’nin karısını öldürdükten sonra kontrolünü yitirip sağda solda gezinip genç kadınları öldüren bir cinsi sapığa mı dönüştü diye sorar. Pierro bilemem bu tür konular hakkında vakıf değilim ben diye cevaplar.

Evine giren Anna tele sekreterindeki mesajları dinler ve ardından soyunurken aynadan bir şahsın yansımasını görür ve Tribo diye haykırır. Ertesi gün Anna Başına gelenleri Pierro’ya anlatır. Pierro tabiri mahzur gör ama sana hadi oradan diyorum şimdi sekiz sene önce ölen bir seri katil evinde beliriyor yanlış falan görmüş olma deyip çekip gider. Arabada oturan polis memuruna doğru giden memura Anna’yı kastederek gözünün önünden bir an olsun ayırma der. Aynı esnada dersini bitiren Carol kapıdan çıkarken kapının kilitli olduğunu fark eder. Carol’ın yanına gelen bekçi kapıların kapatılacağını kapanmadan diğer kapıdan çıkmasını önerir. Carol unuttuğu saatini alırken saatin yanında bulunan kâğıda sarılmış nesneyi alır ve nesnenin daha önceki cinayetlerde kullanılan buz kıracağı olduğunu görür. Carol  panik içinde koşturmaya başlayan  Carol tahnit edilmiş hayvanların arasında Tribo’yu görür ve daha da panikler. Can havliyle koşturmaya başlaya Carol bulduğu telefondan babasının çalıştığı karakolu arayarak babasını ister ama arkasında beliren gölgeyi gören Carol çığlığı basar ama gölge orada bulunan hademenin gölgesi çıkar.


Carol karakolda başına gelenleri anlatır ama babası Pierro kızının söylediklerinin tek kelimesine dahi inanmaz sekiz yıl önce ölmüş olan katilin hala etrafta olması absürt ve deli saçması olarak nitelendirir. Carol Tribo’nun otopsisini yapan doktor ile konuşur ve doktor sekiz sene ölen adamın kesin kez Tribo olduğunu hatta bedensel deformasyonlarının da aynı olduğunu söyler. Evine gelen Anna evin kapısı önünde avazı çıktığı kadar bağırmaya başlar sesleri duyan polis hızlı bir şekilde kapı önüne doğru koşar ve Nikolai’nin Anna ile elde bıçak boğuştuğunu görür hemen silahına davranarak Nikolai’yi vurarak öldürür.  


Anna ve Pierro Nikolai hakkında konuşmaya başlarlar Anna Nikolai’nin karısını başka bir erkekle gördüğü için psikolojik bir buhrana girdiğini eğer yeterli vakti olsaydı ona ulaşabileceğini söyleyip asıl katil olan Tribo ile uğraşabileceğini söyleyince. Pierro bu Tribo olayı kabak tadı vermeye başladı Tribo ile aranda neler geçti bilmiyorum ama kızımda bir Tribo’dur gidiyor ve bu benim hoşuma gitmiyor dedikten sonra Anna’ya katilin vurulup öldürdüğü gerçeğini kabullen artık der. Anna göreceğiz bakalım der. Akşam olduğunda Nikolai’nin karısı Sara’nın  alışveriş yaptığı butik kapatılırken karanlık görünümlü bir şahıs dükkana girer. Tezgâhtar kapatıyoruz der ama gizemli şahıs tezgâhtar kadını önemsemez butiğe girer. Tezgâhtar gizemli şahsı iç çamaşırı almaya utanan bir adam sanarak içerde bulunmasına müsaade gösterir ve gizemli şahsiyete ne istediğini sorar. Gizemli şahıs vitrin mankeni üzerindeki sutyeni istediğini söyler. Tezgâhtar sutyenin aynı modelini tam çıkartırken gizemli şahıs sutyeni çekip çıkartır. Tezgâhtar gizemli şahsa dükkândan çıkmasını ister ve gizemli şahıs cevap olarak sustalısını çıkartarak tezgâhtara sutyeni denemesini söyler.  Korkudan üç buçuk atan tezgâhtar ne olur canımı yakma diye yalvarır sutyeni takmaya başlar. Bir süre sonra gizemli psikopatın gittiğini zanneden tezgahtar dışarı çıkmak için depar atar ama gizemli psikopat tarafından yakalanır ağzına don tıkılmak suretiyle öldürülür


