https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

15 Temmuz 2014 Salı

Un Silencio De Tumba




Filmimiz tekneyle seyahat eden bir grup insan ile başlar.  Daha sonra bu insanların film ekibi olduğunu öğreniriz.  Filmin yapımcısı Jerome Weber dostlarım yıldızımız Annette Lamark’ın satın aldığı adada çekeceğimiz western filminde medeniyetten uzaklaşacağız ama film gişede patlayıp emeğimizi tanzim edebileceğiz der. En sonunda adaya varan film ekibi Valerie ve yardımcısı ile tanışır. Annette yat kaptanına tura çıkacak mısın bir sabah bir de öğlen var der ve yoluna devam eder. Valerie kız kardeşi olan Annette'ye oğlun nasıl sormayacak mısın diye sorunca Annette lütfedip Christian nasıl diye sorar. Valerie odasına uyuyor der.  Annette film ekibiyle eve doğru giderken Valerie Annette hakkında içinden kardeşim olmasına rağmen onu öldürmek istiyorum ünlü güzel Annette Lamark gülümsemesinin arkasında müstehcenlik haricinde hiçbir şey yok der evet onu öldürmeliyim der.



Film ekibi dans ederken Valerie dans eden film ekibi hakkında düşüncelere dalar.  Dost meclisi içerisindeki Annette’ye bakıp Christian'ı uyandıracaklar diye düşündükten sonra filmin yönetmeni Jean Paul'a bakar. Jean Paul filmin yapımcısı Weber nefret etmek etmekle beraber canı gönülden çalışmasıyla bir zamanlar Annette'ın kalbini çalıp ondan çocuk sahibi olmakla sonuçlanan ama iyi bir sonuç çıkmayan bir ilişkiydi onlarınki diye düşünür. Daha sonra Weber yapım şirketinin avukatı Vincent'a bakıp içinden Vincent bir zamanlar stajyer avukatlar mahkemede seni izlemek için ruhlarını bile verirlerdi şimdi ise Weber'in dalkavuğu oldun çıktın ama Annette’ye deliler gibi âşıksın der.  Daha sonra Weber yapım şirketinin kurucusu Jerome Weber'a bakıp içinden Annette'yi sen keşfettin ama kazandığı özgüven ve özgürlük tutkusu sayesinde seni terk etti dedikten sonraki başarısı senin gücüne gidiyor der.  Juan'a dönen Valerie Annette’nin fedaisi olmana rağmen hayatımı dayanılır kılan hususlardan biri oldun sen dedikten sonra içinden Christian uyanmıştır onu bir kontrol edeyim der.

Pencereden içeriyi gözetleyen kâhyayı gören sert mizaçlı bir kadın olan Laura kâhyaya senin buraya yaklaştığını görmeyeceğim diye ikaz eder.  Bu arada uyanan Christian Valerie ile birlikte fal taşı gibi açılmış gözleriyle dans edenleri seyreder.  Juan yukarı katta çıkıp Valerie'ye niye partiye gelmiyorsun dedikten sonra Christian'ı kucaklayıp yatağına yatırır. Valerie Christian’a yatmadan önce duanı et der. Christian yattıktan sonra Juan Valerie'ye niye partiden ayrıldın meraklandık deyince Valerie Christian ile ilgilenmem gerekti diye cevaplar. Dans eden Annette sızınca Valerie Juan’a bu insanların ahlaksız, menfur, bencil davranışlarına katlanamıyorum der. Bunun üzerine Juan Valerie'ye güzel kafanı böyle şeylerle doldurma der.  Bu arada oyuncu kızlardan biri Juan’a Annette fenalaştı der. Juan Annette'yi odasına taşırken Valerie’de derin ve anlamlı düşüncelere dalar.


