https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

25 Eylül 2022 Pazar

Angelfist

 


Filmimiz Filipinler’de A.B.D büyükelçiliğinde yapılan protesto gösterisi ile başlar. bu arada Albay Rapport büyükelçiliğe gidecekken yolu iki araç tarafından kesilir. Albay Rapport arabadan çıkıp teröristlerle çatışmaya girer. Bu arada şoför ve koruma memuru teröristler tarafından öldürülür. Albay Rapport birkaç teröristi indirir ama iki teröristi Albay Rapport’u gafil avlarlar. İki terörist bambu çubuk görünümlü kılıçlar Albay Rapport’u deşerek öldürürler. Bu arada Christy isimli bir genç kadında cinayetin anının fotoğraflarını çeker. Daha sonra A.B.D büyükelçiliğini arayan Christy Büyükelçi Winslow ile Albay Rapport ’un cinayeti hakkında görüşmek ister. Büyükelçilik sekreteri şu an için mümkün olamayacağını söyledikten Christy’ ye seninle nerede irtibat kurabiliriz diye sorar. Christy büyükelçilik sekreterine otelde kalıyorum ama beni orada bulamazsanız arenada olurum diye yanıt verir. Telefon kapandıktan sonra Winslow mevzu ne diye sorunca büyükelçilik sekreteri Bay Winslow’a arayan kişi sizinle Albay Rapport ‘un suikastı hakkında konuşmak istiyormuş der. Arenaya giden Christy rakibini yendikten sonra Lorda isimli kadına göz kırpar.  Daha sonra Lorda duş aldıktan sonra hademeye Christy nerede sorar. Hademe Lorda ’ya Christy ’in erkenden çıktığını söyler.


Taksiye binen Christy takip edildiğini anlayınca taksi şoförüne filmi verip beni otele bıraktıktan sonra bunu gece kulübündeki Sue ’ya ver der. daha sonra otel odasında saldırıya uğrayan Christy saldırganlarla mücadele eder ama ne yazık ki saldırganlar üstün gelir ve bambu kılıçlarla Christy’yi öldürür. Sağlık ekipleri Christy ’in cesedini dışarıya taşırken Büyükelçi Winslow Komiser Vega ’ya aynı yöntemle öldürülmüş der. olay yerini inceleyen polis memuru Büyükelçi Winslow’a efendim fotoğraf makinesinde film yok der. bunun üzerine Winslow ya kız çıkarıp sakladı ya da öldürenler aldı diye karşılık verdikten sonra makineden parmak izi alınmasını talep eder.  Büyükelçi Winslow Christy ‘in akrabası var mı diye sorunca Komiser Vega Los Angeles’ta yaşayan bir ablası var diye yanıtlar. Bu arada Los Angeles’ta polisler ve bir grup suçlu çatışmaya girerler. Olay yerine gelen kadın polis amirine ne oluyor diye sorar. Komiser iki adamım öldürüldü herifler gaz maskeli olduğu için gaz bombaları da işe yaramıyor diye cevap verir. Bunun üzerine kadın polis binanın arkasından dolanıp pencereden zıplayarak içeri girer ve iki suçluydu etkisiz hale getirir. Sağ kalan suçlu tam kaçacakken diğer polisler tarafından yakalanır.

