https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

20 Aralık 2011 Salı

Horror Rises From Tomb






Filmimiz orta çağda idama götürülen iki kişi ile başlar. İdam alanına götürülen iki kişinin suçları okunur adının Alaric De Marnac Mabille De Lancre olduğunu öğrendiğimiz şahısların insan kanı içip bebekleri Şeytan’a kurban eden birileridir. Ceza olarak kafası gövdesinden ayrılıp ayrı ayrı bir şekilde gömülür. Ölmeden önce Alaric geri döneceğim üzerinize kâbus gibi çökeceğim gibi tehditlerde bulunur.



Modern zamanlara gideriz  bir ressam çalışmasıyla haşır neşirdir arkadaşı Hugo’nun geldiğini görmez Hugo nerelerdesin seni gören cennetlik der. Ressam Maurice kara gözleri olan figüre saplantı yaptığını söyler der lakin arkadaşı Maurice  gel dostum Slyvia gelmiş der. İkili kızların yanında biterler ve havadan sudan muhabbet ederler.


Bir süre sonra birisi kadın diğeri erkek gelip yaptıkları ruh çağırma seansları anlatırlar. Hugo boş işler bunlar sahtekârların enayilere oynadıkları oyun diyerek ruh çağırma seansına inanmadığını kanıtlar. Bunun üzerine ruh çağırma seansları yapan şahıs inanmıyorsanız inanmayın lakin hakarete bulunmayın diyerek uyarır. Hugo o zaman atam Alaric De Marnac’ı çağıralım der manitası benim atam ise onun manitasıydı diye lafı bitirir. Gece medyum Madame İrina ruh çağırma seansını başlatır ayin yapılan masa havalanır mumluk uçar ve Madame İrina Alaric De Marnac ile bağlantıyı kurar. Alaric ne istiyorsun diye sorar. Yaşlı medyum kafasının sorular sormaya başlar. Alaric bedenim kafama kavuşana dek huzur nedir bilemeyeceğim dedikten sonra sert bir rüzgâr eser ve Madame İrina bilincini yitirir. Ressam Maurice gene bahsini ettiğini gözleri bir kez daha görür ve hızlı bir şekilde tablonun yanına gidip çabucak resmetmeye başlar ve resmi bitirir. Tablodaki resim pelerinli kafasız bir şahıs arkadaşı Hugo’nun kafasını tutmuş ve tablodan kan süzülmektedir. Aniden Alaric De Marnac’ın bedensiz kellesi belirir ve kan dondurucu bir kahkaha atar bunun üzerine Maurice yaptığı tabloyu şeytan görmüş gibi parçalar.


Daha sonra Hugo bunlar sesler ve projeksiyon cihazı ile yapılmış basit numaralardı diyerek ruh çağırma seanslarına inanmadığını belirtir ve daha sonra Alaric De Marnac’ın gömüldüğü yere gitme teklifini sunar. Kızlar dünden razı oldukları için teklife balıklama atlarlar. Kukumav kuşu gibi oturan Maurice’e Hugo seslenir dostum Karadeniz’de gemilerinin mi battı sus pus oturuyorsun diye sorar. Maurice söylesem inanmasın kanka diye cevap verir. Maurice’e gitmek konusunda olumlu cevap verir ve yolla koyulurlar. Yolda giderken birdenbire adamın biri yolla düşer. Arabayı Durduran Hugo yolla düşen şahsa bakmaya gider yerde yatan adam kalkıp bıçak çeker. Aynı esnada yerde yatan adamın ortağı Maurice’ı etkisiz hale getirip arabayı gasp eder ne var ki arabada bulunan kızlar 2. ortak ile boğuşurlar eşkıyanın dikkati dağılır ve Hugo adamı pataklar diğer eşkıya arabayı duvara çarptırır ve kaçmaya başlar ne var ki silahlı bir şahıs tarafından vurularak öldürür.  Öbür şahısta kısa sürede yakalanır. Yakalayanlarının elebaşı ekibimizle konuşur soyguncuların bir aileyi hunharca katlettiğini açıklar ve daha sonra yakalanan soyguncuyu asarak öldürürler. Buna sinirlenen Maurice kardeşlim kanun var insanları böyle çamaşır asar gibi asamazsınız diye çıkışır lakin Maurice’ı iplemezler.

