https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

27 Mart 2024 Çarşamba

Manhattan Baby

Filmimiz George isimli bir adamın yerden akrep alıp kavanoza koymasıyla başlar. George Abdül’e Susie daha önce hiç canlı Mısır akrebi görmedi der. Bunun üzerine Abdül buralarda onun bir ölüm sembolü olduğunu söylemelisiniz Profesör Hacker deyince George bunu dokuz yaşında birisine söyleyemem diyerek gider.  Emily kızı Susie’ye bira gülümse der ama Susie somurtur, ardından put gibi durur. Daha sonra Susie ve Emily camiye giderler cami avlusunda fotoğraf çektikten sonra Emily Susie’ye ben içeride fotoğraf çekeceğim diyerek camiye gider. Emily gittikten sonra yaşlı bir kadın gelir ve Susie transa geçmiş bir şekilde kadının yanına gelir ve mezarlar ölüler içindir diyerek bir çeşit muska verir.  Bu arada kazı alanında büyük bir tablet çıkarır ve Aziz isimli adam George’un yanına gelip amacına ulaştın şunu temizleyelim gidelim der. George Aziz’e bu asırlık kadim bilmeceyi çözmek için yasak piramide gideceğim der.  Aziz George’a oraya gidecek kimseyi bulamazsınız Profesör Hacker der. Bunun üzerine Abdül sizinle gelirim Profesör der.


George Abdül ile yasak piramide girer. George kapının üzerindeki sembole dokunur ve delikten yılan fırlar ama Abdül yılanın icabına bakar. İki adam daha sonra piramidin aşağısına inerler. George yanlışlıkla tuzağa basar ve Abdül ile yere düşer. Abdül sivri demirlerin üstüne düşüp can verir. Daha sonra tabletten gelen şua George’un gözlerine girer. Bu arada camiden çıkan Emily Susie’yi göremez, panik içinde cami çevresinde Susie’yi arar. Susie caminin önünde oturup Emily ’ye anne korkma buradayım diye seslenir. Piramidin dışına çıkan George birkaç adım attıktan sonra yere yığılır. Günler sonra George ve Emily Amerika’da göz doktoruna gider. Göz doktoru George’a bir sene sonra görmeye başlayacaksın ama altı ay boyunca parlak ışıklardan kaçınacaksın ve bandajlarını gözlerinden çıkartmayacaksın der. Daha sonra göz doktoru Emily ‘ye çocuklar Mısır seyahatinden zevk almıştır deyince Emily yalnızca Susie geldi diye karşılık verir.  

Susie kardeşi Tommy ve dadısı Jamie Lee ile Manhattan’da bir parkta beysbol oynarlar. Susie Tommy ’ye hiçbir zaman iyi bir beysbol oyuncusu olamayacaksın der. Tommy Susie’ye hakaret ettikten sonra Jamie Lee Susie’ye kardeşini kızdırmamalısın der. Bunun üzerine Susie ukala bir tavırla o yola gelmez aptal bir velet, ayrıca kız olup ondan daha iyi top oynadığım için öfkeleniyor diye karşılık verir. Tommy ’in peşinden giden Susie nereye gidiyorsun eve gitmemiz gerek der. Bu arada George evde kendi kayıtlarını dinlerken Emily çay koyar ve George’un sigarasını yakar. Emily bu günlerde geçecek deyince George Emily ‘ye patlar senin için söylemesi kolay kör olan değilsin der.  Daha sonra kendine gelen George ne oldu bilmiyorum diyerek Emily ’den özür diler. George daha sonra çocuklar nerede diye sorunca Jamie Lee ile parka gittiler der. Susie eve dönerken Tommy ‘ye söylediklerimi geri alıyorum seni iyi bir beysbol oyuncusu olacaksın der. Tommy göğsünde bir şey saklıyorsun diyerek Susie’nin göğsünü açar. Madalyonu gören Jamie Lee çok güzelmiş nereden aldın diye sorunca Susie bir süre duraksadıktan sonra Mısır’dan aldım diye cevap verir. Bu arada piramidin içindeki sembolde yanıp sönmeye başlar.