Adının Kat olduğunu öğrendiğimiz kadın evine gider. Telesekreteri açan Kat yollanmış mesajları dinlemeye başlar. Büyükelçi Winslow Kat’e Bayan Lang maalesef kız kardeşiniz Christy hakkında üzücü haberlerimiz var der. Ertesi gün Filipinler’e gelen Kat taksiye biner ve A.B.D büyükelçiliğine gitmek ister. Taksici Kat’e orası çok tehlikeli deyince Kat şansımı deneyeceğim diye karşılık verir. Protestocuların arasın dan geçen Kat büyükelçiliğe girmeyi başarır. Winslow Kat’e bildiğimiz her şeyi anlattık Bayan Lang der. Kat Winslow’a anlatmadığınız bir şeyler var deyince Winslow Kat’e Los Angeles’ta polis olabilirsiniz ama Manila’da işler farklı yürür. Kat sitem ederek çıkıp gidince Vega Winslow’a başımızı derde sokacak der.  Christy ’in kaldığı mekânın sahibi Kat’e Christy iyi bir kiracıydı hiçbir zaman kirayı aksatmazdı der. Kat ev sahibine hiç gelen giden var mıydı diye sorunca yoktu ama bir kadın sürekli Christy’yi soruyordu epey ısrarcıydı der. bunun üzerine Kat kimdi diye sorunca ev sahibi söylemedi adı Sue gece klübünde çalışıyor  diye yanıt verir.


Sue ’un çalıştığı gece kulübüne giden Kat barmene Sue kim diye sorunca barmen dans eden striptizciyi gösterip Sue o der. Sue gösterisini bitirip soyunma odasına giderken Kat’te Sue ‘un peşine takılır. Kat’in önüne dikilen koruma iş saatleri dahilinde çalışanlarla konuşmak yasak deyince Kat Sue ‘un işten çıkmasını bekler. Sue işten çıktıktan sonra Sue ‘un peşine düşen Kat’e serseriler musallat olur.  Daha sonra başka bir adam serserilere kendi boyunuzda biriyle uğraşın diye seslenir. Bunun üzerine serserilerden iki tanesi adamı dövmeye başlayınca  Kat kolaylıkla diğer adamı döver. Diğer iki serseri Kat’in diğer serseriyi dövdüğünü görünce Kat ile dövüşmeye başlar lakin Kat diğer iki serseriyi de aynı kolaylıkta döver. Kat yoluna devam ederken adam Kat’e sana Manila sokakları hakkında tavsiye verebilir miyim deyince Kat ben yabancılardan tavsiye almam diye tersler. Bunun üzerine adam adım Joe Carver burada herkes beni Alcatraz olarak tanır diye karşılık verir. Kat Joe’ya beni dinle Alcatraz Bey geç oluyor ve burada kalacaksam Amerikan Ekspres ofisine gitmeliyim yerini biliyor musun diye sorar.  Joe Amerikan Ekspres binasının yerini biliyorum ama bu saate kapalıdır diye cevapladıktan sonra Kat’e benim evimde kalabilirsin der. Kat sokaklarda yatmayı yeğlerim deyince Joe Kat’e dışarıda sağanak var eğer sana bir pislik yaparsam canıma okursun değil mi der.  Bunun üzerine Kat bir konuda haklısın canına okuyabilirim diyerek Joe’nun teklifini kabul eder.


Kat Joe’nun evinde bornozla otururken Joe Kat’e giyecek bir şeyler ister misin diye sorar.  Kat Joe’ya neyin var diye sorunca Joe Kat’e elimde çok hoşuna gidebilecek bir şey diyerek dolabından çıkardığı kısa geceliği gösterir. Bunun üzerine Kat eski kız arkadaşının mı diye sorunca Joe hayır ben bunu buldum diye karşılık verir. Bunun üzerine Kat birisinin artık kıyafetini giymem dedikten sonra Kat üzerine Joe’nun gömleğini geçirir. Kat Joe’ya kız kardeşimden söz etsene deyince Joe Christy harika bir dövüşçüydü turnuva kazanacak güç ve yeteneğe sahip biriydi diye karşılık verir. Bunun üzerine Kat Joe’ya Christy ’in hiç düşmanın var mıydı diye sorar. Joe Kat’e Kube Tai’ye girdiğin anda düşmanlarında olur. Kat Joe’ya katil turnuvadan olmalı deyince Joe polislerde aynısını düşünüyor diye karşılık verir. Kat katili bulacağım der. Joe haddim değil ama bu isi polise bırakmalısın deyince Kat Joe’ya haklısın haddin değil diye karşılık verir. Daha sonra Kat Joe’ya nerede yatacağım diye sorar. Joe yatağı işaret eder. Bunun üzerine Kat Joe’ya sen nerede yatacaksın sorunca yatağı gösterip birbirimizi daha iyi tanırız der. Kat Joe’ya sert bir şekilde bakınca Joe dediğimi unut der.