Avukat Vincent Annette'ye komik olma Christian'ı severim ama bize yük olur der. Bunun üzerine Annette Vincent’a eğer Christian gelmezse seninle evlenmem der. Bunun üzerine Jean Paul Vincent’a beğenmiyorsan pılını pırtını toplayıp gidersin deyince Vincent Jean Paul’a sen beni buraya davet etmedin der. Benim kastettiğim Christian benim oğlum düzgün bir yetişmeye ihtiyacı var o sebepten dolayı yanınızdan alıyorum der. Bunun üzerine Annette Jean Paul’a onu alamayacağını bal gibi biliyorsun diye çemkirir.  Bunun üzerine Jean Paul terbiyem müsaade etmiyor ama dostun Weber bunları daha iyi biliyor deyip topu Jerome Weber'in üstüne atar.  Bunun üzerine Jean Paul’a Weber beni bu işe karıştırma şayet çocukları seviyorsan bir tane daha yaparsanız ama bu yaştan sonra çocuk yapmanda zor der.  Jean Paul kendine âşık bir kadın ve iki bencil adamla uğraşıyorum deyince Annette Jean Paul’a hayata küsmüş başarısız bir senarist parçası olduğunu yalnızca sadaka niyetine iş verildiğini söyler.  Lafa atlayan Jerome Weber Christian sorununu büyümeden halletmemiz gerek biliyorsunuz ki Annette'ın kariyeri benim için çok önemli o sebepten dolayı Christian’ın ayakaltında dolaşmasına izin veremeyiz der. Bunun üzerine Valerie Christian’ın istikbali hakkında böyle konuştuğunuz için kendinizden utanmalısınız sanki Christian'ı atılacak bir eşya gibi görüyorsunuz ne hissettiği ne düşündüğü umurunuzda değil cevap verin hiçbirinizin Christian'ı benim kadar umursamıyorsunuz veya sevmiyorsunuz dedikten sonra onu benden alamayacaksınız diyerek gözyaşlarına boğulur.  Seslerle gelen Juan Valerie’ye bu yeter diye susturduktan sonra diğerlerine kendinizden utanmalısınız der. Juan Valerie’yi odasına götürürken Valerie Christian'ı benden alamazlar hepsini öldüreceğim diye bağırır

Valerie'yi odasına çıkartan Juan Valerie'yi teskin etme amacıyla biraz uyu sabaha bir şeyin kalmaz der. Bunun üzerine Valerie Juan'a Annette'yi taşırken ne tür hisler hissettiğini sorar. Valerie'in sorusuna cevap vermemeyi yeğleyen Juan iyi geceler deyip odadan tam çıkarken Valerie dur bekle sualime cevap vermedin sende kız kardeşimi çekici buluyorsun değil mi zaten siz tüm erkekler hep aynısınız sizi tahrik eden kadınlardan hoşlanıyorsunuz peki beni çekici buluyor musun diye sorar.  Juan Valerie’in sualine cevap vermez yalnızca iyi geceler Valerie deyip Valerie'in odasından çıkar.


Valerie yatağında derin düşüncelere dalmışken bir çift tehdit edici gözde Valerie'yi izlemeye almıştır.  Yatağından kalkan Valerie Annette'ın odasının kapısını tıklatır ve Annette’ye Christian yanında mı diye sorar.  Annette'ın yatağında Avukat Vincent'i görürüz ama Christian'ı göremeyiz. Bunun üzerine Annette Valerie'ye Christian senin yanında değil mi diye sorar.  Valerie hayır diye cevapladıktan sonra hızlı adımlarla Christian'ın odasına girer ve yatakta kan izleri ve Christian'ın kaçırıldığına dair fidye notunu görünce çığlık atar.  Çığlık sesine diğerleri gelir Christian'ın kaçırıldığını öğrenirler. Fidye notunu okumaya başlayan Juan notta yazılanları okumaya başlar. Notta iki milyon peso öğle vakti Kara Adam adasına getirilmesini şayet polise haber verirseniz Christian ölür diye yazılıdır. Juan ve Valerie aşağı inerler bekçi köpeğinin havlamasını ve yatın halatının çözülmemesinden dolayı Juan ve Valerie fidyecinin içerinden biri olduğuna kanaat getirirler. Bunun üzerine konuşmalara kulak misafiri olan malikânenin hizmetçisi Laura ben ve Bongo bu tür olaya karışmayız sanırım buraya misafirlerden olabilir der.