Çalıştığı gazeteye gelen Emily iş arkadaşı Luke ile konuşur. Luke George’un başına gelenleri duydum çok üzgünüm der. Emily George iyi doktoru yakın zamanda göreceğini düşünüyor, simdi işim var sonra laflarız dedikten sonra gider. Daha sonra evde Susie gizlice madalyonu çekmecesine koyar. Susie’in yanına gelen Tommy Mısır’da mumya gördün mü diye sorunca Susie evet gördüm diye cevap verir. Tommy Susie’ye mumyalar zombilerden de mi korkutucu diye sorar. Susie bıkkın bir ses tonuyla evet, mumyalar daha korkunç diye cevap verir. Kapıyı açan Jamie Lee akşam yemeği hazır der. Tommy gittikten sonra Jamie Lee Susie’ye iyi misin sorar. Susie Jamie Lee’ye bu gece yıldırımlar çakacak der. Bunun üzerine Jamie Lee Susie’ye çılgınca hayaller kuruyorsun hava çok güzel der. Gece yıldırım sesi ile ayağa kalkan Susie zihninde madalyonu veren kör kadını görür. Daha sonra Susie korktuğunu söyleyip anne ve babasının yanında yatmak ister ama hem annesi hem de babası Susie’in isteğini geri çevirirler. Susie odasına doğru yürürken madalyonun simgesini görür. Çığlık atan Susie bayılır ve sese gelen Emily ne olduğunu anlayamaz.

George çalışmalarını kayıt cihazına aktarırken girdiği piramittin kötülüğe tapanların inşa ettiği bir piramit olduğunu söyler. Daha sonra kayıt cihazını dinleyen George konuşması yerine daha önceden çığlığı ve başka kişilerin çığlığını dinler.  Bu arada Tommy transa geçer ve ışığa doğru yürürken, Susie hayır Tommy gitme der.  Çocuklarının çığlığını duyan George panik içinde yukarı katta çıkar.  George gözleri görmediği için aynada yazılı olan baba yardım et yazısını görmez. Odaya giren George daha önce kendisini kör eden mavi şua tarafından vurulur. Daha sonra Emily tarafından kaldırılan George yeniden görebildiğini keşfeder. Daha sonra George çocuklar nerede diye sorunca Emily Jamie Lee’nin yanındalar diye cevaplar. Ertesi gün George ve Emily koştuktan sonra George Emily ‘ye piramide yaşanan olan olayları araştıracağını söyler. Bu arada Susie gizlice çekmecesini açar ve madalyonu ve akrebe dikkatlice bakıp çekmeceyi kapatır. Daha sonra odaya giren Tommy canım sıkıldı oyun oynayalım der. Jamie Lee ne oynayalım diye sorunca Tommy saklambaç diye cevap verir. Bunun üzerine Jamie Lee saklambaç oynayalım dedikten sonra Tommy ve Susie Jamie Lee ile odadan çıkar.

George meslektaşı Profesör Willer ’in yanına gider.  Profesör Willer George’a tarif ettiğin sembol asırlar önce Hatunik isimli kötülük tanrısına tapanların kullandığı sembole benziyor der.  Bu arada çocuklarla saklambaç oynayan Jamie Lee ışıkların sönmesiyle sigortalar ile oynamanız çok ayıp der. Sigortaların yanına giden Jamie Lee sigortayı açamaz. Daha sonra duyduğu sesler yüzünden paniğe kapılan Jamie Lee kendisine doğru sürünen yılanı görünen kapıcıyı arar. Kapıcı asansörle yukarı katta çıkarken birden asansör sarsılır ve zemin kopar. Daha sonra düşer.  Odaya giren Jamie Lee kapının açılmasıyla bir canavarla karşı karşıya kalır. Jamie Lee çığlık atar ve ardından Tommy maskesini çıkarır ve Jamie Lee’ye üzgünüm seni böyle korkutmak istememiştim der. Jamie Lee Emily’yi arar ve olan biteni anlatır. Emily Luke’a Jamie Lee’nin çocukların kapısını açamadığını kendisiyle gelmesini ister.


Luke ile eve gelen Emily Jamie Lee’ye çocuklar nerede diye sorar. Jamie Lee odalarında televizyon izliyorlar diye cevap verir. Daha sonra Susie ve Tommy aşağı katta gelip anneleri Emily ‘ye sarılırlar. Luke sihirli güçlerimle o kapıyı açarım der. bunun üzerine Tommy Luke’a küçük çocuğum ama sihre inanmam kapıyı nasıl açacaksın deyince Luke bekle ve gör dedikten sonra tiyatral hareketlere yukarı çıkıp abra kadabra hokus pokus, açıl susam açıl diyerek kapıyı açar. Bir ışık huzmesi Luke’a doğru gelir ve Luke çığlık atar. Luke ’un çığlığını duyan Emily yukarı katta çıkar. Emily odanın kum dolu olduğunu görür. Bu arada Tommy ve Susie Jamie Lee’ye acıktık derler. Jamie Lee aynaya bakarken piramitte bulunan taşı görür.  Emily evin içinde Luke’u ararken Luke ‘un cesedi Mısır’da bir çölde bulunur.

