https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

29 Aralık 2011 Perşembe

The Witches Mountain



Filmimiz Mercedes kullanan genç bir kadının evine varmasıyla başlar. Araban indiği anda ön bahçede duran bıçak saplanmış peruğu fark eder eve giren genç kadın evde bir haltlar döndüğünü çakar. Odasına varır yorganı açtığında yatağında kesilmiş ölü bir kedi bulur. Daha sonra aynada yazan yazıyı tam okurken tahminen 6 7 yaşlarında bir kız çocuğu seni cezalandıracağım sen yoldan çıkmış bir kâfirsin der. Küçük kız Fifi isimli evcil hayvanını arar. Adının Carla olduğunu öğrendiğimiz genç kadını evin bahçesinde oradan oraya koşuşturur. Küçük kız en sonunda garaja girer ve evcil hayvanını ararken Carla’nın kedisini öldürdüğünü ağzından kaçırır. Fifi bulunur Fifi aslında bir piton yılanıdır küçük kız yılanını severken Carla çaktırmadan benzini küçük kızın üstüne boca edip canlı canlı yakar.

Esas oğlan  Marcoyu görürüz işleri ile haşır neşirdir. Biraz önce kız kardeşini kundaklayan Carla Marco’nun yazıhanesine girer ve Marco’ya sırnaşır ne var ki Marco havasında değildir. Carla Marco’ya canım cicim ayakları çekerken Marco trip atma havalarına girmektedir. Carla çantasından 2 bilet çıkarır biletlerin Brezilya giden uçağın biletleri olduğunu öğreniriz lakin Marco biletleri almamak için yazı işleri müdürlüğünden iş ister ve hemencecik bir bulur. Teklifi reddedilen Carla feci ayar yemiş bir halde Marco’nun yazıhanesini terk eder.  Haberci olduğunu öğrendiğimiz Marco hemen ronta yatıp fotoğraflarını çeker lakin güneşlenen kadın ronta yatmış Marco’yu fark eder. Fark edildiğini anlayan Marco güneşlenen kadın muhabbet kurar. Muhabbetin gerisi çay bahçesinde devam eder güneşlenen kadının yazar olduğunu ve adının Delia olduğunu öğreniriz uzun süren araba gezisi sonrası Delia’nın evine varırlar. Delia evden eşyalarını alma amacıyla eve girer. Arabada kalan Marco bir süre sonra yüksek sesli bir kadının bir çeşit ayin okumasını duyar arabadan çıkar ve kapıya doğru gider ve birdenbire ses kesilir. Delia çıkar arabaya biner Marco duyduğu sesi Delia’ya açıklar Delia Marco’nun dediğinden hiçbir şey anlamaz ve Marco teorisini anlatmaya başlar.  Teorisi şudur bahçenin bir yerlerine hoparlörlerin saklı olduğunu evin içinde de kumandası olduğu hakkında fikir beyan eder. Bunu duyan Delia gülümseyerek ne geniş bir hayal gücün varmış der. Marco şaka ile karışık foyanı ortaya çıkaracağım der.

