https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

1 Eylül 2022 Perşembe

Un urlo dalle tenebre

 

Filmimiz rahibin biri Mesih’in gelişini ve Şeytan’dan kurtulmanın yollarını anlatırken korkunç görünümlü elleri bağlı bir gencin senden nefret ediyorum önümde sürüneceksin demesiyle başlar. Daha sonra gizli bir mekânda bir grup cübbeli kişi sunakta çırılçıplak yatan bir kadının yanına giderler. Satanist tarikatın lideri evrenin hâkimi ve karanlığın prensi diyerek ayine başlar. Satanist rahip Şeytan’dan son savaş için güç ve cesaret ister. Sunakta yatan çıplak kadın kahkaha atarak sunaktan kalkar. Satanist rahip yüreklerimiz nefret ve sapkınlıkla dolu dedikten sonra tarikatın müritleri garip sesler çıkarıp soyunup kendi aralarında sevişirken Satanist rahip kutsal ekmeğe benzeyen şeyleri müritlerin önüne atar. Tarikatın müritleri atılanları toplamak için birbirleriyle yarışır.


Evine dönen rahibe Helena evin hizmetçisi Agnes’ı kanlar içinde görünce ne oldu diye sorar. Doktor Frank Helena’ya kardeş Peter kriz geçirdi Agnes’a saldırdı Michael ve ben güçlükle Peter’ı zapt ettik diye cevaplar.  Helena tam Peter’in yanına gidecekken Doktor Frank gerçekleşen bu son vaka yüzünden hem kendi hem de başkalarının selameti için akıl hastanesine yatırılması gerek der. Helena akıl hastanesi mi deyince Doktor Frank Helena’ya üzgünüm hem kendi hem de başkalarının güvenliği açısından burada kalamaz der. bunun üzerine Helena Doktor Frank’in yanından ayrılıp Peter’in odasına gider. Peter Helena’ya bağlarımı çözer misin canım yanıyor der. Helena Peter’a dokununca Peter korkunç bir sesle Helena’ya küfürler eder. Helena korku içinde odadan çıkar. Doktor Frank Helena’ya bir an önce Peter’i hastaneye yatırmalıyız deyince Helena hayır çok acı çekiyor diye karşılık verir. Bunun üzerine Doktor Frank Helena’ya üzgünüm ama makul olmalısın nasıl bir durumda olduğunu gördün kardeşin ileri derecede şizofren ancak psikiyatri koğuşunda sağlanacak bir bakıma ihtiyacı var. der. Helena Doktor Frank’a dini bütün bir Hristiyan mısınız diye sorunca Doktor Frank neden bana bu soruyu sordun diye karşılık verir. Helena Peter’in sorunu farklı bir şey deyince Doktor Frank Peter şizofren doğru tedavi uygulanırsa hemen düzelir der. Helena Doktor Frank’in fikrine karşı çıkınca Doktor Frank neden akıl hastakine karşısın diye sorar. Helena bir süre akıl hastanesinde çalıştım orada Peter’in karşısına çıkacak cehremden haberim var der. Bu arada Peter korkunç bir çığlık atar ve Doktor Frank ve Helena ’in yanında durduğu masadaki şişe ve bardaklar patlar.

Köy kilisesine giden Helena günah çıkarma kabinine girer. Peder Bruno Helena’ya derdin ne çocuğum der. Helena Peder Bruno ’ya kardeşim Peter’a korkunç bir şeyler oluyor ilk başta inanmasam da doktorların aksine sorunun zihinsel olduğuna inanmıyorum her şey Peter’in arkadaşlarıyla çıktığı geziden sonra başladı der.  Geçmiş anılar alemine gireriz şelalenin civarına giden Peter şelalenin üstünde anadan doğma bir kadın görür ve fotoğrafını çekmeye başlar. Bu arada Peter’in arkadaşları kendisine seslenince Peter fotoğraf çekmeyi sonlandırır. Peter’in yanına gelen Sherry ne oluyor diye sorunca Peter Sherry ’ye şelalenin orada çıplak bir kadın gördüm ve fotoğrafını çektim diye yanıt verir. Sherry şaşkınlık içerisinde çıplak mı deyince Peter evet fotoğraflarını çektim diye karşılık verir. Peter ve Sherry ’in yanına gelen Luca Peter’in hayal gördüğünü söyleyerek Sherry ile gider. Peter gidenlerin arkasından kısık sesle geri zekalılar der. Fotoğrafları banyo eden Peter fotoğrafta kadını göremeyince Luca’ya oradaydı şelalenin üstündeydi der.  Bunun üzerine Luca Peter’a eğer şelalenin üstünde kadın varsa kadına ne oldu diye karşılık verir. Peter peki diğer iki fotoğraflardan bir şey çıktı mı diye sorunca Luca maalesef hayır diye cevaplar.