Emily ve George Luke’un başına ne geldiğini anlamaya çalışırken Emily polisi arasak mı deyince George Emily ‘ye ne diyeceğiz odayı kum kapladı ardından iş arkadaşın kayboldu mu diyeceğiz diye karşılık verir.  Bunun üzerine Emily Luke eşek şakası yapmaktan hoşlanır deyince George evet doğru özene bezene yapılmış bir şaka olmalı der. Gece huzursuz bir şekilde yatan Susie’nin elinden çıkan ısı sayesinde yorganda el izi çıkar.  Ertesi gün işten dönen Emily George’a Luke işyerinde yok, evini de aradım cevap alamadım der. George arkadaşın aptalın teki deyince Emily Luke ’tan hoşlanmadığını biliyorum ama o bile böyle bir şakayı uzatmazdı diye karşılık verir. Susie parkta paten kayarken Jamie Lee’ye resmimi çek der. Tommy ile Jamie Lee’in yanına gelir. Fotoğrafın çıkmadığını gören Jamie Lee çocuklara film bitti hadi eve dönelim der ve parktan ayrılırlar. Daha sonra fotoğrafta madalyonun resmini görürüz ama Susie’yi göremeyiz. Daha sonra yaşlı bir kadın fotoğrafı yerden alır.

Fotoğrafı bulan kadın Adrian Mercato isimli bir adamı arar. Adrian kadına diğerlerini haberdar et, bir saat sonra beni ara deyip telefonu kapatır. Daha sonra Adrian kütüphanesinden aldığı kitaptan madalyonun kötülük ilahının madalyonunu okur. Emily yürürken yaşlı kadın Emily ‘ye Bayan Hacker bu çocuklarınız ile alakalı diyerek zarfı yere atar. Zarfı alan Emily yukarı bakar ve kadını göremez. Eve dönen Emily George’un meslektaşına sembolün bulunduğu resmi verip ilginç bir şey bulursan beni ara der. Emily kendisine zarf veren kadını George’a anlatır. George kadını tanıyor musun diye sorunca Emily hayır ama kadının çocukları tanıyormuş izlenimi verdi bana diyerek madalyonun olduğu Adrian Mercato yazılı fotoğrafı verir. Daha sonra Emily George’a kumu tahlile götürdüm diyerek tahlil sonucunu verir. Tahlil sonucunu okuyan George evdeki kumun Mısır’dan geldiğini okur. Bu arada Tommy’in çığlığını duyan George ve Emily merdivenlere doğru koşar. Aynı esnada yaşlı kadın Adrian’a bağlantı kuruldu der.

Yukarı katta çıkan George neler oluyor burada der. Emily Jamie Lee’ye soralım der. Tommy ve Susie kendilerinden emin bir şekilde kapı eşiğinde belirip ne soracaksınız diye sorar. George oyuncaklara ne oldu diye sorunca Tommy Susie topladı diye topladı diye cevap verir. George Jamie Lee nerede diye sorar. Çocuklar susunca Emily babanıza cevap verin der. Bunun üzerine Tommy Jamie Lee’nin seyahate çıktığını söyler. George Jamie Lee seyahate mi çıktı deyince Susie evet diye cevap verir. Gece Tommy Susie’ye uyanık mısın diye diye sorunca Susie uyanığım diye cevap verir. Tommy Jamie Lee’ye ne olduğunu söylesek mi deyince Susie hayır diye karşılık verir. Bunun üzerine Tommy zavallı Jamie Lee diyerek uyur. George’un meslektaşı Profesör Willer araştırma yaparken birdenbire ortaya çıkan yılan ısırır ve Profesör Willer ölür. Susie krize girer ve çığlıklar atar.  Emily ve George Susie’yi sakinleştirmeye çalışırken Tommy Susie her seyahate çıktığında böyle olur der. George seyahat mi deyince Tommy evet bir kez birkaç gittim ama neresi olduğunu bilmiyorum ama oradan bir şey getirdim diyerek bir heykel getirir. George Tommy ‘ye şaşkınlık içerisinde bu eski Mısır uygarlığına ait nereden buldun diye sorar. Tommy dere kenarından diye cevap verince George benle dalga mı geçiyorsun diye söylenince Tommy bana kızıp bağıracağını biliyordum diyerek yatar. Bu arada Profesör Willer’a verdikleri fotoğraf Susie’nin elinde belirince şaşırırlar.

