https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

7 Eylül 2013 Cumartesi

The Boy Who Cried Werewolf



Filmimiz ormanda sinsice gezinen bir kurt adam ile başlar.  Ormanda hareket halinde olan vasıta kurt adamın ilgisini çeker ve takip etmeye başlar. Kurt adamın takip ettiği vasıtadan iki iner inenlerden biri 10 yaşındaki Ritchie’dir ve diğeri ise Ritchie’nin babasıdır. Alışverişten dönen baba oğul aldıklarını yerleştirirler ve ardından Ritchie babasına niye annemle beraber olmuyorsun diye sorar. Ritchie’nin babası oğlum artık beraber olamayız yollarımızı iyi kötü ayırdık der ve Ritchie’nin babası Ritchie’ye hadi oğlum dışarı çıkıp yemek yemeye gidelim der. Ormanda ilerleyen baba oğul bir süre ormanda ilerlerken geride kalan Ritchie’ye kurt adam musallat olur. Son anda oğlunun yardımına koşan baba bastonuyla kurt adama vurmaya başlar boğuşma esnasında kurt adam uçurumdan düşüp tahta çitlere saplanarak can verir. Eli ısırılan baba uçurumdan düşen kurt adam bakar ve sıradan bir adam görür ve aman tanrım diye sayıklar.



Sabah olduğunda sayıklayarak kalkan Robert şerife ifade verir yanlışlıkla öldürdüğü adamın Ritchie’ye bir fenalık yapacağını düşündüğünü o yüzden boğuştuğunu söyler. Yataktan büyük bir heyecanla kalkan Ritchie şerife babasının bir kurt adamı hakladığını söyler ve heyecanla babasının kurt adamla nasıl boğuştuğunu gösterir.  Robert oğlu Ritchie’ye bırak şu canavar saçmalığını derken şerifte bak evladım ölüm makaraya alınacak bir husus değildir der. Şerif ölen şahsın üzerinden hüviyet çıkmadığını hatta kanı bile hiçbir kan tipiyle uyuşmadığını söyler.  Şerif gitmeden önce Robert’in bastonunu tahkikat için alır ve Ritchie ama ben bunu arkadaşlarıma gösterecektim deyince şerif şayet kurt adam varsa benim de bir müdafaaya ihtiyacım olabilir deyip Robert’in evinden ayrılır. 

Ertesi gün Robert Rithchie’yi annesi Sandy’e bırakır. İki eski eş laflamaya başlar ve boşanma nedenlerinin Robert’in aşırı şoven düşünceleri ve Sandy’nin aşırı şekilde işlere abanması olduğunu anlarız. Sandy Robert’e yaşadığı olaydan sonra bir ruh hekimine danışması gerektiğini söyler. Robert ilk başlarda fikre sıcak bakmaz ama eski karısının ısrarlarına dayanamaz ve ruh hekimine gitmeyi kabul eder. 



Ruh hekiminin ofisine giden Robert ruh hekiminin ben aslında cadılara kurt adamlar diğer canavarların var olduğuna inanırım der. Robert şaşırmış bir ifadeyle ciddi olamazsınız der gayet ciddiyim çocuklar canavarları görür. Ciddi bir ifade takınan Robert bakın doktor bey ben orada bir adam öldürdüm bir canavarı katletmedim der. Ruh hekimi sakin bir ifadeyle olabilir ama oğlunuz sizin tıpkı Aziz George’nun ejderhayı öldürdüğü gibi sizinde kurt adamı o şekilde öldürdüğünüzü düşünüyor.  Robert ruh hekimine bunun tedavisi ne olabilir diye sorunca ruh hekimi oğlunuzla o olayın vuku bulduğu yere gidin bu vakanın doğaüstü bir olay olmadığına oğlunuzu inandırın dedikten sonra Robert ruh hekiminin ofisinden ayrılır.


Ritchie ve Robert olayın vuku bulduğu dağlık alana giderken Ritchie babasına kurt adamların nasıl öldürüleceği hakkında malumatlar verir. Bu malumatlara göre kurt adamlar kazık saplanarak, gümüş kurşun ile vurularak veya kurtboğan çiçeğiyle öldürebilmektedir. Aşağıda ormanlık alanda ise bir hippi topluluğu ormanlık alanda toplanıp hazırlık yaparken şerif gelir ortalıkta suç unsuru arar ve hippilere burada toplanamazsınız deyince hippilerin lideri olan vaiz toplantı için gerekli belgeleri verir ve bunun üzerine şerif toplantının nedenini sorar. Vaiz buraya gelmelerinin nedeninin aslında kötülüğün hükümranlığı sürdürmemesi için dua etmeye geldik deyip kısa bir vaaz çeker. Şerif uyuşturucu kullanmayın ve orman yangınına mahal vermeyin deyip hippilerin yerinden ayrılır.