Sinirleri bozulan Valerie ağlayarak yatar. Bu arada Jean Paul bir saat içinde tekne gelir ve polis olayla ilgilenir deyince Annette polisi bu olaya müdahil edemeyiz Christian'ın hayatı mevzu bahis diyerek Jean Paul'a karşı çıkar.  Bunun üzerine Bay Weber bugün cumartesi olacak ancak Vincent bu kısa zaman zarfında bu kadar yüksek meblağlıyı bankadan alır der.  Bunun üzerine Annette Vincent ile gitmek ister ama Valerie yolu en iyi ben bilirim diyerek Annette'ye sen kal ben gideyim der.  Bunun üzerine Juan Christian'ı kaçıranlar yakındaki bir adadan bizi izliyor olabilirler hepimiz cümbür cemaat gidersek adamları şüphelendirebiliriz o sebepten dolayı yalnız Valerie ve Vincent gidecek Valerie buraları avucunun içini gibi biliyor ama diğerleri burada kalacak der.  Aktrislerden biri ama gitmem gerek deyince Juan kimse adadan ayrılmayacak der. Vincent ben bankayla irtibata geçeyim der.  Kahvaltının hazır olduğunu haber eden Laura Valerie’yi korkutur. 

Valerie kız kardeşi Valerie'yi yapımcı Jerome Weber ile sıkı fıkı görünce içinden bana karşı kumpas kuruyorlar beni bir musibet olarak görüyorlar şayet yeniden evlenirse çocuğu ve Juan'ı alırım der. Bu arada merdivenlerden inen Vincent Valerie’ye beş dakikamız var çabuk olalım der.  Valerie'in yanına giden Juan Valerie'ye nasılsın diye sorar.  Valerie Christian'ı düşünmeden edemiyorum ben uzaktayken diğerlerine göz kulak olur musun kaçırılma nedeninin para olduğunu sanmıyorum der. Bunun üzerine Juan Valerie'ye ne demek istiyorsun diye sorar.  Valerie buradaki birçok kişi Christian’ı bir külfet olarak görüyor der. Daha sonra Vincent gidiyoruz der. 

Tekneye binen Vincent ve Valerie adadan uzaklaşırken Valerie Vincent'a Annette nasıl bu malikaneyi satın aldı diye sorar. Vincent benim fikrimdi malikânenin bulunduğu mekân huzur veren bir yapıya sahip olduğunu söyler.  Valerie Annette'yi çok seviyor olmalısın deyince Vincent evet benim yaşımda biri Annette gibi birisiyle evlenmeye karar verdiyse bunun sebebi sevgidir der. Bunun üzerine Valerie Vincent'e sen mutlu olmayı hak ediyorsun ama Annette ile mutlu olman imkânsız deyince Vincent ne demeye varıyorsun der.   Valerie o naif gülümsemesi ve tatlı sesiyle seni kandırdı daha sonra onun benciliğini ve menfurluğunu öğrenirsin ama seni avucuna almıştır deyince Vincent yeter Annette hakkında böyle çirkin ithamlarda bulunmanı men ederim der. Bunun üzerine Valerie haklısın özür dilerim der.  Bu arada aktrislerden biri gizlice adadan sıvışır. Bankadan parayı alan Vincent parayı belirlenen noktaya bırakır.


Malikâneye dönen Valerie Jerome Weber'e Juan ve Annette'ın nerede olduğunu sorar. Yapımcı Jerome Weber hiç bir fikri olmadığını aktrislerden birinin firar ettiğini söyleyince Valerie bu nasıl gitmesine izin verirsiniz der.  Yapımcı Weber kaptana durması için el salladık ama salak herif güle güle dediğimizi anladı der. Valerie yemek yiyen kâhya Bongo'ya Laura'ın nereye gittiğini sorar.  Kâhya Bongo Laura'ın göçmen kuşlar misali güneye gittiğini söyler.  Daha sonra fotoğrafları banyo etmekle uğraşan Vera'ın yanına gider ve Laura'ın nerede olduğunu sorar. Vera son bir kaç saattir fotoğrafları banyo etmekle uğraşıyordum deyip Valerie’ye kız kardeşinin çok fotojenik bir suratı var dedikten sonra Valerie Vera'ya teşekkür edip Laura'ın yanına mutfağa gider. Valerie sert ve hesap soran bir ses tonuyla Laura’ya neredesin sen diye sorar. Laura ocağa çıra toplamak amacıyla rıhtım tarafına gittim der. Bunun üzerine Valerie uzun zamandır buradaydın ne zaman ayrıldın diye sorunca Laura hanımım benden mi şüphelenmiyorsunuz değil mi diye sorar. Mutfağa giren Jerome Weber neler oluyor der ve Valerie hiç bir şey olduğu yok diyerek hışımla mutfaktan çıkar. Valerie mutfaktan çıktıktan sonra Jerome Laura'ın yanına yaklaşıp kimsenin seni bir şeyle suçladığı yok zaten sen sineği bile incitemezsin der.