Emily ve George antika dükkânına girdiklerinde tahnit işiyle meşgul olan Adrian bende sizi bekliyordum der. Bu arada Susie madalyonunu tekrar çekmeceye koyar. George Adrian’a bizim çocuklarımız ile ilgili fotoğraf ile alakanız ne diye sorunca Adrian para psikoloji ilgili ne biliyorsunuz karşılık verir. George pek bir şey bilmiyoruz diye açıklayınca Adrian George’a az veya hiç der. Konuşmasına devam eden bu madalyon binlerce yıl önce mutlak kötülüğü temsil ediyordu der. Emily bunun kızımla ne ilgisi var deyince lafa George Adrian’a Susie’nin dünya dışı bir varlık tarafından mı ele geçirildiğini mi ima ediyorsun diye sorar. Adrian muhtemelen kızınız madalyonun enerjisini emiyor der. Emily aptal bir batıl inikat diye karşılık verince Adrian Emily ‘ye eşyalarında hisleri var, eşyalar kullanan kişinin ruh haline göre renk değiştirebilirler, kızınız büyük bir tehlike altında der. George bence sizin gerçeklik ile bağınızı koparmışsınız deyince Adrian eğer beni kafadan kontak birisi olarak görüyorsanız gidin lakin geri döndüğünüzde size yardım etmeyeceğim der.


George ve Emily Susie’in odasını ararken Emily Susie’nin çekmecesinde madalyon ve akrep bulur. Emily George’a Bay Mercato’yu arayalım mı diye sorar. George daha değil önce Willer ile konuşayım dedikten sonra çalan telefona bakar. Telefon ile konuşmasını bitiren George Emily’ye görünüşe göre Willer yılan sokması yüzünden ölmüş der. Emily resmin Willer’da olduğunu söyleyince George hemen Mercato ile irtibata geçelim der. Bu arada Susie’nin Çığlığını duyan Emily ve George geldiklerinde Susie’in ışık saçtığını daha sonra da yere yığıldığını görürler.  Daha sonra Susie bitkin şekilde yatakta yatarken Adrian George ve Emily ‘ye beni onla yalnız bırakın der. İkili gittikten sonra Adrian madalyonu Susie’in üstüne koyar. Mutfakta Emily George’a bu çaresizlik beni öldürüyor önce Luke ve Jamie Lee kayıp, şimdi de Susie’nin hastalığı çıktı der. George Emily’ye bir saniye dinle deyince Emily dinlemeyeceğim üniversite bizden illetliymiş gibi kaçıyor, şimdi de kim olduğunu bilmediğimiz bir adam kızım ile ilgileniyor polise doktor a gidelim tepki gösterir. Bu arada Susie’nin çığlığı duyulur Emily ve George odaya girdiklerinde Adrian’in Susie’in sesini çıkararak yerde acı içinde kıvranır.

Adrian George’a Susie taşın esiri taş Susie’in bedenini kullanıp zaman ve uzayda geçit açıyor elini verde gösteriyim der. George Adrian’in elini tutar zihninde birtakım imgeler oluşur. Daha sonra Emily gelir ve Susie’in durumunun kötüleştiğini söyler. Bunun üzerine Adrian George’a ben gidiyim, belki kızınızı kurtaracak bir şeyler bulabilirim der.  Susie zar zor annesi Emily ‘ye üşüyorum der.  Emily Susie’in üzerini biraz daha örter. Daha sonra Susie hastaneye götürülür. Doktor Foster bu açıklanmaz bir durum diyerek Susie’in röntgeni ister. Röntgeni kontrol eden Doktor Foster röntgende bir yılan simgesi bulur. Bu arada Adrian kötü güçle zihin harbi yaşarken Tommy transa geçmiş bir şekilde odasında beni cezalandır der. Daha sonra Jamie Lee’nin çürümüş cesedi duvardan çıkınca Tommy zavallı Jamie Lee der. Adrian zihin harbini kazanır ve Susie ölümden döner. Adrian ’in dükkânına gelen George ne oldu sorar. Adrian George’a detaylı olarak açıklarsam idrak edemezsin o yüzden kızının yerine başka birini buldum der. Daha sonra Adrian George’a madalyonu verip şunu Hudson nehrinin en dibine at der. George madalyonu Hudson nehrine attıktan sonra Adrian tahnit edilmiş kuşların saldırısına uğrar ve son sözleri karanlık bütünleş benimle der. Bu arada Mısır’da Susie’ye madalyonu veren kör kadın madalyonu başka bir kıza verir ve film biter.


 

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...