https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

19 Eylül 2014 Cuma

Mata Hari The Missing Piece



Filmimiz metruk bir binaya giren alımlı bir kadın ile başlar.  Kadının girdiği bina lüks bir genelevdir.  Hayat kadınları üst düzey Nazi memurlarıyla beraber olur.  Bu arada adının Mata olduğunu öğrendiğimiz kadın Wolfang adlı üst düzey Nazi komutanını odasına götürür.  Wolfang Mata Hari’ye bugün canım sevişmek istemiyor deyince tamam konuşalım o zaman deyip ilaç katık etiği içkiyi Wolfang’a takdim eder.  İçkiyi içen Wolfang bülbül gibi ötüp taarruz planlarını anlattıktan sonra sızar. Daha sonra genelev çalışanlarından biri Mata Hari'ye çabuk ol polisler seni yakalamaya gelecek der ve isyancılara verdiği malumatlar sayesinde Naziler yaptığı taarruzda bozguna uğrarlar Mata Hari ise ülke dışına kaçar.

Ülkesine geri dönen Mata Hari Nazi komutanından kuzeni Joseph'in serbest bırakmasını rica eder. Komutan kuzeniniz iki askerimi öldürdü der. Mata Hari kuzenim cinayetler esnasında benimleydi diyerek ısrarını sürdürünce komutan konuşma bitmiştir dedikten sonra Mata Hari komutanı öldürür.  Komutanı öldüren Mata Hari daha sonra komutanın evraklarını karıştırıp kuzeni Joseph’in belgelerini bulur ve komutanın imzasını taklit ederek serbest bırakılmasına olanak sağlayan belgelere imza atar. Daha sonra komutanın intihar ettiğine dair mizansen tasarlayıp çığlığı basıp askerleri toplar. Daha sonra serbest kalan Joseph ile buluşan Mata Hari  Joseph ile içkilerini yudumlar. Joseph Mata Hari'ye güzel olduğun kadar şeytani bir zekâya da sahipsin diyerek oynaşır ve Joseph'in aslında Mata Hari'in kuzeni değil sevgilisi olduğunu öğreniriz.

Mata Hari yeni atanan Kumandan Gunter ile tanışır. Kumandan Gunter  Mata Hari'ye iltifatlar düzer durur ve Kumandan Gunter atanmasının onuruna ünlü bir İtalyan tenorunu çağırmıştır . Bu arada Joseph Nazilerle çatışmaya girip Roberto isimli bir özgürlük savaşçısını kurtarıp gizli sığınağa götürürler.  Daha sonra Mata Hari gizli sığınığa gelip ne yaptınız planda adam öldürmek yoktu şimdi peşimize düşecekler deyince Joseph Mata Hari'ye ne yapmalıydık kusuru bakmayın adamımız elinizde adamımız var bir zahmet alabilir miyiz mi deseydik canımıza okurlardı der.

Ertesi gün Kumandan Gunter topladığı kasabalıya eğer asilerle yardım ve yataklık ediyorsanız hepinizi hayvanlar gibi telef ederim der.  Kumandan Gunter kasabalıya tam kasabalının üzerine ateş emri verirken Joseph çıka gelir ve hesabın benimle o biçareleri bırak der. Bunun üzerine askerler Joseph’i kıskıvrak yakalarlar.  Haberi duyan Mata Hari Josesph'i bırakması için Kumandan Gunter'e dil döker. Kumandan Gunter Joseph'ın  suçlarını itiraf ettiğini söyler. Bunun Mata Hari belki yapacak başka şeyler vardır diyerek bedenini Kumandan Gunter'in huzuruna sunar ama bir işe ertesi gün Kumandan Gunter'in emriyle Joseph kurşuna dizilir.



Gizli Sığınakta iki göz iki çeşme ağlayan Mata Hari onun bunun çocuğuyla beraber oldum o bana oyun oynadı bedelini ödeyecek der. Bu arada yeni evlenecek bir çift nikâh işlemleri için Kumandan Gunter'i görürler. Kumandan Gunter çifte nikâh işlemlerinizi bizzat ben ilgileneceğim der. Daha sonra müstakbel gelin adayının evine giden Kumandan Gunter gelin adayı ile günah dolu anlar geçirirken Mata Hari ve Roberto evin etrafındaki askerleri eşekler cennetine yollayıp Kumandan Gunter'i faka bastırırlar.  Kumandan Gunter Mata Hari'ye bak buradan çıkamazsın evin etrafında adalarım var deyince hepsini eşekler cennetine postaladım diyerek tabanca kabzasıyla kafasına vurarak etkisiz hale getirir. Kumandan Gunter'in kıyafetlerini geçiren Mata Hari karargaha giderek gizli savaş evraklarının fotoğraflarını çeker ve Roberto'ya verir. Mata Hari  Kumandan Gunter'i esir tutuğu sığınakta Kumandan Gunter'e  üstlerin  haberi duydu işin bitti diyerek karşısında kendisini tatmin eder ve film biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...