https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Suffer Little Children


Filmimiz İngiltere’nin bir yetimhanesinde başlar yetimhane çalışanları çocuklarla uğraşırken kapı tıklatılır. Kapının eşiğinde sessiz on yaşında bir çocuk vardır adının Tina olduğunu öğrendiğimiz bakım hane çalışanı küçük kızın elindeki notu okur. Notta Elisabeth’e iyi bakın dilsizdir onun için en uygun burası yazar. Bakım hane çalışanları Elisabeth ile ilgilenmeye başlar.  Yetimhanenin idare sorumlusu Maurice bende Elisabeth’in kayıt işlemlerini halledeyim der. Tina Elizabeth’e konuşabiliyor musun veya okuma yazman var mı diye sorar ama cevap alamaz. Daha sonra Tina Elisabeth’i yetimhanedeki diğer çocuklarla tanıştırır. Susan Tina’ya Elisabeth niye konuşamıyor rahatsız mı diye sorar. Bunun üzerine Tina Susan’a söylediğin çok ayıp bir şey der. Bir süre sonra Elisabeth Susan’a bakar ve kapı Susan’ın yüzüne tam anlamıyla kapanarak Susan’ı yere yıkar.




Maurice yetimhaneye pop yıldızlarının gelmesinden hoşnut değildir ve Tina’ya bu popçular çocuklara keyif verici zararlı madde ikramında bulunurlarsa diye sorunca Tina Maurice’a saçmalama ayrıca pop yıldızlarının gelmesi yetimhane için çok iyi bir reklâm olasılığı olabilir dedikten sonra Tina Maurice’a utangaçlığın seni ele geçirmiş der. Elisabeth hariç yetimhanedeki tüm çocuklar pop yıldızlarına doğru büyük bir heyecan duygusu içinde yanlarına giderler. Yetimhaneye varan pop yıldızları Jack ve Nick yetimhane çalışanlarıyla daha sonrada yetim çocuklarla muhabbet ederler. Pop yıldızları Jack ve Nick tam çıkarken Elisabeth ile karşı karşıya gelirler. Nick ne sevimli bir çocuksun der ve Elisabeth Nick’ten istavrozunu ister ve Nick’te istavrozunu Elisabeth’e verir.

Aynı günün akşamı Elisabeth yetimhanede bulunan çocuklara kem gözle bakar ve çocuklar kâbuslar görmeye başlar. Kızların gördüğü kâbusta kızlar önce zombilerin saldırısına uğrar ve daha sonra Elisabeth ve zombilerle birlikte piknik yaparlar. Şiddetli şekilde uyanan kızlar Elisabeth’in yanına giderler ve Elisabeth iki kızın saçını okşar. Sabah olduğunda yetimhaneyi kahvaltı heyecanı sarar. Bu arada Tina Elisabeth’in geçmişini deşmeye çalışır ama sonuç alamaz ve Elisabeth’de Susan ve Sarah isimli iki kızı kontrolü altına alır. Maurice Elisabeth’in dilsizliğini psikolojik bir sorun olduğuna kanaat getirir. Tina Elisabeth’in ailesini bulsaydık iyi olurdu der.




Elisabeth kem gözleriyle Basil’e bakarak düşüp yaralanmasına sebep olur. Tina ve Maurice vuku bulan kaza hakkında Elisabeth’e sorular sorar. Ne var ki Elisabeth Tina ve Maurice’a boş ve anlamsız gözlerle baktığı bir netice alamazlar. Elisabeth yazıhaneden çıkınca Maurice ve Tina Elisabeth ve meçhul ailesi hakkında fikirler üretirler. Maurice belki Elisabeth ile başka bir şekilde iletişim şekli bulabiliriz der. Daha sonra Maurice’ın yazıhanesine Sarah ve Susan gelir. Maurice iki kıza öncelikle Basil’in durumu iç açıcı değil yoğun bakımda can savaşı veriyor der. Daha sonra Maurice iki kıza bana şimdi neler oldu anlatır mısınız diye sorunca Sarah ve Susan ağız birliği etmişçesine Basil’in merdivenlerde dengesini kaybedip düştüğünü söylerler. Bunun üzerine Tina nerdeyse Elisabeth’in müridi olmuş Sarah ve Susan’a Basil düştüğünde Elisabeth niye merdivenin tepesinde dikiliyordu diye sorar. Bunun üzerine iki kız ağız birliği etmişçesine suçu bizim üstümüze yıkıyorsunuz Maurice yazıklar olsun derler. Sinirlenen Maurice haddinizi bilin şimdi olanlar hakkında rapor yazacaksınız der.

