https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

18 Haziran 2014 Çarşamba

Raiders Of The Magic Ivory


Filmimiz güney Amerika ülkelerinin birinde esir tutulan bir adamla başlar. Adının Jack olduğunu öğrendiğimiz adamı esir tutanlar Jack’e bayat ekmek verdikten sonra kurdukları çilingir sofrasının başına oturur. Aynı esnada komando kıyafetli bir şahıs Jack’in hücresinde bekleyen muhafızı öldürdükten sonra Jack’i kurtarır. Jack kendisini kurtaran Mark isimli şahsa bir yumruk patlatır. Mark bu neydi şimdi diye sorunca Jack çıkarın olmasa beni kurtarmayıp burada çürümeye bırakırdın der.  Silah seslerini duyan diğer askerler Jack ve Mark’ın yanına gidip ikiliyi kıstırırlar ama Mark’ın şoförü gelip askerlere el bombası yağdırdıktan sonra hapishaneden kaçarlar.


Cennet bir yere varan Jack Mark’ı iki ay hapiste kaldığı için Mark’ı suçlar. Mark’da Jack’e akıl var mantık var varyete kızlarıyla hükümet indirilir mi diye sorar. Mark kendisini tutan kişinin Lin Chen isimli uzak doğulu bir iş adamı olduğunu söyler.  Etrafta fedailerin olmaması Jack’in dikkatini çeker. Bunun üzerine Mark bundan o kadar emin olma der. Lin Chen’in adamlarından biri Mark ve Jack’e Lin Chen ile görüşme yapabilmeleri için tüm silahlarını bırakmasını rica eder. Tüm silahlarını güvenliğe bırakan Mark ve Jack dini vecizelerini yerine getiren Lin Chen ile karşılaşırlar. Lin Chen kabalığımı mahzur görün ama konuya direk girmem gerekiyor macera tutkusu olan bir adamsınız bu yüzden beni anlamanız en iyisidir Yüzbaşı Rogers der. Bunun üzerine Jack uzun süredir bana kimse yüzbaşı dememişti der. Lin Chen Vietnam’da bir tabur askeri yönetirken bu ismi kullanıyordunuz der. Bunun üzerine Jack uzun zaman önceydi der. Ağzındaki baklayı çıkartan Lin Chen iki paralı askerden kendi için ehemmiyet teşkil eden bir eşyayı getirmesini ister.  Jack oralara hayatta geri dönmem deyince Lin Chen daha teklifimi yapmadım adam başı iki yüz elli bin Amerikan dolları sizin olacak der. Jack bu iş fazlasıyla kolay getirilmesi gereken eşya nedir diye sorar. Lin Chen sizin için ehemmiyet teşkil etmeyen ama ben zürriyetim için büyük önem taşıyan küçük bir tablet diye cevaplar. Jack düşünmem gerek deyip gidince Lin Chen vaktim benim için kıymetli der. Bunun üzerine Mark Lin Chen’e bana biraz zaman verin onu ikna ederim der.  jack’in yanına giden Mark akılı ol bu para ile emekli olup krallar gibi yaşarız der. Bunun üzerine Jack kabul ediyorum ama yanlış bir durumda görevi bırakırım der.

Lin Chen’in yanına giden Mark ve Jack Lin Chen için büyük bir önem teşkil eden tablet hakkında konuşurlar. Tabletin Dönüşü Olmayan Cehennem adlı bölgede saklandığı söyleyen Lin Chen’e Jack peki tableti aldık geri nasıl döneceğiz diye sorar. Bunun üzerine Lin Chen size verdiğim telsizlerle mevkiinizi söyleyeceksiniz bizde helikopter ile sizi alacağım diye cevaplar. Daha sonra Lin Chen beni mahzur görün ama sağ kolum Hav’da sizinle gelecek der. En sonunda tabletin olduğu bölgeye giderler. Jack Hav’ı kast ederek bu niye geldi adama zerre güvenim yok der. Bunun üzerine Mark Jack’e haksızlık etme ayrıca o bu bölgeyi ikimizden daha iyi biliyor dedikten sonra Jack, Mark ve Hav kamp kurarlar. Sabaha karşı nöbet tutan Mark duyduğu birtakım sesler nedeniyle tedirgin olur ve silahını ateşleyecekken Jack sakin ol yalnızca bir hayvan der. Ormanda yürümeye başlayan üç adam askeri konvoy gelince saklanırlar ve askerler gidince Jack, Mark ve Hav saklandıkları yerden çıkarlar.