Gene uzun süren yolculuk sonrası dağ yamacında bulunan pansiyonda kalma kararı alırlar. Marco Delia’ya niye benle yolla koyuldun diye sorar. Delia Marco’dan hoşlandığını ima ederek aptalca şeyleri yapmaktan kaçınamadığı diyerek açıklar. Pansiyon sahibi hal ve tavırlarıyla pekte normal olmayan bir şahıs olduğunu açıkça gösterir 2 oda kiralayan Delia ve Marco odalarına çekilirler. Soyunup geceliğini giyen Delia pencerede ronta yapmış birini fark edip elektriklerin gitmesiyle beraber avazı çıktığı kadar bağırır. Çığlığa kosan Marco neler oldu diye sorar panikle acayip görünümlü pansiyon işletmecisi elektrik kesilmesinin bu saatlerde kesilir dedikten elektrikler tekrar gelir. Acayip görünümlü pansiyon işletmecisi elektriklerin tekrar gideceğine dair uyarıda bulunur. Adamın tavırlarından uyuz kapan Marco pansiyon işletmecisine patlar. Pansiyon sahibi kardeşim bana kızacağına elektrik idaresine kızsana der. Marco bu seferde buralarda merdiven bulunur mu diye sorar acayip görünümlü pansiyon sahibi şaşırıp merdiven mi diye tekrarlar. Marco sinirle birileri merdivenle çıkıp ronta yatmıştır der. Acayip görünümlü pansiyon sahibi pencere tarafının sığ olduğunu isteyen herkesin kafasını uzatabileceğini söyler.  Bunun üzerine Delia lokantada uyuma kararı alır ve Marco uyuyan Delia’nın başını bekler. Sabah olduğunda uyanan Marco Delia’yayı bulamaz ve bir hışımla gidip acayip görünümlü pansiyon sahibine Delia’nın nerede olduğunu sorar. Pansiyon sahibi salağa yatar veya salak numarasına yatmaktadır.  Adamın tavırlarına sinirlenen Marco Delia’yı aramak amacı ile dışarı çıkar. Aynı esnada Delia bilinci yitmiş bir halde etrafta dolaşırken ayağı takılıp düşer. Kısa bir arama taramadan sonra Marco yerde bilinçsizce yatan Delia’yı görür. Ne oldu diye sorar. Delia hiçbir şey hatırlamadığını söyler. Marco gülümseyerek sen uyurgezersin der.  Kahvaltı eden Delia ve Marco dağa gitme kararı alırlar. Acayip görünümlü pansiyon sahibi klişe korku filmlerindeki felaket telalı gibi konuşmaya başlar ve gideceğiniz yerler pek tekin yerler değil manitaya sahip çık onun başına bir şeyler gelebilir diye uyarır. Uyarıya pek takmayan Marco öyle diyorsan öyledir diyerek pansiyondan Delia ile birlikte ayrılır

İkili dağ yamacında bir takım fotoğraflar çekerken yanlarından geçen keçi çobanı Delia’yı korkutur. Marco ve Delia fotoğraf işi ile meşgulken birisi Marco’nun cipini hacılayıp kaçar Marco sitem dolu ses tonuyla arabaya dikkat etsene der bunun üzerine Delia adam olsaydın da anahtarları unutmasaydın yarrağım tarzında bir cümle kurar. Bunun üzerine hatasını anlayan Marco sevimli tavırlarla geyiği girişir. Yürüyelim ne olacak diyen Marco’ya Delia otostop çekelim neşemizi bulalım der. Biraz yürüyen ikili Delia’nın görünce tırstığı çobana rastlarlar Marco beyaz bir cip görüp görmediğini sorar. Çoban hiç ses etmeden aracın gittiği yönü işaret eder. İşaret edilen yöne doğru giden ikili arabayı terk edilmiş bir halde bulurlar Marco ise sevincin şaşkınlıkla karıştığı duygular içersindedir. Daha sonra Marco bacası tutan bir evi fark eder eve doğru giderler kapıyı yaşlı bir kadın açar ikiliyi eve davet ederler. Yaşlı kadın ikiliye epey nazik davranır Marco aracından eşyalarını almak amacıyla kulübeden çıkar. Yaşlı kadın geyiği ortaya koyar Delia yaşlı kadının konuşmalarını he deyip geçer lakin kadının yemek yaparken yaptığı garip hal ve hareketler Delia’nın dikkatini çeker ve yaşlı ne pişiyorsun der eski özel bir tarif kendim için yapıyorum diyince şaşıran Delia gözlerini fal taşı gibi açıp hepsini mi diye sorar. Yaşlı kadın sakince boş boğazın bayrak sallayanıyım diyip konuşmayı sonlandırır.