Jenny ve Tina Basil’in durumu hakkında konuşurlar lakin Basil’in durumu pek parlak değildir. Sarah ve Susan’ın yazdığı raporu getiren Maurice raporu Tina’ya gösterir. Raporları okuyan Tina kopya falan yok değil mi diye sorunca Maurice ikisinin arasındaydım diye cevap verir.  Yazılan raporlar birbirinin tıpa tıp kopyasıdır ve bunun üzerine Maurice bu işte bir iş var der.  Sarah ile Susan’ın yanına giden Maurice iki kızı sorgulamaya başlar. İki kız çelişkili ifadeler verince sinirlenen Maurice durumun ehemmiyetinin farkında değilsiniz galiba Basil’in hayatı pamuk ipliğinde şimdi bana doğruyu anlatın ve şayet bu olaya ikinizde müdahil olmuşsanız ikinizi de ıslahevine tıkarım anlaşıldı mı diye tehdit eder. Daha sonra iki kız Maurice’in yazıhanesinden çıkarlar.



Maurice Tina’ya Basil hakkındaki teorisini anlatmaya başlar. Sarah ve Susan pop yıldızının Elisabeth’e verdiği istavrozu zorla almaya çalışırken Basil vukuatı görür ve Elisabeth’e yardım ederken Sarah ve Susan tarafından merdivenlerden itildiğini iddia eder. Bunun üzerine Tina Elisabeth’in dilsiz olması nedeniyle vuku bulan olayın çözülemeyeceğinden yakınır. Ertesi sabah yetimhane çalışanlarından Elaine diğer çalışanlardan olan Jill ile Elisabeth hakkında dedikodu yapar. Elaine Elisabeth’in sevimli, sessiz bir kız olduğunu söyler ama aslında masum görüntüsü arkasında bir çeşit kemlik yattığını söyleyince Jill Elaine’ne mübalağa ediyorsun Elisabeth biçarenin teki der.  Elaine Elisabeth’in bakışlarının tüyler ürpertici olduğunu da iddia eder.






Akşam olduğunda Tina pop yıldızı Nick ile beraber bara gider. Tina Nick ile içkileri devirip
Muhabbet eder. Daha sonra da dans pistinde kurtlarını döken Nick ve Tina Nick’in fanatik hayranlarının saldırısına uğrarlar. Nick’in evine giden Tina Basil’den bahseder. Basil’in hala yoğun bakımda can çekiştiğini söyler. Bunun üzerine Nick Tina’ya bu kaza nasıl oldu diye sorar.  Tina Nick’e hani Elisabeth’e istavrozunu vermiştin bunu gören iki kızda Elisabeth’ten istavrozu almaya çalışırken Basil olaya müdahil oluyor ve film kopuyor diye cevaplar. Nick keşke istavrozumu Elisabeth’e vermeseydim deyince Tina olan oldu der.

Ertesi sabah yetimhanede kahvaltı telaşı vardır. Daha sonra bir grup çocuk Tina ile beraber seyahate çıkar bu arada Elisabeth menfur güçlerini bir kez daha kullanır.  Yazıhanesinde kendi işleriyle uğraşan Maurice daha sonra geziden dönen Tina’yı teselli eder. Gezi esnasında altı çocuk boğulma tehlikesi geçirdiğini öğreniriz. Tina Maurice’a her şey birdenbire vuku buldu ve ne olduğunu anlayamadık der. Maurice olay nasıl oldu diye sorunca Tina çocuklar sanki bilerek boğulma havasındaydılar diye cevaplar. Maurice bu işte bir iş var altı çocuk aynı anda boğulmaya yatmaz der. Sinirlenen Tina Maurice’a ben ordaydım ve tüm olanları en ufak ayrıntısıyla anlatım der.  Daha sonra Maurice çalan telefona bakar telefondaki kişi Nick’tir ve Tina ile konuşmaya başlar. Nick ve Tina telefondaki konuşmasını bitirdikten sonra Tina Maurice’a seni tanımasam bana kızdığını sanırdım der. Bunun üzerine Maurice Tina’ya kusura bakma son zamanlarda vuku bulan olaylar yüzünden şirazem bozuldu üzgünüm der. Tina Maurice’a bu akşam ki partiye Nick’te katılabilir mi diye sorar. Maurice Tina’ya senin arkadaşların her zaman misafirimizdir der.