sabah Kube Tai yetkilisi ile konuşan Kat yetkiliden olumsuz cevap alır. kat yetkiliye yedek dövüşçü olarak sokabilir misin diye sorunca yetkili maalesef  diye karşılık verir. bunun üzerine Kat yetkiliye sitem ederek gider. Joe’nun yanına giden Kat su dökerek Joe’yu uyandırttıktan sonra Kat Kube Tai’ye girmek istediğini ama yetkili seçmelerin bittiğini söyler. bunun üzerine yetkilinin önemsiz biri olduğunu söyleyip Kat’e daha önemli biriyle tanıştıracağım der. Yolda giderken Kat kime gidiyoruz diye sorunca Bioni buraların en büyük dövüşçüsüydü ama emekliye ayrıldı ve kız kardeşin dahil turnuvadaki birçok kişiyi eğitti der. Joe Bioni’yi Kat ile tanıştırır. Durumu anlatan Joe Kat’in turnuvaya katılmak istediğini belirtir. Bunun üzerine Bioni intikam Kat’e intikam Kube Tai’ye girmek için yeterli bir sebep değildir. der. Kat para veririm deyince Bioni paran beni alakadar etmiyor der.  Kat Christy senin öğrencindi hiç mi katilini merak etmiyorsun deyince Bioni Kat’e sopa verip bunlardan kullandın mı dedikten sonra ikili dövüşürler. Dövüş sonrası Bioni Kat’in Kube Tai’ye girmesine izin verir. 


Bay Cabrion ’un evine giden Kat ve Bioni Bay Cabrion tarafından karşılanır. Bay Cabrion Bioni’ ye bir adam yanında üç şey bulundurmalıdır dürüstlük, onur ve güzel bir kadın diyerek Kat’in elini öper. Herkes oturduktan sonra Bay Cabrion sizin için ne yapabilirim diye sorunca Bioni Bay Cabrion’a Christy ’in ölümü üzerine turnuvada boşluk oluştu Bayan Lang ’de kız kardeşinin yerine geçecek diye yanıt verir. Bay Cabrion Kat’ e sanırım kız kardeşinin yerini alacaksınız deyince Kat öylede diyebiliriz diye karşılık verir. Bunun üzerine Bay Cabrion öncelikle yeteneklerini test edeceğim yarın geçen seneki şampiyonu Tora ile dövüşeceksin der. Ertesi gün Kat ringde Tora ile yüzleşir. Tora Kat’e bugün en şansız günün olacak dedikten iki kadın birbirine girer. Kat Tora’yı mağlup eder ve Kat’in yeteneğinden etkilenen Bay Cabrion Kat’in turnuvaya katılmasına izin verir.


Terk edilmiş bir fabrikada toplanan örgüt üyelerinin yanına gelen gizemli lideri Kat’i kast ederek Amerikalı işimizi tehlikeye atabilir der. Bunun üzerine Tora lidere arenada onun icabına bakarım deyince gizemli lider Tora ‘ya olmaz arenada çok şüphe çekiyoruz onun icabına Many ve Robi bakacak der. Bu arada Joe ve Kat faytonda gezerken Kat Manila ’in harika bir şehir olduğunu söyler. Joe yakından tanısan öyle demezsin deyince Kat Joe’ya ne zamandan beri burada yaşıyorsun diye sorunca Joe üç sene önce buraya geldim aslında o zamandan beri buradan gitmenin yolunu arıyorum der. Kat o zaman niye gitmiyorsun deyince hayaller için para gerekir o da bende yok diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden Joe turnuvadan para kazanırsam gitmeme yeterli olur der. Kat ne için yeterli olacak diye sorunca Joe görürsün diye yanıtlar. Daha sonra kotraya gelen Joe Kat’e hayalinin bir tekne alıp Dünya seyahati yapmak istediğini belirtir. Kat tek başına mı diye sorunca Joe ana plan buydu ama sende gelebilirsin diye cevapladıktan sonra senin hayalin ne diye sorar. Kat hayalim yok tek isteğim kız kardeşimin katilini bulmak diye yanıt verir.