Anna ve Pierro Nikolai hakkında konuşmaya başlarlar Anna Nikolai’nin karısını başka bir erkekle gördüğü için psikolojik bir buhrana girdiğini eğer yeterli vakti olsaydı ona ulaşabileceğini söyleyip asıl katil olan Tribo ile uğraşabileceğini söyleyince. Pierro bu Tribo olayı kabak tadı vermeye başladı Tribo ile aranda neler geçti bilmiyorum ama kızımda bir Tribo’dur gidiyor ve bu benim hoşuma gitmiyor dedikten sonra Anna’ya katilin vurulup öldürdüğü gerçeğini kabullen artık der. Anna göreceğiz bakalım der. Akşam olduğunda Nikolai’nin karısı Sara’nın  alışveriş yaptığı butik kapatılırken karanlık görünümlü bir şahıs dükkana girer. Tezgâhtar kapatıyoruz der ama gizemli şahıs tezgâhtar kadını önemsemez butiğe girer. Tezgâhtar gizemli şahsı iç çamaşırı almaya utanan bir adam sanarak içerde bulunmasına müsaade gösterir ve gizemli şahsiyete ne istediğini sorar. Gizemli şahıs vitrin mankeni üzerindeki sutyeni istediğini söyler. Tezgâhtar sutyenin aynı modelini tam çıkartırken gizemli şahıs sutyeni çekip çıkartır. Tezgâhtar gizemli şahsa dükkândan çıkmasını ister ve gizemli şahıs cevap olarak sustalısını çıkartarak tezgâhtara sutyeni denemesini söyler.  Korkudan üç buçuk atan tezgâhtar ne olur canımı yakma diye yalvarır sutyeni takmaya başlar. Bir süre sonra gizemli psikopatın gittiğini zanneden tezgahtar dışarı çıkmak için depar atar ama gizemli psikopat tarafından yakalanır ağzına don tıkılmak suretiyle öldürülür


Ertesi gün Carol ve iki kız arkadaşı Monika ve Julia tezlerini çalışmak için boş bir otele yerleşirler. Bu arada Franco Pierro’ya Anna ve Carol’ın dediklerini düşündün mü diye sorar. Pierro çok saçma gidip hayaletlerimi kovalayacağız katilimiz taklitçi bir katil ama işlediği cinayetler işleyiş bakımında Tribo’nun cinayetlerine benzese de yöntemleri epey farklı Tribo kurbanlarına tecavüz ederdi ve açık mekânlarda öldürürdü fakat bu katil tecavüz etmiyor ve kurbanlarını kapalı mekânda öldürmeyi seçiyor ayrıca katilin kurbanları benim teşkilattan birisinin karısı, kızımın okuduğu üniversitenin hemşiresi ve son ölen kadınla da kısa süreli bir ilişkim olmuştu katil beni çok iyi tanıyor ve bana karşı çok büyük bir garezi var der. Olay yerinde çalışan polislerden biri Pierro’nun piposunu olay mahallînde bulduğunu söyler.  Akşam olduğunda kızlar kendi aralarında çalışma programlarını tartışıp işlenen cinayetlerden bahsederler Carol katilin Tribo olduğuna emin olduğunu söyler.  Monika esprili bir dilde polis kızı olduğun için mesleki deformasyona uğradığını belirtir. gece olduğunda Monika mutfağa iner atıştırmalık bir şeyler alıp odasına çekilip odasına gidip kitap okumaya başlar.  Kitabını okuyan Monika birtakım sesler duyar ve dışarı çıkıp neler olduğunu anlamaya çalışırken gizemli katilimiz tarafından usturalı bir saldırıya uğrar çığlık atar. Daha sonra öğreniriz ki gördükleri yalnızca kâbus olduğunu anlarız.
Sabah olduğunda Julia ve Carol sabah koşusuna çıkarken gördüğü kabus yüzünden halsiz olan otelde kalmayı yeğler. Bu arada gizemli katilde kızların kaldığı otele bir Ninja gibi sinsice sızar. Monika duyduğu sesleri kontrol ederken gizemli katil ile yüz yüze gelir. Katil Monika’yı otel boyunca kovalar Monika otelin mutfağına saklanır ama Katil Monika’yı bıçağı omzuna geçirir ama Monika’yı öldüremez ve bunun üzerine Monika eline geçirdiği mikserle katili bir an geride tutmayı başarır ama kordonu prizden çıkınca katilimiz Monika’yı ikinci kez bıçaklar ve ardından mikseri çalıştırarak genç kızın kadınlığına sokar ardından etrafı dağıtır.