Yürüyüşlerine devam eden üç adam bir tekne görürler. Jack tekne sahibini nasıl ikna edeceğiz diye sorunca Hav elindeki bir tomar parayı göstererek bunlar ile yapacağız der. Tekne sahibi ile pazarlık yapan Hav Jack ve Mark’ı yanına alarak nehrin diğer kıyısına geçerler. Devriye gezen askerlerin teslim ol ihtarına ateşle karşılık veren Jack ve Mark askerlerle çatışmaya girer ama ne var ki Hav Mark ve Jack’e madik yapar. Ağaca bağlanan ikili kelli felli bir adam tarafından sorgulu işkenceye maruz kalırlar. Kelli felli adam buraya niçin geldiniz diye sorar ama iki paralı asker kelli felli adama ters cevap verirler. Bunun üzerine Hav ben ne olduğunu biliyorum dedikten sonra albay olduğunu öğrendiğimiz adam ve askerlerine üzerine ateş açıp öldürdükten sonra Jack ve Mark’ı serbest bırakır. Serbest kalan Jack Hav’ın gırtlağına bıçak dayar. Gırtlağına bıçak dayanan Hav Jack’e büyük bir hata yapıyorsun Amerikalı der. Bunun üzerine Mark hatayı işleyen sensin dedikten sonra Hav eğer sizi teslim olmaya zorlamasaydım hepimiz ölmüş olurduk der ve Mark bütün bunları sen mi tezgâhladın deyince Hav evet ve sizi beladan kurtardım diye cevaplar. Bunun üzerine Jack ve Mark Hav’ı serbest bırakır.

Dönüşü olmayan cehenneme varan üç adamın dikkatini bölgede yaşayan tek bir canlının dahi olmaması dikkatlerini çeker. Jack bu yer tıpkı mezar gibi yaşayan bir şey bile yok der. Bunun üzerine Hav doğru Dönüşü Olmayan Cehennem’de tek bir canlının zerresi bile olmaz der. sazlıkta içinde insan iskeleti bulunan bir tekne bulan Mark Jack ve Hav ile tekneye binip nehrin öbür tarafına açılırlar. En sonunda nehrin karşı kıyısına açılan üç adam maskeli kesik kafa görürler. Hav Dönüşü Olmayan Cehennem’in kara büyü ile uğraşan keşişlerin bölgesine girdiklerine ve daha önce kimsenin buradan canlı çıkmadığını söyler. Jack Hav ve Mark’a görevimiz tapınağa girip tableti almak der.

Üç adam Dönüşü Olmayan Cehennem’de bulunan tapınağa doğru ilerlerken Mark Kurulu olan bubi tuzağına basar ama Jack sayesinde tuzaktan tek bir yara almadan kurtulur. Bu arada kendilerini takip eden zombi keşişi fark eder ve çalılara doğru ateş eder. Mark Jack’e ne oldu kafayı mı yedin niye durduk yerde silahını ateşliyorsun der. Jack çalıların arasında bir şey vardı diye cevaplar. Hav yerdeki kan izlerini göstererek Jack’e evet bir şey vurmuşsun der. Biraz daha ilerleyen Jack, Mark ve Hav üçlüsü zombi keşişi görürler silahına davranan Mark zombi keşişi indirir ama zombi keşiş tekrar ayağa kalkar ve üç adama aldırmadan yoluna devam eder. Mark Hav’a zombi keşişi kastederek bütün bu olanlar düzmece herif bize numara çekti der. Hav kendinden emin bir tavırla bütün bu yerde olan bütün vakalar haddiyle gerçektir der. Bunun üzerine hadi canım yeme beni Uzakdoğu büyü saçmalıklarına kanacak değilim derken Jack tapınağı göstererek muhabbeti kesseniz iyi olacak der.


Tapınağa giren diğer zombi keşişleri gören Hav, Mark ve Jack keşişlerin arkasından gizlice tapınağa girerler. Hav keşişlerin tapınakta bulunan yeraltı dehlizlerinden ilerlediklerini ve ayin yaptıkları bölgeye gittiklerini açıklar. Mark yerin altından gelen sesleri sorunca Hav zulüm görmüş ruhların çığlığı diye cevaplar. En sonunda zombi keşişlerin ayin mekânını bulan üç adam zombi keşişlerin tertiplediği kurban merasimine tanık olurlar.  Zombi keşişlerin bindikleri tekneye binen üç adam yeraltı nehrinin karşısına geçip zombi keşişlerin ayin alanına girerler.  Erketeye yatan üç adam sakalı bir adam ve zombi keşişlerin Lin Chen’in istediği tablete taptıklarına şahit olurlar.  Kurbanlık kız tam kurban edilecekken Jack olaya müdahil olur ve üç adam zombi keşişlerle çatışmaya girerler. Bu arada zombi keşişlerin lideri sihirli güçlerini kullanarak kaybolur. Hav diğerlerine tabletin büyülü gücü sayesinde keşişlerin ölümsüz kaldıklarını söyler. Tableti alan üçlü kurbanlık kızı da alarak zombi keşişlerinin liderinin yaratığı illüzyonlarını çakıp mağaradan çıkarlar.