Kat duş alırken Joe’da bahşişçisi Lou ile konuşur. Many ve Robi Joe’yu bayılttıktan sonra duştan çıkan Kat’e saldırılırlar. kısa süren kavga sonrası Kat iki adamı kapı dışarı eder. Ayılan Joe’nun yanına gelen iyi misin diye sorar. Joe iyi diye cevap verdikten sonra Kat buradan gitmeliyim der. Joe Kat’e nerede olursan ol seni bulurlar der. bunun üzerine Kat Joe’ya bu işe senide bulaştırdım deyince Joe ben kendim bulaştım der. ertesi gün Kat turnuvada başarı gösterince  Joe ve Bioni mutlu olurlar. Lorda duş alırken Kat yanına gelir. Kat’i gören Lorda rahatsız olur ve duşunu yarıda  bırakıp gider. Lorda giyinirken Lorda ’in yanına gelen Kat Lorda ’ya kız kardeşimi iyi bilir miydin diye sorar.  Lorda o kadar da iyi bilmezdim diye cevapladıktan sonra Kat Lorda ‘ya kız kardeşimin neden turnuvaya katıldığını biliyor musun diye sorunca Lorda bilmiyorum müsaade edersen işim var diyerek Kat’in yanından ayrılır. Joe ve Bioni ’in yanına gelen Kat bir süre ikisi ile muhabbet eder. Joe arenadan bir tanıdığım var kendisi Sue ’un yerini onunla konuşacağım der.  Joe gittikten sonra Bioni Sue kim diye sorar. Kat Bioni ’ye kız kardeşimin tanıdığı bir kadın diye cevaplar.

Gece kulübü merdivenlerine yönelen Joe bekçi tarafından engellenir. Joe bekçiye İngilizce bilmiyor musun değil mi diyerek parayı bekçinin eline verip Toto burada mı der. Bekçi Joe’ya Toto yukarda dedikten sonra Joe yukarı katta çıkar. Toto ile karşılaşan Joe bir süre sonra yüklü para karşılığında Toto’dan Sue ’un yerini öğrenir.  Televizyondan haberleri dinleyen teröristler dikkatlice seyrederler.  Diplomat Donaldson Albay Rapport ’un trajik ölümüne rağmen   Filipinler ve A.B. D’in ilişkilerinin güçlü kaldığına bir grup vahşi teröristin hareketlerinin bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz der. Teröristlerin yanına gelen dedektif Vega vahşi teröristlerin hareketleri bencil politikacıların boş konuşmalarından daha etkili olacak yarın Bay Donaldson ’in icabına bakılacak der. Ertesi gün Tora ’in bir işler karıştırdığını anlayan Lorda Tora’yı takip ederken Kat’e Lorda’yi izler.  Tam Lorda ’in peşine düşecekken Joe tarafından oyalanır. Joe’yu atlatan Kat Lorda ’ya yetişemez ama bindiği arabanın plakasını almayı başarır.