Hugo birader buralarda araba var mı diye elebaşına sorar ve sana 3000 Frank olur der. Hugo 3000 Frank’ı verip külüstür bir arabaya sahip olur. Yolda Maurice ne biçim yer burası kanun yok mudur diye şikâyette bulunur. Bunun üzerine Hugo dostum arabayı ve 3000 Frank kaybettik ama şanslıyız çünkü hayatlarımızı ve namuslarımızı kurtarmayı başardık dedikten sonra dört arkadaş malikâneye varırlar. Hugo kâhyası Gaston’a yapacakları kazı için adam bulmasını ister Gaston bu isteğe yerel halkın bu bölge için lanetli olduğunu hazine neyi arayanların kaybolduğunu söyleyerek geri çevirir bunun üzerine Hugo bunların boş laflar olduğunu söyleyerek Gaston’u kazı yapacak adam bulması konusunda ikna eder.

Ertesi gün kazı yapılır ve herkes tam vazgeçeceği anda Maurice gene Alaric De Marnac’ın görüntüsü görür büyülenmiş gibi kazmaya başlar sonra herkes Maurice kazmasına iştirak ederler ve hazine sandığını çıkarırlar lakin sandık bir türlü açılmaz ve en sonunda sabah kaynakçıya götürelim derler. Gece olduğunda kazıda çalışan iki eleman hazine sandığı çalmak amacı ile harekete geçerler ve hazine sandığının bulunduğu yeri bulup açarlar ve sandığı açan şahıs sandığın içinde bulunan kötülüğün esiri olur aynı esnada kâhya Gaston içeri girer. Hırsızlara saydırmaya başlar saf kötülük bulaşmamış hırsız bak hepimiz dostuz payını vereceğiz derken saf kötülük dolu olan hırsız Gaston’a orak geçirir ortağı şaşırarak öldürdün onu dedikten sonra ortağını da öldürür ve sandığı gizli bir yere götürür.



Daha sonra Hugo ve Maurice hırsız ve Gaston’nun cesetlerini bulurlar ve daha sonra cesetleri göle atarlar döndüklerinde Maurice burada kapalı kaldıklarını ve yerel halkın kendilerine düşman görmüş gibi davranıyorlar diyerek Hugo’ya dert yanar. Gece olduğunda katili arayan ikili eve elleri boş olarak döner lakin saf kötülük bulaşmış olan eleman çalılıların arasından çıkıp eve girer ve evin hizmetçisini hunharca öldürür cesedi Maurice’nin manitası tarafından bulunur. Genç kadın çığlık atarak bilincini kaybeder. Sese diğerleri gelir ve hizmetçinin parçalanmış cesedini keşfederler.


Aradan biraz zaman geçer Hugo ve Maurice’nin manitasının durumunu sorar Hugo’nun manitası demin sakinletici verdim birazdan düzelir cevabını verir Maurice birdenbire kalkıp Hugo’ya feci bir tokat patlatıp gırtlağından tutup şerefsizin evladı her şey senin suçun demeye başlar. Olaya Hugo’nun manitası girip Maurice yatıştırmayı başarır. Maurice bahçede dolaşırken manitasını kendisini çağırırken görür ve büyülenmiş gibi peşinden gider. Aynı esnada Hugo mutfak masasını temizleyen kıza Maurice’i arayacağını açıklar. Hugo gittikten sonra Maurice belirir genç kız nerelerdeydin Hugo seni aramaya çıktı der demez Maurice genç kızı tek yumrukla genç kız kendinden geçer. Maurice kucağında genç kızı taşıyarak Elvira takip ederek sandığın saklandığı yere gelir sandığın içinde Alaric De Marnac’nın bedensiz kafası vardır. Alaric De Marnac konuşmaya başlar ve planlarını kölelerine açıklamaya başlar planları bedenini tekrar bulup kendisini idam edenlerin soyundan intikam almayı ve kendisi gibi idam edilen manitası Mabille De Lancre yeniden hayata döndürme olduğunu açıklar.