Akşam olduğunda Rİtchie ve Robert balık tutmak için hazırlık yaparken Robert hafif bir sancı geçirir Ritchie balık tutmaya gidince sancılar artar ve sancıların sonucu Robert kurt adama dönüşür.  Ritchie balık tutmakla uğraşırken kurt adama dönüşmüş Robert’i görür lakin kurt adamın babası olduğunu bilmez ve kaçmaya başlar ve kurt adam Robert oğlunun peşinden koşmaya başlar. Robert oğlunun peşinden otoyola çıkar kurt adam Robert’i gören sürücüler panik ile kaza yaparlar ve Robert kazaya uğrayan şahısları parçalamaya başlar. Kurt adamın insanları hunharca parçaladığına tanık olan Ritchie ormana doğru kaçar.



Ormanda romantik anlar geçiren iki sevgilinin romantik anları Ritchie’nin karavan kapısını alacaklı gibi yumruklamasıyla bozulur. Ritchie iki göz iki çeşme karavandaki çifte babam kayboldu ayrıca peşimde bir kurt adam var der ama çift Ritchie’nin dediklerine inanmazlar ama Ritchie’yi karavanlarında misafir ederler sabah olduğunda Robert insan suretine dönmüş lakin bayağı bitkin haldedir. Karavancı çifte oğlu Ritchie’yi sorar ve karavancı çift Ritchie burada epey iyi derler. Robert oğlunu karavancı çiftin erkek olanı oğlunuzun epey gelişmiş bir hayal gücü var der.


Ertesi gece sesler duyan Ritchie bir yerlere saklanır ve kurt adam suretine bürünmüş Robert oğlunu oğlunun odasında arar ama bulamaz ve bunun üzerine Robert ormanın derinliklerine iner.  Karavana saldırıp karavanı tepeden düşürüp karavanın içindeki çifti acımasızca öldürür. Evinin bodrumuna giden kurt adam çuval içinde sakladığı şeyi gömerken seslere kalkan Ritchie neler olduğunu idrak etmeye çalışır ve aynı esnada güneş doğarken Robert insan şekline tekrardan dönüşür ve kazı işlemini bırakır.  Biraz zaman ve şerif gelir ve iki günde üst üste vahşice işlenmiş iki cinayet olduğunda ilk kurbanın kolunun kayıp olduğunu ve karavanda bulunan çiftlerden birinin de başının eksik olduğunu söyleyip Robert’den katili bulma konusunda yardım ister ama Robert üzgünüm şerif yardımcı olamam der. Bunun üzerine şerif insan yiyen bir canavar etrafta geziyor sen yardımcı olamıyorsun deyip Robert’e yazıklar olsun bakışı attıktan sonra Robert’in yanından ayrılır

Robert’in yanında epey soğuk yapan Ritchie annesin evine döndüğünde hızlı adımlarla odasına koşar ve hemen ardından kapıyı kilitler. Annesi Sandy Ritchie’ye neyin var evladım deyince babam bir canavar bir kurt adam dün gece killerde bir şeyler gömüyordu ne olduğunu kestirmedim der.  Sandy bak Ritchie hayal gücün epey gelişmiş bazen ebeveynleri canavar olarak nitelendirmekte senin yapacağın türden bir şey olabilir deyince Ritchie anlattığım her şey doğru her kelimesi doğru deyip annesinin yanından ayrılır.