Şelalenin yanına giden suda gördüğü nesneyi kaldırır ve bir çeşit Satanist madalyonu olduğunu görür ve cebine atar. Peter Sherry ’in doğum gününde Sherry ile dans ettikten sonra merdivenlere oturup bir süre muhabbet ederler. Daha sonra Peter ve Sherry misafirlerin yanına gelirler. Peter Sherry artık reşit oldu aramıza katılabilir der. Herkes Sherry’yi kutlarken şampanya açan Peter’in yüzü değişir ve şampanyayı Sherry ‘in üstüne boşaltır. Sinirlenen Sherry evi terk eder. Bu arada Bayan Forti oğlu Peter’a ne yapıyorsun bir an önce Sherry ’den özür dile der. Kendisine gelen Peter Sherry ‘in peşinden koşar ama yetişemez. Ertesi gün sokakta gezinen Peter şelalelin üstünde   gördüğü çıplak kadını giyinik bir şekilde görür ve peşinden koşar. Daha sonra kadını takip eden Peter ara sokağa girer kadınla yüz yüze gelen Peter kadının suratını görünce kaçar.

Peter bulduğu madalyona ip geçirip kolye yapar. Bu arada Sherry ile Bayan Forti muhabbet ederken Sherry Bayan Forti ’ye nerede kaldı deyince Bayan Forti Peter’i bilirsin hiç dakik değildir diye karşılık verir. Sherry Peter’a nerde kaldın diye sorunca Peter kazağımı arıyordum diye karşılık verir. Masadaki telgrafı fark eden Peter kim yolladı diye sorar. Bayan Forti ablan Helena’dan geldi öbür aya gelecekmiş deyince Peer telgrafı fırlatıp odasına gider. Sherry nesi var bunun deyince Bayan Forti Peter ve Helena birbirlerine çok yakındılar abla kardeşten ziyade anne ile oğul gibilerdi lakin Helena ’in seçimi aralarını bozdu der. Sherry evli mi diye sorunca Bayan Forti hayır rahibe Afrika’da misyonerlik yapıyor diye yanıtlar. Sherry misyoner mi deyince Bayan Forti Sherry’ ye evet canım tıp fakültesinde okurken misyoner olmaya karar verdi lakin Peter buna alındı sanki kendisine ihanet edildiğini sandı diye karşılık verir.

Peder Bruno Helena’ya bütün her şey yüce Tanrı’nın planı dahilinde işliyor bizler onun kılavuzluğu için dua etmeliyiz der. Bunun üzerine Helena o gün çok korkunçtu dedikten sonra geçmiş anılar alemine giriş yaparız. Sherry diskotekte umarsızca dans ederken Peter’da odasında acı içinde kıvranır. Daha sonra Peter bir kahkaha sesi duyar ve arkasını döndüğünde kadının birini görür. Kadın Peter’a beni arıyordun değil işte buradayım der. Peter delirirmiş gözlerle kadına bakarken kadın beni tanıyorsun benden korkmana gerek yok yanıma gel korkmana gerek yok der. Peter kadının üzerine vahşi bir hayvan gibi atlayıp kadının boğazını sıkar. Kadın boğazı sıkılırken kahkaha atmaya başlar. Peter eline mektup açacağını alınca kadın cesaretin varsa beni öldürürsün diyerek Peter’ı tahrik eder. Peter kadının boğazını keserken diskotek dans eden Sherry ’in de boğazı kesilir ve genç kız orada can verir.