Aynı esnada Hugo herkes nerelere gitti diyerek düşünür. Manitası buralar lanetli uğursuz yerler geyiğine başlar. Hugo bize yardım edecek elemanlar var mı diye sorar ne yazık ki olumsuz cevap alır. Aynı Maurice ve transa girmiş soyguncu lahitti parçalayarak Alaric De Marnac’ın kafasız bedenini bulurlar. Maurice Alaric De Marnac’ın kafasını alıp kafasız bedene monte eder ve Alaric De Marnac tastamam halde dirilir. Maurice ise kaçırdığı kızı kurban merasime hazırlar Alaric De Marnac genç kızı Mabille De Lancre ‘nin kemikleri üzerinde kızı keser ve Alaric De Marnac’ın manitası Mabille De Lancre aniden dirilir. Alaric De Marnac Maurice’a hırsızı öldürme emri verir ve emre hemen itaat edilir.


Gece olduğunda dirilmiş 2 büyücü kasabaya ava çıkarlar ve masum 2 genci katlederler. Alaric De Marnac Elvira’nın odasına süzülür ne var ki Elvira’nın boynunda taşıdığı kolye Alaric De Marnac’ı bir istavrozun vampiri püskürttüğü gibi püskürtür Daha sonra bir şekilde dirilen zombiler Hugo ve Elvira’nın sığındıkları eve akın ederler uzun süren bir uğraşlar sonucu Hugo sonunda zombileri yakarak öldürür. Sabah olduğunda Maurice eve döner kendisinin hipnoz edildiğini kasabada amaçsızca turladığını açıklar.



Hugo ve Maurice göl kıyısına inerler önce Hugo’yu balta ile öldürmeyi dener lakin amacına ulaşamaz daha sonra eline geçirdiği tüfekle Hugo’ya iki el sıkmak sureti ile öldürür ve eve dönüp Elvira’ya saldırır. Elvira’nın boynuna taktığı muskaya dokunan Maurice’nın eli yanar ve ağzından köpükler çıkartarak bayılır. Ayıldığında yaptığı kötülüklerle ilgili pişmanlıklarını belirtir ve Elvira ile birlikte Alaric De Marnac’ı alt etmek için hazırlıklar yaparlar. Aynı esnada Mabille De Lancre Maurice’nin manitasını katledecekken Alaric De Marnac karışıp daha sırası değil her şey usulüne uygun olacak der demez Mabille De Lancre sinirli bir şekilde canım sıkılıyor canım çekiyor diye ısrar eder. Bunun üzerine Alaric De Marnac dumanlar içersinde Mabille De Lancre birlikte ışınlanır.

Aynı esnada bir grup soyguncu ev soyma planı yaparken Alaric De Lancre tarafından öldürülürler. Sabah olduğunda Elvira ve Maurice Alaric De Marnac’ın inini araştırırlar. Gece olduğunda Alaric De Marnac Elvira’ya saldırır ne var ki Maurice bu olayı engeller kuduz olmuş köpeğe su gösterir gibi muskayı Alaric De Marnac’a gösterip kömürlüğe kadar çeker. Aynı esnada Mabille De Lancre hipnoz altındaki sarışını öldürdükten sonra Elvira’nın saklandığı eve girer. Alaric De Marnac ise elinde tutuğu baltayı atmak sureti ile Maurice’nın göğsüne saplar lakin Maurice’de muskayı fırlatarak Alaric De Marnac’ı yaralamayı başarır. Mabille De Lancre ise Elvira’nın kalbine şiş batırması ile eski iskelet formuna döner. Alaric De Marnac sevgilisinin ölümünü hisseder ve merdivenleri sürüne sürüne çıkar ama en üste çıktığında çıkacak mecali kalmaz ve çıkamaz. Aynı esnada Elvira Maurice’nin cesedini keşfeder ve muskayı yerden alıp merdivenlerde yatan Alaric De Marnac’ın alnına koyar. Alaric De Marnac acı dolu bir çığlık attıktan sonra kafası bedeninden ayrılır ve kafasız bedeni yanmaya başlar. Sabah olduğunda Elvira Muska’yı göle atar ve  film biter








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...