Bir hışımla odasına çıkan Valerie'ye seslenen Juan Valerie’ye Annette ile birlikte dürbünle  Kara Adam adasını gözetledik deyince  sinirlenen Valerie  Juan'a bende bunu yuttum  Annette hiç bir zaman Christian'ı düşünmedi der.  Daha sonra Juan odasında uzanan Valerie'in odasına girmek için izin ister Valerie gir der.  Juan saat beş oldu ama Christian'ın dan hala ses seda gelmediğini söyler. Jean Paul aptallık ettik polis ile bağlantı kurmalıydık der. Bunun üzerine Juan polisi olaya müdahil etmek çok erken der. Vera'da fidyeci güneşin batışını bekliyor olmalı sanırım diyerek Juan'a hak verir.  Juan’da evet bu iyi fikir olabilir deyince avukat Vincent tereddüt içinde devam edemeyiz der. Bunun üzerine Valerie ben giderim deyince Juan olmaz bu sefer ben gideceğim der. Valerie kesinlikle olmaz adaya gidiş yolunu en iyi ben bilirim der ama Juan dediğinden vazgeçmez tekne ile Kara Adam adasına gider ve Vincent’ın bıraktığı parayı alır.

Malikânede bekleyen Annette, Valerie ve diğerleri şüphe ve tedirginlik içerisinde birbirlerine bakarlarken Valerie içinden ne bakıyorsunuz kız kardeşimi öldürmek istememe rağmen masumum ben çünkü çocuğunu sevmiyor der. Juan gelince etrafı buz keser Juan fidye parasını geri getirince Valerie asabiyetle suçlu içinizden biri buradaki herkesin Christian’san kurtulmak için nedenleri var deyince Annette’de aynı asabiyetle Valerie sende dahil diyerek Valerie'ye saldırır.  Avukat Vincent ve Jean Paul Annette'yi zor zapt ederler.  Sinirleri alt üst olan Valerie'in yanına giden Laura hanımım onlar gidecek ve mutlu mesut günlerimize geri döneceğiz der.  Bunun üzerine Valerie ömrü hayatımda hiçbir zaman mutlu olmadım der.  Christian sizi sizde Christian'ı severdiniz kahkahalarınız evi doldururdu der.  Valerie şimdi her şey bitti yapayalnız kaldım kız kardeşim dâhil hepsinden nefret ediyorum deyince Laura bende aynı şekilde hepsinden nefret ediyorum aynı şekilde ihtiyar Bongo'da onlardan nefret ediyor.  Bongo mevzusu açılınca Valerie Laura’ya Bongo nerededir dünden beri görmedim der. Laura Valerie’ye Bongo onlara katlanamadığı için saklanıyor sizde yatın artık burası tekin bir yer değil der. Bunun üzerine Valerie teşekkür ederim Laura benim için endişe etme der.

Odasına giren Annette aynada rujla yazılmış hayatından az kalan zamanını bol kullan der.   Annette bu mümkün değil kız kardeşim bunu yapabilecek kapasitede birisi değildir der.  Vincent Annette'ye hiçbir yere ayrılma ve kapını kilitle der. Bunun üzerine Annette Vincent'a ne yapacaksın diye sorar.  Juan Vincent'ı durdurup nereye böyle diye sorar. Vincent polisi aramaya gidiyorum diye cevaplayınca Juan delirdin mi botu falan almayacaksın der.  Bunun üzerine Vincent birisi Annete’ye ölüm tehdidinde bulundu bende elim kolum bağlı mı oturacağım zaten fidyecide burada der. Bunun üzerine Juan etraf zifiri karanlık şimdi çıkarsan gitmeyi bırak hayata kalmayı beceremezsin sabah olsun birlikte gideriz der. Lafa atlayan Valerie üzgünüm yarın pazar olduğundan tekne falan uğramaz buraya der. 