Klasik müzik konserine katılan Bay Donaldson ‘in yanına gelen bir adam Bay Donaldson’a bir telefon var diyerek Bay Donaldson ‘in kalkmasını sağlar. Telefona doğru yürüyen Bay Donaldson teröristler tarafından gafil avlanıp öldürülür. Bu arada yemek yapan Joe’nun yanına Kat Joe’ya ne pişiriyorsun diye sorunca Joe Endonezya usulü tavuk yaptığını söyler. Kat tam cevap verecekken Diplomat Donaldson ‘in öldürdüğünü ve maktullerin Lorda ‘in bindiği arabayla kaçtığı haberini duyar. Daha sona Bay Cabrion ’un evine bir hışımla girer. Bay Cabrion ne cüretle evimle böyle girersin diye çıkışır. Kat Bay Cabrion’a Lorda’yi ne ofisinden çıkarken şimdi de o kayıp ve de bindiği arabada Bay Donaldson ‘in cinayetine karışmış der. Bay Cabrion bilmediğin konularda çok ahkam kesiyorsun Bayan Lang pek çok şey olabilirim ama katil değilim dedikten sonra dedektif Vega ve Winslow Kat’in yanına gelir. Kat Winslow’a sende mi bu işin içindesin deyince Winslow istifini bozmadan Lorda ve Christy gizlice turnuvaya katılıp turnuvada bulunan teröristleri ortaya çıkarmaya çalışan iki gizli polisti der. Kat öfkeli bir şekilde bundan neden bana bahsetmediniz bende bir polisim diye çıkışınca Winslow küstah bir tavırla şimdi haberin var diye karşılık verir.

Hipodroma giden Winslow Joe’nun yanına gelir ve Filipinler’de yasadışı şekilde ikamet ediyorsun bir telefonla ülkeden kovarım seni veya Bayan Lang’i soruşturmamıza karışmaması için ikna edersen ikamet süreni uzatabilirim der. Joe Winslow ’un elini sıkıp anlaştık der. dairesine dönen Joe Kat’i üzgün bir şekilde dışarı bakarken görür ve sorun ne diye sorar. Kat kederli bir biçimde hayatımda ilk kez ne yapacağımı bilmiyorum diye cevaplar. bunun üzerine Joe ailenden birini kaybettin böyle hissetmen doğal der. Daha sonra Kat Joe’ya beni yüzüstü bırakma dedikten sonra Kat Joe ile sevişir. Ertesi gün Tora zorlamadan rakibini yener. Kat’de Lorda ’in kayıp olması nedeniyle finale çıkar. Kat’in yanına gelen Tora Kat’e sonun tıpkı kız kardeşin gibi olacak diyerek gider. Fabrikada esir tutulan Lorda Vega’ ya beni burada daha ne kadar tutacaksın diye sorar. Vega Lorda ’ya yarın ki şampiyonluk maçına dek o zaman her şey bitecek diye cevaplar. Lorda ne bitecek deyince Vega devrim bitecek beyaz adam ülkemizden gidecek senin büyükelçin son işimiz olacak der.  Lorda Vega’ ya senin gibi bir geri zekalının bunun arkasında inanamam kimin adına çalışıyorsun diye çıkışır. Vega seni canlı isteyen biri için çalışıyorum deyince Lorda senin bizim tarafımızda olduğunu sanıyordum diye karşılık verir. Vega gülerek bugünlerde iki işte birde çalışıyorum der. Lorda Vega’ ya sen lanet olası bir eziksin deyince Vega Lorda ‘ya elinin tersi ile vurur. Vega Lorda’dan Sue hakkında bilgi ister. Lorda konuşmayınca Vega Lorda ‘ya bu kalıplarıyla işkence eder.