Sabah koşusunu bitiren Carol ve Julia otele geri dönerler duydukları mikser sesiyle beraber mutfağa giden iki kız darmadağın mutfağı gördükten sonra bir panik haliyle Monika’yı aramaya koyulurlar ama Monika katil tarafından saklanır.  Julia hadi buradan kaçalım der lakin arabanın anahtarları Monika’da olması yüzünden gidemezler. Bunun üzerine Carol bekle babamı arayayım deyip otel odasına girer ve otel telefonundan babasını aramaya çalışır başarılı olur ama katil telefon hattını kopartır ve ardından elektrik hattını da  kopartır ve kızlar kapıları pencereleri kapatmaya başlarlar ve ardından da şömineyi yakarlar. Carol yukarıyı kontrol etmek amacıyla yukarı çıkar ve saldırıya uğrar. Carol hızlı bir harekele pencerinin kepengini katilin bıçak tutan koluna getirip elindeki bıçağa düşürmesine sebep olur. Katil aşağı katta bulunan Julia’ ya  saldırır ve kısa bir kovalamaca sonrası Julia’yı şömine demiriyle döverek öldürür.  Julia’nın öldürülme anını gören Carol pencereden atlayıp kaçar.

Dedektif Pierro kızının kaldığı yere son sürat giderken kızı Carol plaj kabinlerine saklanır ama katil yerdeki ayak izlerini  takip eder ve plaj kabinlerini tek tek açmaya başlar. Carol kapı altından sürünerek kaçmaya başlar. Anna otele gelerek kızları aramaya başlar peşinden de Roberto gelir. Carol Anna’nın arabasını görür ve Anna neredesin çok korkuyorum diye bağırır. Tam o esnada Anna’dan kan dondurucu bir çığık gelir ve Carol Anna’nın cansız bedenine rastlar ve yarın olmayacakmış gibi kaçar.   Roberto Carol’ı bulup katilin Anna olduğunu söyler Anna’nın Tribo tarafından tecavüze uğradığını ve yaşanan  olay sonrası akli dengesini yitirdiğini kendisini Tribo zannetmeye başladığını söyler. Şokta olan Carol seni beyinsiz aptal Anna öldürüldü al cesedi de şurada der. Roberto cesedin yanına giderken aniden çıkan katil tarafından bıçaklanır. Katil yavaşça Carol’a doğru giderken iki el silah sesi duyulur katil Pierro tarafından tamamen etkisiz hale getirilir.  Pierro öldürdüğü Katilin lateks maskesini çıkartır ve katilin Anna olduğunu öğreniriz Pierro katilin Anna olduğunu yapma nedeninde kendisiyle mücadele etmek olduğunu ve bu onun son mücadelesi olduğunu ayrıca Nikolai’nin yanlışlıkla öldürülmesine üzüldüğünü açıklar ve film biter 






1 yorum:

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...