Adının Me Lin olduğunu öğrendiğimiz kurbanlık kız Jack ve Mark’a fildişi tabletin edebi güçlerinin ölümsüzlük sağladığını ve zombi keşişlerinin lideri Watana’ın üstün zihinsel güçleri de fildişi tabletinin büyülü güçleri sayesinde kazandığını söyler. Jack Me Lin’e bu vesveselere inanıyor musun diye sorar. Me Lin kesinlikle kültürümüzde fildişi tabletin çok büyük yeri var der. Jack Me Lin’e seni niye kaçırdılar diye sorar. Me Lin kurban etmek için kaçırdılar cevabını verir. Hav helikopter pilotu ile bağlantı kurmayı başardım yarın sabah nehrin oradan bizi alacak der.

Sabah olduğunda nehre doğru yol alan dörtlü zombi keşişlerin saldırısına uğrar ama saldırıyı kolaylıkla defederler. Jack bu saldırı çok basit bir saldırıydı kendi kanaatimce bu daha büyük bir saldırı için yapılmış bir düzmece olabilir der. Gece olduğunda Jack diğerlerine cephanenin büyük ölçüde azaldığını duyurur.  Sabah olduğunda pusu kuran zombi keşişlerin saldırısına uğrayan dörtlü tableti kaybeder. Daha sonra Hav tableti tekrardan ele geçirir. Zombi keşişlerin saldırısını atlatan dörtlü tam helikoptere gidecekken Hav tarafından ihanete uğrarlar. Hav diğerlerinin üzerine ateş açıp helikopterle uzaklaşır.  

Me Lin Jack ve Mark’a menfur tabletin kötü ellere geçmesinin akla hayale sığmayacak habisliklerin ortaya çıkmasına yol açacağını söyler. Mark Me Lin’e bütün bu saçmalıklara inandığını söyleme der. Bunun üzerine Me Lin tüm Çin halkı bu tabletin sınırsız kara büyü gücünü bilir ve ondan çekinir deyince Mark sen kimsin diye sorar. Me Lin ben tabletin korumasını üstlenen ailenin son üyesiyim der. Bunun üzerine Jack o yüzden seni kurban etmek istediler der. Me Lin evet bu sayede tablet korumasız kalacaktı der.  Mark Jack’e dönerek bütün bunlara inandığını söyleme der. Jack hayır inanmıyorum ama söyledikleri bana ilginç geldi der ve kendisine madik atan Lin Chen ve Hav’dan nasıl intikam alacağını tasarlar.


Me Lin dişiliğini kullanarak yoldan geçen askeri kamyonu durdurur ve Mark ve Jack’te kamyon içindeki askerleri etkisiz hale getirip kamyonu ele geçirirler. Jack yolun askerler tarafından bloke edildiğini görünce Mark ve Me Lin’i tren yoluna gönderir. Mark tren yolundaki askerlerin icabına bakarken Jack’ta kamyonla beraber askeri kontrol noktalarından ilerleyip askerleri peşine takar. Tren yolunda bir süre askerlere çatışmaya giren Jack Mark’ın çalıştırmayı başardığı trene binip askerleri atlatır.

Lin Chen malikânesinde tabletin menfur güçlerini çözmeye çalışırken Mark, Jack Me Lin gizlice Lin Chen’in malikânesine doğru ilerler. Muhafızlar tarafından fark edilen üçlü çatışmaya girer. Silah seslerini duyan Lin Chen tabletin menhus güçlerini kullanarak ışınlanır. Bu arada Hav Mark ve Jack’e saldırıp Me Lin’i öldürür. Me Lin son nefesinde Jack’i menfur tabletin koruyucusu olarak atar.  Mark ve Jack Lin Chen’in saklandığı yatta doğru giderken Ninjaların saldırısına uğrarlar ama Ninjaları tekme tokat dövmeyi başarınca Hav kavgaya müdahil olur bir süre Jack ile yumruklaşan Hav Jack’i bilek gücüyle yenemeyeceğini anlar ve yumruk kavgası kılıç kavgasına dönüşür. Kavganın neticesinde Jack Hav’ın böğrüne kılıç indirerek öldürür.  Ortaya çıkan Lin Chen tabletin menhus gücünü kullanarak menfur büyüleri hükmüne alacağını ve dünyanın hükümdarı olacağına söyleyerek Jack’ı yavaş yavaş kontrolü altına başlar ama Mark’ın attığı tekme sayesinde Lin Chen tabletin kontrolünü yitirir. Tableti ele geçiren Jack tabletin menhus gücünü kullanarak Lin Chen’i buharlaştırır ve Mark’a  Me Lin haklıymış tabletin koruyucusu olmuşum der ve film biter.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...