Marco dışarı çıkıp birkaç poz fotoğraf çekeceğim dedikten sonra yaşlı kadın aman evladım buralar pek tekin değil hele sis bastırınca epey tehlikeli olur bu civarlar diyerek Marco’yu uyarır. Marco uyarıyı ciddiye almaz ve dışarı çıkar ve vira haneler ve doğa resimlerini çekerken üzerine doğru gelen siyah kıyafetli kadınların resimlerini çekmeye başlar ne yazık ki dengesi kaybedip bilincini kaybeder. Aynı esnada Delia zincirlere bağlı adamın yanına uzun duvaklı halde siyahlı kıyafetli kadın tarafından getirilir lakin bu bir kâbustur uyanan Delia Marco’nun nerede olduğunu sorar. Yaşlı kadın Marco’nun sis nedeniyle kaybolduğunu söyler sabaha döneceğini söyleyerek Delia’yı rahatlattırmaya çalışır. Sabah olduğunda Marco kulübeye döner. Marco ayağının kaydığını ve bayıldığını söyler ve sonrasında gördüğü kara kıyafetli kadınlardan bahseder. Hemen dışarı çıkıp yaptığı resimlerin negatifini çıkartmaya başlar. Uzun süren uğraşlar sonucunda çekilen fotoğraflar gözükmeye başlar çektiği resimler yerine siyah elbiseli kadınlar gözükür. Aynı esnada 3 kadın adının Zelda olduğunu öğrendiğimiz yaşlı kadına olan bir kaza olduğunu acilen gelmesini isterler. Durumdan yararlanmak isteyen Marco Delia’ya sen git der Delia teklifi kabul etmez anca beraber kanca beraber dedikten sonra Delia arabada kalır. Marco mağaraya girer ve bir süre gezindikten sonra Delia’nın kâbusunda gördüğü zincirli yabani herifle burun buruna gelir. Aynı esnada Delia gizemli bir şahıs tarafından çağırılır ve gizemli şahsın etkisi altında kalan Delia yavaşça gizemli şahsın yanına gider. Bu arada zincirli yabaniden kurtulan Marco Yelda’nın evine girer evi tarayan Marco büyü malzemelerini görür ardından Delia’nın resmini bulur resmi bir çeşit küllüğe koyar resim birdenbire tutuşur. Zelda’nın yatağında bulunan resimleri inceler resimleri büyük bir incelikle inceler bir sürü genç kadın fotoğrafı vardır ve içlerinde Delia’nın biraz önce yanan resmini tekrar aynı esnada Marco’ya hırlayan kara kedi sarışın bir kadına dönüşüp Marco’nun yakasına yapışır insan olan kediyi etkisiz hale getiren Marco insana dönüşen kedinin gırtlağını sıkarken Zelda’nın yerini büyük bir öfke ile sorar. İnsana dönüşen kedi ne yazık ki konuşamadığı için Marco’nun sorusunu cevaplayamaz ve bu durumu idrak eden Marco insana dönüşen kediyi bırakıp cipine doğru koşar. Araçta bekleyen Delia’ya çabucak topuklamasını söyler.

Dağ yolunda birkaç saat direksiyon sallayan Marco kaybolduğunu anlar kamp kuralım der. Çadırı kuran Marco çadırın içinde çadır dikip Delia’ya yı yemeye başlar lakin birdenbire garip görünümlü kadınlar ikiliyi etkisiz hale getirdikten sonra garip danslar ederek Delia’ya ya kâbusunda gördüğü kıyafetleri giydirirler. Liderleri Marco’nun eski manitası Carla çıkar Marco’yı da feci şekilde döverler. Sabah olduğunda Delia kâbusunda gördüğü yabani herifle gerdeğe girdiğini öğrenir ve eline geçirdiği taşla yabani herifin pekmezini akıtıp topuklamaya başlar. Yediği dayak yüzünden ağzına burnuna sıçılmıştır ayılan Marco korkudan topuklayan Delia’ya yı görür ve seslenir lakin Delia bunu duymaz ve koşmaya devam eder. Marco peşinden koşar lakin bir süre sonra Delia uçurumdan düşerek hayatını kaybeder. Bunun üzerine Marco ormanı yaktıktan evine döner lakin evin içinde de cadılarda onu beklemektedir ve film biter.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...