Pencereden dışarı bakan Valerie'in yanına gelen Laura çarşamba gecesi bulutlar yıldızları sardı ve soğuk rüzgâr habis ruhları uyandırdı normalde havalar sıcak iken bu habis ruhlar Xango zamanında uyurdu der.  Bu arada Vincent gizlice tekneye biner ve biraz açılır ama bir süre sonra malikânedekiler patlama sesiyle irkilir.  Laura hariç herkes patlamanın olduğu yere giderler ve Vincent’in cesediyle karşılaşırlar yapımcı Weber zavallı Vincent der. Jean Paul kim Vincent'i öldürmek ister deyince Valerie Christian’ı kaçıran da, tekneyi tuzaklayanda, Vincent’ı öldüren içimizden biri der ve bu arada Laura soğuk bir gülümsemeyle olanları uzaktan seyreder.


Herkes malikaneye dönünce Juan şimdi bunu söylemek ne yeri ne de zamanı ama seni gördüğüm ilk andan beri seviyorum diyerek Valerie'ye ilan ı aşkta bulunur ve  Annette konusunda bana güven der. Bu arada Annette ayılınca Juan Annette'ın yanına gider. Ayılan Annette Christian ve Vincent'ı sorar.  Juan Vincent'ın kaza geçirdiğini Christian'dan da umarım yarın daha net haber alırız der. Daha sonra Juan Annette’yi şayet katil aramızda ise odanda kalman en iyisidir diyerek odasında kalmasını ister. Odasına çıkan Annette odada Laura ile karşılaşır ve burada ne işin var diye sorar. Laura Annette'ye vuku bulan olaylardan sizi koruyacağımı düşündüğüm için odanıza geldim diye cevaplar.   Annette aynada yazılı  olan notu okudun mu diye sorunca Laura okumadım hayırdır der.  Annette Laura’ya birisi bana çok pis bir şaka yaptı deyip aynadaki tehdit mesajını siler. Daha sonra Annette Laura'ya  çok tedirginim eşyalarını al odamda kalabilirsin deyince Laura Annette'ye teşekkür eder.

Valerie Annette’yi Juan ile cilve ederken görünce içinden gene yoluma çıkıyor hayallerimi engelliyor tek çözüm yolum onu öldürmek deyip odasına gidip çekmeceden büyükçe bir makas alır. Büyülenmiş gibi Annette'ın odasına giren tam öldürücü darbeyi indirecekken gizemli bir şahsın saldırısına uğrar ve yatakta Laura'ın cesediyle karşılaşıp çığlığı basar.  Sese gelen Juan Valerie’yi odadan dışarı taşır.  Jean Paul şüphe yok ki aramızda katil bir manyak var şayet başka bir yerde olsak polis kolay şekilde tahkik edebilirdi hafta sonu tatiline buraya gelmek berbat bir fikirdi ve yarın tamamıyla yapayalnız kalacağız tek ulaşım aracımız eski bir sandal o da emniyetli değil mi bilemiyoruz der. Daha sonra ilk Christian kaçırıldı daha sonra Vincent öldürüldü şimdide birisi Annette’yi öldürmeye teşebbüs etti ve onun yerine Laura öldü diyerek cümlesini tamamlar.  Daha sonra Jean Paul Annette'ye Laura'ın odanda ne işi vardı diye sorunca Annette Laura odamda kalmak istedi bende olur dedim bende tedirgindim Juan benim ile konuşarak rahatlatırdı diye cevaplar. Bunun üzerine Jean Paul Valerie'ye Annette'ın odasında ne işin vardı diye sorunca sinirlenen Valerie niyetini söyleyecekken Juan lafa karışıp Valerie Annette'ın odasından gelen sesleri duymuş ve kontrol etmeye gitmiş diye cevaplar. Bu arada Jerome Weber Vera Steiner nerede diye sorunca Vera'yı ararlar ve Vera'ın asılı cesedini bulurlar.