Seslere kalkan Bayan Forti yataktan kalkıp Peter’in odasına doğru gider. Koridorda merdiven tırabzanlarının titrediğini fark eden Bayan Forti daha sonra Peter’in odasından gelen ışığı fark eder.  odaya bayan Forti kadın tarafından saldırıya uğrar. kadın Bayan Forti’yi vahşice tokatlarken Bayan Forti eline geçirdiği sürahiyi  kadının kafasında parçalar. Sinirlenen kadın Bayan Forti ‘ye sert bir yumruk atarak etkisiz hale getirir.  kendisine gelen Bayan Forti evin içinde hem bağırıp hem de koşarak yardım ister. Daha sonra Michael ve Agnes ile Peter’in odasına giren Bayan her şeyin yerli yerinde olmasına ve sürahinin de sağlam şekilde olmasına şaşırır. bahçeye çıkan Bayan Forti oğlu Peter’i yerde yatınca yanına koşup ne oldu diye sorar. Peter halsiz bir şekilde sanırım içkiyi fazla kaçırdım der. Bunun üzerine Bayan Forti senin odanda bir kadın vardı bana manyak gibi saldırdı deyince Peter Bayan Forti ’ye anne saçmala odama kimse girmedi diye karşılık verir.  Ertesi sabah eve gelen polis memuru Peter’a Sherry ’in öldüğünü bedeni teşhis etmesi için morga gitmesi gerektiğini söyler. Sherry’yi teşhis eden Peter nasıl oldu diye sorunca polis yere düştüğünde boğazı kesikmiş yalnız kimse yanında değilmiş gidebilirsiniz Bay Forti der. Daha sonra kadının boğazını kestiğini hatırlayan Peter tepeye çıkıp madalyonu fırlatır.


Odasında acılar içinde kıvranan Peter annesi Bayan Forti ‘ye anne canım yanıyor der. Bayan Forti oğluna sarılınca Peter kadına dönüşür ve Bayan Forti’yi taciz eder. Kadın sende istiyorsun azgın kaltak diyerek Bayan Forti ‘ye saldırır. Kadının elinden kurtulan Bayan Forti koridora çıkar ama kadın Bayan Forti’yi merdivenlerden iterek ölmesine sebep olduktan sonra kadın Peter’a dönüşür. Ertesi gün Bayan Forti ’in cenazesinde Peder Bruno dua ederken Peter Satanist tarikatın ayininin zihninde görür. Peter cenaze bitimi Helena’ya bir derdim var kulağa saçma gelebilir ama bana yardım etmelisin bedenimin için biri var ve kontrolümü yitiyorum der. Akşam Peter’in odasına giren Helena odadaki eşyalar tarafından saldırıya uğrayınca panikle odadan kaçar. Peter ile odaya geri dönen Helena eşyaların yerli yerinde olmasına mana veremez. Daha sonra Peter’in yanına Helena seni doktora gösterelim deyince Peter tepki gösterip gider.

Peder Bruno Helena’ya Tanrı’ya sığın evladım senin durumunu piskoposluğa anlatacağım der. Bu arada Peter’a bir sürü test yapılır. Doktor Frank Helena’ya Peter’in çok sağlıklı olduğunu hem fiziksel hem de nörolojik olarak bir sorunun olmadığını söyler. Helena gece uyurken çıplak kadını odasında görür. Çıplak kadın bekaretin benim olacak diyerek Helena’yı taciz eder. Kadın gidince Helena Peter’in odasına gider.  Helena Peter’in yatağına dokununca yatak kendi ekseninde döner. Daha sonra Peder Bruno okuduğu kitapta 1723 senesinde Fortia dükünün kızı Anna ’in Peter’in bedenine giren kadın tarafından kandırılıp bir Satanist ayin esnasında iblisin çocuğuna hamile bırakılmasını okuduktan sonra yardımcısına seslenip Doktor Frank’i çağırmasını söyler.  Peder Bruno Doktor Frank’e Peter’in devasının modern bilimde yatmadığını söyler. Bu arada piskoposun yolladığı Peder Richard Peter ve Helena ’in evine girer. Ruh çıkarma ayinine başlayan Peder uzun uğraşlardan sonra Peter’in bedenine giren iblisi defetmeyi başarır.  Bu arada Peter’dan çıkan iblisin kendi bedenine girdiğini anlayan Helena kendisini tepeden atarak canına son verir ve film biter. 


 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...