https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

6 Mart 2012 Salı

Demonia




Filmimiz ortaçağ döneminde 3  rahibeyi çekiştiren bir grub adamla baslar. Adamlar  rahibeleri çarmıha gererler ve işleri bittikten sonra çekip giderler. 1990 Torontosuna döneriz bir grup insan ruh çağırma seansı tertiplemektedir.  Seansa iştirak eden sarışın kadın çarmıha gerilen rahibeleri görür ve cığlık atıp bayılır.

Sarışın kız ayıldığında 50 yaşlarında tepesinde beklemektedir  adının Paul olduğunu öğrendiğimiz şahıs  adının Lisa olduğunu öğrendiğimiz şahsa sen  bir bilim insanısın sen tutmuş bu tür saçmalıklarla uğraşıp duruyorsun diyerek aşağalar . Lisa kendisini savunmaya çalışır lakin Paul dinlemez ve Sicilya’ya gidip antik Yunan kalıntılarını inceleyecegiz der.

Sicilya varan arkeoloji grubu çadırlarını dikip hazırlıklara başlarlar ve belediye başkanı gelip hoş geldin tadında uyarı yapar kasabalıda arkeologların varlığından hoşnut olmadıklarını belirtililer. Aynı esnada Lisa hipnoz olmuş bir şekilde rahibelerin katledildiği manastıra doğru giderken Profesör Paul tarafından durdurulur. Paul bu metruk yere niye gidiyorsun diye sorar. Lisa içimden bir his bu manastırın içinde aradığım cevaplar olabilir dedikten sonra Paul ukala tavır takınarak bizim işimiz orta çağ masalları değil antik yunan kalıntıları şimdi kazı alanına dön der.



Lisa ve Paul Ertesi  gün Porter isimli bir şahısla buluşurlar.  Porter  kasabalının epey paronoyak ve batıl inançlara sahip olduklarını ve yabancılardan zerre hoşlanmadıklarını belirtir. Lisa tepede bulunan manastır hakkında soru sorar. Bunun üzerine  Porter o yeri unut o yer kasabalı için lanetli bir yer diyerek Lisa’yı uyarır. Profesör Paul denilenlerin tek kelimesine inanmaz ve lisa ile birlikte Porter’ın yaşadığı tekneden ayrılır.



Gece olduğunda yarım milleniyumdur ayak basılmış manastıra ayak etrafı ürkerek ve tedirgin şekilde kolaçan ederken bir el tarafından durdurulur Lisa durduran kişiye sen kimsin ne istiyorsun diye sorduktan sonra Lisa’yı durduran şahıs burada soruları ben sorarım tadında sen burada ne haltlar karıştırıyorsun burada bulduğun hakikatlerin seninle ilgisi nedir diye sorar.  Adamın asabi tavırları nedeni ile sinirlenen Lisa bak bizim işimize karışma hükümetinizden iznimiz var tamam mı der. Bunun üzerine adının kasap Turi olduğunu öğrendiğimiz şahıs işlerini engeleyeceğine dair yemin edip gider. Lisa etrafta dolaşmaya başlar ve bir duvar resmine bakar ve resmedilen resim tıpkı kendisine benzemesiyle şaşıran Lisa resmin çizildiği duvarı kazma yardımıyla deler ve çarmıha gerilen rahibeleri görüp fotoğraflarını çekmeye başlar. Ardından tabanları yağlayan Lisa hızla manastırdan koşarak kaçarken Profesör Paul’a çarpar. Lisa heyecanlı bir şekilde çarmıha gerilen rahibeleri söyler başlar. Paul Lisa’nın dediklerinin tek kelimesine inanmaz ve Lisa iddiasını sürdürünce sinirlenip susup kendi işi ile alakadar olmasını söyler.

Gece olduğunda çakırkeyif Porter tekne evine varır ve birtakım garipliklerin döndüğünü çakar. Yatağın üstünde istavrozlar vardır ve birdenbire bir kadın kahkahası duyar ardından kafasız (mecazi anlamda değil) çıplak bir kadın tarafından zıpkınla vurulma suretiyle öldürür. Aynı esnada arkeoloji kafilesi kamp ateşi kurup şarkılar türküler icra edip eğlenirken Lisa çadırın içinde huzursuz davranışlar sergiler. 


Uyuyan Lisa bir süre sonra geceliği ile kazı alanında gezinirken Paul’un ekolu sesi Lisa’nın gitmemesini söyler ne var ki Lisa gitmekte tutturur ve Lisa Paul’un uyarılarını kulak arkası edip gizemini merak ettiği manastıra girer birilerinin geldiğini anlayınca şota bir saklanan Lisa linç ekibinin rahibelerin çarmıha gerildiğini görünce çığlığı basar lakin hepsinin bir kâbus olduğunu öğreniriz.