Annette eski kocasını adadan kaçma konusunda ayartmaya çalışır ilk başlarda muvaffak olmakta zorlansa da amacına ulaşır.  Juan’ı çağıran niye beni Annette'ın odası konusunda müdafaa ettin der.  Bunun üzerine Juan Valerie'ye kafana takma sen masumsun deyip makası gösterir. Bunun üzerine Valerie onu öldürmek istediğimi biliyorsun der.  Juan kendinden emin bir tavırla eminim bir daha tekrarlanmayacak dedikten sonra tutku dolu bir biçimde Valerie'in dudaklarına yapışır.  Jean Paul ve Annette malikâneden kaçarken yapımcı Jerome Weber'e yakalanırlar. Jerome Weber ikiliye siz ikiniz delirdiniz mi adaya giden hiçbir tekne kalmadı der. Bunun üzerine Jean Paul Annette’yi adadan kaçırmamam gerek deyince Jerome Weber kuş olup uçacak mısınız diye sorar.  Jean Paul sandalla gideceğiz uzun sürer ama buradan uzaklaşırız der. Lafa atlayan Annette'de uzatma Jean Paul adada dolanan kana susamış bir katil varken bir an bile durmam der.  Aslında düşünüyorum işin esasında Valerie haklı cezalandırılıyoruz bazı önemli hususları es geçip önemsemiyoruz şayet olduğumuz gibi olmasaydık hiç kimse bizi öldürmeye kalkışmazdı ve yaptıklarımızı cürüm olarak düşünmüyoruz der. Jean Paul bunların hepsini düşündüm olduğundan daha basit geldi deyince Jerome ne demek istiyorsun diye sorar.  Jean Paul kasabaya varırsak öğrenirsin Vera'ın odasında bir şeyler buldum deyip malikâneden ayrılır.

Juan Jerome'un yanına gelince Jerome Juan’a sandal kullanmak tehlikeli olmaz mı deyince Juan Jerome'a sen mi kürek çekeceksin diye sorar.  Jerome yok ben kürek çekmem zaten kürek çekecek olanlar Jean Paul ve Annette deyince Juan hızlı bir şekilde sahile koşup Jean Paul ve Annette'ye seslenir.  Bir süre sahilde dolanan Juan Annette’in cesediyle karşılaşır. Bu arada Jean Paul sendeleyerek malikâneye doğru yürür ve daha sonrasında Jean Paul yere yıkılır ve son nefesinde Jerome'a cebimdeki fotoğrafı ve yazıyı almasını ister. Fotoğrafta Jerome Weber kimliği belirsiz bir şahıs vardır Juan gelince Jerome fotoğrafı saklar. Daha sonra Jerome Weber Juan’a Jean Paul sendeleyerek geldi yere yıkıldı ve ruhunu teslim etti dedikten sonra kendimi iyi hissetmiyorum odama çekileceğim der.

Yukarı katta çıkan Valerie Juan’a Jean Paul ölmeden önce Jerome cebine bir şeyler sıkıştırıyordu deyip sandıktan çıkardığı tüfeği Juan'a verir. Juan’da Valerie’ye tüfek kullanmayı bilir misin diye sorar. Valerie fena değildir der.  Bunun üzerine Juan Valerie’ye tüfeği almadan hiçbir yere gitme der. Valeria nasıl olurda bir fedai silah taşımaz diye sorunca Juan acentemiz silah taşımaya müsaade yoktu diye cevaplar.  Daha sonra Juan Valerie'ye kız kardeşin Annette'yi sormayacak mısın der.  Valerie donuk bir ses ifadesiyle kız kardeşimin başına gelenleri biliyorum yatağımdan kalktım ve yaşadığım tevettür bir anda yok oldu ve o zaman anladım ki Annette öldü der. 