Herkes Tina’ın onuruna verilen partide kurtlarını dökerken Elisabeth, Sarah ve Susan partiyi dikkatlice izlerler. Bu arada Nick ve Maurice aralarındaki buzları eritirler. Maurice ve Nick aralarındaki farklılıkları mantık çerçevesinde çözerken yetimhanedeki çocuklar sanki içlerine habis ruhlar girmiş gibi birbirlerine saldırırlar. Nick, Maurice, Tina ve diğer yetimhane çalışanları çocukların arasında çıkan kavgayı güçlükle bastırırlar. Bu arada Elisabeth ve müritleri çıkan karmaşayı büyük bir memnuniyetle seyrederler.

Bahçede sıkkın bir halde oturan Tina’ın yanına Nick gelir. Tina Nick’e gelmen ne hoş oldu der. Bunun üzerine Nick Tina’ya yardımcı olduğuma sevindim senin gibi birisiyle tanıştığım için çok şanslıyım der. Daha sonra Maurice Basil’in başına gelenler için Nick’i suçladığı için özür diler. Tina bütün bu olayların Elisabeth geldikten sonra vuku bulduğunu söyler ama Maurice Tina’ın dediklerine inanmakta zorlanır. Tina bütün kazalar vuku bulurken Elisabeth hep ordaydı yalnız hiçbir şey yapmıyor yalnızca kaza yerinde hareketsizce dikiliyor o kadar der.  Maurice olayı mantık çerçevesinde çözmeye çalışır ama muvaffak olamaz.

Elisabeth ayin hazırlıkları yapmaya başlar. Maurice o zaman doğaüstü araştırmacı bulalım belki bu musibetin ne olduğunu idrak ederiz der. Tina’da o zaman Elisabeth’i yakın markaja alalım der. Bu arada Elisabeth yetimhanede bulunan çocukları tamamıyla kontrolü altına almıştır. Maurice Tina’ya paranoyak gibi davranma tavşanı ürkütmeden işi halletmeliyiz der ama Sarah ve Susan Tina Maurice’ın konuşmalarını fark ederler. Bu arada Cassie isimli bir kız yetimhanede vuku bulan olaylar hakkında dedikodu yaparken Elisabeth kem gözleriyle Cassi’ye bakar ve Cassie kontrolünü yitirir. Şoka giren Cassie elinde tutuğu bıçağı sağa sola istemsizce sallar. Maurice Cassie’yi sakinleştirmeye çalıştırır ama Cassie Maurice’in elini keser. Daha sonra Elisabeth Cassie’in yanına gider ve Cassie bıçağı Elisabeth’e verdikten sonra çığlıklar atarak yere yıkılır.


Elisabeth habis bir ses tonuyla acı çekin küçük çocuklar der ve Sarah ve Susan ile kalkıp gider. Bu arada Tina Nick’e Maurice’ın yaralandığını Cassie isimli çocuğun komaya girdiğini söylerken birdenbire saksı havalanır. Daha sonra da yazıhanede bulunan diğer eşyalarda kendiliğinden fırlamaya başlar.  Tina kapıyı açmaya çalışır ama Elisabeth kapıyı tutuğundan dolayı muvaffak olamaz. Bu arada Elisabeth yetimhane çalışanlarından Jill’e bıçak verip kendi kendisine bıçaklamasını söyler. Jill ilk başlarda karşı koyar ama Elisabeth’in melun gücüne karşı koyamaz ve kendisini defalarca bıçaklayarak öldürür. Elisabeth, Sarah ve Susan Jill’in ölümünü kahkahalar atarak seyreder. Daha sonra yetimhanede bulunan çocukları toplayan Elisabeth ayinine başlar. Bu arada Maurice telefonu kullanmaya çalışır ama telefon bozulmuştur. Nick Tina ve Maurice’ı mahsur kaldıkları yerden kurtarır ama Nick ve Maurice çocukların kesici ve delici aletlerle yaptıkları saldırılar neticesinde can verirler. Elisabeth’i n tertiplediği ayin son sürat devam ederken Mesih gelir ve Elisabeth’in deccal olduğunu anlarız. Deccal ve Mesih arasındaki savaşı Mesih kazanır ve deccal Elisabeth’in zerresi kalmaz ve film biter.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...