Sabah olduğunda Lisa kasabaya iner. Kasaba sakinleri Lisa’ya ölü taklidi yapıp Lisa’yı önemsemezler. En sonunda up varınca Santa Rosalie manastırı hakkında araştırma yapar lakin okuduğu kitabın bazı sayfalarının yırtık olduğunu fark eder.  Birdenbire ortaya çıkan gizemli kadın aradıklarını burada bulamazsın aradığın hakikatleri tek ben biliyorum benim mekânımda buluş diyip adresini verdikten sonra benimle görülmemelisin yoksa sonum olur diye uyarıp gider. Aynı esnada kasap Turi kasabalıyı dükkânında arkeoloji kafilesi konusunda provoke eder.

Gece olduğunda arkeoloji kafilesi şarkılar türküler icra ederken Profesör Paul kafileye uyumaya çalışıyoruz diye uyarır. Daha sonra arkeoloji kafilesinden 2 eleman manastıra girip demlenirken şuh kadın kahkahası duyarlar kadın siluetini duyan sarhoş eleman kadınlara doğru giderken düşüp demir kazıklara saplanıp can verir. Ardından ikinci elemanda aynı şekilde ölür. Ölen 2 sarhoş adamın bedenleri götürürken olay ile ilgilenen dedektif (Lucio Fulci)  bu ölümler konusunda çok dikkatli ol civar halkı aşırı paranoyak ve batıl inançlıdır ve sizleri sorumlu tutabilirler diye uyarıda bulunur.

Lisa gizemli kadının evine gider gizemli kadın Santa Rosalie manastırının gizli ve korkunç geçmişini anlatmaya başlar. Beş güzel rahibe erkekleri baştan çıkartıp birlikte olduktan sonra karadul misali erkekleri öldürüp kanlarını içip doğan bebekleri yakarlarmış ta ki öfkeli kasaba halkı rahibeleri öldürür. Aynı esnada dedektif ortadan kaybolan Porter’ıda araştırmaktadır teknenin çapasının çekip polis teknesinin yanına demirlenmesi emreder ve demir çekilir ve çapasında Porter’ın kesik kellesi vardır.


Evine dönen gizemli kadın daha önce duyulan kadın kahkahasını duyar ve kedileri hırlamaya tıslamaya gizemli kadın kenara çekilir uzak durun benden dedikten sonra kediler ani hamle ile kadının suratına atlayıp pençe ve dişleriyle kadının gözlerin oyup öldürürler. Aynı esnada kasabanın kasabı olmuş olan ölümlerin nedenin yabancıların meraklarından dolayı olduğunu olayı araştıran başmüfettişe ( Lucio Fulci) söyler lakin başmüfettiş kasap Turi’nin konuşmasından hoşlanmaz ve dükkânı terk eder.                                                                                                                     


Paul Porter’ın ölümü nedeni ile sorgulanan Paul’un Porter ile bir keşif konusunda husumete düşmüştür ve bu husumet sonucu Paul’un Porter’ın keşifini sabote etmesi nedeniyle mevkiinden alındığı öğreniriz kazı alanına dönen Paul 3 kişinin Lisa’ya kazı alanını hemen toparlayıp Toronto döneceklerini açıklar. Bu fikre kati suretle karşı çıkan bizler bilim adamıyız trajedilerimizi gömüp araştırmamıza dönmeliyiz der ve Paul gönülsüz olarak kabul edip bu araştırma hariç başka hiçbir şey araştırmayacaksın der.

Manastıra giren kasap Turi çarmıha gerilen rahibelerden birinin eksik olduğunu görünce tırsıp manastırdan kaçıp dükkânında saklanır.  Kesme tahtasının üzerine saplanan bıcağı gören Turi bıçağı kavra yayıp aynı esnada kahkaha sesini duyan Turi derin dondurucuya girer bir süre sonra donmuş etler tarafından dövülen Turi’nin ensesine et kancası saplandıktan sonra bir kadın eli ensesinden tutup diline kazık geçirdikten sonra kasap Turi donmaya bırakılır.

Başmüfettiş  (Lucio Fulci) olay yerini araştırırken cesedin yanında eskimiş bir kumaş bulur aynı esnada galeyana girmiş kasaba halkı linçe hazırlanır aynı esnada öğrencisi Profesör Paul’a hocam kasabalı çıldırdı ellerinde emanetlere buralara doğru geliyorlar dedikten sonra Profesör Paul hemen hazırlanıp bu diyarları terk edelim der ve kayıp olan Lisa’yı aramaya koyulur.


Bu arada Robby isimli sarışın bir velet kaybolmuştur aslında bir rahibe çocuğu kaçırmaktadır. Babası çocuğunu kurtarmaya giderken bubi tuzağını yakalanıp pişmiş tavuk gibi ikiye ayrılır. Paul ise Lisa’yı bulur Lisa rahibe kıyafetleri içersinde yüzünde korkunç bir makyaj vardır ve Paul’u bıçaklayıp yaralar ve tekrar çarmıha gerilmiş rahibelerinin yanına döner ve buhar olup uçar ve rahibe cesetlerinden biri çarmıh önünde belirir. Öfkeli kalabalık manastıra gelir ve rahibe cesetlerini yakmaya başlarlar ve çarmıha    gerilen rahibe kaybolur ve Lisa’nın cesedi belirir ve film biter.                                                                            





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...