Sandy eski kocası Robert ile buluşur ve Sandy oğlu Ritchie’nin kurt adam probleminin dayanılmaz bir hale geldiğini anlatır. Robert gene mi kurt adam sorunu bu problemi aştığımızı sanmıştık der. Bunun üzerine Sandy Robert’e Ritchie senin bir kurt adam olduğunu düşünüyor der. Soluğu ruh hekimin yanında alan Robert oğlumun sorunu nedir diye sorar. Ruh hekimi oğlunuzun sorunu yaşadığı travmatik olay buna yol açmıştır der.  Robert sinirli bir tavır takınarak evet bir adam öldürdüm onun şokunu yaşıyorum zaten der. Ruh hekimi ben onu kast etmiyorum ben daha sonra dağlara gitmenizi kast ediyorum gittiğinizde dolunaya rastladınız mı diye sorunca sinirlenen dolunay bunun konumuzla ne alakası var diye sorar. Ruh hekimi kurt adamlık sorununda dolunayın büyük bir etken olduğunu söyler. Aynı esnada Ritchie anne dolunay oldu okuduğum kitaplara göre kurt adamlık illetine yakalanmış insanlar dolunayda değişmeye başlarlar der Sandy gene mi kurt adam zırvası deyince Ritchie anne kurt adam tarafından ısırılan şahıs da kurt adam olur anne babamın yardıma ihtiyacı olacak doktor gibi deyince ruh hekimini arar ama ruh hekimi cevap vermez aslında ruh hekimi Robert tarafından hunharca öldürülmüştür.


Ertesi gün Sandy’de oğlunun isteğini kıramaz ve Robert ile dağ evine giderler yolda hippi tarikatını merak edip hippilerin yanına giderler. Hippiler Robert, Sandy ve Ritchie’yi arabadan çıkartıp saflık çemberine almak isterler.  Robert saflık çemberine giremez çünkü şeytanın boyunduruğu altına girmiş kişiler bu çembere giremeyeceklerini öğreniriz Robert girmeyi dener lakin görünmez bir güç alanı Robert’i tutar ve Robert eski karısı ve oğluyla birlikte dağ evine varırlar. Sandy’nin eski kocasına duyduğu hisler depreşir ve Robert’e yanşamaya baslar. Robert biraz sonra kurt adama dönüşeceği için Sandy’e karşı soğuk ve ilgisiz davranmaya başlar. Bu arada Ritchie daha önce babasının kazdığı yeri bir kez daha kazarak babasının ne sakladığını bulmaya çalışırken Robert gelir.  Robert oğlu Ritchie’ye beni buraya kilitle ve ne olursa olsun dışarı çıkmama izin verme der ve değişmeye başlayınca Ritchie babası Robert’i bodruma kilitler.  Sandy neler yapıyorsun deyince Ritchie babam kurt adama dönüştü onu kilitledim der. Sinirlenen Sandy gına geldi kurt adam saçmalığında diyerek kilitli kapıyı açmaya çalışır Ritchie annesini engellemeye çalışır ama kurt adam Robert kapıyı parçalar. Son anda Sandy kurt adama dönüşmüş Robert’in elinde kaçıp Ritchie ile birlikte arabaya binerek Robert’in toz yutmasına sebep olurlar. Aynı esnada hippi vaiz müritlerine İncil okurken kurt adam Robert belirir müritler çil yavrusu gibi dağılırken hippi vaiz kız arkadaşının zorlamasıyla ayetler okur ve kurt adam yere yıkılır ama yıkılma güneşin doğmasıyla alakadır. Robert insan suretine dönüşüp kaçar.  Bu arada hippi vaiz dualarla adamın içindeki iblisi çıkartım diye sevinir.


Sabah olduğunda şerif Sandy ile konuşurken kapıda oluşan kırığa bakarak bunu bir dağ aslanı veya bir ayı yapmış olabilir der. Bunun üzerine Ritchie bunu yapan hayvan değildi babamdı kendisi kurt adamdır deyince şerif evlat artık bu kurt adam zırvaları canımı sıkmaya başladı der. Daha sonra hippi vaiz şerifin ofisinde iblis ile burun buruna geldiğini okuduğu dualara adamın içindeki iblisi çıkartım der. Şerif bak dostum şu insan yiyen canavarımız ortalıkta başıboş dolaşıyor der.  Akşam olduğunda kurt adam Robert Sandy’i kaçırmaya çalışır ama başarılı olamaz ve şerifin adamları evin içine dalınca kurt adam Robert ormanın derinliklerine doğru kaçar. Şerif eli silah tutan herkesi harekete geçirerek Robert’in peşine düşer. Ritchie babasını görür ve yanına koşar Robert oğlunu sımsıkı ama zararsızca tutar ama kurşunlar Robert’e doğru ateşlenince kontrolden çıkıp oğlunun kolunu ısırır Ritchie yere düşünce kurşun yağmurunu tutulur dengesini kaybedip tahta kazığa doğru düşüp can verir.  Ritchie gözyaşları içinde şerife niye gün ışıyana dek beklemedin diye sitem eder ve film biter


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...