Horoz dövüşü alanına giden Toto’nun yanına gelen Joe Sue ’un adresini öğrenir. Daha sonra telefonla Kat’i arayan Joe Sue ‘un adresini Kat’e söyler.  Bu arada teröristlerden biri Vega’ ya Lorda ’in konuşmadığını söyler. Bioni ortaya çıkar ve terör örgütünün lideri olduğunu anlarız. Bioni terör örgütü üyelerini bu gece Amerikan büyükelçisi şampiyona kemerini verirken saldıracağız milyonlar bu ana Kara Bölüğün soğuk kılıcına  şahit olacak der. Vega Bioni ’ye başarısız olursan deyince Bioni o zaman özgürlüğün adına başarısız olurum diye karşılık verir. Sue ‘un kaldığı mekâna giden Kat’e Sue tarafından Christy ’in filmi verilir. Daha sonra teröristler Kat ve Sue ’ya saldırırlar. teröristler Sue’yu öldürürler ama Kat teröristlerden kurtulur. kaldığı yere dönen Kat Vega ve başka bir polisin mekanı alt üst ettiğini duyunca neler dönüyor burada der. Vega birkaç sorumuz var deyince Kat Winslow burada olduğunu biliyor mu diye karşılık verir. bunun üzerine tabancasını Kat’in suratına doğrultan Vega Kat’e film nerede diye sorar. Kat Vega’ ya bende olsa bile sana vermezdim diye karşılık verir. Vega bunu tartışacak durumda değilsin şimdi filmi ver der. Kat filmde ne var deyince Vega seni ilgilendirmez der. Kat Vega’ ya filmde sende mi varsın diye sorunca Vega sabrımı zorluyorsun diye cevaplar. Kat Vega’ ya sende benim sabrımı zorluyorsun yoksa kız kardeşimi öldüren sen miydin diye sorar.  Vega Manila’da yeterince kaldın Bayan Lang diyerek tabancasını ateşleyecekken Kat tekme kaçar. Vega ve diğer polis tarafından kovalanan Kat Joe’ya filmi verdikten sonra Bioni arabasıyla Kat’in yanına gelir. Bioni bu adamlar niye peşinde diye sorunca Kat uzun hikâye der.

Lorda bağırıp çağırınca yanına gelen terör örgütü üyesi ne var diye sorunca Lorda adama üşüdüm kapıyı kapatabilir misin der.  Adam Lorda ’ya yapamam diye karşılık verir. Adamın kendisini süzdüğünü fark eden Lorda adama adın senin deyince adam adının Gavron olduğunu söyler. Bunun üzerine Lorda Gavron’a bana yardım edersen bende sana yardım ederim der. Gavron Lorda ‘in bağlarını çözdükten sonra Lorda kolayca Gavron’u etkisiz hale getirir. Daha sonra teröristleri de etkisiz hale getiren Lorda fabrikadan kaçıp trene biner. bu arada Kat’in verdiği fotoğrafları banyo ettiren Joe Winslow ’un ofisine gidip Vega ’in hain olduğunu kanıtlar. Winslow Joe’ya Vega turnuvanın eğer hain anlarsak zayiat veririz der. Lorda trendeyken iki teröristle mücadele eder ve kazanır. Final karşılaşmasında Tora ve Kat kozlarını paylaşırlar. Çetin bir mücadele sonrası Kat Tora’yı mağlup eder. Bu arada Kat’in yanına gelen Lorda Bioni ’in Kara Bölüğün lideri olduğunu söyledikten sonra büyükelçiyi hayatının tehlikede diye uyarır.  Arenada çıkan kargaşa sayesinde büyükelçini korumaları büyükelçiyi zar zor arabasına bindirir. Lorda Vega’yi etkisiz hale getirdikten sonra Winslow ve emrindeki polisler Vega ve teröristleri tutuklar. Bu arada Kat Bioni vahşice birbirleriyle dövüşürken kılıcını düşüren Bioni tam Kat’e saldıracakken ayağı takılır ve kendi kılıcıyla ölür. Ertesi gün Kat ve Joe satın aldıkları yelkenli ile açık denizlere açılırlar ve film biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Birth of a Titan

  Filmimiz iki genç adamın nükleer tesisi girme çalışmasıyla başlar.   Gorman Hollister’...