Jerome Weber odasında tedirgin bir şekilde notu okur. Notta oğlumun peşinden gidersen daha sert tedbirler alacağım yazar notu yazan J. Sneider isimli bir şahıstır.  Juan Jerome'a akşam yemeğinin hazır olduğunu bildirir. Daha sonra Juan Valerie’ye bu akşamdan sonra her şey düzelecek daha sonra da tekne ile buradan uzaklaşırız deyince Valerie Juan'a beni bir an için bile bırakma der.  Juan Valerie’ye peki sence Christian'da ölmüş olabilir mi diye sorunca Valerie olsa hissederdim tıpkı Annette'ın ölümünü hissettiğim gibi cevaplar.   Juan Valerie’ye sakladığın bir şey varsa bunu söylemen en iyisidir der. Bunun üzerine Valerie sır perdesi yarın açılacak der. Jerome gelince Valerie ve Juan konuyu kapatır. Jerome tam lafa girecekken cereyan kesilir ve bunun üzerine Jerome Weber telefon yok, tekne yok simdi de cereyan gitti der bu adayı elden çıkarsak mı ne der.    Bunun üzerine Valerie burada cereyan sistemi çok kötüdür der. Jerome size eşlik edemeyeceğim için çok üzgünüm odama çıkıyorum der.



Valerie ve Juan duydukları akbaba sesleriyle irkilirler Valerie akbabaların ölenleri yemek için geldiğini söyler. Juan sen burada bekle ben bir yere gidiyorum şayet Jerome'da şüphe uyandıracak bir şey olursa tereddüt etmeden ateş et der.  Valerie elinde tüfek biraz bekledikten sonra Juan çıka gelir. Juan'dan kuşkulanmaya başlayan elindeki paket ne göster bana der. Juan paketi Valerie'ye doğru atar ve pakette Christian'ın fidye parası olduğunu öğreniriz.  Valerie Juan'a bu para eline nasıl geçti diye sorduktan sonra ben Vera'ın odasına gidiyorum der. Juan gitme der ama Valerie Juan'a çekilmesini söyledikten Vera'ın odasına gider.  Valerie yolda ilerlerken Jerome Weber’in cesediyle karşılaşır ve katilin Juan olduğunu anlar.  Daha sonra Juan'a acentesinde kaç senedir çalıştığını ve fedai olmadan önce ne iş yaptığını sorar. Juan bu ne şimdi der Valerie Juan’a sen soruma cevap ver deyince Juan üç senedir çalışıyordum daha önceden de gazeteci olarak çalıştım der.


Juan'ın odasına giren Valerie Juan'ın eşyalarını karıştırırken bir mektup bulur ve Juan dört ay önce akıl hastanesinden kaçtığını öğreniriz. Juan odasına gelince Valerie tüfeğini Juan’ın üzerine doğrultturup silahını yere koy deyip sen fedai falan değilsin dört ay önce akıl hastanesinden firar etmiş bir delisin birkaç saat içinde tekne gelecek her şey açıklanacak der.  Bunun üzerine Juan Valerie'ye hata ediyorsun der.  Valerie Juan'a odadan çıkmayacaksın şayet aşağı katta inersen seni vururum deyip aşağı katta iner.   Valerie daha sonra da Juan'ı oyuna getirip Juan'ı malikâneden dışarı çıkarttırır.   Valerie sabah olmasını beklerken gerçek katil çıka gelir ve katilin Vincent olduğunu öğreniriz. Vincent tekneyi tuzaklayıp patlatıp ölü numarası çekmenin çok kolay olduğunu söyler. Vincent cinayetlerin nedenin oğlunun Annette'ye duyduğu aşk nedeniyle dolandırılması ve babasına anlatamadığı için intihar etmesidir bende Annette'ye bu adayı satın alma konusunda ikna edip bu trajik hafta sonunu tasarladım der. Valerie peki niye bende onların arasındayım ben sana ne yaptım diye sorunca Vincent Valerie’ye zavallı masum Valerie bu batakhanede bulunan tek düzgün kişi sensin polise anlatırsın o yüzden senide öldürmek zorundayım diyerek Valerie’ye saldırır. Valerie tüfeğini ateşleyerek Vincent’ı vurarak öldürür ve Valerie kendinden geçer.  Tüfek sesini duyan Juan kapıyı kırıp malikânenin içine girer.  Daha sonra Juan'ın Annette’ın Valerie’in hipnoz yoluyla ruhsal problemlerini çözmekle mükellef olan bir ruh hekimiyim ama senden etkilendim seninle evlenmek istiyorum der. Daha sonra Christian’ı Bongo'un müştemilatında bulurlar. Juan, Christian ve Valerie adadan ayrılırlar ve film biter.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...